Evet cevaplarınız için sağolun ama benim asıl sorum bu hap ve iğnenin farkı bugün doktorla konuştuğumda 2. aşılamaya karar verdik iğne ile yumurtalıklar birden fazla büyüme yapabiliyormuş polikistiklerde ters tepkiler verebiliyormuş düşük gibi o yüzden düşük dozda hap ile ilerlemek daha iyimiş iğne
tüp bebek tedavisinde kullanıyormuş orda birden fazla yumurtaya ihtiyaç duyulduğu içinmiş.
Yumurtalık kalitesi ile ilgide infolic combo folikasit veriyoruz zaten dedi kullanıyorum zaten ben hep sorunu bende bulamadım kilo verme konusunda insulin direnci olan hastalarda olumlu sonuç alnıyor fakat benim insülin direncimde normal çıktı.
Polikistik tabiki metobolik bir hastalık metobolizmaya çalıştırıcı beslenme ve spor sadece semptomlarıı ortadan kaldırıyor adet düzensiziliği akne sivilce kıllanma gibi yani doğum kontrol hapıda aynı şekilde tedavi etmiyor sadece semptomları ortadan kaldıryor spor yapıncada vücüdda hormonlar çalıştığı içinde yumurtalama sağlanıyor olay bu aslında.
Stres faktörüde tedavi olunca doktora git gel maddi ve manevi insan beklenti içine giriyor ve süre uzadıkça deneme sayıları da uzadıkça insan panikliyor o elde değil. Yani kendi kendime evde denesem stres faktörü ortadan kalkar aslında o yüzden doğal yoldan hamile kalanların şansıda bu stres yok. Ama tedavi olmadan da zor yani yumurtlama zamanını falan nasıl denk getirilecek zor 21. günü varmış ama kime göre neye göre mecburuz işte polikistler olarak doktora gitmeye
Çok zor bir süreç ben hep korkuyordum evlenince bu başıma bela olacak korktuğum başıma geldi. Herkese allah sabır versin.