• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Polikistik over

Kızlar başka bir topic'e de aynı mesajı yazdım.
Buraya yapıştıyıroum.

Beybiler 12 yaşından beri PCOS ile mücadele ediyorum.
Çocukluğum, genç kızlığım doktorlarda geçti.
Ne ilaçlar kullandım bir bilseniz.
Heralde 1000 kere hormon testi
100 kere ultrason
5-6 kere şeker yüklemesi yaptırdım
8-9 ay hiç ader görmediğimi biliyorum zaman zaman

Tiroid sorunum var, az çalışıyor. Reaktif hipoglisemim çıktı... İnsülin direncim var.
Kilo aldım, kıllanma oldu neler neler...

Sonra bir diyetisyene gittim. İsim vermeyeyim burada. Özelden yazarım. 18 kilo verdim 1,5 senede yavaş yavaş - insülin direnci yüzünden.

Üst üste 3 ay adet görmüşlüğüm yoktu, adetim düzene girdi.
Bana bir hastanede tamamen hatalı bir tedavi ile aşılama yaptılar. Allah'tan tutmadı. Sonra öğrendim ki kontrolsüz yumurta büyümesi, çok sayıda çatlaması ve döllenmesi olsaymış 5iz 6ız olabilirmiş.

Sonra düzgün bir kadın doğum uzmanına gittim. Tek düzgün ve kontrollü gebelik yönteminin benim için Tüp Bebek olduğunu öğrendim. Tedaviye başladım. İlk denemem. Ve tuttu.

Sağlıklı devam eder mi bilmem ama en azından bilin istedim.
Sağlık durumu benim kadar vahim olan biri bile hamile kalabiliyor :KK66:
Umudunuzu yitirmeyin :KK200:

evet istanbul da memnun kaldığınız hastane ve doktor yazarsanız çok iyi olur. tedaviye başlayacağım fakat her yere güvenilmiyo. şimdiden teşekkürler

kızlar benim merak ettiğim şey bu hastalığın adet dışında başka belirtileri nelerdir?benim adetlerimde sorun yok her ay düzenli oluyorum ama azalma var,azalmayı geçirdiğim histereskopi ve laparoskopi ameliyatlarına bağlıyorum fakat bende hep bir akıntı söz konusu ve eşimle ilişkiye girerken ağrı hissediyorum,sizlerde neler var mesela?

kızlar benim merak ettiğim şey bu hastalığın adet dışında başka belirtileri nelerdir?benim adetlerimde sorun yok her ay düzenli oluyorum ama azalma var,azalmayı geçirdiğim histereskopi ve laparoskopi ameliyatlarına bağlıyorum fakat bende hep bir akıntı söz konusu ve eşimle ilişkiye girerken ağrı hissediyorum,sizlerde neler var mesela?

canım adet azalmasida bor belirti olabilir ama dedigin gibi gecirdigin ameliyatlarda sebeb olmus olabilir en iyisi dr'a gidip gerekli tahlilleri yaptirmak ve ultrasonda bakilmak,
kilo , tuylenme, adet azligi veya coklugu
bel cevresinde genisleme tipik ozelliker bunlar canım pkosta

merhaba canım ben bu yaziyi yazdiktan 17 gun sonra yumurtladim, dr'um inofolic cok guzel ise yaradi dedi, 20 mm'lik bir yumurtam oldu.umarim sendede ise yarar canım.
Insallah ise yarar ama ben dr a gitmeyecegim dr bana yardimci olmuyor 1 seneyi beklemem gerekiyomus falan filan. Kendi kendimin dr u oldum. Bu arada toz olan inofolic i mi kullandınız.

arkadaşlar polikistikover a bağlı hormon bozukluklarına testere dişli aslanpençesi kürü çok iyi geliyor. ama aktardan almayın derim çünkü onun toplandığı yerde gdo lu tarım olmaması gerekiyormuş ve bir yıldan eski olmaması gerekiyormuş. ben ibrahim saraçoğlunun sitesinden aldım 1.5 ayda hormonlarımı düzenledi. tüylenme kilo ve sivilce problemlerinize çözüm olabilir. eğer hormon değerleriniz normalden baya yüksekse bir kaç ay sürdürün hatta bir ay soğan suyu bir ay bunu yaparsanız süper olur. eğer evli değilseniz ileride çocuk içinde problem oluyor ben şu an hamile kalabilmek için tedavi görüyorum ama olmuyor bir türlü evliyseniz çocuk için beklemeyin derim. bu arada ben 4 ay soğan kürü yaptım ama kistlerim erimemişti malesef :KK43:
merhaba ben de polikistik over hastasıyım ve bende soğan kürünü uyguladım. fakat pco geçebilen bir kist değil o nedenle erimiyor normal yumurtalık kistlerini eritiyor ama pcoyu eritmiyor. aslan pençesini bende yapıyorum şuan kürün bitmesine 3 gün kaldı bu süreçte regl aşırı düzensizdi onu düzenledi çayı içmeyi bırakınca bakalım düzenim devam edecek mi? bu arada bebek düşünüyoruz ama olmuyor. şuan iş yerimle ilgili sıkıntılardan dolayı bir yıl daha ertelemeyi düşünüyorum mecburen. allah nasip ederse bu zamana kadar adetlerim düzelirse belki olur inşallah...birbirimize dua edelim..

evet cnm toz inofolic pembe pakette
cnm evet 1 sene beklemek dogru değil,
ama doktora gitmemekte cozum degil , istersen bi doktordan daha fikir al yine memnun kalmazsan kendi kendine denersin.
ama yinede senin kararın cnm
sevgiyle kal....

Mrb pcos belirtileri tuylenme, kilo alimi ozellikle karin bolgesinden ,adet duzensizligi gec adet görme ozellikle,hormonal dengesizlik. .. tabi herkeste farkli mesela bendeki her ay adet oluyorum ama cok erkek 15-20gun arayla ben zaten bu sikayetle gitmistim pcos old. Ogrendim ve bende kilo yok. Tuylenme var çenede bu cok can sıkıyor alsan dert almasan dert Allah herkesin yardimcisi olsun ve beterinden korusun ...

merhaba canım ben bu yaziyi yazdiktan 17 gun sonra yumurtladim, dr'um inofolic cok guzel ise yaradi dedi, 20 mm'lik bir yumurtam oldu.umarim sendede ise yarar canım.

merhaba kullandığınız ilaç yumurta geliştirici sanırım yumurta takibi için kaç günde bir doktora gidiyorsunuz. doktorum bana klomen verdi ama hala kullanmaya başlamadım. bir de bu ilaçları kullanmaya başlayınca adetin kaçıncı gününden itibaren ne sıklıkta ilişki istiyor. şimdiden cevabın için teşekkürler.

evet cnm toz inofolic pembe pakette
cnm evet 1 sene beklemek dogru değil,
ama doktora gitmemekte cozum degil , istersen bi doktordan daha fikir al yine memnun kalmazsan kendi kendine denersin.
ama yinede senin kararın cnm
sevgiyle kal....
Tesekkur ederim dr iki gun once gittim umursamaz davraniyorlar 5 kisiyi ayninanda iceri aliyo dogru duzgun dinlemiyor benim zorumla usg yapti düşünün artik.baska dr gidecegim devlet hast hayir yok ama hic endokrin destegi almadim birde endokrine gitmeyi dusunuyorm. Bu arada corek otu tarcin bal karisimida denedim sogan kurude bana fayda etmedi .siz suanda hamilemisiniz

Tesekkur ederim dr iki gun once gittim umursamaz davraniyorlar 5 kisiyi ayninanda iceri aliyo dogru duzgun dinlemiyor benim zorumla usg yapti düşünün artik.baska dr gidecegim devlet hast hayir yok ama hic endokrin destegi almadim birde endokrine gitmeyi dusunuyorm. Bu arada corek otu tarcin bal karisimida denedim sogan kurude bana fayda etmedi .siz suanda hamilemisiniz

yo degilim cnm, yani degilimdir heralde yumurtam oluşmustu , catlatma ignesi oldum ama 2-3 gündür kahverengi pembe akıntım var , bugun sabah kan testi verdim ama pembe akıntım devam edior bilmiorum belkide adetim geliordur ihtimalle
allah hepimize nasip etsin anneliği insallah hayırlı saglıklı evlatlar nasip etsin

merhaba kullandığınız ilaç yumurta geliştirici sanırım yumurta takibi için kaç günde bir doktora gidiyorsunuz. doktorum bana klomen verdi ama hala kullanmaya başlamadım. bir de bu ilaçları kullanmaya başlayınca adetin kaçıncı gününden itibaren ne sıklıkta ilişki istiyor. şimdiden cevabın için teşekkürler.

cnm merhaba evet yumurta geliştirici ve kalitesini arttırıcı gıda takviyesi
klomen kullanırkende dr'unun talimatlarına uyup ne gün basla ne gün gel dediyse uymalısın, klomen ciddi bir hormondur , ve yumurta takibine hap bitince başlanır ve doktorun yumurtaların istenilen buyukluge yani takribi 18-20 mm gelince catlatma ignesi yapar ve ignenin üzerine 1gün ara ile 7-8 gün ilişki önerir ancak her dr farklı ilişki tarihleri önerebilir.

sevgiler cnm

yo degilim cnm, yani degilimdir heralde yumurtam oluşmustu , catlatma ignesi oldum ama 2-3 gündür kahverengi pembe akıntım var , bugun sabah kan testi verdim ama pembe akıntım devam edior bilmiorum belkide adetim geliordur ihtimalle
allah hepimize nasip etsin anneliği insallah hayırlı saglıklı evlatlar nasip etsin
Belkide yerlesme lekeleridir insallah oyledir aminn insallah.beklemek cok zor Allah herkese sabir versin.benimde son gunum bu ay yine deneyecegim. Keske bizde yanlislikla hamile kalsak oyle diyorlarya bazilari

Cok nadir de olsa kimi pcos hastalarinda adet duzensizligi olmazmis.ama iste adet gormek illaki yumurtladigin anlamina mi geliyor ondna tam emin degilim.yasmin dogum kontrol hapini verdi .kistleri eritir mi ise yarar mi onu da hic kullanmak istemiyorum. Ama kullaniyorum. Eli kolu bagli kaliyor insanin .kistlerin boyutlarini falan takip etmek gerekir mi hic bilmiyorum .
Cevap icin sag olun...

amin cnm insallah
ben öyle diyenlere inanmıyorum cnm , düşünsene yumurtlama ayda 1 kere oluo ve hamile kalabilmek iiçin 2 günün var oda yumurta hücresi 24 saat yasarsa tabi cunku 12-24 saat arası canlı kalıo,düşün hal böyleyken karsımıza gecip istemeden oldu diolar
bence cok ayıp bişey
ki birde cocuk sahibi olamamayı kusurmus gibi görenler var , halbuki bu bir saglık sorunu nasıl kiminin kalp hastalığı kiminin baska hastalıgı var bizimde yumurtalıklarımızda saglık sorunu var
beceriksizlik kusurla ne alaka anlıyamıyorum bazen

Belkide yerlesme lekeleridir insallah oyledir aminn insallah.beklemek cok zor Allah herkese sabir versin.benimde son gunum bu ay yine deneyecegim. Keske bizde yanlislikla hamile kalsak oyle diyorlarya bazilari

üstte yazdıgımı sana yazdım cnm , alıntılamayı unutmusum :)

Her ay adet olmak yimurtladigin anlamina gelmiyor malesef canim pcos larda zaten yumurtlama prob oluyor herkes her ay yumurtlarken biz 4-5ayda bir oda denk gelip tutarsa ne ala .kist boyutlari onemli degil cunku bir iki tane kistten degil birden fazla cokca kist sözkonusu minik minik yumurtani sarmis durumda .yasmini ben 3 ay kullandim biraz erimisti biraktim 1 ay normal adet oldum ikinci ay yine duzensizlik basladi ve cok yan etkileri oldu nefret ediyorum o ilactan son kullandigimdan olumden döndüm son 3ilac kala birakmistim. Ama tabi her bunye farklı. Ins size faydasi olur.

Back
X