• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Polikistik over

Kizlar ben de pcos oldugumu ogrendim .26 yasindayim.sadece killanma var .ben sprinolakton vermisti .ilac yutamadigim icin hep cikardim onu .icemedim hic..
Baska bir doktora gittim mide bulantisi da yapar o dedi.gerek gormedi.sadece dogum kontrol verdi .minyon biriyim .adet duzensizligimde yok.ama evlenince bebegim olmazsa ve ilerde baska hastaliklara yol acarsa diye cok tedirginim.kistlerin buyuklugunu bilmiyorum.uc ay daha kullan dedi dogum kontrolu ...kistleri yok edip ise yarar mi ki ?çaresiz hissediyorum ...aşırı killanma da kendimi daha kotu hissetmeme sebep oluyor ...allah hepimizin yardimcisi olsun....cevap verenlere simdiden tesekkurler...

Bende kilo, tüylenme, regl düzensizliği hepsi var. Araştırdığım kadarıyla regl düzensizliği olması kısırlığa ya da rahim içi kanserine yol açabiliyormuş ileriki etaplarda ilerlediğinde. Sonuçta atılması gereken yumurtalar atılmamış oluyor. Bunun ehli değilim tabi ki ama doktorlardan dinlediğim, okuduğum kadarıyla regl düzensizliğiniz olmadığı için bence gönlünüzü ferah tutmalısınız. Geçmiş olsun :)

Bende kilo, tüylenme, regl düzensizliği hepsi var. Araştırdığım kadarıyla regl düzensizliği olması kısırlığa ya da rahim içi kanserine yol açabiliyormuş ileriki etaplarda ilerlediğinde. Sonuçta atılması gereken yumurtalar atılmamış oluyor. Bunun ehli değilim tabi ki ama doktorlardan dinlediğim, okuduğum kadarıyla regl düzensizliğiniz olmadığı için bence gönlünüzü ferah tutmalısınız. Geçmiş olsun :)
Cok nadir de olsa kimi pcos hastalarinda adet duzensizligi olmazmis.ama iste adet gormek illaki yumurtladigin anlamina mi geliyor ondna tam emin degilim.yasmin dogum kontrol hapini verdi .kistleri eritir mi ise yarar mi onu da hic kullanmak istemiyorum. Ama kullaniyorum. Eli kolu bagli kaliyor insanin .kistlerin boyutlarini falan takip etmek gerekir mi hic bilmiyorum .
Cevap icin sag olun...

Cok nadir de olsa kimi pcos hastalarinda adet duzensizligi olmazmis.ama iste adet gormek illaki yumurtladigin anlamina mi geliyor ondna tam emin degilim.yasmin dogum kontrol hapini verdi .kistleri eritir mi ise yarar mi onu da hic kullanmak istemiyorum. Ama kullaniyorum. Eli kolu bagli kaliyor insanin .kistlerin boyutlarini falan takip etmek gerekir mi hic bilmiyorum .
Cevap icin sag olun...

Malesef o konuda tecrübem yok. Bana söktürücü ve insülin direnci hapı verilmişti çünkü. Doktorunuza danışırsanız daha profesyonel bi cevap almış olursunuz içiniz rahat olur bence.

Hastaligin ismini duydugumdan beri hep okuyorum bilgi edinmek icin .doktora nedense soracak pek bir sey bulamadim.sadece hamile kalmayi sordum .yumurtlama problemi oldugu icin hamile kalma durumunu da etkiler dedi ...
Ekstra ilaca gerek yok dedi ...hepsi bu ama bir kutu daha kullanip baska bir doktora daha giedeyim..tesekkur ederim. Gecmis olsun size de ...

canım ben de 26 yaşındayım 3 senedir evliyim. polikistikover bende de var ama adet düzensizliği kıllanma vb. yok. adet düzensizliği yok derken her ay oluyordum ama günü gününe değil tabiki ileri geri oynardı. şu an bebek için tedavi görüyorum 6 ay oldu. yani evli değilsen evlenince hiç korunma ve gecikmeden tedaviye başla. ben şuan o kadar zaman beklediğim için çok pişmanım. hemen olmuyor çünkü. ha hiç tedavisiz olanlar var mı var ama azınlıkta kısmet biraz da tabi. sendeki kıllanma hormon bozukluğundan kaynaklanıyor pko hormonlarını da bozmuş demek ki. onun için testere dişli aslanpençesi çayı çok iyi geliyor. ayrıca doğum kontrol hapı bu kistleri yok etmez bu kistleri yok edecek ilaç da yok zaten. soğan kürünü öneriyorlar ben uyguladım ama işe yaramadı. doğum kontrol hapı senin adetlerini düzenlicek sadece. kistin boyutu önemli değil hepsi milim milim zaten cm olanı yok. 2 milim 3-4 milim gibi nokta gibi şeyler. kistleri takip etmeye gerek yok. bizde problem şu bizim çok sayıda yumurtamız var ama herhangi biri yeterli büyüklüğe ulaşıp (20 mm. ve üstü) döllenmek için elverişli hale gelemiyor ve öylece kalıp kiste dönüşüyor. bazı adet görmeyenlerde hiç yumurtlama da olmuyor. bebek tedavisinde işte bu döllenmeye elverişli yumurtayı oluşturabilmek için ilaç verip, o ilaç işe yaramış mı yumurta oluşup büyümüş mü diye yumurta takibi yapılıyor. kistleri yok etmeye yönelik bir tedavi değil. çünkü onlar erimezmiş. ibrahim saraçoğlu ısrarla soğan suyu eritir diyor ben 4 aylık kürü denedim. biraz azalmış gibi geldi bana ama hala kistliydi yumurtam. sen de bi dene derim belki sende işe yarar.

kızar peki bu pkos yüzünden adet kanamalarında azalma oluyor mu ? ben bi doktora gittim pkos dedi kistlerim vardı yumurtalığımınbirinde 3-4 tane prolaktinim yüksektidostinex kullandım prolaktinim olması gerekenden de düşük seviyeye geldi.daha snra başka bir doktora gittim pkos teşhisi konulduğunu söyledim.ultrasonda baktı adet öncesi kstlerin olması normal dedi.eğer tüylenmen kilo alman yoksa pkos teşhisi koymak da saçma olur dedi.özellikle erkek tipi kıllanma olmadan pkos teşhisi koyulmaz falan dedi.adetlerimdeki azalmayı da normal olarak yorumladı vücut her zaman aynı performansı göstermez falan dedi.anlamıyorum artık ne doğru ne yanlış..doktorların da her biri başka birşey diyor.

selamlar,

ilk adet gördüğüm zamandan beri düzensiz olması sebebiyle doktora gittim. Cerrahpaşaya. yumurtalıklarımda kist olduğunu, eğer büyürse alınması gerektiğini ama çok küçük olduğunu, yalnızca adetimi etkileyeceği söylendi. önemli bir şey değil dendi yani. senelerce aynı ilaç ile adet gördüm. senede bir falan muayene olmam gerekiyordu. evime yakın olduğu için bakırköy devlet hastanesinden randevu aldım. doktorum erkek çıktı. muayene olmak istemedim, durumumu anlattım sadece. yanlış ilaç kullandığımı söyledi. muayene olmadım ama içime kurt düşmüştü.

bir arkadaşımın tavsiyesi ile beylikdüzü özel medilife hastanesine gittim. eski tahlil ve ultrasonlarıma bakarak polikistik over hastası olduğumu söyledi. muayeneden sonra da kesinleşti. yeni evliydim. doğum kontrol hapı verdi. evet eskiden kullandığım ilaç yalnızca söktürücüydü, tedavi edici değildi. 2 sene içinde çocuk sahibi olmazsam, sonrasında olup olamayacağım konusunda bir netlik yok dedi. ben de eşim de telaşlandık tabii. daha evleneli 1 ay olmuş, daha evimiz barkımız oturmamış, 2 sene içinde çocuk düşünmüyorduk. neyse 1 sene doğum kontrol hapını içtim, doğum kontrol hapını uzun süre kullanmanın iyi olmadığını bile bile, yani 1 ay öncesine kadar.

uzuun araştırmalarım sonucu çok iyi olduğuna kanaat getirdiğim bir doktorun peşine düştüm. yaklaşık 15 gün önce muayene oldum. muayene sırasında kendimi çok iyi hissettim. sonunda beni anlayan bir doktor bulmuştum. hani olur ya herkesin sürekli gittiği bir kuaförü bir dişçisi vardır, ben de sonunda kadın doğum doktorumu bulmuştum. 10 yıl sonra!

evet polikistik over hastası olduğum kesindi. ama doğum kontrol hapı yalnızca adetimi düzenliyor, hastalığımla ilgili bir yararı yoktu. yine yanlış ilaç vakası! kendimi berbat hissettim. orada kafalarına göre ilaç burada kafalarına göre ilaç. çocuğum olacak yaşta yüzüm sivilce dolu.

neyse, uzunca yazdığım için kusura bakmayın. diyeceğim şu ki, doktorunuzu iyi seçin. doğum kontrol hapı, polikistik overın hangi aşamasındasınız bilmiyorum ama muhtemelen çözüm odaklı bir ilaç değil.

cnm merhaba, ben 14 yaşımda öğrendim pkos olduğumu, pkos doğuştan bizmle olan bi sendrom, hastalık degil, yumurtanlarımızın yapısı boyle, ben 14 yıldır pkosla yasıyorum, bu senee cocuk yapmaya karar verdik, 2 sene önce doktorum diaformin vermişti ve midem bulandığı için içmemiştim, keske içseymişim diyorum , şimdi tekrar basladım düzenli bi sekilde içiyorum , hem kilo vermemi sagladı 2 aydır , hemde aclık krizlerimi yok etti, ve 3 ay düzenli kullanınca da yumurtlamayı düzenlediği bilimsel olarak kanıtlandı, diaformin içemiosan doktorundan glucophage iste mide bulantısı daha az yapar, ancak unutma düzenli adet görmek ve ilerde saglıklı doğal yollardan hamile klalmak için soğan kürü vs değil , doktorunun önerdiği ilaçları DÜZENLİ kullanarak bol su içerek PKOS'A ÖZEL BESLENEREK, VE HAYATINDAN SPORU EKSİK ETMEDEN YASAMALISIN, ayrıca diaformin ve metformin (ikisi hemen hemen anı) bu iki ilacın mide bulantı süresi 2 haftada bitiyor, kendine dikkat et cnm , sormak istediğin bişeyde olursa cekinme ,

sevgiler,[/QUOmerhaba bende yeni üye oldum pkodan dertliyim bende 3 yildir ugrasiyoruz ama çocuk olmuyor iki aşilama negatifle sonuçlandı iki ayda bir adet oluyorum hep düzensiz her ay :(

Merhaba 22 yaşındayım polikistik overden muzdaribim. Regl olmuyorum 2 aydır. Gitgide kilo alıyorum, çabalarıma rağmen veremiyorum kilo. Sürekli bi sinirlilik hali hakim. İnsülin direnci için verilen ilaçları kullanamıyorum yan etkilerinden dolayı. Tavsiye verebilecek olanlar varsa harika olur. Şimdiden teşekkürler.

benimde pco var insülin direncim var kilo vermeye başladım şöyle öylim doktorumun bana tavsiyesi sabahları 1-2 dilim kepek ekmeğini ye salatanı haşlanmış yumurtanı peynirini ye pirinç kesinlikle yeme bulgur ye patatesi bırak şekeri abur cuburu bırak hem kilo vericeksin birde haftada 3 gün omegadan zengin ızgara balık ye senin dediğin 2 aydır regl olamıyorum ben sana şöyle söylim ilk reglm 19 yaşında ilaçla ve 34 yaşındayım tüp bebek tadavisine kadar hep ilaç okadar söylim yaşım genç canını sıkma bol su iç havalar güzel günde yarım saat yürü görüceksin sonucunu eminol

İnositol çözümü: Ergenlikten beri polikistik over (pko) dan muzdarip bir kadınım. Yaşım 38. Regly olabilmek için doğum kontrol hapları, soğan suları, şeker ilaçları kullanıp durdum. Ama yan etkisiz bir yöntem bulamamıştım. İki ay önce Amerikada çok yaygın kullanılan inositol powder i keşfettim. Bu bir vitamin türü (B vitamini). Myo inositol formunu kullandım ve sonuç mucize. iki aydır düzenli regly oluyorum, ne mide bulantısı ne stres ne kıllanma. Günde bir çay kaşığı suda eritip içmek yeterli. Tadı gayet güzel. Şifa arayanlarla paylaşmak istedim çünkü bu sıkıntılı hastalığı biliyorum. Bu toz Türkiyede pek bulunmuyor. Ebay dan (polonya) üzerinden aldım. My Protein adlı markanın 250 g. ürününü kullandım. Türkiye'de de sonradan internette ORLAB marketde gördüm fakat kullanmadım. Ama bu da alınabilir sanırım. Kapsül olarak da satılıyor fakat dozu yeterli olmuyor. Sorusu olan varsa yardım edebileceğim konularda yazabilirsiniz. Allah herkese şifa versin.

benimde pco var insülin direncim var kilo vermeye başladım şöyle öylim doktorumun bana tavsiyesi sabahları 1-2 dilim kepek ekmeğini ye salatanı haşlanmış yumurtanı peynirini ye pirinç kesinlikle yeme bulgur ye patatesi bırak şekeri abur cuburu bırak hem kilo vericeksin birde haftada 3 gün omegadan zengin ızgara balık ye senin dediğin 2 aydır regl olamıyorum ben sana şöyle söylim ilk reglm 19 yaşında ilaçla ve 34 yaşındayım tüp bebek tadavisine kadar hep ilaç okadar söylim yaşım genç canını sıkma bol su iç havalar güzel günde yarım saat yürü görüceksin sonucunu eminol

Çook teşekkür ederim dikkate alıcam önerilerinizi :)

İnositol çözümü: Ergenlikten beri polikistik over (pko) dan muzdarip bir kadınım. Yaşım 38. Regly olabilmek için doğum kontrol hapları, soğan suları, şeker ilaçları kullanıp durdum. Ama yan etkisiz bir yöntem bulamamıştım. İki ay önce Amerikada çok yaygın kullanılan inositol powder i keşfettim. Bu bir vitamin türü (B vitamini). Myo inositol formunu kullandım ve sonuç mucize. iki aydır düzenli regly oluyorum, ne mide bulantısı ne stres ne kıllanma. Günde bir çay kaşığı suda eritip içmek yeterli. Tadı gayet güzel. Şifa arayanlarla paylaşmak istedim çünkü bu sıkıntılı hastalığı biliyorum. Bu toz Türkiyede pek bulunmuyor. Ebay dan (polonya) üzerinden aldım. My Protein adlı markanın 250 g. ürününü kullandım. Türkiye'de de sonradan internette ORLAB marketde gördüm fakat kullanmadım. Ama bu da alınabilir sanırım. Kapsül olarak da satılıyor fakat dozu yeterli olmuyor. Sorusu olan varsa yardım edebileceğim konularda yazabilirsiniz. Allah herkese şifa versin.

cnm merhaba,

az önce doktordan geldim ve bana İNOFOLİC verdi , üzerinde inozitol + folic asid yazıor ,
hamile kalmada veya yumurtlamadada etkisi varmıdır acaba :)

Arkadaşlar merhaba bende Pko hastasıyım 1 yıl önce kondu bu Teşhis bana yaklaşık 6 ay doğum kontrol hapı kullandım sonra doktorum bu hapın zararlarından ötürü Bıraktı ayrıca bendede insülin direnci var kesinlikle kilo vermek en var Kuralı ve insülin direnci için verilen o ilacı içtiğinizde çok daha rahat kilo vericeksiniz ben doktorumdan çok memnunum gerçekten insana o kadar iyi yaklaşıyor ki hiç bir zaman stres olmadım doğum kontrol hapını bıraktıktan sonra ilk regl olduğumda ( ki 2.ayda oldum düzene girdi) beraber havalara uçtuk şu an allaha şükür adetlerim çok düzenli her ay düzenli oluyorum bu süre zarfında tabi kilo verdim kilo verince cidden toparlıyor vücut

cnm merhaba,

az önce doktordan geldim ve bana İNOFOLİC verdi , üzerinde inozitol + folic asid yazıor ,
hamile kalmada veya yumurtlamadada etkisi varmıdır acaba :)
INOFOLIC 'in dozunu bilmiyorum, ama ben tozundan günde 1 çay kaşığı (2 gram) kullanıyorum. Eğer bu yeterli olmazsa (2-3 ay kullanıp) yanında bir de glukophage alabilirsiniz, 800 mg günde bir tane. Kesinlikle yumurtlamayı artırıyor. Ben öyle hamile kamıştım. Ama çok mide bulantısı ve diyare etkisi var. Allah yardımcınız olsun.

INOFOLIC 'in dozunu bilmiyorum, ama ben tozundan günde 1 çay kaşığı (2 gram) kullanıyorum. Eğer bu yeterli olmazsa (2-3 ay kullanıp) yanında bir de glukophage alabilirsiniz, 800 mg günde bir tane. Kesinlikle yumurtlamayı artırıyor. Ben öyle hamile kamıştım. Ama çok mide bulantısı ve diyare etkisi var. Allah yardımcınız olsun.

cnm merhaba 3 ay bir süredir hergün 1 tane 850 mg glucophage kullanıyorum, son 7 gündürde sabah akşam yaklasık 1 cay kaşığı inofolic alıyorum + her aksamda İMOM isimli bir omega-folic birleşimi ,

benim 3 aydır hiç kendim yumurtlama olmadı, 2 aydırda adetim düzenli gelmedi tarlusal kullandım
sizin adetler düzenlimiydi? kilo probleminiz varmıydı ve çocuk düşündükten ne kadar süre sonra yumurladınız? ilk yumurtlamanızda hamilelik oldumu ?

çok soru sordum farkındayım kusura bakmayın nolur , şimdiden tesekkrler

Merhaba Arkadaşlar,

Ben de 2 yıllık evliyim, çocuk istemem ve düşüklerimin olması sebebi ile sürekli doktor doktor gezdim. Yaklaşık 3 ay önce pko ile tanışanlardanım. İlk gittiğim doktorum hemen zayıflamam gerektiğini söyledi ve tüplerimi kontrol edebilmek için rahim testi istedi. Kıllanmalarım, artan kilolarım ve kilo veremeyişim canımı iyice sıkıyor. Son 3 aydır adetim sadece 1 gün oluyor ve sonrasında maalesef bişey yok. Ellerim ve ayaklarımda aşırı derecede yanma var sebebinin de bu olduğunu düşünüyorum. Hepinizin yorumlarını ayrı ayrı okudum soğan kürünü ramzan sonrası hemen yapmayı düşünüyorum ve diğer ilaçlar için de doktorumla görüşeceğim. Benimle aynı durumda olan ve uygulayıp sonuç aldığı yöntemi yazan olursa çok memnun olurum.

Sevgiyle kalın.

cnm merhaba 3 ay bir süredir hergün 1 tane 850 mg glucophage kullanıyorum, son 7 gündürde sabah akşam yaklasık 1 cay kaşığı inofolic alıyorum + her aksamda İMOM isimli bir omega-folic birleşimi ,

benim 3 aydır hiç kendim yumurtlama olmadı, 2 aydırda adetim düzenli gelmedi tarlusal kullandım
sizin adetler düzenlimiydi? kilo probleminiz varmıydı ve çocuk düşündükten ne kadar süre sonra yumurladınız? ilk yumurtlamanızda hamilelik oldumu ?

çok soru sordum farkındayım kusura bakmayın nolur , şimdiden tesekkrler

Kendim yumurtladım ve sizinde J jasminankara dediğiniz gibi doktorumda bende bunun inositoldan kaynaklandıgını dusunuyoruz .

ben 13 gundur sogan suyu içiyorum. burnumu kapatıp içiyorum sogan kürü bitince dr a gidicem bakalım ne diyecek akıntı ara ara oluyor nadiren. insallah su kistlerden kurtulmusumdur.

canım ben özellikle bekliyorum doktor ne dicek ben bekliyorum msjını inş kurtulmuşsundur

Back
X