- 8 Ocak 2019
- 1.058
- 962
-
- Konu Sahibi Hadikalkgelbulbirbahane
Çok teşekkür ederim.59 kiloyum şuan be fazla olmadığını düşünüyordum çünkü öyle dışardan bakınca aşırı bişey yoktu ama Hormon testinden sonra hayatıma yenilikler getirmem gerekiyor sanırımSelam çok geçmiş olsun öncelikle bende de yıllardır polikistik over sendromu vardi benim de çok kanamalı ve uzun geçiyordu regl donemlerim. Bana da hamileliğin zor olacağı söylenmişti ama hiç uğraşmadan çok şükür ki hamile kaldım ve çok şükür ki sorunsuz bir hamilelik gecirdim. Hamileligimi takip eden doktora da polikistik over olduğunu ve düşük riskini olabileceğinin soylendigini söylediğimde ise, bunun yanlış bir bilgi olduğunu ne hamile kalmayı ne de hamilelik sürecini kesinlikle etkilemeyeceğini söyledi. Benim durumuma bakarsak da haklı çıktı. Yani kendinizi uzmeyin lütfen. spor - yürüyüş yapın düzenli sağlıklı beslenin ve bence en çok aşırı kilo almamaya dikkat edin. Kimi polikistik over sendromu yasayanlarda kilo artışı olabiliyormus ve bu da regl dönemlerinde gecikmelere ve hastalığın yavaşlamasını engellemeye neden olabiliyor. Tekrar geçmiş olsun ...
Allah gönlünüze göre versin kullandığınız kürün tarifini verebilirmisiniz acaba ? Ayrıca aşırı düzeyde enfeksiyonum da varcanım öncelikle geçmiş olsun bende polikistik over var ama ben evlendikten sonra öğrendim benm arkadasımda vardı ben ordan az çok biliyordum bana kilo almamalısın dedi doktor ve bana metformın ve bi tane fitil kullandırdı ben o dönem hamile kalamadım çünkü adetlerim düzensizdi 10-15 gün gecikmeli oluyordum her ay klomen falan kullandım daha sonra saraçoğlunun sitesinde incir ve soğan kürü görüp okudum polikistik overde çok faydası varmış denedim gerçekten o kürü uyguladığım ay adet dönemim çok sancılı gecti ve resmen içimdeki iltihap söküldü gözle görülür bir şekilde daha sonraki ay hamile kaldım 5 yaşında oğlum ondan sonra 3 sene yasmin kullandım bırakalı 2 sene oldu 2017 eylülde hamile kaldım ama bebeğim kalbi gelimediği için kürtaj oldum ıkıncı bebeği düşünüyoruz ama yine olmuyor sağ yumurtalığımda 5 mm büyüklünde kist çıktı 3 ay dıane kullandım 3,ayın sonunda doktor bana tertemiz oldu hamile kalmak istiyorsan artık bırak dedi bıraktım ama tutmadı şimdi cumartesi başka doktora gidicem bakalım o ne dicek ...
Umarım en kısa sürede sağlıklı bir şekilde alırsınız bebeğinizi kucağınızaBende de var. En üst seviyesinde yaşıyorum. İlaçla 2 defa hamile kaldım. İkisinide kaybettim
6 ayda bir adet oluyordum. Tüylenme sivilce kilo insülin direnci hepsi vardı.
Çok teşekkür ederim çok sağolun :) ben kullanmıyorum eme nişanlım çok aşırı kullanıyor sigarayı şuan onda bi sorun olup olmadığını bilmiyoruz çünkü hiç açılmadı bu konu.Önerilerinizi dikkate alacam.Bende korunma fikrini çıkardım aklımdan tamamen zaten korunsam bile 6 7 ay korunacam diyodum ama o riski alamamCanım gebeliği engellemiyor da, zorlaştırıyor. Ben de pko olduğumu evlenince öğrendim. İlk üç ay korunduk sonra bıraktık 8 ay hamile kalamadım. Doktora gittik pko olduğum ultrasonda göründü, ama benim adetlerim düzenliydi. Klomen+çatlatma iğnesi tedavisi gördüm üç ay, 2. ay rahim filmi de çekildi. 3. ay tedaviye menogon diye bir iğne de eklendi. Doktor ümitliydi ama o ay da olmadı. Aşılamaya geçecektik. Doktor isterseniz hemen yapalım isterseniz üç ay dinlenin dedi. Ben de bir ay dinleneyim dedim ve o ay hamile kaldım. İlaçların etkisi bıraktıktan sonra 3 ay devam ediyormuş, o süreçte hamile kalan epey kişi oluyormuş. Kilon varsa ver mutlaka, yoksa da sağlıklı beslen, protein ağırlıklı ve sağlıklı karbonhidratlar ye, paketli gıdalar ve özellikle şekerden uzak dur. Sigara kullanıyorsanız çift olarak bırakın bu önemli. Benim tavsiyem korunmayın, ben o korunduğum üç ay için bile pişmanlıklar yaşadım. İnşallah gerek kalmaz ama tedavi sürecine girersen eğer eşin de sperm tahlili yaptırsın, pko'da sperm hareketliliği de önemli. Bir de spor yapman gerek yumurtalıklara kan gitmesi açısından, pko insülin direnci de yapıyor, bunlar sporla aşılacak durumlar demişti bana doktor. Kafana takma, beslenmene sporuna dikkat et, çocuğumuz oluyor ama diğer insanlar gibi hemen olmayabiliyor sadece. Evliliğin de şimdiden hayırlı olsun, Allah mesut etsin.
Peki gebe kalabildi mi ?öyle düşünme bence iyiki deerken öğrenmişsin tedavine başla belki de bu sayede süreç uzamadan bebek sahibi olursun, benim ablam çok geç başladı tedaviye o yüzden uzun yıllar uğraştı.
amin cnm tabi vereyimAllah gönlünüze göre versin kullandığınız kürün tarifini verebilirmisiniz acaba ? Ayrıca aşırı düzeyde enfeksiyonum da var
Peki çok teşekkür ederim1,5bardak suya bir orta boy soğanı kabugundan temizleyip 4kisma ayirip suya bıraktım uzerinide kapadim 7dakika kaynat suyunu süz ılıyınca iç günde iki kez 15 gun boyunca
Çok net konuştu iki kere sordum hatta engel olurmu diye olur dedi daha çok stres yaşamama sebep olduBence doktorunuzu değiştirin sinir oluyorum direk olumsuz konuşan insanlara, 6 ay gibi bir süre denedikten sonra olmazsa duphastone, klomen gibi ilaç veriyor doktor yüksek ihtimal bunlarla hamile kalabilirsiniz. Belkide polikistik bile değilsinizdir. Başka bir doktorada gidin.
Peki taze incir bu mevsimde Yok kurutulmuş olursa da olur muamin cnm tabi vereyim
14 gün sabah akşam aç karnına soğan ve sumak kürü yaptım bu kürle incir kürü kullanılmıyor
bundan sonraki 14 günde kuru incir bi demlikte kaynattım 6-7 adet ıkıye bölebilirsin ılınınca sabah aksam bir bardak içtim incirleride yedim hergün taze yaparsan daha sağlıklı oluyor iltihapa birebir zaten
Hiç ilaç kullandığınız mı PekiBirebir aynı durumda benim. Aslan pençesi içmiştim hamile kaldım
Teşekkür ederim canım. İnşALLAH sen de en kısa zamanda bebeğine kavuşursun.Amin inşallah en kısa sürede bebeğinizi alırsınız kucağınıza,Peki kürü nasıl hazırlıyordu hatırlıyormusunuz?
Allah bağışlasın bende korunmayı düşünmüyorum ama en azından sonradan bi sorun çıkarda çıkarsa keşke korunmasaydım dememek içinHadikalkgelbulbirbahane hiç korkmayın lütfen bende yeni evli olduğum ilk ay poliksitik over olduğumu öğrendim ve doktor gebe kalabilirsin ama olasılığı çok düşük zor hamile kalırsın dedi ve biz o üzüntü telaşla korunmadık ve diğer ay hamile kaldm 1 yıl çocuk düşürmüyorken tüm planlarımız alt üst oldu tabi çok şükür şimdi 5 yaşınra yavrum. Bekarken adetlerim hep 40/45 güne bir olurdu gidiyordum strese fln yoruyordu doktorlar evlendiğim ay yine olamadım 2 ay nerdeyse olmadım doktora gittim polkskoversın dedi ve tarlusal kullanıp adet oldum o ay çok araştırdım ibrahim saraçoğlunun soğan kürünü denedim hemen ve diger ay sonra hamileydim çok şaşarmıştım . Hamile kalamzsın diye birşey yok korkmayın evet olasılık düşük belki ama polikstk over olanlanda pek güzel hamile kalıyor.
Hangi doktora sorduysam yasmin gebe kalmanı kolaylaştırır diyorlar kafam karıştı İnan’ınBen üniversite 1. Sınıfı bitirmiştim polikistik olduğumu öğrendiğimde 2 sene yasmin tedavisi gördüm. Tedavi sürecim jinekolog ve endokrin uzmanının ortak takibiyle devam etti; yaseminle birlikte metformin de kullandım.
Tedavi bittikten 4 yıl sonra evlendim ve yine yasmin ile korundum bir süre, sonrasında da kızımız oldu :)
Önemli an bu konuda bilinçlenip ona göre bir rota çizmen. Ben doktoruma, zaten polikistik over var hapla korumayayım değil mi diye sorduğumda doktorum; "hayır yaseminle korun çünkü bu sekilde sonrasinda hamile kalmanı kolaylaştıracaksın" demişti.
evet canım ilk mesajımda yazmıştıö çok uğraştı tüp bebek bile denedi olmadı 2 tane düşük bir olumsuz tüp bebeği vardı 9 yıl uğraştı normal yollardan gebe kaldı en sonunda şuan 2 tane kızı var.Peki gebe kalabildi mi ?
Dediğim gibi yaklaşık 20 gün içtim soğan suyunu ama tam tersi karnım şişmeye başlıyordu ve adetin a sı bile yoktu ama bu ay tekrar başlayacam teşekkür ederim :)Teşekkür ederim canım. İnşALLAH sen de en kısa zamanda bebeğine kavuşursun.
Kürü hatırlıyorum canım. Ben de yaptım çünkü. 1 tane orta boy soğanın kabuklarını soyuyorsun. Tencereye 1 buçuk su bardağı su koyuyorsun.. soğanı 4 yere bölüp tencereye koyuyorsun. Kaynadıktan 5-10 dak sonra ocaktan alıyorsun. Ilıktan bi nebze sıcak olması gerekiyo. Ve bunu sabah aç karına ve akşam yatmadan önce 1 ay tüketiyorsun. Ama hep taze yapıyorsun. Akşam da sabah da. Dediğimin aynısını yap. 1 ay inşAllah. İyi gelecektir inşAllah. Ben o ay çok erken adet görmüştüm
Teşekkür ederim :)Hiç üzülmeyin tamamen tedavi gerektirmez diyemem ama abimin eşinde de aynı sorun var ve ileri derecede polikistikti o 2. çatlatma iğnesinde hamile kaldı Allah yardım eder merak etmeyin
20 gün az ola biliyor canım. Ya da her bünyede belki farklı tepki gösterebilir. Ama çoğu kadın iyi sonuç almışDediğim gibi yaklaşık 20 gün içtim soğan suyunu ama tam tersi karnım şişmeye başlıyordu ve adetin a sı bile yoktu ama bu ay tekrar başlayacam teşekkür ederim :)
İnşallah canım ada çayı her fırsatta içiyorum zaten soğan kürünü de denedim bu ay hiç biri işe yaramayınca doktora gitmek istedim gidince de böyle söyledi doktor.Ama henüz hormonlara bakmadı adetin 3. Günü gel dedi.Ben çok ciddi bi durum yoksa ilaç kullanmak istemiyorum.Çünkü zaten migren hastasıyım ve fazlasıyla ilaç kullandım bu zamana kadarMerhabalar,
Bence panik yapmanı gerektircek bir durum yok, polikistik adı üstünden çok fazla yumurtan oluşuyor genelde yeterli boya ulaşamadığı için çatlamıyor ve kısır döngü gibi her ay çatlamayan yumurtaların birikiyor. Sana önerim ilaç ve hormon yüklemesi yapma kendine. Polikistik tamamen tedavi olmasa bile beslenme düzeni ile geriliyor ve çok rahat hamile kalırsın. Ben bi süre uğraştıktan sonra ( polikistiktim bu arada ) soğan kürü yaptım d vitamini ve omega 3 kullandım ertesi ay hamile kaldım ne yazıkki bebeğimi kaybettim dış gebelikti sağ tüpüm alındı. Düşünsene hep polikistik hemde tek tüple hamilelik imkansız gibi geldi ama bir sürü makale okudum falan filan 1.5 ay sonra tekrar hamile kaldım çok şükür herşey yolunda şuan sana tavsiyem ;
1) Bol su içip yürüyüş yap (fazla kilon varsa diyetisyene gidebilirsin)
2) Sabah kahvaltıdan sonra Omega 3 kullan
3)D vit ölçtürüp takviye al
4) Birde soğan kürü yapıp, aklına geldikçe 1 fincan adaçayı iç :)
5)Bu konuda kimseyi dinleme .. Defalarca hem kendimde hemde çevremde tecrübe ettim
Bunları uygula dua edersin bana
Tekrar başlayacam canım teşekkür ederim20 gün az ola biliyor canım. Ya da her bünyede belki farklı tepki gösterebilir. Ama çoğu kadın iyi sonuç almış