merhaba
Hadikalkgelbulbirbahane bende pco sendromlu biriyim.
ergenliğime girdiğimden beri adetlerim düzensiz ve hep bir arayış içindeydim doktor doktor dolaştım kullanmadığım doğum kontrol hapı kalmadı 6 ay tedavi görüyorsun düzene giriyor sonra yine aynısı oluyor. ilacı kullanırım kullanma derler bırakırım niye bıraktın en az 6 ay kullanacaktın derler herkes ama herkes bu konuda bir yorum yapar ve sen allak bullak olursun ... temelde kendi kendini tanıman gerekiyor kuzum.
gebeliğe engel midir diye soruyorsun . pco lu olmak direk gebeliğe engeldir diyemeyiz lakin adetlerin ve yumurtlamaların düzensiz ise gebe kalmak zorlaşabilir. evliliğimin ilk yarıyılında çocuk düşünmüyorum diyorsan doğum kontrol hapını hem düzenlemek adına hem de korunmak adına kullanabilirsin. ilacı bırakınca da hemen olmayabilir matematik gibi hesap ettiğin şey tutmaz canım.
kişisel kanaatim(sağlıkçıyım bu arada) ve kendimle deneyimlediğim soğan suyu kürü yaparsan hem kistleri söktürür adet olmanı sağlarsın hemde sentetik ilaç almamış olursun. zaten doktor yumurtlama tembelliği dediği için hemen çocuk olamayabilir o yüzden boşuna korunma zahmetine girmezsin evlenince . ovulasyon testi alır bu ay yumurtluyor muyum yumurtlamıyor muyum diye takip edersin. çocuk olması normal şartlarda zaten kolay değilken yumurtlama tembelliği varsa daha zordur. ayda 1 gün (adetine 14 gün kala) ya yumurtlarsın ya da yumurtlamazsın o günde ilişki olursa hamile kalabilmiş olursun. bu da zor bi ihtimal.
tüm pcolular gibi seni de biraz stresli görüyorum stres düşmanın . kafaya takıp kendini yorma. kendini tanı kendi kendinin doktoru ol.
sana tavsiyem hayatında zararlı alışkanlıkları çıkar abur cubur varsa hazır gıdalardan uzak dur bol su iç yumurta kaliteni artıcı faydalı şeyler tüket vitaminlerine baktır gerekirse takviye vitamin al ama bol su ile içmeyi unutma. kimyaal deterjanlardan uzak dur....
şahsen ben de uğraşıyorum evlendim ilk 4 ay korundum sonra karar verdim 8 aylık evliydim sonra boş gebeliğim oldu sonra kürtaj süreci falan derken şu an 1.5 yıllık evliyim . yumurtlama testi yapıyorum her ay yumurtlamadığımı farkettim... çalışmalara umut kesmeden devam ediyorum herşey nasip ....