Polikistik Over?

allah bağışlasın :) Kilom 59 beni rahatsız etmediği için hiç bu konuyu sormadım doktora dışardan da öyle görünmüyor sanırım çünkü 59 deyince şaşırıyorlar.Daha önce hiç insülin direnciyle ilgili bi problem yaşamadım.Umarım Dediğiniz gibi olur :)

Kilonuzun yuzde besini vermek ise yariyor zayifta olsaniz.
Ayrica Ayrica dahiliyeye gidip herseyi kontrol ettirirseniz , nisanlinizda da bir problem yok ise hamile kalirsiniz simdiden uzulmeyin :)

Kilonuzun yuzde besini vermek ise yariyor zayifta olsaniz.
Ayrica Ayrica dahiliyeye gidip herseyi kontrol ettirirseniz , nisanlinizda da bir problem yok ise hamile kalirsiniz simdiden uzulmeyin :)
Evet haklısınız şimdiden bunu dert edip stres yapıp daha da zorlaştırmamam gerek akışına bırakmayı deneyecem:)

Bende uzun yıllardır pko var evlendikten 8 ay sonra hamile kalabildim ben herşeyin farkında olup kürler ilaçlar kullanmama rağmen bende çok korkmuştum hamile kalamayacağım diye yaşımda biraz ileri bir yaş ama rabbim nasip etti evladımı kucağıma aldım. Doktor kontrollerinizi aksatmayın bu hastalıkta sorun olan yumurtlayamamak regl olunsa bile yumurtlama olmuyor her ay yumurtlama olduğundada ilişkiye denk gelecek biraz stresli zaman geçirtiyor ama imkansız değil ve tedavisiz hamilelik şansı yüksek sadece takip gerekli ve kesinlikle stres yapıp her ay hamileliği gözlememek ben hiç ummadığım ayda hamilr kaldım rabbim hiçkimsenin kucağını boş bırakmasın

Amin darısı isteyen herkesin başına :)

Şu sıralar önüme ne geldiyse yedim sanırım,59 kiloyum şuan sizce kaç kilo vermem gerek ?
Polikistik over dediğimiz haliyle yumurtanın yağlanıp çatlamasına engel olması demek dolayısıyla vücudunuzdaki yağ oranını azaltmanız , hamile kalma şansınızı daha da arttıracaktık. Zayıf olsanız dahi bu geçerli. 59 kilonun 40 kilosu yağ ,19 kilosu kas olabilir. Yani önemli olan vücudunuzdaki yağ oranı.
Karbonhidratı yani şekerli her ürünü (ekmek,pirinç pilavı, şekerli ürünler vs.) bırakın . Protein ağırlıklı beslenin ve mutlaka spor yapın.
Herşeyden önce yaşam ve beslenme biçiminizi değiştirmeniz hem sağlınıza hem de yavrunuza kavuşmanıza bir adım daha yaklaştıracaktır sizi. Doktor değilim ama dediğim gibi yakınım yaşayınca her şeyi çok yakından takip ettim.

Teşekkür ederim önerilerinizi dikkate alacam mutlaka:)

Yumurta yağ bağlamaz yanlış bilgi veriyorsunuz.beyinle alakalı bir hastalık bu beyin yumurtaya zamanunda çatlama emri vermiyor ve vücutta kalitesiz yumurta catlamiyor dollenmiyor .doğru spor yapmalı ve zayıf olmalı çünkü hormon dengesi bozulduğu için hormonlarda bozuluyor ve hamile kalmak için aynı zamanda belli ölçülerde olması gerekiyor kandaki hormon değerleri bozuluyor. aslında kısır bir döngü bu.döngüyü kırmak gerkiyor

Doğrudur yanlış olabilir. Yağ dokularının çatlatmaya engel olduğu vs. gibi şeyler duymuştum zamanında doktordan,dinleyeli uzun zaman oldu. En azından ne yapılması gerektiği hakkında bilgi sahibiyim sanırım. ve dediğiniz gibi herşey belirli ölçülerde kan değerleri baz alınarak yapılmalı mutlaka.

Canım bende pcos hastasıyım öncelikle hiç bir şekilde olmazsada doktorlar tüp bebekle olur diyorlar bende 50 günde bir adet görüyorum bazen de hiç görmüyorum aylarca söktürücü iğneyle adet oluyorum 10 aylık evliyim 7 aydırda dr gidiyorum bi takım ilaçlr kullandım olmadı aşılamam olucak inşallah önümüzdeki ay doktorum umutlu yumurtalarımız var pcos hastasıysan çok sayıda yumurtan oluyor fakat tek sorunu beklenilen büyüklüğe gelemediği için birikiyor o yüzden hiç korkma hiç olmazsa da tüp bebekle yöntemiyle hamile kalınıyor yeterki rabbim ol desin Allah istemedikten sonra vakti saati gelmedikten sonra hiçbir sorunu olmayan insanlar bile senelerce hamile kalamıyor ve yine Allahın izniyle rahmi olmayan bir kadın hamile kalıyor yani önce teslimiyet Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah

Amin.herşeyin farkındayım tabiki Allah ol derse olur geri kalan herşey bahane.umarım sizde en kısa sürede bebeğinize kavuşursunuz.Allah Kerim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…