- 8 Şubat 2018
- 18
- 8
-
- Konu Sahibi Hadikalkgelbulbirbahane
Yok canım evlenmeden önce çocuğa dair bir tedavi görmedim . Doğum kontrol haplarınıda kullanamadım ama evlendikten sonra bir anda 3 ayda 17 kilo aldım doktorlar hep bir sene dolsun öyle gel dediler çocuk için bende aralık sonunda başladım tedaviye işte bakalım artıkAminn inşallah canım.Evlenmeden önce herhangi bir tedavi uyguladı mı doktorun? Yoksa evlendikten Sonra mı başladın tedaviye ?
Benim de insülin direncim var normalde 8 in üstünde olmaması lazımmış değerin benim 13 zor kilo veriyordum ve tiroid ile birleşmiş bir ay önce herşey normaldi bir ay sonra Dr a gittiğimde sağ yumurtalık pko dedi. Tiroidim 4.9 du ilaç alıyorum 1.4 şuan glifora başladım 20 gündür metabolizmam rahatladı bende şişkinlik ödem yapıyordu çünkü. Bir de yumurtalıklar için hayit otu kapsülü alıyorum pravaxin ve kadın Doğum dr um bana gynositol diye folik asit içeren bir ilaç verdi. Bu ay illa olsun demiyorum çünkü bir iki aya daha düzene girer vücudum. Ben şunu merak ediyorum insülin direnci olup glifor kullanarak hamile kalanlar ilaca devam etmeli mi? Çünkü bu konuda tartışma var kimisi ben bıraktım bebeğim düştü diyor ilk üç ay kullanılmalı diyor ama genelikte ilaç kullanımı da tehlikeli aslında kafam karıştı hamile değilim ama inşallah birkaç aya olur
Merhaba bana da hamile kalman zor dedi doktor su an neredeyse bir yıl olacak hala deniyoruz ovulex kullandım folik asit kullandım ama hala bebeğim olmuyor... bende polikistik küçük küçük vardı sözde doktorun dediğine göre martta bir sene olacak denemeye başlayalı hala olmadı ama olan bir arkadasım var incir kaynatıp içmiş bol bol incir suyunu içmiş şimdi 6 aylık hamile. Sen de evlenene kadar tedavisini gör daha çok şanslısın zamanın var iyi ki evlenmeden önlemini almışsınAynı şeyi yaşayan arkadaşlar yardımcı olabilir mi lütfen?
Gebe kalabilirsin ama zaman aldığını biliyorum 1 buçuk yıl uğraştık yalan yok.Bir doğumdan sonra her şey yoluna giriyor ama gerek ablamdan gerek arkadaşlarımdan gördüğüm kadarıyla.Benim bebişim 3 aylık oldu zorlu zamanlardı gelene kadar uğraştık şükür şuan iyiyiz.Merhaba arkadaşlar
Diğer konuyu hastaneye gitmeden önce açmıştım fakat şuan herşeyin sebebini öğrendim.Şimdi şöyle ki Ben geçen ayın 20 sinde regl görmem gerekirken bu ayın 13 ünde tarlusal zoruyla regl gördüm fakat bu seferde normalde 7 günde leke bile kalmayan regl 10. Günde hala kanama şeklinde devam ediyor.Doktora gittim bu sabah ultrasona verdi ve yumurtalar polikistik dedi.Yasmin denilen ilacı verdi 21.gün ilacı bırak regl gördüğün 3. Gün tekrar gel dedi.Gebe kalmam ı engeller mi dedim engeller çünkü yumurtaların tembel dedi.Çok şaşırdım çünkü hiç beklemiyordum böyle bişey.Nişanlım odadan çıkınca asık suratımı görünce hiç bişey de diyemedim.Yaza düğünüm var.Bu durumu yaşayıp gebe kalan oldu mu aranızda?Tedavi görmeden hamile kalamıyor mu bu durumda olanlar? Doktor da dışarı çok yoğun olduğu için ve tekrar bi test yapacağından pek bilgi vermedi.Ne düşüneceğimi nasıl davranacağımı hiç bilmiyorum. Lütfen paylaşır mısınız deneyimlerinizi?
Allah bağışlasın.Hiç korundunuz mu peki ilk zamanlar ?Gebe kalabilirsin ama zaman aldığını biliyorum 1 buçuk yıl uğraştık yalan yok.Bir doğumdan sonra her şey yoluna giriyor ama gerek ablamdan gerek arkadaşlarımdan gördüğüm kadarıyla.Benim bebişim 3 aylık oldu zorlu zamanlardı gelene kadar uğraştık şükür şuan iyiyiz.
Hayır hiç korunmadıkAllah bağışlasın.Hiç korundunuz mu peki ilk zamanlar ?
Ben ilk zamanlar korunacam diyodum ama şuan düğünden sonra korunmamayı düşünüyorum.Bi sıkıntı çıkarsa vicdan azabı çekerim çünkü,keşke korunmasaydım demek istemiyorum.Hayır hiç korunmadık
Bence de korunma Allah en hayırlısını zamanında nasip etsin.Ben sülük tedavisi falanda gördüm sonra hamile kaldım zaten.Ben ilk zamanlar korunacam diyodum ama şuan düğünden sonra korunmamayı düşünüyorum.Bi sıkıntı çıkarsa vicdan azabı çekerim çünkü,keşke korunmasaydım demek istemiyorum.
Allah bağışlasın yavrunuzu inşallahBence de korunma Allah en hayırlısını zamanında nasip etsin.Ben sülük tedavisi falanda gördüm sonra hamile kaldım zaten.
Bazen acaba şimdi uğraşmasammı diyorum fazla ilaç kullanmak bana zararlı gibi gelmiştir her zaman.Bazen de şimdiden önlemimi alayım diyorum.Kafam karıştı İnanın.Merhaba bana da hamile kalman zor dedi doktor su an neredeyse bir yıl olacak hala deniyoruz ovulex kullandım folik asit kullandım ama hala bebeğim olmuyor... bende polikistik küçük küçük vardı sözde doktorun dediğine göre martta bir sene olacak denemeye başlayalı hala olmadı ama olan bir arkadasım var incir kaynatıp içmiş bol bol incir suyunu içmiş şimdi 6 aylık hamile. Sen de evlenene kadar tedavisini gör daha çok şanslısın zamanın var iyi ki evlenmeden önlemini almışsın
Bazen acaba şimdi uğraşmasammı diyorum fazla ilaç kullanmak bana zararlı gibi gelmiştir her zaman.Bazen de şimdiden önlemimi alayım diyorum.Kafam karıştı İnanın.
Evet uroloji olabilir tup bebek merkezleri olabilir...Eşlerin spermiyogram için ürolojiye mi gitmesi gerekiyor sunemer ?
Tabikii tek doktora takılı kalmamak gerek bu tarz durumlarda.Şimdilik biraz ara verdim,kendimi izleyecem adetlerim düzenli oluyor mu olmuyor mu diye.Geçmiş olsun size de :)evli değilim ben 3 farklı doktora gittim biri doğum kontrol hapı verdi ilerde gebe kalamazsın dedi.
diğer 2si hiç böyle bi şey demedi evli olmadıgımdan mı bilmiyorum ama ilaç yazmadılar. benim doktorum da yumurta tembelliği bu dedi. belki gebelik zor olur ama olmaz diye bi şey yok.. başka doktora da git istersen
benim adetlerim bi ara düzene girmişti de stresten tekrar bozuldu. 15 gün falan adetimin bitmediği oluyor bu aralar tabi pkonun da etkisiymiş doktorum düzensizlik yapar dedi. kafaya taktıkça iyice düzensizleşiyr sanki. takmamaya çalış:) sana da geçmiş olsunTabikii tek doktora takılı kalmamak gerek bu tarz durumlarda.Şimdilik biraz ara verdim,kendimi izleyecem adetlerim düzenli oluyor mu olmuyor mu diye.Geçmiş olsun size de :)