Polikistik Over?

hangi bitki çaylarını kullanıyorsunuz? Ben genelde ada çayı kuş burnu nane çayı falan içiyorum
Ben kendi uyguladiklarimi tavsiye edebilirim 15 gun sabah aksam sogan suyu ictim taze olarak agzi kapali kaynattim 2 gune birde testere disli aslan pencesi,civan percemi ve hayit tohumunu kaynattim ictim buyuk bir bardak bol incir yedim ve spor yaptim ertesi aya yumurtaliklarim temizlendi ve hamile kaldim suan 3 aylik hamileyim rabbim tum isteyenlere nasip eylesin insallah

Merhaba bende de polikistik over var evliliğimin 6. Ayında hamile kaldım hiçbir tedavi görmedim. Annem ersağ kullanıcı ve temsilcisi hayıt ekstratı kapsülü verdi bana sabah akşam birer tane içtim daha bir kutu bile bitmeden hamile kaldım

Merhaba

Bende doktora gittiğimde bana hayit otu çayı önerdi Ama dozunu ayarlaman zor olur kapsülünü önereceğim dedi eczaneden aldım adı pravaxin inşallah banada faydası olur 5 aydır istiyorum bebek benim yumurtam oluşuyor ve çatlıyor ama zamanını tutturamıyorum

Merhaba arkadaşım.2 yıldır PCO belasiyla uğraşıyorum ve en fazla 3 ayda bir kadın doğuma gidiyordum her gitmem de tüp bebek diyor başka bişey demiyor
.Ben çocuk 2 planda benim sağlıklı bir birey haline gelmem için ne yapmam diye uğraşırken beni hapa bağladılar.Bu sitede ne varsa denedim soğan kürü civanpercemi hayır tohumu hayır suyu incir kürü dönüş değişmedi.kilom 60 boy 160 .En son endokrin ile görüştüm ve kadın doğuma bu hastalık için gitmenin faydası olmaz dedi .Glifor verdi buna bağlı d vitamininde düşüklük var dedi günde 1 saat yürüyüş verdi.Adetlerin düzene girecek dedi ve dediği gibi oldu Senden ricam ilk başta endokrine mutlaka görün benim gibi boşa uğraşma 2.senem gitti yalandan

Benim de insülin direncim var normalde 8 in üstünde olmaması lazımmış değerin benim 13 zor kilo veriyordum ve tiroid ile birleşmiş bir ay önce herşey normaldi bir ay sonra Dr a gittiğimde sağ yumurtalık pko dedi. Tiroidim 4.9 du ilaç alıyorum 1.4 şuan glifora başladım 20 gündür metabolizmam rahatladı bende şişkinlik ödem yapıyordu çünkü. Bir de yumurtalıklar için hayit otu kapsülü alıyorum pravaxin ve kadın Doğum dr um bana gynositol diye folik asit içeren bir ilaç verdi. Bu ay illa olsun demiyorum çünkü bir iki aya daha düzene girer vücudum. Ben şunu merak ediyorum insülin direnci olup glifor kullanarak hamile kalanlar ilaca devam etmeli mi? Çünkü bu konuda tartışma var kimisi ben bıraktım bebeğim düştü diyor ilk üç ay kullanılmalı diyor ama genelikte ilaç kullanımı da tehlikeli aslında kafam karıştı hamile değilim ama inşallah birkaç aya olur

Merhaba

Bende doktora gittiğimde bana hayit otu çayı önerdi Ama dozunu ayarlaman zor olur kapsülünü önereceğim dedi eczaneden aldım adı pravaxin inşallah banada faydası olur 5 aydır istiyorum bebek benim yumurtam oluşuyor ve çatlıyor ama zamanını tutturamıyorum
Yumurtan oluştuğunda gün aşırı ilişkiye gir.. havuç kürü incir kürü bunlar yumurta çatlaması için bire bir

Bende de polikistik over vardı ve bende öncelikle ciddi anlamda kilo verdim 15 kiloya yakın kilo verdim (gaps diyetiyle buarada ) ve incir-havuç kürü yaptım şükürler olsun ki hamile kaldım Allahın izniyle ve tabikide bol dua ve teslimiyet Rabbim isteyen herkese nasip etsin ...

Kızlar yumurta takibi yaptırdıniz mi hic bide progesteron hakkinda bilgisi olan aydinlata bilir mi polikistik overda yumurtlama duzensiz ya yinede 21. Gun yaptirmali miyiz

Bende de polikistik over vardı ve bende öncelikle ciddi anlamda kilo verdim 15 kiloya yakın kilo verdim (gaps diyetiyle buarada ) ve incir-havuç kürü yaptım şükürler olsun ki hamile kaldım Allahın izniyle ve tabikide bol dua ve teslimiyet Rabbim isteyen herkese nasip etsin ...
bende yaptım incir havuc kürü yanlıs mı yaptım acaba olmadı yine hatta brokololi sonra sogan kürü incir kürü sonra incir havuc kürü yaptım bal cörek otu tarcın yaptım malesef bu ayda hamile degilim günüm 5 gün gecti heveslendim simdi adet oldum :KK43:

yılların pkolusu olarak her türlü tedaviyi-gebelik tedavisi dahil-,doğum kontrol haplarını kulladım,sayısız kür denedim. hiç biri o ay adet görmekten öteye götürmedi. yumurtlama ise olmazdı.sadece öyle rahim kanaması.adet olduğuma şükrediyordum zaten. yüzlerce kez de doktora gittim ergenliğimden beri. arkadaşlar sağlıklı beslenme olmadıkça (karatay diyeti, alkali beslenme) ne adetler düzene giriyor,ne yumurtlama oluyor,ne sivilceler geçiyor. ben kendimi bildim bileli zayıfımdır. hiç kilolu olmadım,insülin direncim de yok. ama lh hormonum 50lerdeydi hep. yani baya dirençli bir pko hastasıydım. karatay diyeti ile sağlıklığıma kavuştum. tıkır tıkır saat gibi adet olmaya başladım ve ilk aşılamamda hamile kaldım çok şükür. bebeğimi emzirirkn hem kilo veriym hem süt kalitesini arttırayım diye alkali beslenmeye çalıştım(ayşegül çoruhlu kitabından) yine adetlerim düzene girdi ve ben bu sefer tedavisiz sürpriz bir şekilde hamile kaldım. genç kızken doktor bana senin çocuğun olmaz bu yumurtalıklarla demişti. dünyamın başıma yıkıldığını tahmin edersiniz. tabii ki takdir-i İlahi,ama beslenme ve hareket pko'nun tek ilacı. zayıflamak değil,sağlıklı beslenmek. ne olur araştırın kendinizi kurtarın bu illetten. millet bi tepsi baklava yese bir şey olmaz ama bizim yediğimiz bir dilim ekmek bile hormonlarımızı alt üst ediyor. pko kompleks bir sendrom. basit bir yumurtalık hastalığı değil.. bu yüzden doğum kontrol hapları çare değil. tek tedavi beslenme ve spor. Allah bebek isteyenlere tez zamanda nasip etsin

Zamaninda karatay cok yaptim ama bu denli protein alimini dogru bulmuyorum.
Ben de pkoyum.Insulin direncim yuksek.Kilom bir inip bir cikiyor.Gecen sene bir ara civanpercemiyle duzenli adet gordum yaklasik 6 -7 ay sonrasinda prolaktin yukselmesiyle basa dondum.Malesef pko bir kisirdongu.

Merhaba arkadaşlar
Diğer konuyu hastaneye gitmeden önce açmıştım fakat şuan herşeyin sebebini öğrendim.Şimdi şöyle ki Ben geçen ayın 20 sinde regl görmem gerekirken bu ayın 13 ünde tarlusal zoruyla regl gördüm fakat bu seferde normalde 7 günde leke bile kalmayan regl 10. Günde hala kanama şeklinde devam ediyor.Doktora gittim bu sabah ultrasona verdi ve yumurtalar polikistik dedi.Yasmin denilen ilacı verdi 21.gün ilacı bırak regl gördüğün 3. Gün tekrar gel dedi.Gebe kalmam ı engeller mi dedim engeller çünkü yumurtaların tembel dedi.Çok şaşırdım çünkü hiç beklemiyordum böyle bişey.Nişanlım odadan çıkınca asık suratımı görünce hiç bişey de diyemedim.Yaza düğünüm var.Bu durumu yaşayıp gebe kalan oldu mu aranızda?Tedavi görmeden hamile kalamıyor mu bu durumda olanlar? Doktor da dışarı çok yoğun olduğu için ve tekrar bi test yapacağından pek bilgi vermedi.Ne düşüneceğimi nasıl davranacağımı hiç bilmiyorum. Lütfen paylaşır mısınız deneyimlerinizi?
Bnde de polikistik over var cnm.. Dr um bana biraz zor hamile kalırsın dedi.. Bunun bir tedavisi yok ne yazık ki . Hiç korunmadk hamile kalmam 10 sürdü. Hamile kalmayı geciktiriyo bu illet.. Dostinex Die bi ilaç kullanıyodm hamile kalmak için.. Hamile kaldım 3 aylıkken kaybettim bebeğimi. Kürtaj oldum . Ama 5 ay sonra yeniden hamile kaldım ilaçsız hemde.. Allah büyük sıkma canını.. Bnm ömrümden ömür gitti bebeğimi kaybedince . Bi daha olmayacak korkusu bi kaç ayda saçlarıma aklar düşürdü.. Sana tavsiyem ewlendikten 3 ay sonra gebelik yoksa hemen Dr a git..

Merhaba arkadaşlar
Diğer konuyu hastaneye gitmeden önce açmıştım fakat şuan herşeyin sebebini öğrendim.Şimdi şöyle ki Ben geçen ayın 20 sinde regl görmem gerekirken bu ayın 13 ünde tarlusal zoruyla regl gördüm fakat bu seferde normalde 7 günde leke bile kalmayan regl 10. Günde hala kanama şeklinde devam ediyor.Doktora gittim bu sabah ultrasona verdi ve yumurtalar polikistik dedi.Yasmin denilen ilacı verdi 21.gün ilacı bırak regl gördüğün 3. Gün tekrar gel dedi.Gebe kalmam ı engeller mi dedim engeller çünkü yumurtaların tembel dedi.Çok şaşırdım çünkü hiç beklemiyordum böyle bişey.Nişanlım odadan çıkınca asık suratımı görünce hiç bişey de diyemedim.Yaza düğünüm var.Bu durumu yaşayıp gebe kalan oldu mu aranızda?Tedavi görmeden hamile kalamıyor mu bu durumda olanlar? Doktor da dışarı çok yoğun olduğu için ve tekrar bi test yapacağından pek bilgi vermedi.Ne düşüneceğimi nasıl davranacağımı hiç bilmiyorum. Lütfen paylaşır mısınız deneyimlerinizi?
Bnde de polikistik over var cnm.. Dr um bana biraz zor hamile kalırsın dedi.. Bunun bir tedavisi yok ne yazık ki . Hiç korunmadk hamile kalmam 10 ay sürdü. Hamile kalmayı geciktiriyo bu illet.. Dostinex Die bi ilaç kullanıyodm hamile kalmak için.. Hamile kaldım 3 aylıkken kaybettim bebeğimi. Kürtaj oldum . Ama 5 ay sonra yeniden hamile kaldım ilaçsız hemde.. Allah büyük sıkma canını.. Bnm ömrümden ömür gitti bebeğimi kaybedince . Bi daha olmayacak korkusu bi kaç ayda saçlarıma aklar düşürdü.. Sana tavsiyem ewlendikten 3 ay sonra gebelik yoksa hemen Dr a git..

Allah herkesin kalbine göre versin... meğer nede çok pkolu varmış benimde öyle 10 sene önce 17 yaşımda koyuldu bu teşhis Amerika’da bu konuyla ilgili sempozyumlar , seminerler herşeyi yapmış Türkiye’ye gelip giden bir prof’a bile gittim tek çözüm Doğum kontrol dediler eeee zaman ilerledi yaş büyüdü evlilik derken şimdi sıra çocukta 16 aylık evliyim bakalım tedaviye başladık klomen ve iğne ile ilk ay tutmadı bu ay tekrar başlıyoruz hepimizin kalbinden geçen olur inşallah

Bnde de polikistik over var cnm.. Dr um bana biraz zor hamile kalırsın dedi.. Bunun bir tedavisi yok ne yazık ki . Hiç korunmadk hamile kalmam 10 ay sürdü. Hamile kalmayı geciktiriyo bu illet.. Dostinex Die bi ilaç kullanıyodm hamile kalmak için.. Hamile kaldım 3 aylıkken kaybettim bebeğimi. Kürtaj oldum . Ama 5 ay sonra yeniden hamile kaldım ilaçsız hemde.. Allah büyük sıkma canını.. Bnm ömrümden ömür gitti bebeğimi kaybedince . Bi daha olmayacak korkusu bi kaç ayda saçlarıma aklar düşürdü.. Sana tavsiyem ewlendikten 3 ay sonra gebelik yoksa hemen Dr a git..
Umarım en kısa sürede alırsın bebeğini kucağına.Peki belirtilerin nelerdi canım ? Hangi rahatsızlıklar üzerine doktora gittin ?

Allah herkesin kalbine göre versin... meğer nede çok pkolu varmış benimde öyle 10 sene önce 17 yaşımda koyuldu bu teşhis Amerika’da bu konuyla ilgili sempozyumlar , seminerler herşeyi yapmış Türkiye’ye gelip giden bir prof’a bile gittim tek çözüm Doğum kontrol dediler eeee zaman ilerledi yaş büyüdü evlilik derken şimdi sıra çocukta 16 aylık evliyim bakalım tedaviye başladık klomen ve iğne ile ilk ay tutmadı bu ay tekrar başlıyoruz hepimizin kalbinden geçen olur inşallah
Aminn inşallah canım.Evlenmeden önce herhangi bir tedavi uyguladı mı doktorun? Yoksa evlendikten Sonra mı başladın tedaviye ?

X