Polikistik Over?

Umarım en kısa sürede alırsın bebeğini kucağına.Peki belirtilerin nelerdi canım ? Hangi rahatsızlıklar üzerine doktora gittin ?
Allah razı olsun canım benim.. Rabbim isteyen bütün kardeşlerime hayırlısyla ewlat nasip etsin inşaAllah.. Sadece adet düzensizliği için gittim..çokça kasık ağrılarım vardı..
Sonra kist var dediler böyle başladı serüvenm..

Merhaba canm bende hafif şiddetli pco hastasıyım adetlerim 35-38 güne kadar gelirdi ilk öğrendiğimde bana da böyle şeyler söylendi hiç kafana takma ben yeni evliyim daha son 1.5 aydır inofolic Combi kullandım birde soğan suyu +aslanpencesi+civanperçemi çayı içtim 21 gün o ay hamile kaldım şuan 5 haftalığım hiç takılma pco çok kötü bir hastalık değil mutlaka gebe kalırsın sadece kilona çok dikkat et kilon varsa zayıfla canm :) Allah yardımcın olsun

Bende pko hastasiyim ayrica rahimimde ters bana klomen verdiler asilama verdiler nafile tutmadi yiprandigimla kaldim sonra annem canan karatayi dinlemis pko yu seker destekler beslermiş pko hastaları sekeri kessin demis ben de denedim asla rafine toz sekerin oldugu hicbir sey yemedim ne tatli ne çikolata ne şekerli cay ne dondurma ne meyve suyu gazli icecek hicbir tatliyi yemedim bununla birlikte cyclo diye adet duzenleyici kullandim 6 kutu sonra biraktim 2. Ayimda hamile oldugumu öğrendim suan 7 hafta 5 gunluk hamileyim kızlar oluyor gerçekten size tavsiyem şeker tuketmeyin degiyor buna bir de kafaya takmayin ugrasacak baska seyler bulun Rabbim isteyen herkese nasip etsin :)))

Merhaba canım benimde Bi arkadaşımda yumurta tembelliği vardı ama evlendikten 6 6 ay sonra hamile kaldı doğal yollarla inşallah sende kalırsın

Merhaba bende sağ yumurtalıkta pko görünüyor normalde adetlerim 30-35 günde bir olur. Ama son zamanlarda düzensizlik arttı sanırım strese bağlı olarak. 5 aydır bebek istiyoruz. Bu ay 44. Gün ama hala adet olmadım. Beklenen adet gününden 10 gün sonra kan testi negatifti. Ama bazı kişiler adet olmayıp günler sonra öğrenmiş. Sizce geç döllenme olsa bile 10 gün sonra çıkmaz mı? Bir de ben evlendikten sonra 8 kilo aldım doktor kilo etkilemiş diyor. Alt yapım zaten vardı lise zamanından yine aynı teşhis konulmuştu. Tiroid ve insülin bu teşhisin diğer belirtileri. İkiside sınırda iki aydır ilaç kullanıyorum ikisi içinde. Birde hayit otu ekstrası kullanıyorum. Adet olursam bu ay bir de soğan kürü deneyeceğim. Glifor kullanıyorum ona rağmen sadece 2 kg vermişim dikkat ediyorum ama sorun ne artık kafam karıştı. Bana umut oldunuz şuan doktorumda kilo vermem gerektiğini söylüyor. Çok kilolu değilim ama hızlı kilo alıp vermek hormonları değiştiriyormuş

Doktorunuz benim doktorumla aynı şeyleri söylemiş. Evlendikten sonra bende 2 yılda 10kilo almıştım. Tiroit ve insülin degerleri yükseldikçe vücudum şişmişti. Adetleri çok düzensizleşmişti kilo aldıkça. Sonra sporla 5 ayda 77kilodan 59 a düştüm hemen hamile kaldım. Tiroit ilacı kullanıyorum. Adetleri eskiye göre iyi. Hamilelikte 13 kilo aldım. 40 günde aynı kiloya döndüm. Artık dikkat ediyorum ve aynı kiloda devam ediyorum. Kilo gercekten etkili

Arkadaşlar bende 47 gündür adet olmadm 15 gün önce doktor kontrolüm vardı ultrasonla gebelik göremedi adet olman yakın dedi ve ben hala adet olmadm korkuyorm artık hamile de değilim ve adet olmadığım için de sinirlerim bozuluyor ne yapıcam bilmiyorm

Merhaba,
Doktorum yumurtalıklarda polikistik over oldugunu söyledi ama adet gecıkmem yok birde hormon tahlili yaptırmıştım oda normal çıkmıştı kafam cok karıştı insülin direnci var anlayamadım

Arkadslar benimde adetlerim çok duzenli her ay gününde olurum kiloluyum ve bende aşırı tuylenme var yazın dugunum olduğu için öncesinden kadın doğuma gittim hormon tahlili yaptı sadece dheas hormonum 266 olması gerekirken 405 cikti diane 35 ve glukofen kullandim düştü lazere de başladım 10 ay ilaç kullandim son kontrolünde doktorum yazın dugunum var çocuk istiyorum yazın artık 32 deyince 2 ay daha kullan bırak dedi. Bana polkistik over dedi ama adetler böyle duzenli iken nasıl olur anlamadım ilk ultrason görüntüsünde kist var demedi ama 10 ay sonra az bişey var diyor bende ilaçları bıraktım acikcasi

2 ay hamile kalmayı denedim ikisinde de adetim gecikti 35 gün sonra oldu doktora gittim yumurta tembelliği var dedi hormon testi yaptı değerlerim Tsh-2.26
Estradiol- 34.48
Fsh-7.98
Lh-7.1
Prolaktin-15.83 bu şekilde letu hap kullandım çatlatma iğnesi yaptırdım ama işe yaramadı. Dün hayıt tohumu kullanmayan başladım sizce değerlerim nasıl kızlar bundan 2 sene önce kürtaj olmak zorunda kaldım korkuyorum bebeğim olmaz diye

Merhaba bende de pco var ama dert etme benimde adetlerim düzenliydi Lh fsh hormonu dışında normaldi hormonlarım şimdi bende 13 haftalık gebeyim kendiliğinden oldu.
Senin değerlerinde bana sadece prolaktin yüksek gibi geldi hayıt çok faydalı soğan kürünü de tavsiye ederim.cocuğum olmaz diye strese girme dua et sadece pco gebeliğe engel değil mutlaka olur hayırlısıyla

İnşallah olur çok teşekkür ederim, bir umut bekliyorum daha önce kürtaj olduğum için olmaz diye çok korkuyorum ama rabbim yardımcı olsun tüm bebek isteyenlere öyle zor ki o tek çizgiyi görmek

Aynı senin durumunda olup doktor tedavisiz çocuğun olmaz dediği bir tanıdığım evlenince ilk ay hamile kaldı Allah diledikten sonra olmayacak şey yok hiç dert etme

Selam kızlar ben adetimin 10. Günü kan tahlili verdim. lh 9.8
fsh 7
prolaktin 7.5
dheas 3.1 çıktı ne demek oluyor var mı sıkıntı acaba bebek istiyoruz... referans aralığı verilmemiş

Ben değerlerle ilgili yorum yapamam canım. Benim değerlerde bi sorun yoktu diye biliyorum. Sadece prolaktinim 40-50 lilerdeydi yıllarca. Dostinex kullanırdım. Ama bi yıldır falan normaldi değeri. Ben de tüylenme vardı sadece. Eylülde bi iğne tedavisi denedik. Olmadı. Sonra gitmedim bi daha doktora. Bi ara soğan kürü denedim. Son ay kaplıcaya gittik. Hangisi fayda etti bilmiyorum ama şubatta hamile kaldım. Kasımdan sonra da ovu testleriyle takip ettim canım.
Pcolu olarak asla vazgeçme derim. Nasipse sağlıkla olur inşallah.

İnşallah olur ya rabbim tüm isteyenlere versin inşallah bende şimdi hayıt tohumuna başladım umarım etkisini görürüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…