- 29 Kasım 2018
- 37
- 7
-
- Konu Sahibi Hadikalkgelbulbirbahane
Bence gidin önleminizi alın sonradan pişman olursunuz ben çok pişmanım... önceden önlemimi alsaydımBazen acaba şimdi uğraşmasammı diyorum fazla ilaç kullanmak bana zararlı gibi gelmiştir her zaman.Bazen de şimdiden önlemimi alayım diyorum.Kafam karıştı İnanın.
Allah razı olsun canım benim.. Rabbim isteyen bütün kardeşlerime hayırlısyla ewlat nasip etsin inşaAllah.. Sadece adet düzensizliği için gittim..çokça kasık ağrılarım vardı..Umarım en kısa sürede alırsın bebeğini kucağına.Peki belirtilerin nelerdi canım ? Hangi rahatsızlıklar üzerine doktora gittin ?
Merhaba canım benimde Bi arkadaşımda yumurta tembelliği vardı ama evlendikten 6 6 ay sonra hamile kaldı doğal yollarla inşallah sende kalırsınMerhaba arkadaşlar
Diğer konuyu hastaneye gitmeden önce açmıştım fakat şuan herşeyin sebebini öğrendim.Şimdi şöyle ki Ben geçen ayın 20 sinde regl görmem gerekirken bu ayın 13 ünde tarlusal zoruyla regl gördüm fakat bu seferde normalde 7 günde leke bile kalmayan regl 10. Günde hala kanama şeklinde devam ediyor.Doktora gittim bu sabah ultrasona verdi ve yumurtalar polikistik dedi.Yasmin denilen ilacı verdi 21.gün ilacı bırak regl gördüğün 3. Gün tekrar gel dedi.Gebe kalmam ı engeller mi dedim engeller çünkü yumurtaların tembel dedi.Çok şaşırdım çünkü hiç beklemiyordum böyle bişey.Nişanlım odadan çıkınca asık suratımı görünce hiç bişey de diyemedim.Yaza düğünüm var.Bu durumu yaşayıp gebe kalan oldu mu aranızda?Tedavi görmeden hamile kalamıyor mu bu durumda olanlar? Doktor da dışarı çok yoğun olduğu için ve tekrar bi test yapacağından pek bilgi vermedi.Ne düşüneceğimi nasıl davranacağımı hiç bilmiyorum. Lütfen paylaşır mısınız deneyimlerinizi?
Merhaba bende sağ yumurtalıkta pko görünüyor normalde adetlerim 30-35 günde bir olur. Ama son zamanlarda düzensizlik arttı sanırım strese bağlı olarak. 5 aydır bebek istiyoruz. Bu ay 44. Gün ama hala adet olmadım. Beklenen adet gününden 10 gün sonra kan testi negatifti. Ama bazı kişiler adet olmayıp günler sonra öğrenmiş. Sizce geç döllenme olsa bile 10 gün sonra çıkmaz mı? Bir de ben evlendikten sonra 8 kilo aldım doktor kilo etkilemiş diyor. Alt yapım zaten vardı lise zamanından yine aynı teşhis konulmuştu. Tiroid ve insülin bu teşhisin diğer belirtileri. İkiside sınırda iki aydır ilaç kullanıyorum ikisi içinde. Birde hayit otu ekstrası kullanıyorum. Adet olursam bu ay bir de soğan kürü deneyeceğim. Glifor kullanıyorum ona rağmen sadece 2 kg vermişim dikkat ediyorum ama sorun ne artık kafam karıştı. Bana umut oldunuz şuan doktorumda kilo vermem gerektiğini söylüyor. Çok kilolu değilim ama hızlı kilo alıp vermek hormonları değiştiriyormuşBen 2 3 ayda bir ilaçla adet oluyordum ve gitgide kilom artıyordu. Doktor pko oldugumu ve bazı şeyleri yemeyi kısıtlaması ve kilo vermemi söyledi kilo verince normale döndü adetler ve hamile kaldım. Sizde de var mı bu problem
Doktorunuz benim doktorumla aynı şeyleri söylemiş. Evlendikten sonra bende 2 yılda 10kilo almıştım. Tiroit ve insülin degerleri yükseldikçe vücudum şişmişti. Adetleri çok düzensizleşmişti kilo aldıkça. Sonra sporla 5 ayda 77kilodan 59 a düştüm hemen hamile kaldım. Tiroit ilacı kullanıyorum. Adetleri eskiye göre iyi. Hamilelikte 13 kilo aldım. 40 günde aynı kiloya döndüm. Artık dikkat ediyorum ve aynı kiloda devam ediyorum. Kilo gercekten etkiliMerhaba bende sağ yumurtalıkta pko görünüyor normalde adetlerim 30-35 günde bir olur. Ama son zamanlarda düzensizlik arttı sanırım strese bağlı olarak. 5 aydır bebek istiyoruz. Bu ay 44. Gün ama hala adet olmadım. Beklenen adet gününden 10 gün sonra kan testi negatifti. Ama bazı kişiler adet olmayıp günler sonra öğrenmiş. Sizce geç döllenme olsa bile 10 gün sonra çıkmaz mı? Bir de ben evlendikten sonra 8 kilo aldım doktor kilo etkilemiş diyor. Alt yapım zaten vardı lise zamanından yine aynı teşhis konulmuştu. Tiroid ve insülin bu teşhisin diğer belirtileri. İkiside sınırda iki aydır ilaç kullanıyorum ikisi içinde. Birde hayit otu ekstrası kullanıyorum. Adet olursam bu ay bir de soğan kürü deneyeceğim. Glifor kullanıyorum ona rağmen sadece 2 kg vermişim dikkat ediyorum ama sorun ne artık kafam karıştı. Bana umut oldunuz şuan doktorumda kilo vermem gerektiğini söylüyor. Çok kilolu değilim ama hızlı kilo alıp vermek hormonları değiştiriyormuş
Merhaba bende de pco var ama dert etme benimde adetlerim düzenliydi Lh fsh hormonu dışında normaldi hormonlarım şimdi bende 13 haftalık gebeyim kendiliğinden oldu.2 ay hamile kalmayı denedim ikisinde de adetim gecikti 35 gün sonra oldu doktora gittim yumurta tembelliği var dedi hormon testi yaptı değerlerim Tsh-2.26
Estradiol- 34.48
Fsh-7.98
Lh-7.1
Prolaktin-15.83 bu şekilde letu hap kullandım çatlatma iğnesi yaptırdım ama işe yaramadı. Dün hayıt tohumu kullanmayan başladım sizce değerlerim nasıl kızlar bundan 2 sene önce kürtaj olmak zorunda kaldım korkuyorum bebeğim olmaz diye
İnşallah olur çok teşekkür ederim, bir umut bekliyorum daha önce kürtaj olduğum için olmaz diye çok korkuyorum ama rabbim yardımcı olsun tüm bebek isteyenlere öyle zor ki o tek çizgiyi görmekMerhaba bende de pco var ama dert etme benimde adetlerim düzenliydi Lh fsh hormonu dışında normaldi hormonlarım şimdi bende 13 haftalık gebeyim kendiliğinden oldu.
Senin değerlerinde bana sadece prolaktin yüksek gibi geldi hayıt çok faydalı soğan kürünü de tavsiye ederim.cocuğum olmaz diye strese girme dua et sadece pco gebeliğe engel değil mutlaka olur hayırlısıyla
Allah analı babalı büyütsün rabbin sağ Salim kucağına almayı nasip etsin inşallahİnşallah olur çok teşekkür ederim, bir umut bekliyorum daha önce kürtaj olduğum için olmaz diye çok korkuyorum ama rabbim yardımcı olsun tüm bebek isteyenlere öyle zor ki o tek çizgiyi görmek
Aynı senin durumunda olup doktor tedavisiz çocuğun olmaz dediği bir tanıdığım evlenince ilk ay hamile kaldı Allah diledikten sonra olmayacak şey yok hiç dert etmeMerhaba arkadaşlar
Diğer konuyu hastaneye gitmeden önce açmıştım fakat şuan herşeyin sebebini öğrendim.Şimdi şöyle ki Ben geçen ayın 20 sinde regl görmem gerekirken bu ayın 13 ünde tarlusal zoruyla regl gördüm fakat bu seferde normalde 7 günde leke bile kalmayan regl 10. Günde hala kanama şeklinde devam ediyor.Doktora gittim bu sabah ultrasona verdi ve yumurtalar polikistik dedi.Yasmin denilen ilacı verdi 21.gün ilacı bırak regl gördüğün 3. Gün tekrar gel dedi.Gebe kalmam ı engeller mi dedim engeller çünkü yumurtaların tembel dedi.Çok şaşırdım çünkü hiç beklemiyordum böyle bişey.Nişanlım odadan çıkınca asık suratımı görünce hiç bişey de diyemedim.Yaza düğünüm var.Bu durumu yaşayıp gebe kalan oldu mu aranızda?Tedavi görmeden hamile kalamıyor mu bu durumda olanlar? Doktor da dışarı çok yoğun olduğu için ve tekrar bi test yapacağından pek bilgi vermedi.Ne düşüneceğimi nasıl davranacağımı hiç bilmiyorum. Lütfen paylaşır mısınız deneyimlerinizi?
Selam kızlar ben adetimin 10. Günü kan tahlili verdim. lh 9.8Merhaba bende de pco var ama dert etme benimde adetlerim düzenliydi Lh fsh hormonu dışında normaldi hormonlarım şimdi bende 13 haftalık gebeyim kendiliğinden oldu.
Senin değerlerinde bana sadece prolaktin yüksek gibi geldi hayıt çok faydalı soğan kürünü de tavsiye ederim.cocuğum olmaz diye strese girme dua et sadece pco gebeliğe engel değil mutlaka olur hayırlısıyla
Ben değerlerle ilgili yorum yapamam canım. Benim değerlerde bi sorun yoktu diye biliyorum. Sadece prolaktinim 40-50 lilerdeydi yıllarca. Dostinex kullanırdım. Ama bi yıldır falan normaldi değeri. Ben de tüylenme vardı sadece. Eylülde bi iğne tedavisi denedik. Olmadı. Sonra gitmedim bi daha doktora. Bi ara soğan kürü denedim. Son ay kaplıcaya gittik. Hangisi fayda etti bilmiyorum ama şubatta hamile kaldım. Kasımdan sonra da ovu testleriyle takip ettim canım.2 ay hamile kalmayı denedim ikisinde de adetim gecikti 35 gün sonra oldu doktora gittim yumurta tembelliği var dedi hormon testi yaptı değerlerim Tsh-2.26
Estradiol- 34.48
Fsh-7.98
Lh-7.1
Prolaktin-15.83 bu şekilde letu hap kullandım çatlatma iğnesi yaptırdım ama işe yaramadı. Dün hayıt tohumu kullanmayan başladım sizce değerlerim nasıl kızlar bundan 2 sene önce kürtaj olmak zorunda kaldım korkuyorum bebeğim olmaz diye
İnşallah olur ya rabbim tüm isteyenlere versin inşallah bende şimdi hayıt tohumuna başladım umarım etkisini görürümBen değerlerle ilgili yorum yapamam canım. Benim değerlerde bi sorun yoktu diye biliyorum. Sadece prolaktinim 40-50 lilerdeydi yıllarca. Dostinex kullanırdım. Ama bi yıldır falan normaldi değeri. Ben de tüylenme vardı sadece. Eylülde bi iğne tedavisi denedik. Olmadı. Sonra gitmedim bi daha doktora. Bi ara soğan kürü denedim. Son ay kaplıcaya gittik. Hangisi fayda etti bilmiyorum ama şubatta hamile kaldım. Kasımdan sonra da ovu testleriyle takip ettim canım.
Pcolu olarak asla vazgeçme derim. Nasipse sağlıkla olur inşallah. ♥