Gebeliğe Hazırlık Polikistik over la hamile kalanlar. ?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Eylul95

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2017
120
25
48
29
Kızlar ben 18 yasimdan beri pcoluyum. Ama uzun bı sure adetim duzenliydi. Nisanliyken bozuldu 3 ay olmadigimi biliyorum. Ama evlendigimden beri hormonları normal seviyeye indirdik tedaviyle . Ve düzenli adet oluyorum . Yani 30 günde bir ne kadar duzenliyse artık. Pcolu olduğum için bitane cocugum olsun istiyorum. Sonra olur olmaz bilemeyiz. Bunun için sizden öneri bekliyorum ?

meraba canim bende pkoluyum tedavide ilk ayim pkolu oldugumuda tedaviye baslamadan once ogrendim hatta bence gerekli tedavi neyse basla. hamile olmaya engel bisey degil sadece desteklenmesi gerekiyor

meraba canim bende pkoluyum tedavide ilk ayim pkolu oldugumuda tedaviye baslamadan once ogrendim hatta bence gerekli tedavi neyse basla. hamile olmaya engel bisey degil sadece desteklenmesi gerekiyor
Canım benim şuan horminlarim normal düzeye indi. Adetim de düzenli. Sadece zayıflamaya çalışıyorum. Bu ay olmadi adet oldum bugün. Ama yumurtanın çatlıyor onda bı problem yok

Öyle yapmayı düşünüyorum aynen hayırlısı inşallah :)

canım ben de ünv de öğrendim tedavi gördüm sonra bıraktım tedaviyi
evlendim o süreçte bir kızım oldu şuan 7 yasında

canım ben de ünv de öğrendim tedavi gördüm sonra bıraktım tedaviyi
evlendim o süreçte bir kızım oldu şuan 7 yasında
Ay masallah Allah bağışlasın. Ben bu ay gezip tozup kafama takmamayi düşünüyorum inşallah ya yaparım

Selam kızlar bende yazayım dedim. 1 senelik evliyim, 20 yaşındayım.. herzaman düzenli adet görürdüm.. son 3 ayda 5 kilo aldım istem dışı ve aşırı hareketli ayrıca diyet yaptığım döneme denk geldi kilolar. 5 kilo alınca regl görmemeye başladım. Ailem yurt dışında yaşıyor ve yanlarına gittim orada doktora çıktım. Pko başlangıcı var dediler. Pko insülin direnciyle bir arada çıkarmış genelde, bende de öyle oldu.. pko kiloyu seviyor. Şuan biraz kilo vermem gerek sonra hamilelik mutlaka olur dedi doktorum. Fakat ilaç verdi.. diane35 metformine.. 5kilo verdim bile

Bende çok uzun yıllar pco uydum. Evlendikten sonra çocukta hemen istemedigimizden 2 yıl dogum kontrol hapı kullandım. Pco nun en iyi ilacı dogum kontrol hapı zaten.

Sonra bıraktığım ay hamile kaldim

Diane 35 bende yan etki yapmıştı, yasmin kullanmistim

Amin canım hepimizin gönlüne göre versin inşallah :)
Canım merhaba bende kendimi bildim bileli adet duzensizligi vardı evlenince öğrendim ki pco varmış ama bu denli önemli olduğunu bilmiyodum çocuk istemeden önce. Denemeye basladigimizin 15. Ayinda öğrendim hamile oldugumu femara vesilesiyle. Takmadan oluyo laflarına da pek inanmıyorum çünkü bi insan ne isterse onu düşünur illa ki yani başka şeylere yönel örgü fakan yap kafanı dağıt canim ama bana sorarsan kafadan atılmıyor yani kolay kolay Rabbimden ümit kesilir mi... pcolular da hamile kalıyo ama biraz uzun surebiliyo canm. Kişiden kişiye degisiyo Allah isteyen herkese nasip etsin insallahh.. bol dua ve selam ile ...

Ben de pcolu olduğumu daha yeni öğrendim daha 19 yaşındayım ve o kadar kafama taktım ki anlatamam adet düzensizliği berbat durumda olan hormonlar berbat tüylerme ne ararsan var neyse ki kilolu degilim aksine zayıfım ileride hamile olamayacağım diye öyle korkuyorum ki doğum kontrol hapı tedavisine baslanacak daha baslamadan yan etkilerini araştırıp paranoyak oldum bile pimpirikli olmamdanokaynaklanıyor olabilir. Güzel bir seyler duymak istiyorum artik kafayı yemek üzereyim

Arkadaşlar merhaba . Benim adet olduğumdan beri hep afetlerim duzensizdi . Evlendim yine düzensiz. Bebek istemeye basladik iki ay oldu gecen ay doktora gittim 3 ay adet olmamıştım. Adet oldurttu ve hormon testi tabiki pco . Değerlerim kotu . Ben adet biter bitmez sogan kuru ve testere dişli aslan pençesi gittim o ay tam 30. Gunde adet oldum. Ve gittim doktora 3. Gun ben hormonlara baktircam . Kist yok. Hormonlarım normale dondu.. doktor bir ayda bir şey değişmez demisti. . Şu an çocuk olmaması icin hic bir sebep yok. Dedi . Ben adetin 3. Gunu basladim havuç ve incir kuru ve prolaktini yukseltmesin diye testere disli aslan pencesine devam ediyorum.. Bebeğim olursa hemen yazacağım.

Merhaba arkadaşlar öncelikle sizlere bu yazıyı yazmamım amacı bende sizler gibi hep yazıları okurdum kendimi avuturdum bende sizler gibi polikistik overım var Ankara’da Tevfik sipahi isminde bir doktorla tanıştım muaynanesine gittim çok tatlı çok şeker cana yakın bir insan onun sayesinde çok şükür 5 haftalık hamileyim ve tedavi sürecim sadece 1 ay sürdü tedaviye yeni başlamıştık ilk Aydan hamile kaldım çok şükür Rabbim isteyen herkese hayırlı sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin size tavsiye edeceğim tek doktor diyebilirim inşallah hepinizin hakkında hayırlısı olsun sizde bir an önce meleklerinize kavuşursunuz dualarım bebek sahibi olmak isteyen herkes ile hayırlı akşamlar arkadaşlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…