evet pko yu anladım canım sağol , neee işte benimde kiloyu göbekten alıyorum göbeğim var malesefffcanım konunun tamamını okumadım muhtemelen arkadslar yazmıstır sana bı kaçıncı baskı olucak belkı ama pko şöyle bişiy :
her ay bır tane yumurta olgunlastırıp çatlaması sonrası bır mıktar kanla bırlıkte atılıo bu normal adet düzenı bizde ise yumurta oluşum surecı bazen hiç başlamıor ya da bazen başlayıp ortada bı yerde kedılıo yanı yumurta gereklı ergınblığe erişip çatlayamıo boylece yumurtaların olustuuu folıkuller yanı keseler maalesef yumurtalıkta kalıo kist oluolar orda ama kuçuk kuçuk kistler her ay bı yenısı eklenıo o kıstler de orda fazladan testesteron vve östrojen uretıyo maaalesefff bu hormonlar hem kılo alımına sıvılcelenmeye ve kıllanmaya sebep oluorlar umarım anlatabılmısımdır ayrıca bebiş olmasını engellıo ama ufak bı tedavıyle hamıle kalıosunnn hemen benım gıbı:) yemene içmene dıkkat et doğum konntrol hapını en az 6 ay boyunca aksatmadan kullan ve sakın kılo alma bırde bu hastalık göbek çevresınde yağlanma yapar göbeğin varsa mutlaka erıt
hımm bakalım doktor gerek var derse giderim tabii off offfMetabolizma hastalıkları aşırı kilo obozite hormonal bozukların tedavisi gibi bir alanı varmış. Ama bu uzman doktor randevu almak zor. Bende yarın gideceğim . Sanırım pz.tesi kan falan vereceğim. Hormon tahlili vs yapıyorlarmış. Ve durumna göre zayıflaman için ne gerekliyse yapılıyormuş. Bende henüz tecrübe etmedim. Seninle paylaşırım.
özel hastaneler açıktır herhalde benimde cuma günü randevum var
test için gidince söyliycem zaten ilacı içmeme gerek kalmadı diye , evet benim doktor da bunları anlatmadı gayet normalmiş gibi sadece test yapalım falan dedi açıklamadı bişeyy :44:
evet pko yu anladım canım sağol , neee işte benimde kiloyu göbekten alıyorum göbeğim var malesefffseninde mi böyleydi hamile kaldın yani ne güzel maşallah
hormon testinden sonra detaylıca bakılıcak işte kilo almak istemiyorumm
hımm bakalım doktor gerek var derse giderim tabii off offf
bende cuma gidicem ama randevu almama gerek var mı acaba sen aldın mı :13:
bilmem ki valla sanırsın iyi bişeyyHepsi öyle özelide devletide hiçbir farkı yok sanırım onlarda nedenini tam çaresini bulamamışlar açıklama zahmetindede bulunamıyorlar
özel hastane olduğu için telefonla arayıp teyit ettim randevumu...
bilmem ki valla sanırsın iyi bişeyy
bende internetten almıştım şimdi alsam mı tekrar gerek var mı ki
Randevu aldıysan sıkıntı olmaz canım. İstersen telefonda sor içine sinsin.
Bir de test için sabah erken gel dedi kaça alsam randevuyu :44:
Şeker testide yapabilir ilk saatlerine al bence 8-9 arasında en geç sabahtan yapılıyor çünkü
şeker mii ıyyy ben bir kere ondan yaptırdım parmağına iğnee sinir bozucu çokkk:18: evet 9:30 a aldım en erken 09:00 a veriyordu zaten :44:
Gerçi şeker ölçümü isteseydi söylerdi başka bölüme gidip gelecegimi söylemiştim bende o çok fena birşey ya şekerli suyu içtikten sonra 2 saat mide bulantısı oluyor ama sanırım onu başka gün yaparlar önce kan tahlillerine bakmak istemiştir doktor
yani bişey demedi ama bilmiyorum , şekerli su mu o ne
Şeker ölçümü yaptırmadın sanırım hiç böyle eczaneden alıyorsun glikoz onu bir bardak suya ekliyorlar suyla beraber içine limonda sıkılıyordu yanlış hatırlamıyorsam 1 sene oldu yaptırmayalı onu içiyorsun ilk içmeden önce ölçüyorlar sonra içtikten 2 saat sonra ölçüyorlar açlık tokluk şekeri sanırım ona bakılıyor ilk içtiginde miden yerinden oynuyor bir yere oturmak zorundasın sarsıyor resmen seni 10-20 dakika sonra toparlıyorsun ara ara bulansada miden 2 saate düzeliyorsun sonra ölçümü yapıyorsun kağıda yazıp eline veriyorlar doktora ölçünü götürüyorsun şimdi bu pkonun bir önemli sonucu daha var şeker hastalıgını tetikliyor bu kilo problemlerini bundan dolayı çıkıyor diye düşünüyorum o yüzden pko olan biri sık sık şeker ölçümü yaptırmalı kontrol altında tutmalıdır ben böyle biliyorum.
enee yok bana parmağımdan iğne yapmışlardı bir kere , ondan olmadım hiç , evet şeker hastalığını bende gördüm internette meğer ne kadar zor bişeymişşallah yardım etsn bizee
Farklı birşeyide var ama ilerki vakası o o duruma gelmemek adına zaten ilaç tedavisi uyguluyorlar zaten biraz netten araştırdıysan oluşabilecek rahatsızlıkları az çok görmüşsündür zor belki ama aşılmayacak dermanı olmayan bir dert degil biraz daha fazla kendimize dikkat etmemiz gerekli hepsi bu aslında bununla yaşamayı ögrenmeliyiz :106:
ben şimdi çok fazla araştırmak istemiyorum test sonucuma göre doktor bir şey desinde o zaman iyice araştırırım korkuyorum şimdi kendi kendimee
Bencede araştırma çok fazla kafaya takmamak lazım bu rahatsızlıgı stres sıkıntıdan herşey öyle korkulacak birşeyi yok şükürler olsunki vücut dengesizligi işte benim gibi dengeli insanı gelip bulduysa
evet sıkıntı stres üzüntü yapar dedi zaten ama elinde değil insanınn
sormaa nerden bulduysa bizii ahh ahh
Farkımız bu de gül geç napıcaksın bir farkımız olsun normal insanlara göre o degil bana bir doktor anlatmıştı şimdi bayanın yumurtalarının gelişme sürecinde birkaçı belli büyüklüge gelince duruyor biri ortaya çıkıyor o oluşup çatlıyor normal insanda dedi ama senin gibi yapısı olanda hepsi birden oluşmaya çalışıyormuş o yüzden biryerde tıkanıyorlarmış ne aceleci dedim yumurtalarım öyle çok ateşliler galiba ben çatlıycam ben benAşılamada birde ikiz üçüz olma ihtimalimiz fazla
ahaa şimdi sevinebilirim birazcık çünkü benn ikiz çok istiyorummm
allah allah neler var işte yine de şükretmek lazım ne yapalım bu bir imtihan sonuçta testi olsam da bir sonuçlarına baksam böyle belirsizlite kötüü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?