Polikistik Over , Hormon Bozukluğu da Nedirr.

coffee91

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2013
25.045
869
168
33
Merhaba kızlar bir şey soracağım ,

Adet düzensizliği için doktora gittim ultrasonda polikistik over gözüküyor hormon bozukluğu olabilir dedi ,

İlaç verdi bununla hastalanıp , adetin 3. günü gelip hormon testi yapılacak dedi ama ben ilacı içmek istemedim ve şükür ki kendiliğindenn oldum şimdi 3.günü gideceğim hormon testi için , ama biraz korkuyorum bir şey çıkar mı hormon bozukluğu varsa ne olacak , bu testi nasıl yapıyolar , polikistik over nedir ne tür etkileri vardırr :18::18::18:

Son düzenleyen: Moderatör:
tam bi bilgim yok yanlış fikir vermek istemem canım ama bildiğin kadarını sölüyim erkeklik hormonun kadınlık hormonuna göre fazla basıo o yüzden zaten adet düzensizliklerin falan başlıo doğum kontrol hapı falan verip eritmeye çalışıolar die biliorum daha fazla bilgisi olan bi arkadaş daha fazla yardımcı olucaktır sana

öyle mi oluyor , doktor bana öyle bir şey demedi ama , yani adet olmanı engelleyen bir şey var dedi ismini hatırlamıyorum bu da yumurtalıklarda işte patlamasına engel oluyormuş falan gib bir şey korkuyorum çok :18:

canıım öncelikle bu yaygın görülen bir rahatsızlık içini sıkma, korkma. polikistik over sendromunda kadınların yumurtalık rezervindeki yumurtalar her ay ovulasyon günlerinde çatlarlar fakat pko olduğunda yumurtaların çatlamıyorlar. bu da hormonlardaki dengesizliklerden kaynaklanıyor. Tüylenme, adet düzensizliği, sivilcelenme gibi etkileri olabiliyor bünyeye. genelde doktorun vereceği doğum kontrol haplarıyla kontrol altına alınıyor ve gebeliği etkilemiyor için rahat olsun.

bu test nasıl yapılıyor demişsin görmemişim hormon testi yapılacaksa bu senden alınan bir kaç tüp kanla halledilecektiir

Son düzenleme:
Yumurtalıklarda minik minik kistler var demek. Bunlar yumurtlamayı ve dolayısıyla adet düzenini etkiliyor. Testosteron hormonu fazlalığı (ki erkeklik hormonu olarak bilinir) yüzünden olur. Dengelemek ve kistleri azaltmak için genelde doğum kontrol hapı kullanarak tedavi edilir. Ben de bir süre kullandım ama çabuk bitti çok şükür. Bir de kilo yapar ve kurtulmak için kilo vermeniz gerekebilir. Yine bu testosteron hormonu gereksiz tüylenme yapabilir. Yüzde, karında, göğüste gibi. Erken tedavi ile tüylenmeyi engelleyemezsiniz ama yavaşlatabilirsiniz. Nacizane tavsiyem ihmal etmeyin. Ne kadar erken tedavi o kadar iyi.

evet doktor da öyle söyledi , şu an genç kızlarda çok fazla görülen bir durum dedi buna sağlıksız beslenme kilo alımı üzüntü sıkıntı stres de çok etki ediyomuş

ama pko olanlarda hamile kalmakta zorlanıyormuş yada hamilelikte sıkıntı yaşıyormuş diye gördüm bir yerde henüz evlenmedim de :18: peki hormon testi nasıl yapılıyo :18:

önceki mesaja ekledim hormon testinin kan alınarak yapıldığını. tedavi edilmezse tabi ki engel olur sonuçta çatlamayan bir yumurta spermle birlleşemez gebelik başlayamaz fakat hormon dengesi kurulduğunda bu çatlama sorunu yok edilmiş oluyor.

banada sordu tüylenme sivilcelenme var mı diye ama yok bende inşallah olmaz inşallah ilaca falan gerek kalmaz hormon testinde sonra net bişey söyleyebilirim dedi , evet ihmal etmem zaten gidicem 3. günü

hımm anladım teşekkür ederim , çok gerildim şimdi yaa peki hormon testine göre gerekte kalmayabilir tedaviye ilaca falan dimi

doktor ultrason sonucunu yanlış yorumlamadıysa gerekecektir diye düşünüyorum. hormon testi bir nevi doğrulama

Hadi yaa annem de doktor ya işte bişey çıkartıcak illa olur öyle düzensizlikler geçer bişey olmaz diyo ama ne bileyim , ilaçlar kilo yapıyomuş ben zatn kilo vermeye çalışıyorumm çok sorun olsaydı kendiliğimden hasta olmazdım ama herhalde dimii :18:

banada sordu tüylenme sivilcelenme var mı diye ama yok bende inşallah olmaz inşallah ilaca falan gerek kalmaz hormon testinde sonra net bişey söyleyebilirim dedi , evet ihmal etmem zaten gidicem 3. günü

Kistler hormon testinde görülmez. Onları ultrason muayenesi ile görür. Hormon testi sadece hormonların seviyesini gösterir. Muhtemelen ilaç verecektir ama kısa süreli olabilir yine kistlerine ve hormonlarına bağlı olarak.

hımm adet olması için ilaç verdi ama kullanmama gerek kalmadan kendim oldum o yüzden içmedim , korkuyorum yaa off :18:

canım doğum kontrol hapından bu kadar korkmamalısın. ben kullanmadaım fakat olası yan etkileri bazı kişilerde sivilce, kilo artışı, göğüslerde hassasiyet bazen büyüme, sıcak basması falan evet fakat bazı hormonal sivilce sorunu olanların sivilcelerini yok ediyor. ayrıca ilacın aldırdığı kilo beslenmene dikkat edersen tamamen ödem kaynaklı oluyor. Bundan ilacı bıraktıktan birkaç ay sonra kurtulabilirsin. Kullandığın dönemde de bol bol ödem söktürücü takviyeler yapabilirsin. Ama belki sana hiç kilo etkisi bile olmayacak. Umutsuzluğa kapılma, sağlığın en önemlisi.

uff ne bileyim böyle şeylerden korkuyorum çok tabiki sağlık önemli , bir de üzüntü sıkıntı stres yapma etki eder diyo doktor
ilacı kullanınca düzene giriyor yani sorun çözülüyo öyle mi

uff ne bileyim böyle şeylerden korkuyorum çok tabiki sağlık önemli , bir de üzüntü sıkıntı stres yapma etki eder diyo doktor
ilacı kullanınca düzene giriyor yani sorun çözülüyo öyle mi

evet ilaç bunu tedavi ediyor. hormon tedavisi zorlu bir süreçtir kişinin duygu durumu tamamen etkilenir çoğu zaman. doktorun da genç bir kızı bu yük altından keyfen sokmaz diye düşünüyorum, gerek görürse kullanır sağlığına kavuşursun. Üzülme sıkılma bu yaygın ve çözülebilir bir sorun.

ben daha ilacı kullanmadan psikolojik olarak çöktüm zatennn :) inşallah canım doktor çok iyi ilgil bir kadındı baya güzel anlattı sakince hatta normal bişeymiş gibi geldi bir an o öyle anlatınca :93: başka ne gibi zorlukları var ki

Merhaba polikistik over denilen rahatsızlık kısaca yumurta tam halini alamıyor demektir ve çok basit bir sorundur . Doktorun sana verdiği ilaç adet görmen için . Muhtemelen hemen hormon testine bakmak için istemiş . Ancak bu rahatsızlıkta hamile olma ihtimali çok zayıftır çünkü adı üzerinde yumurta çatlamıyor . Çatlamayın yumurta döllenip zigot oluşturmaz . Genelde bir çok kadında hamile kalmakta zorlanma döneminde teşhis ediliyor . Düzenli tedavi ol yoksa eksik tedavide kesit beslenebilir . Operasyon gerekmez ilaç tedavisi .

aslında bir zorluğu yok, genelde yan etkileri bilerek başladığı için kişide bu yan etkiler ortaya çıkıyor biraz da :)

sadece ultrason ile bu tanının koyması yanlış olur kesinlikle hormon testi yapılmalı.......polikistik over çatlayamamış yumurtaların kadında birden fazla küçük küçük kistler oluşturması durumudur... herkesde olmamakla beraber bazı yan etkileri vardır kimi zaman adet düzensizliği yapar, bazen düzenli yumurtlama olmadığı için hamile kalmayı geciktirebilir ama bunlar herkeste yaşanacak diye bişey yok öncelikle olumsuz şeyler düşünme... en güzeli hormon testinin sonuçlarından sonra konuşmak........ eğer gerçekten polikistikover varsa sende bakılacak bikaç hormon var fsh,lh ve estradiol.............. lh değeri fsh den yüksek çıkmamalı,,bu durumda polikistikover varlığından söz edilir..................stres yapma geçmiş olsun canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…