• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Polikistik Over , Hormon Bozukluğu da Nedirr.

Sonuçların normal çıkar inşallahta birde onları normal ölçüye çekmek için ugraşmazsın ne güzel tüy probleminde yok belkide degilsin pko :23:

pko var dedi ama bilmiyorum inşallah yoktur tabi , insan başına gelmeden bilmiyoo biri bana pko dese bilmezdimm :ssz::ssz:

Aynen öyle benimde başıma geldiginde farkında oldum erken teşhis ne kadar işe yarıyor bilmiyorum ama inşallah yarıyordur :9:

erken teşhis tüm durumlarda çok işe yarar canımm iyi oldu bence evlenmeden farketmemiz tedavimizi oluruz bakalımm :83:

Merhaba kızlar bir şey soracağım ,

Adet düzensizliği için doktora gittim ultrasonda polikistik over gözüküyor hormon bozukluğu olabilir dedi :ssz:,

İlaç verdi bununla hastalanıp , adetin 3. günü gelip hormon testi yapılacak dedi ama ben ilacı içmek istemedim ve şükür ki kendiliğindenn oldum şimdi 3.günü gideceğim hormon testi için , ama biraz korkuyorum bir şey çıkar mı hormon bozukluğu varsa ne olacak , bu testi nasıl yapıyolar , polikistik over nedir ne tür etkileri vardırr :18::18::18:

ultrason muayenesi ve bazı hormon sonuçlarına göre bu teşhis konuluyor çok miktarda yumurtluyorsun ama yumurtalar büyümediği için minik minik kistlere dönüşüyor ben de pcoluyum ve aşılama tedavisiyle hamile kaldım ama kendiliğinden gebe kalan çok kişi var çok kafanıza takmayın ama ihmal de etmeyin evli iseniz ve bebek düşünüyorsanız tedavinize başlayın değilseniz strese gerek yok stres daha çok tetikliyor çünkü nitekim tedavi gördükten sonra aşılmayacak bir problem değil

erken teşhis tüm durumlarda çok işe yarar canımm iyi oldu bence evlenmeden farketmemiz tedavimizi oluruz bakalımm :83:

Senelerdir ilacı kullanıyorum canım inşallah işe yarıyordur birkere sordum doktora evlenince çocuk istedigimde bırakıcakmıyım bir süre daha kullanırsın sonra bakarız başka ilaca geçeriz gerek olursa demişti ee söylesene ne olur ya deli oluyor insan :47:

ultrason muayenesi ve bazı hormon sonuçlarına göre bu teşhis konuluyor çok miktarda yumurtluyorsun ama yumurtalar büyümediği için minik minik kistlere dönüşüyor ben de pcoluyum ve aşılama tedavisiyle hamile kaldım ama kendiliğinden gebe kalan çok kişi var çok kafanıza takmayın ama ihmal de etmeyin evli iseniz ve bebek düşünüyorsanız tedavinize başlayın değilseniz strese gerek yok stres daha çok tetikliyor çünkü nitekim tedavi gördükten sonra aşılmayacak bir problem değil

henüz evli değilim teşekkürler takmamaya çalışıyorum ne güzel maşallah:nazar: bende çok istiyorum bebek o yüzden korktum çok :49:, inşallah geçer benimde tedaviyle bakalım ne olacak testi bi olayım da :31::31:

Senelerdir ilacı kullanıyorum canım inşallah işe yarıyordur birkere sordum doktora evlenince çocuk istedigimde bırakıcakmıyım bir süre daha kullanırsın sonra bakarız başka ilaca geçeriz gerek olursa demişti ee söylesene ne olur ya deli oluyor insan :47:

onlarda sende ki durumu tam tahmin edemiyrdur herhalde canım o günlere bir gelelim de inşallah sorun yaşamayız yaa :ssz::ssz:

ahaa şimdi sevinebilirim birazcık çünkü benn ikiz çok istiyorummm :emir_bebek::emir_bebek: :52:

allah allah neler var işte yine de şükretmek lazım ne yapalım bu bir imtihan sonuçta testi olsam da bir sonuçlarına baksam böyle belirsizlite kötüü :31:

Ailede ikiz var mı hiç ?

İkiz zor ama veren Allah verir. Bizim sülalede ikiz çok var. Hatta ikiz kardeşlerim var. Benimde ikizlerim yada ikiz torunlarım olabilir biyoloji dersinden hatırladıklarıma göre öyleydi sanırsam. :9:

malesef çok az şansım var ama kısmet olur mu olurr :emir_bebek::emir_bebek: oo ne güzel :1: inşallah bişey çıkmasındaa :31:

hımm sen evli miydin :44: inşallah yaa bakalım zormuş böyle şeyler valla :ssz:

Yok evli değilim. 2 küsür yıllık bir ilişkim var.Evliliği düşünüyoruz fakat daha vakti var. İş eğitim vs oturması gereken şeyler var. 2,3 yıl daha var önümüzde.

Çocuk hastalığıma rağmen arkasına bakmadan kaçmak yerine dertimde ortak oluyor destek oluyor. Eş çok önemli. Hastalığım nedeniyle hamilelik sürecimde sıkıntılı olacak ileride. Kullandığım ilaçlar hamilelikte sakıncalı. Ayrıca hormon dengesizliği hastalığı tetikliyor atak gerçekleşiyor. Yani hastayken hamile olmamam gerekiyormuş. Tedavi olamazsam gözlerimi kaybetme ihtimalim var:14: Bakalım inş o zaman kadar hepsinden kurtulurum. :14: Böyle bir sürü dert işte. eğer tüylenme vs hormonal birşey çıkarsa diğer hastalığım bu hormon bozukluğuna bağlanabilir... biri tedavi edilirse öbür hastalık tedaviye cevap verecek. Zincirleme hastalık bu işte.:14:

Yok evli değilim. 2 küsür yıllık bir ilişkim var.Evliliği düşünüyoruz fakat daha vakti var. İş eğitim vs oturması gereken şeyler var. 2,3 yıl daha var önümüzde.

Çocuk hastalığıma rağmen arkasına bakmadan kaçmak yerine dertimde ortak oluyor destek oluyor. Eş çok önemli. Hastalığım nedeniyle hamilelik sürecimde sıkıntılı olacak ileride. Kullandığım ilaçlar hamilelikte sakıncalı. Ayrıca hormon dengesizliği hastalığı tetikliyor atak gerçekleşiyor. Yani hastayken hamile olmamam gerekiyormuş. Tedavi olamazsam gözlerimi kaybetme ihtimalim var:14: Bakalım inş o zaman kadar hepsinden kurtulurum. :14: Böyle bir sürü dert işte. eğer tüylenme vs hormonal birşey çıkarsa diğer hastalığım bu hormon bozukluğuna bağlanabilir... biri tedavi edilirse öbür hastalık tedaviye cevap verecek. Zincirleme hastalık bu işte.:14:

hımm aynı durumdayız benimde 2 yıllık ilişkim var bizimde iş durumlarından falan 2-3 sene var önümüzde bende istiyorum evlenmeyi ve çocuk sahibi olmayı amaa :31:

aa çok zor canım allah şifa versin , sende pco mu var ki böyle olduğunu duymadım ama bende de öyle mi olacak acaba :18: evet eş önemli destek olması çok güzel canım inşallah benimkide öyle olur , ne atağı gerçekleşiyo peki :44:

Son düzenleyen: Moderatör:

hımm aynı durumdayız benimde 2 yıllık ilişkim var bizimde iş durumlarından falan 2-3 sene var önümüzde bende istiyorum evlenmeyi ve çocuk sahibi olmayı amaa :31:

aa çok zor canım allah şifa versin , sende pco mu var ki böyle olduğunu duymadım ama bende de öyle mi olacak acaba :18: evet eş önemli destek olması çok güzel canım inşallah benimkide öyle olur , ne atağı gerçekleşiyo peki :44:

Bende pko yok. yani bildiğim yok varsada çıkacak.
Benimki yalancı tümör. Beynimde tümör varmış gibi beyin ve omur ilik sıvısı birikiyor ve basınç artışı oluyor. Bunun sonucunda göz sinirlerine baskı yapıyor gözde bulanıklık ve migrenin yanında 0 kaldığı bir baş ağrısı oluyor. Benim hastalık rasgele göz muayenesinde çıktı. Acil hastaneye yattım ama hastalığın nedenini bulamadılar. Hastalık genelde başka bir hastalık nedeniyle oluyormuş ama benimkini bulamadılar işte. Yapılan testlerde ilaçlar şuan bana fayda sağlmıyor yani tedavi olamıyorum ama şükür atak geçirmiyorum. (dehşet baş ağrıları bulantı kusma çift görme gözde kararma görememe gibi bir sürü şey oluyor) Ramazanda otuç tuttuğum için atak geçirdim ama geçti şuan. En son hiç bir sebep bulamadıklarından kilo yada stres dediler. bu nedenle işten çıkıyorum. Borçlarımı bitirdim az kaldı stresten kurtulacağım. 11 kilo falan da verdim ama endokrine gitmemi istediler. Şimdi bu konuda kilo+ tüylenme+ sivilve vs görünce bende şüphe ettim ve dediğinize göre tüylenme var bende. Endokrin bunların hepsine bakacak zaten. Aralık ayında şiddetli karın ağrıları çekmiştim. O zaman böbrek safra kesesi olabilri dediler ama onlar temiz çıktı. Ultrasonda yumurtalıklara bakmadılar keşke baksalardı diyorum şimdi. Çünkü o zaman kisti olan arkadaş kadın hastalıklarına git demişti ama ihmal ettim gitmedim. Yani hormonal bir hastalığım çıkarsa ve bu pko gibi birşey ise pko tedavi edilince yalancı tümör hastalığımda düzelebilir. Benimki böyle bir hastalık seninkinin benim hastalıkla bir ilgisi yok. Ben bu başlığa şüpheden ötürü soru sormak için yazdım canım. Sen panik yapma ikimizin durumu bir değil. Atak falan yok sende varsada bilmiyorum ben kendi hastalığım için dedim :34:

Canım öncelikle geçmiş olsun..
Bende pko hastasıyım 4-5 senedir..İlk başta bende korktum cocugum olmaz vs diye ama dogum kontrol hapı kullanmaya basladım ve sıkayetlerım ortadan kalktı adetim duzene girdi..Doktor ancak şunu söyledi bu hastalıgı kesin olarak ortadan kaldıran bir ilaç veya tedavi yokmuş sadece haplarla baskı altına alınıyormuş kistler büyümedigi surece sorunda olmaz demişti..

Neyse ben evlendim falan doktora gittik eşimle doktora sordum hap kullanıyorum pko hastasıyım vs cocuk olmasında bi engel yaratırmı diye doktor bana hapı bırak zaten cocuk zor olur hem pko hastasısın hemde rahim duvarın incelmiş dedi bende hapı bıraktım 2.ayına hamile kaldım :1::49:... Doktoru çok andım hala daha anarım anasını bacısını :16:

bendede polistik over var 5 ay felan adet hic olmadim sonra doktora gittim polistik over oldugunu soylediler bana hap verdiler. hap ile baya bi duzeldi adetim ama bu gercek adet degil demisti doktor bana.

neyse fazla korkmana gerek yok bende cok stres yapmistim korkmustum Allaha sukur suan hamileyim hicte zorluk cekmedim.

Bende pko yok. yani bildiğim yok varsada çıkacak.
Benimki yalancı tümör. Beynimde tümör varmış gibi beyin ve omur ilik sıvısı birikiyor ve basınç artışı oluyor. Bunun sonucunda göz sinirlerine baskı yapıyor gözde bulanıklık ve migrenin yanında 0 kaldığı bir baş ağrısı oluyor. Benim hastalık rasgele göz muayenesinde çıktı. Acil hastaneye yattım ama hastalığın nedenini bulamadılar. Hastalık genelde başka bir hastalık nedeniyle oluyormuş ama benimkini bulamadılar işte. Yapılan testlerde ilaçlar şuan bana fayda sağlmıyor yani tedavi olamıyorum ama şükür atak geçirmiyorum. (dehşet baş ağrıları bulantı kusma çift görme gözde kararma görememe gibi bir sürü şey oluyor) Ramazanda otuç tuttuğum için atak geçirdim ama geçti şuan. En son hiç bir sebep bulamadıklarından kilo yada stres dediler. bu nedenle işten çıkıyorum. Borçlarımı bitirdim az kaldı stresten kurtulacağım. 11 kilo falan da verdim ama endokrine gitmemi istediler. Şimdi bu konuda kilo+ tüylenme+ sivilve vs görünce bende şüphe ettim ve dediğinize göre tüylenme var bende. Endokrin bunların hepsine bakacak zaten. Aralık ayında şiddetli karın ağrıları çekmiştim. O zaman böbrek safra kesesi olabilri dediler ama onlar temiz çıktı. Ultrasonda yumurtalıklara bakmadılar keşke baksalardı diyorum şimdi. Çünkü o zaman kisti olan arkadaş kadın hastalıklarına git demişti ama ihmal ettim gitmedim. Yani hormonal bir hastalığım çıkarsa ve bu pko gibi birşey ise pko tedavi edilince yalancı tümör hastalığımda düzelebilir. Benimki böyle bir hastalık seninkinin benim hastalıkla bir ilgisi yok. Ben bu başlığa şüpheden ötürü soru sormak için yazdım canım. Sen panik yapma ikimizin durumu bir değil. Atak falan yok sende varsada bilmiyorum ben kendi hastalığım için dedim :34:

anladım canım çok zor allah yardımcın olsun , inşallah sorunun ne olduğu bulunur da çözülür bence de pko yada başka br şey olabilir git kadın hastalıklarına bir baktır yine de dediğin gibi endokrine de git mutlaka ihmal etme
hherkesin derdi başka işte allah şifa versin insan başına gelmez sanıyo ama işte ben pko ve yalancı tümörü yeni öğrenmiş oldum , yok bende atak falan canım işte adet düzensizliği diye gittim bir de bu çıktı bakalım hormon testinde ne çıkacak inş. kötü bir şey çıkmaz da basit ilaçlarla kurtulurum :31:

Back