Canım öncelikle geçmiş olsun..
Bende pko hastasıyım 4-5 senedir..İlk başta bende korktum cocugum olmaz vs diye ama dogum kontrol hapı kullanmaya basladım ve sıkayetlerım ortadan kalktı adetim duzene girdi..Doktor ancak şunu söyledi bu hastalıgı kesin olarak ortadan kaldıran bir ilaç veya tedavi yokmuş sadece haplarla baskı altına alınıyormuş kistler büyümedigi surece sorunda olmaz demişti..
Neyse ben evlendim falan doktora gittik eşimle doktora sordum hap kullanıyorum pko hastasıyım vs cocuk olmasında bi engel yaratırmı diye doktor bana hapı bırak zaten cocuk zor olur hem pko hastasısın hemde rahim duvarın incelmiş dedi bende hapı bıraktım 2.ayına hamile kaldım... Doktoru çok andım hala daha anarım anasını bacısını
Bende pko hastasıyım 4-5 senedir..İlk başta bende korktum cocugum olmaz vs diye ama dogum kontrol hapı kullanmaya basladım ve sıkayetlerım ortadan kalktı adetim duzene girdi..Doktor ancak şunu söyledi bu hastalıgı kesin olarak ortadan kaldıran bir ilaç veya tedavi yokmuş sadece haplarla baskı altına alınıyormuş kistler büyümedigi surece sorunda olmaz demişti..
Neyse ben evlendim falan doktora gittik eşimle doktora sordum hap kullanıyorum pko hastasıyım vs cocuk olmasında bi engel yaratırmı diye doktor bana hapı bırak zaten cocuk zor olur hem pko hastasısın hemde rahim duvarın incelmiş dedi bende hapı bıraktım 2.ayına hamile kaldım... Doktoru çok andım hala daha anarım anasını bacısını
ama zaten o hap sayesinde adet oluyoruz mecbur yani yine hap kullanacaz
bendede polistik over var 5 ay felan adet hic olmadim sonra doktora gittim polistik over oldugunu soylediler bana hap verdiler. hap ile baya bi duzeldi adetim ama bu gercek adet degil demisti doktor bana.
neyse fazla korkmana gerek yok bende cok stres yapmistim korkmustum Allaha sukur suan hamileyim hicte zorluk cekmedim.
teşekkür ederim canım bakalım bende hormon testinden sonra tam belli olacak , ne güzel işte hamile kalmışsın iyi mi kötü mü anıyosun anlamadım
benimde kistlerim mi var yani şimdi , peki bu ilaçlar zarar vermiyo muu
Hastalıgın bitince değil tekrar adet oldugunda 1. günü başlaman gerekir.ohh ne güzel maşallahinşallah bakalım ben hapı kullanmadım daha gerek kalmadı şu an hasta oldum diyee hastalığım bitince başlıycak mıyım kullanmaya :44:
ünversitede okurken hamile kaldım ben eşimde cok üzülmüştü bırak madem hapı dedi bi baktık ben hamileyim
Çok güzel anıyorum kendisini
korkma zarar vermez aksine düzene girer adetin ve adet şikayetlerin azalır(ağrı sızı sancı vs).Hormonlarında düzene girerek tüylenme sivilce yağ oluşumu dengeye gelir.
Hastalıgın bitince değil tekrar adet oldugunda 1. günü başlaman gerekir.
anladım canım çok zor allah yardımcın olsun , inşallah sorunun ne olduğu bulunur da çözülür bence de pko yada başka br şey olabilir git kadın hastalıklarına bir baktır yine de dediğin gibi endokrine de git mutlaka ihmal etme
hherkesin derdi başka işte allah şifa versin insan başına gelmez sanıyo ama işte ben pko ve yalancı tümörü yeni öğrenmiş oldum , yok bende atak falan canım işte adet düzensizliği diye gittim bir de bu çıktı bakalım hormon testinde ne çıkacak inş. kötü bir şey çıkmaz da basit ilaçlarla kurtulurum
erken teşhis tüm durumlarda çok işe yarar canımm iyi oldu bence evlenmeden farketmemiz tedavimizi oluruz bakalımm :83:
İşin en enteresan yanı da yalancı tümör dediğim bu hastalığın diğer sebeplerinden bazıları sivilce tedavisindeki ağır ilaçlar, doğum kontrol hapı kulanımı ve vitamin yüklemesi. Sivilce ilacı a vitaminı depoluyormuş oda yapıyormuş Yani ilaç kullanırken bir tarafı yaparken diğer tarafı yıkabiliyoruz.
allah allah ne enteresan bol şifalar diliyorum sana canım çok zor , inşallah çaresi bulunur da çözülür canım
kızlarrr süper haberimmm varrrr
geçen ay bana pko başlangıcı teşhisi konuldu..
hormonlarımda biraz anormali vardır...lh değerim fhs dan biraz yüksekti..
ama bu ay düzelmiş..
geçen ay;
FSH: 5,26
LH:7,97
Bu ay;
FSH:7,12
LHç:5,28
olması gereken bu sanırım..FSH LH'dan yüksek olması gerekiordu bu ay yüksekk
Çok enteresan hastalıklar var. Allah kimseye vermesin...
tmm canım yaz bakalım sonuçlarını...
aa öyle mii ne güzel canımm düzene giriyo demek yavaş yavaş
benimde test sonuçlarımı yazarım size bakalım darısı başımaa
tmm canım yaz bakalım sonuçlarını...
sen içmem dedin ama ben bu ay 10 gün soğan suyu içtim sanırım faydasını gördümmmm
kızlarrr süper haberimmm varrrr
geçen ay bana pko başlangıcı teşhisi konuldu..
hormonlarımda biraz anormali vardır...lh değerim fhs dan biraz yüksekti..
ama bu ay düzelmiş..
geçen ay;
FSH: 5,26
LH:7,97
Bu ay;
FSH:7,12
LHç:5,28
olması gereken bu sanırım..FSH LH'dan yüksek olması gerekiordu bu ay yüksekk
gozun aydın ısyancım.gene soyluyorum sen fazla takma kafaya.benım sanırım fsh 6 lh 11 cıvarıydı hamıle kaldığım ay.yanı dert etme otekı turlu olsada
2 sene oncesındeyse neredeyse 20 ustuymuş hormonlarım nasıl duzeldıyse artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?