polikistik over belası

Merhaba arkadaşlar.
Sizinle polikistik over tanısı ile ilgili bilgi ve deneyimlerimi paylaşmak istiyorum. Ben yaklaşık 2 sene kadar Polikistik Over tanısı ile tedavi gördüm ve tedaviler hiç bir işe yaramadı. Bir kaç doktora gittim ve hepsi de aynı fikirde idi, buna rağmen sonuç hüsran. Bu doktorların hepsine tavsiyeler ile gittim ve normalden daha fazla ücretler ödedim bebek sahibi olabilmek ümidi ile.
Konun parayla pek alakası yok aslında. Doktor ünlü tanınan bilinen doktor olunca maalesef ki sana ayırdığı zaman da kısıtlı oluyor. Çok fazla hastası olduğu için herkese yetişmeye çalışıyorlar ve çok fazla şey gözden kaçıyor bence. Mesela hiç biri benden AMH testi istemedi. Ve hiç biri Rahim filmi istemedi.
Benim tavsiyem;
diğer hormon testlerinden ziyade 30 yaşını aştıktan sonra yapılması gereken en önemli 2 şey;
1-Rahim filmi çektirmek (acısız da çekiliyor artık. Digital HSG diyrolar adına)
2-AMH testi yaptırıp rezerv, kalite ve menopoz durumuna baktırmak.
Bir çok hastaya Polikistik Over teşhisi konuyor bunlara bakılmadan. Ben de onlardan biriyim ve 2 yıl kaybım var maalesef.
Siz de aynı yanlışlar yüzünden umutsuzluğa düşmeyin.
Mesela bende gebeliğe ciddi derecede engel olacak 2 adet 3-4mm çaplarında Polipler çıktı. Konumları ve büyüklükkeri gebeliik şansımı nerdeyse sıfıra indiriyormuş. Ayrıca rahmim de kalp şeklinde ve kavite epeyce derinmiş. Sonuç olarak bir tüp bebek merkezinde doğru teşhis kondu ve şimdi tedavi sürecine başladım. Yaşadıklarımın kimseye ( 2 yıllık kayıp ve umutsuzluk üzüntü) faydası olmadığı gibi saçma sapan bi sürü teste ödediğim paralar da cabası. Polikistik Over teşhisinden önce mutlaka ama mutlaka bu 2 önemli adım kontrol edilmeli. Arkadaşlar bilinçli olalım. Ben kaç tane FSH, Prolaktin, TSH vs vs testleri yaptırdım. Şekerden Demir bağlamaya ne varsa geçirdiler. Tamam onları da öğrenmiş oldum ama çektiğim üzüntüye değmedi elbet. Doktorunuz atlasa bile siz mutlaka bunları yaptırın derim.
Minyon, polip, rahim şekil bozuklukları, tüplerdeki tıkanıklıklar vb bi sürü soruna Polikistik teşhisi konuyor.
Sevgiyle

bana da bu tanı bugün koyuldu.. doktora gitme nedenim otururken kasıklarımda basınc ve agrı hissiydi ancak doktor bu şikayetlerin pcodan kaynaklanmadıgını daha doğrusu kadın hastalıklarıyla ilgili bi problem olmadıgını söyledi zaten ultrason sırasında gördüm yumurtalıkları.. acaba pco bu tarz bi rahatsızlık hissi veriyor mu kızlar ?

Verebiliyor evet.
Ama benim de polipleri ultrasonda görmediler. Polip de ağrıya neden oluyor, rahim eğriliği de, kist, minyon gibi şeyler de.
Rahim filminde de çıkmadı ise başka sorun yoktur diye düşünüyorum.

Ya çok pardon ben buralarda yeniyim :)) becerememişim. Ben de 1.5 yıldır bu illetle ugrasıyorum. Sorum su hangi ilde hangi doktora gidiyorsunuz? Benim gittiğim hiç bir dk benden bu tahlilleri istemedi
Ben istanbul da yaşıyorum.
Şu an Bahçeci tüp bebek Cem Çelik e gidiyorum. Pcos teşhisi konan her hastadan mutlaka rahim filmi de istenmesi gerektiğini düşünüyorum. Benim 2 yılım ziyan oldu. Buna ek olarak eğer yaşınız 30 un üzerinde ise hormon testlerinizin yanında AMH denen testi de yaptırmanız sizin yararınıza olacaktır.

Yaşım 25 ama adetlerim son 6 aydır özellikle oldukça düzensiz ve 1.5 yıllık süreçte yaklaşık 16 kilo aldım bu yüzden gittiğim doktorların hepsi ilk önce kilo ver su dpgum kontrol hapını da kullan sonra diyolar. Ama metabolizma ve hormon dengesi o kadar o kadar kötü ki onda olmuyor. Ben de istanbuldayım bu nedenle bir de orayı deneyebilirim.

Bana da pcos teşhisi kondu ve klomen

Ben de senin gibi 15 kg aldım birden. Aynı şeyleri yaşadım diyebilirim. Ağrısız rahim filmi çeken yerler var. Hiç korkma. Git bi film çektir. Doktorun bi görsün. İstanbul çok yoğun bi şehir ve doktorlar bir çok şeyi atlayabiliyorlar.
Bende polip oluşmuş ve kimse fark etmemiş bu durumu. Doktorun muayenede rezerv durumunla ilgili bir sıkıntı görmedi ise AMH a gerek yok bence. Ama var ise onu da yaptır. İlla bi tüp bebek merkezine gitmene gerek yok. Filmi çektir doktorunla bi görüş bişey var mı yokmu diye.
Ben bunu akıl edemediğim için çok üzülüyorum. Şu an 35 yaşındayım ve 2 yılım gitti, rezervlerim ciddi azaldı.
Senin yaşın genç ve inşallah rezerv sıkıntısı yaşamazsın canım.
Ama bir film 10 dk nı ve 450 liranı alacak. Ağrı sızı da yok. Bir çok soruya cevap da olabilir. Tertemiz de çıkabilir. En azından bir şeylerden emin olmuş ol.
Benim yaşadıkalrımı yaşama. Erkenden netleştir sorunları ve doğru tedavi gör isterim şekerim

Ya çok teşekkür ederim tavsiyelerin için kesinlikle ilk iş film çektireceğim. Dilerim en kısa zamanda bir melek verir rabbim bize

Ya çok teşekkür ederim tavsiyelerin için kesinlikle ilk iş film çektireceğim. Dilerim en kısa zamanda bir melek verir rabbim bize

Amin canım .
Yardımım olacağı bir şey olursa çekinmeden sorabilirsin. Elimden geleni yaparım.
Rahim filmi için de dijital çeken yerlere bak. Acı eşiğin düşük ise özellikle dijital olmayan film için epeyce ağrılı diyorlar. Bana 380 lira demişlerdi normal rahim filmine ben dijitalini 450 ye çekildim. 70 lira fark var ve sıfır sıkıntı.
Sorun olursa özelden de yazabilirsin çekinme tatlım tamam mı.

Cnm sana klomen mi kilo aldırdı?
Birde poliplerin ve rahim şeklin hsg sayesinde mi teşhis edildi?

Cnm sana klomen mi kilo aldırdı?
Birde poliplerin ve rahim şeklin hsg sayesinde mi teşhis edildi?
Bana kilo aldıran asıl hangi ilaç bilmiyorum. Sadece klomen değil söktürücü falan da çok kullandım. Sigarayı bıraktım ayrıca. Bi de purgon muydu ne iğne kullandım.
İki yıllık bir süreç olduğu için ve hepsi de hormon ilacı olduğu için şu ya da bu aldırdı diyemem. Hepsi dengemi bozdu uzun süre kullandığım için. Bi de kaç ay klomen kullandım, o da çok etki etmiş olabilir.
Polip ve rahim şekil bozukluğu ise film de çıktı. Öncesinde 3 doktor da görmedi. Normal muayene ile görülmüyor olabilir.
Gerçi rahim ağzında ve oldukça büyük iki polipim var ve hiç göremediler.
Konumu da önemlidir diye düşünüyorum.
Bu nedenle mutlaka film çektir diyorum.

Saol tatlım çektiricem kesin şubat ayında.
Görünce yazdıklarını aklıma takıldı.hsg ye benzeyen bir tanı yöntemi daha varmış Acaba hangisinde problem anlaşıldı diye merak ettim.
Senin başladı mı tedavin?

Başka hangi yöntemle tanı yöntemi varki. Tanısal histereskopiyi mi diyorsun.
Ayrıca başka yöntem varsa bilmem tabii. Ama histereskopiyi yapacak adam işinde uzman osla iyi olur diyeyim sana.
Yok şekerim. Henüz iyi saatte olsunlarımı bekliyoruz. Bu ay poliplerden kurtularak başlayacağız ama tarih henüz belli değil.
Takip eden 1-2 ay içerisinde de tüp bebeğe başlayacağız ama tabii ki histereskopi de belli olacak bazı şeyler.

Adını bilmiyorum Cnm diğer tanı yönteminin
Hastanede tüp bebekte Dr umun işi vardı onu beklerken broşürde gördüm.tekrar gidince bakacağım.
İnşAllah poliplerden kurtulduğun gibi olur bebeğin.

Merhaba cnm.
Sonunda film çektirdim .haklıymışsın umduğum gibi zor geçmedi.tabi ki echomara gittim.
Sen ne yaptın?
Başladın mı tüp bebeğe?

Merhaba arkadaslar bende sizler gibi pcolu bir bayanım ve sizlere umut olmak isterim 2013 te evlendim evliligimin 3. Ayindan 2015 subata kadar gormedigim tedavi denemedigim kur kalmadi diyebilirim rahim filmi haplar iğneler ve en yuksek doZlari kullandim birsuru tahliller hicbirinden sonuc alamadim adetlerimin 70 gunde geldigini bilirim okadar duzensizdi tedaviler sonucunda 1 tane bile yumurtam olugunlasip gelismiyordu tup bebek demisti doktorum artik ümidimi kesmistim tedaviyi birktim birdaha da kontrole dahi gitmedim aradan 5 ay gecti ilk defa o ay duzenli adet olmusum farkinda bile degildim ve birr mucize o ay hamile kalmisim sadece mayis ayi icersinde aslan pencesi,kurt üzümü(goji beryy) civan percemi,yesil cay filan tuketmistim duzenli olarak ve spora baslamistim pco kiloyla alakali diyorlar ya kilo veremesen hamile kalmazsin adetlerin duzene girmez vs.vs. haziran 23 de yuruyusten donerken umutsuzca 2 adet gebelik testi aldim çünki daha önce 100 lerce yapmistim hep negatifti icimden diyordum bunlarda negatif cikicak diye eve geldim ve testi yaptim biraktim bir kenara ve geri gelip teste baktigim da şok olmustum 2 tane kipkirmizi cizgi inanamadim test bozuktur filan diye sonra hemen 2.yi yaptim ve oda ayni sonucu verdi ve hemen bir yasin suresi okudum namaz kildim dua ettim ve doktorun yolunu tuttum doktorum 5 hafta 5 gunluk oldugunu soyledi evet artik bende hamileydim melegim minik mucizem gelmisti ve 85 kilo ile hamile kaldim simdi 2 aylik oldu minik mucizem demem o ki rabbimden ümit kesilmez rabbim en iyi vakti zamani biliyor okadar tedaviye ragmen olmadi 5 ay sonra kendiligimden oldu dmekki vakti varmis diyorum emin olun sizinde minik mucizeleriniz bir gun gelecek rabbim sizlerede hayirli saglikli sag salim yavrularinizi kucaginiza almayi nasip kismet etsin ben yavruma kavustum ćok şükür darisi sizlere olsun insallah rabbim en kisa zamanda sizlerede bu duyguyu yasamayi nasip etsin insallah

Merhaba cnm.
Sonunda film çektirdim .haklıymışsın umduğum gibi zor geçmedi.tabi ki echomara gittim.
Sen ne yaptın?
Başladın mı tüp bebeğe?

Canım ben hamileyim :)
Bir şeyler bana uğurlu geldi ama ney :) Tabii ki Cem bey in verdiği moral motivasyonun da buna etkisi büyük bence.
Çoğu insan rahim filmi sonrası tüplerdeki bazı tıkanıklıkların da ortadan kalktığını söylüyor. Ya da kanallarda rahatlama olduğunu. Bu da etken olabilir. Histereskopi beklerken hamile kaldım anlayacağın.
27 haftalık olduk. Bir kaç ufak tefek sorun var, onlarla uğraşıyoruz. Bebek iyi maşallah.
İnşallah isteyen herkes bir an önce bebek sahibi olur.
İlk hamileliğim, çok değişik bi duygu karmaşası gerçekten de

Şimdilerde doğum için hastahane ve doktor tercihi ile meşgulüm. Hep bi kararsızlık ve saçmalık yaşıyorum nedense.
Normalde Cem bey e gidene kadar da 5-6 doktor değiştirmiş ve bir sürü saçmalıkla uğraşmıştım.
Şimdi aynının doğurtabilen versiyonunu arıyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…