Poisacım geçmiş olsun öncelikle. =)) ameliyattan sonraki meme ucundan çevresi kaç cm oldu? kaç beden sütyen kullanmaya başladın? banada 280 takıldı,170 boy, göğüs kafesimde 72 cm di seninki gibi =)
bı yorum yaptım konu poısanın meme amelıyatndan cıktı , sporcu sutyenını konusuyor olduk ve refakatcıyı..
ben basta soledım her yıgıdın yogurt yemesı farklı dıye..elestırı yapmadım sadece bu alınan extra ucretlerın hepsını amelıyat ucretıne dahıl edıp alsa daha ıyı olur dedim..hastanede extra odemek zorunda kalınmaz...benım demek ıstedıgım buydu.fazlla kalırsın tabıkı o fıyatın dısında olur,sonucta bedava yatırmayacak yani..
benım kaldıgım hastanede ızmırın en ıyılerınden ve bız para konusunda hastaneyle hıc muhatap olmadık..cerrahın bıze soyledıgı hersey dahıl fıyattı ve barış beyde böyle bır uygulama yapsa daha ıyı olur..herseyı amelıyattan once odersınız ve bılırsınız extra cıkmayacagını..
bazı doktor medıkal sutyen aldırır.. bazısıda bandaj kullandırır 1 hafta sonra normal sporcu sutyenıne gecırır..magazalarda satılan sporcu sutyenıne ((kı poısacım nbb alalade bı marka degıl 32 ulkede bılınen 1974 ten berı uretım yapan bır fırma..daha kalıtelılerıde var ama benm yasadıgım yerde bulamadım heralde kımse almıyo vede getırmıyolar.))
dedıgım gibi her cerrahın aldıgı egıtım kullandıgı yontem farklı..bu yusden ben hepsıne saygı duyuyorum cunku hepsının kendıne gore bı bıldıklerı varkı uyguluyolar..bu yuzden onemlı olan mutlu olunabılecek sonuc almak..
slm..
ameliyat öncesi 52 kilo filandım ve göğüs çevrem de 76 cm gibiydi .ameliyattan sonra 4. 5. aylarda 88cm olmuştum fakat şimdi 90 cm oldu göğüs çevrem.. :)
kilo aldım da biraz homini yiyorum bu sıra zira 52 kilodan 58e çıktım.. :)
arkadaşlar bu drenlerin takılı olduğu yerlerden çıkarıldığında iz kalıyor mu? nasıl oluyor merak ettim. çıkartırken acıyor mu? bi de hastaneden çıkarken çıkmasını daha çok isterim iki gün sonra tekrar gitmek zor. genellikle nasıl oluyor iki gün sonra mı çıkıyor?
çok soru sordum biliyorum :) cevaplarsanız sevinirim
Kelebek günaydın..
diren yerlerini benim albümlerimde Kırmızı sütyenli bir resmim var orda çok net bir şekilde koltuk altıma doğru bir koyu nokta var ,görebilirsin.. fikir olur sana nasıl bir şey olduğuna dair.
Kelebek günaydın..
diren yerlerini benim albümlerimde Kırmızı sütyenli bir resmim var orda çok net bir şekilde koltuk altıma doğru bir koyu nokta var ,görebilirsin.. fikir olur sana nasıl bir şey olduğuna dair.
posiacim sağol gördüm boruyu ne kadar içeri sokuyorlar o çıkartılana kadar baya acıtır herelde bir de çıkarken acıtır gibime geliyor
kelebek selamlar,
Bu direnlerin çıkışı kişiden kişiye değişiyordur ama bende ekmeğe yağ sürer gibi çıktı. Abartısız sıfır acı. Hatta hiç beklemiyordum bu kadar basit çıkacağını. Bir de poisanın bahsettiği yapışkanlı olayı anlamadım. Bende yapışkanlı olup acı hissitayatı veren bir durumda olmamıştı. Çiçek gibi şıp diye geçip gitmiş benim işlerim. :))
bende bahsedeyim oraletcimm sen söylemişken ben de direnler takılıyken bile hiç öyle bi ağrı acı olmadı hep herkes diyor ya acı veren kısım direnlermiş diye bence o da hiç bişi :) bu kişiden kişiye değişiyor sanırım..bir de poisa nın direnler koltukaltına yakın bir yerden takılmış sanırım okuduğuma göre...Barış bey bana direnleri memelerimin iki mememinde yaklaşık 3 cm aşağısından takmıştı..belki de bu yüzden direnlerden kaynaklı hiçbir acı sızı yaşamadım..ameliyattan sonra 1 haftaya kadar sinek ısırığı gibi iz kalmıştı şimdi o da yok:)
slm poisa, okulda tahtayı kullanırken zorlandın mı? nelere dikkat ettin en çok ve hangi hareket zorlayabilir öğretmenleri?
salı günü ameliyat oldum , haftaya pzt okula gittim 6 saat dersim vardı ama kollarımı yukarı kaldıracak bir tahta kullanma durumum olmadı işin açığı.. öyle haldırhuldur kollarını kaldırıp relax bir şekilde yazı yaz gibi bir şey yok ilk 10 gün. ben o hafta genelde dersi projektörden işledim ve fotokopi dağıtıp ders anlatma yapmıştm.. normal kolumu kaldırmadan ,göğüs hizamda yazı yazabildim ama yukarılara kaldırıp da başlık yaz durumu yoktu..
okulda palto asmak da biraz dertti.. paltomu vestiyere asamıyordum kenara katlamıştım hep.
kolları ilk hafta kaldırmamak ,kendi sağlığımız için gerekli yoksa küçük hareketlerle yukarıya kaldırsan kollarını çok bişey olmaz. ama okul ortamında küçük küçük hareketler yapmak insanların dikkatini çekeceğinden,bu mümkün görünmüyor..