- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
- #5.321
her doktor çatı muayenesi yapmıyor canım hele böyle eşi falan öndeyse normal olmuyor zaten. zor bişey değil çatı muayenesi parmaklarını birleştirip alttan eliyle muayene ediyor kısa süreli acı konusu kişiden kişiye değişir ama korkulacak bişey değil yani. benim öncesinde hiç yapılmadı doğum başlayınca defalarca açılmaya bakıldı ama sancıdan falan pek bişey hissetmiyorsun zaten.
acılmaya ne zaman bakıyorlar peki, son haftalarda her kontroldemı yoksa nst ye baktıktan sonramı? o nasıl yapılıyor?
Senin sezeryan degil mi?
Nst de sanci cikarsa bakarlar.sende de olur sanci bu durumda. Bakinca da anlarlar telas yapma. Ultrasonla degil yani. Ayrica ultrasonla bakilan arkadaslar oldu. Sen doktoruna guven. Zaten sona gelmissin.bende acilmayla dogum sancisi da baslamisti. Haftam 41 di. Previa da o kadar beklemiycekler zaten.
evet sezeryan olacak nst ıle bakılmadı hala bana sancım var dedım sol kasıkta ama o plasenta agrısıdır dedı... rahım agzı acılmamıs dedı ama normal karından ultrasonla bakarak söyledı bunu asagıdan bakmadı..
acılmaya ne zaman bakıyorlar peki, son haftalarda her kontroldemı yoksa nst ye baktıktan sonramı? o nasıl yapılıyor?
evet sezeryan olacak nst ıle bakılmadı hala bana sancım var dedım sol kasıkta ama o plasenta agrısıdır dedı... rahım agzı acılmamıs dedı ama normal karından ultrasonla bakarak söyledı bunu asagıdan bakmadı..
zaten bir iki hafta önce alırlar sanırım bebeği yani normal seyirdeki açılman ve sancın beklenmez. karından rahimin açılıp açılmadığını anlıyorlar benimde ilk aylardaki kanamalarımda rahimin kapalı olduğunu kanamanın eşnden geldiğini söylemişti. benimde ağrılarım sancılarım şimdiden çok fazla. idare etcez mecburen
sağlık olsun canım sıkma canını her işte bir hayır vardır demekki senin ve ebebşin için sağlıklı hayırlı olanıda bu inş sağslaim kucağına alırsın doğum sonrası haber et olurmu burayayok bende cok bekledım ama cıkmadı marjınal olarak kaldı benımkı 36 haftamız bıtıyo bızımde normal olmayacak byuk ıhtımalle.. bıraz daha sabretsınde bebıs saglıkla gelsın ınsallah... bu son hafta bıraz sancım oluyo asagıya baskı falan yapıyor bıde
kızlar siz catı muayenesi oldunuzmuuu ?????? acılma olup oladıgı nasıl anlasılıyor sancın olunca ıllaki alttan mı bakıyorlar???? alttan muayene yasak bıze nasıl anlıyor doktorlar acılma olup olmadıgını siz neler yaptırdınız
ya arkadaşlar,plasenta previa tecrübesi yaşayanlara sormak istiyoreum. plasenta previa ağrı yapıyor mu,yada yapması mı gerekiyor,?benimde bel ,karın ve kasık ağrım oluyor sürekli.oturduğum yerden zor doğruluyorum.ayaklarımı sürte sürte ilerletiyorum çoğunlukla.
sizde de öyle oluyor mu merak ettim.
ya arkadaşlar,plasenta previa tecrübesi yaşayanlara sormak istiyoreum. plasenta previa ağrı yapıyor mu,yada yapması mı gerekiyor,?benimde bel ,karın ve kasık ağrım oluyor sürekli.oturduğum yerden zor doğruluyorum.ayaklarımı sürte sürte ilerletiyorum çoğunlukla.
sizde de öyle oluyor mu merak ettim.
hala kendime uzman gözüyle plasenta previa teşhisi koyamamış olsamda. aynı ağrıları bende çekiyorum hemen hemen en başından beri .belimin sağ tarafı kalçamın ortasından korkunç bir ağrım var sürekli. bacak aramdaki pelvis bölgesimi diyeyim genital bölgemi ordaki kemiklerimin sanki uçları kırık o derece acı veriyor etlerimi sıkıştırır gibi. özellikle sabahları kalkışım işkence. otururken, bacaklarımı birleştirmeye çalışırken çektiğim acıda çok kötü. kaplumbağa gibi yürüyorum zaten istesemde bacağımı büyük adım atamıyorum. ilk hamileliğimde 2-3 km yürüyen saatlerce alışveriş merkezilerinde turlayan ben (eşim hep oralarda doğuracağımı düşünürdü :) şimdi yarım mağaza bile gezemiyorum.
çatı kemiği agrısı bende coktandır oluyor kötü bir acı gercekten.. onun dısında ufak agrılar oluyodu arada sırada ama son bı haftadır asagıya baskı arttıkça agrı olmaya başladı malesef cok istesemde dısarı cıkıp gezmeler falan yok hep evdeyim dinlenmece
Canım bu ağrılar magnesyum eksikliğinden.hepsini aynen ben de yaşadım hem bunda hem ikinci hamileliğimde.previanın ağrısı daha farklı.sezaryen kesiği olan kısımdan aşağıya acıyla beraber bir ağrı olurdu.rahim zaten şekil değiştirmişti.hep ayaklarımı uzatarak oturdum,sandalyede bile baskı çoktu.çok ayakta kalınca da ağrı olurdu.hala kendime uzman gözüyle plasenta previa teşhisi koyamamış olsamda. aynı ağrıları bende çekiyorum hemen hemen en başından beri .belimin sağ tarafı kalçamın ortasından korkunç bir ağrım var sürekli. bacak aramdaki pelvis bölgesimi diyeyim genital bölgemi ordaki kemiklerimin sanki uçları kırık o derece acı veriyor etlerimi sıkıştırır gibi. özellikle sabahları kalkışım işkence. otururken, bacaklarımı birleştirmeye çalışırken çektiğim acıda çok kötü. kaplumbağa gibi yürüyorum zaten istesemde bacağımı büyük adım atamıyorum. ilk hamileliğimde 2-3 km yürüyen saatlerce alışveriş merkezilerinde turlayan ben (eşim hep oralarda doğuracağımı düşünürdü :) şimdi yarım mağaza bile gezemiyorum.
haftalarınız ilerlemiş maaşALLAH.bundan sonrası daha çabuk geçiyor canım.inşaALLAH hepiniz sağlıkla doğum yapacaksınız.Allah'a emanet kuzun da sen de canım.çalışmak zorunda olunca yapacak bir şey yok.ben de hergün 4 kat merdiven inip çıktım,yürüdüm.çocuklarıma kahvaltı hazırladım,giydirdim,vs,vs.....son iki hafta evdeydim.kimsemde yoktu,kendi yemeğimi de kendim yaptım.diğer işeri eşim halletti.ilkinde doğum yapacağım güne kadar 3 market gezen ben. şimdi tek alışveriş merkezinin tek mağazasını bile gezemiyorum bir kaç reyon hemen çıkıyorum. ama çalışıyorum ve laborant olduğum için ayakta kalmak zorunda kalıyorum. doktora göre sağlıksal sorunum yok. bende kendimi bırakmak istemiyorum şimdiden. çok acı çeksemde ağrılar yüzünden dayanmaya çalışıyorum kalsiyum magnesyum alıyorum ilkinde hiç birini kullanmamıştım bile hiç ihtiyacım olmamıştı çünkü. hayırlısıyla bir doğsunlarda elbet unuturuz bu acıları ağrılarıda
valal hiç bi fikrim yok.. medical parkı daha önce orda fiziktedavi rehabilitasyon uzmanı akrabam çalışıyordu hiç beğenmiyordu dr larını .. ama ben hiç gitmediğim için yorum yapamıcam .. ama eminim burda vardır gidip birilerinden memnun kalanlar aminim sana yardımcı olabilecek birileri vardır..
iyi akşamlar arkadaşlar ben 20 haftalık hamileyim 1 hafta öncesi çok az kanamam oldu ve plesanta previa marginalis teşhisi konuldu... doktorum bu durumun ilerleyen haftalarda düzelebileceğini söyledi istirahat verdi.... kızlar bu durumda olup sonra bebeğin eşi yerine çıkan oldu mu ve ayağa kalkamıyorum biraz ayakta kalınca hemen genital bölgeme sancı giriyor.... lütfen bilgisi olan yaşayan arkadaşlar bana bu konuda yardımcı olabilirmi.... bu durumdayken neler yapmalıyım...
iyi akşamlar arkadaşlar ben 20 haftalık hamileyim 1 hafta öncesi çok az kanamam oldu ve plesanta previa marginalis teşhisi konuldu... doktorum bu durumun ilerleyen haftalarda düzelebileceğini söyledi istirahat verdi.... kızlar bu durumda olup sonra bebeğin eşi yerine çıkan oldu mu ve ayağa kalkamıyorum biraz ayakta kalınca hemen genital bölgeme sancı giriyor.... lütfen bilgisi olan yaşayan arkadaşlar bana bu konuda yardımcı olabilirmi.... bu durumdayken neler yapmalıyım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?