Plasenta previa

Tatlım, bebek istiyorsan gözünü karatman şart oluyor.Ben de kanama ile hastaneye yattığımda 11 gün o hastane rezilliğini yaşadım.Kalkman yasak, tuvalete gitmen yasak,altına ördek sürülür,adam gibi ihtiyacını gideremezsin utandığın için.Yürümen yasak.Hatırlıyorum duş almak için servisteki ebe hemşireme yalvarmıştım.Yanıma hasta bakıcı vereceğini, tek başıma yıkanmama müsade edemeyeceğini söyledi.Beni eşimin yıkayabileceğini söyledim, zar zor ikna oldu. Tabureler getirildi, oturtuldum ve eşimin nezaretinde banyo yaptım.Hemşire gelip gidip beni kontrol etti kanamam var mı diye.Çok zordu.
Ama bu zorlukların sonunda o küçücük varlığı görmek, onu kucaklamak, koklamak tüm zor günlere değer diyorsun.Bence gönlünü dinle, içindeki istek yoğunsa plasenta previa olasılığından korkma, hatta üzerine git. Hem ikinci hamileliğinde de plasenta previa olma olasılığın kesin değil.

kızlar,dr.size plasenta previa olduğunuzu söylediğinde sebebi veya sebepleri konusunda fikir vermişmiydi. yani neden kaynaklanıyor olabilir?
plasenta previa teşhisi ile herkes hastanede istiraat etimyor sanırım.

kızlar,dr.size plasenta previa olduğunuzu söylediğinde sebebi veya sebepleri konusunda fikir vermişmiydi. yani neden kaynaklanıyor olabilir?

bende marjinalim internette görmüşsündür bazı nedenler yazıyor bende o nedenlerin hiç biri yok doktorda bişey demedi tamamen şanssızlık olarak görülüyor yani ...yada rahim yapısıyla alakalı olabilir dedi bir doktor...kanama durumuna göre hastanede yatış oluyor sanırım orada kontrol altında tutmak ve gereken ilaçları vermek için az kanaması olup evde dinlenende var yada bikaç gün hastanede kalan sonra günlük hayatına dönende bu tamamen o anki durumuna bağlı sanıyorum... daha tecrübeli arkdaşlar var tabi yazarlar mutlaka

Merhaba Hanımlar,,
Ben 33+5 günlük hamileyim.Bu benim 4. gebeliğin Önceki 3 tanesi düştü. Yaklaşık 2 aydır plasente previa sebebi ile yatyrum ama hiç kanamam olmadı.Aynı zamanda kan pıhtılısması sebebi ile coraspin kullanıyodum ama artık heran kanama ve doğum riski yüzünden ilacı bıraktırdı doktor.Fakat bu seferde bebege gıden kan akışında problem olabilir ve bebeğim bişey olur die çok korkuyorum.Ayrıca hala bir hastane ve doktor bulamadım kendime.Anadolu yakasında oturan ve benim durumumda olan hanımlardan doktor ve hastane tavsiyesi bekliyorum.

kendine guvenen doktor rahat olur. isi biliyodur. umursamazlikla rahatligi ayirdedince sende huzurlu olursun. telas yapan iyi degil...diye dusunuyorum ben :)

haklısın asud. zaten riskli olduğunu biliyorsun doktorunda panik olursa günlerin zehir olur. ben çuan 26 haftalığım plasenta previa terimini kullanmadı bana doktorum sadece bebeğin eşi önceki sezaryen dikişine yapışık bu ameliyat biraz zor olabilir dedi. ilk 3 ay kanamalarım olmuştu onlarda yaptığı tek yorum eşinden geldiği rahimin kapalı olduğu dikkat etmem gereken bikaç şey söylemişti birde progestan tabiki. şu an elimizden gelen başka bişey yok demişti çok şükür atlattık 3 ayı. şimdi kanamalarım kesildi ama bacak aramdaki kemiklerim çok ağrıyor ayağa kalktığımda sanırım bebekte eşiyle beraber aşağıda duruyor hep rahim,yumurtalık kısmımda çünkü tekmeleri. ve en zor kısmı çalışıyor olmam üstelik işim gereği ayakta kalmam. doğum sonrası daha çok iznim kalsın diye 37 haftaya kadar çalışcam deyip duruyorum ama bebek o zamana kadar orda durcak mı onu bilmiyorum

35 yaş üstü çoğul gebelik daha önce sezaryen geçirmiş olmak gibi nedenleri var. benim tek nedenim daha önce sezaryen geçirmiş olmam. doktorumda öyle dedi zaten sezaryen le olan doğumlarda malesef bunu yaşayabiliyoruz dedi. çok şükür şimdiye kadar 1 gün hastanede yattım 10 günde evde ama ilk 3 ay içnideydi inşallah daha sonra yatmak zorunda kalmam

zaten artık sezeryan doğumnda aşırı bir artış var,biliyorsunuz.benim de ilk doğum sezeryan o da kendi isteğimden dolayı.

rahme yapılan herhangi bir operaasyon,kürtaj,aşılama-tüp bebek,searyen......
biz burda 10 kişi vardık geçen yıl kimi bir kaç kez hastanede yattı.kimi başta,kimi sonda.hiç yatmayan da oldu.benim ki totalistin en ileri safhasıydı.14 ve 16. haftada kanama oldu az.iki gün yatmıştım.progestan iğne olmuştum bir hafta.
en önemlisi hareketlerde dikkatli olmak.ben doğumdan önceki güne kadar kanama yaşamadım,çalıştım.
canım baya ilerlemişsin çok şükür.öncelikle herkese tavsiyem olan kendi doktorum Ateş hocayı önerebilirim.caddebostanda muayenehanesi,çamlıcada özel bir hastanede yaptı ameliyatı.
bu konuda bir numara bir dr.canım.
öncelikle previanın türünü öğrenmelisin.bu zamana kadar belli olmadıysa çok ileri seviyede değildir tahminim.
en kısa zamanda yapacağın ilk iş ciğer geliştirici yaptırman.bebek erken doğarsa yaşama şansı %50 daha fazla.ben de 33.haftamda yaptırmıştım.35 de doğdu ama benim ki çok ileri bir previaydı.
sol tarafına yat canım.böyle bebeğe kan daha iyi gider.az kalmış,stres yapmamaya çalış.biz 24den sonraki haftalarda daha tedirgindik.

aynı ağrıları ben de yaşadım.hatta doğana kadar değişik yerlerde ağrım olurdu.magnesyum da alman iyi olur.hem baskıdan hem bebek büyüdükçe anneden almasından bacaklarda ağrı çok oluyor.
ben oturarak çalıştım ama hep baskı vardı.uzun süre dizlerimi kırmadan hep uzatarak oturmuştum.
canım eğer previaysan kimse sana çalışabilir raporu vermez.bana vermediler.32.haftadan 2 gün önce apar topar eve gönderildim.
bebeğin sağlıkla büyür rahat l.ama çok ayakta kalma olayını çözmen lazım.doktorundan rapor alsan ayakta çalışamayacağına dair belki işin idare eder.hamilelik başlı başına zor.sayılı bir süreçte anlayışlı olmaları gerekir.doğumdan sonra normal şekilde yine işini yapacak durumda oluyorsun.

Bilgilendirmen için saol cnm.Benim gittiğim hastanede böyle riskli gebeliklerle ilgilenen cem turan diye bir profösör var ama her zaman orda olmuyo.Asıl sıkıntı gece kanamam olsa ve doğum yapmam gerekse gelmiyormuş.Gece birşey olursa araştırma hastanelerine gitmemi sölediler bana.Bende bunun üzerine göztepeye eğitim araştrmaya gittim.Ama ordada hep asistanlar var.Bi gittiğine bi daha denk gelmek zor.Biri başka şeyler söyledi diğeri başka.Ben nerden bilicem gecemi olur gündüz mü olur.Ne yapıcağımı şaşırdım iyice.Çok endişeli ve ne yapacağını bilmez durumdayım şuanda.Senin doktorun gece birşey olsa gelir mi?Birde soyadınıda verirsen biraz araştırabilirim.
Teşekkürler .

doktorum şu an ki durumumun normal yaşantıma engel olmadığını söylüyor daha öncede dediğim gibi plasenta previa terimini kullanmadı ama ikinci hamileliğim ilkiyle arasında çok fark var sizlerin yaşadıklarınızıda okuyunca bağdaştırıyorum kendimle sorunlu ve riskli bir ahmilelik yaşadığım kesin tabi. işyerim hiç anlayışlı değil canım ilk aylarımda üretime indirmeyin orda başıma bişey gelebilir dedim laboratuar en azından düz zemin daha az tehlikeli. iyi değilsen gitceksin rapor alcaksın dediler. sırf o yüzden bende 10 gün aldım yattım evde. hee rapor alıncada senden kötüsü olmuyor hemen gözden düşüyorsun 10 yıldır 1 gün dahi rapor almasanda ilk hasatlığında veya raporunda çıkarılacaklar listesine yazılıyorsun. oysa ilk hamileliğmde veya bekarken 7 gün çalıştım gık demedim bayramdada çalıştığım oldu ne mesai aldım ne itiraz ettim. şimdi 2.ye hamile kaldım diye yüzüme bakmıyorlar gerçi çıkarılma gibi bir korkum yok istemiyorda değilim hani ilkinde çok içimde kaldı onu bırakıp işe gelmek işyerinde tuvaletlerde süt sağmaya çalışmak. şimdi çıkarsalar hem oğlumla hemde doğacak olan bebişimle daha çok vakit geçiririm.

yaa sabır arkadaşım.allah kolaylık versin özel de çalışmak ne demek bende biliyorum.şuan devlette çalışıyorum ben .daha rahatım .ama yinede bu hamileliği hiç bir patron sevmiyor işçisi için.
zaten bu 6 aylık doğum izni yasası da bu anlayışsız patronlardan dolayı uygulamaya geçemiyor.genel anlamda kadını 2. sınıf vatandaşlık pozisyonuna düşürüyor .çok yazık....oysa ne kadar kutsal bir görev yapıyor analar. allahın elçisi olarak dünyayaanlı getiriyoruz. nüfus artışı sağlıyoruz. ama nerdeee o anlayış. avrupadaki sistemi herkes biliyor mesela...

gelmez mi canım,benden önce koştu hastaneye Allah razı olsun.benim kanama akşam oldu geç saatte.fazla değildi,kesilince sabahı bekledik.riske girmemek için o sabah bebeği aldılar.
ateş karateke canım.özelden telini vereyim.

slm arkadaşlar ben oğluşumu kucağıma aldım normal oldu 11 günlüğüz bugün haber edeyim dedim bendede bebek eşi öndeydi hatırlarsınız çok şükür herşy yolunda gitti kuzumu aldım kucağıma dilerim rabim sizlerede çok kolay doğum nasip eder arkadaşlr çok yardım ettiniz bana hakkınzı helal edin çok tşk ediyorum hepinzize

hayırlı olsun canım cok sevındım sorun olmamasına... hatırlıyorum senınde asagıdaydı ama yukarı cıkmamısmıydı sonradan??kac haftalık dogdu bebıs??hayırlısıyla bızlerde atlatırız ınsallah

sağolsın cnaım evet çıkmıştı 34 haftalıkken falan işte 38+8 de doğdu kuzum darısı başınıza inş snein durumun naısl dğeişmme varmı canım:26:

sağolsın cnaım evet çıkmıştı 34 haftalıkken falan işte 38+8 de doğdu kuzum darısı başınıza inş snein durumun naısl dğeişmme varmı canım:26:

yok bende cok bekledım ama cıkmadı marjınal olarak kaldı benımkı 36 haftamız bıtıyo bızımde normal olmayacak byuk ıhtımalle.. bıraz daha sabretsınde bebıs saglıkla gelsın ınsallah... bu son hafta bıraz sancım oluyo asagıya baskı falan yapıyor bıde

kızlar siz catı muayenesi oldunuzmuuu ?????? acılma olup oladıgı nasıl anlasılıyor sancın olunca ıllaki alttan mı bakıyorlar???? alttan muayene yasak bıze nasıl anlıyor doktorlar acılma olup olmadıgını siz neler yaptırdınız

Cati muayenesi elle yapilir canim. Darligina bakilir, normal dogum yapabilir misin diye. Bizde yapmadilar tabi sezeryan olacagim icin.
Ilk dogumum normal gidiyodu, 37 ya da 38. Hafta bakmisti, hatirlamiyorum.

Acilma baska bisey. Acilma basladi mi sanci olur. Ben 4 cm le sanciyla gitmistim ilkinde. Ikincide malum randevulu.

alttan muayene yasak dıye bılıyorum bende... nts de sancı cıktıgında acılmaya bakıyolarmış oda alttan oluyor sanırım onu nasıl yapıcaklar pekii

alttan muayene yasak dıye bılıyorum bende... nts de sancı cıktıgında acılmaya bakıyolarmış oda alttan oluyor sanırım onu nasıl yapıcaklar pekii

her doktor çatı muayenesi yapmıyor canım hele böyle eşi falan öndeyse normal olmuyor zaten. zor bişey değil çatı muayenesi parmaklarını birleştirip alttan eliyle muayene ediyor kısa süreli acı konusu kişiden kişiye değişir ama korkulacak bişey değil yani. benim öncesinde hiç yapılmadı doğum başlayınca defalarca açılmaya bakıldı ama sancıdan falan pek bişey hissetmiyorsun zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…