kızlar,dr.size plasenta previa olduğunuzu söylediğinde sebebi veya sebepleri konusunda fikir vermişmiydi. yani neden kaynaklanıyor olabilir?
plasenta previa teşhisi ile herkes hastanede istiraat etimyor sanırım.
rahme yapılan herhangi bir operaasyon,kürtaj,aşılama-
tüp bebek,searyen......
biz burda 10 kişi vardık geçen yıl kimi bir kaç kez hastanede yattı.kimi başta,kimi sonda.hiç yatmayan da oldu.benim ki totalistin en ileri safhasıydı.14 ve 16. haftada kanama oldu az.iki gün yatmıştım.progestan iğne olmuştum bir hafta.
en önemlisi hareketlerde dikkatli olmak.ben doğumdan önceki güne kadar kanama yaşamadım,çalıştım.
Merhaba Hanımlar,,
Ben 33+5 günlük hamileyim.Bu benim 4. gebeliğin Önceki 3 tanesi düştü. Yaklaşık 2 aydır plasente previa sebebi ile yatyrum ama hiç kanamam olmadı.Aynı zamanda kan pıhtılısması sebebi ile coraspin kullanıyodum ama artık heran kanama ve doğum riski yüzünden ilacı bıraktırdı doktor.Fakat bu seferde bebege gıden kan akışında problem olabilir ve bebeğim bişey olur die çok korkuyorum.Ayrıca hala bir hastane ve doktor bulamadım kendime.Anadolu yakasında oturan ve benim durumumda olan hanımlardan doktor ve hastane tavsiyesi bekliyorum.
canım baya ilerlemişsin çok şükür.öncelikle herkese tavsiyem olan kendi doktorum Ateş hocayı önerebilirim.caddebostanda muayenehanesi,çamlıcada özel bir hastanede yaptı ameliyatı.
bu konuda bir numara bir dr.canım.
öncelikle previanın türünü öğrenmelisin.bu zamana kadar belli olmadıysa çok ileri seviyede değildir tahminim.
en kısa zamanda yapacağın ilk iş ciğer geliştirici yaptırman.bebek erken doğarsa yaşama şansı %50 daha fazla.ben de 33.haftamda yaptırmıştım.35 de doğdu ama benim ki çok ileri bir previaydı.
sol tarafına yat canım.böyle bebeğe kan daha iyi gider.az kalmış,stres yapmamaya çalış.biz 24den sonraki haftalarda daha tedirgindik.
haklısın asud. zaten riskli olduğunu biliyorsun doktorunda panik olursa günlerin zehir olur. ben çuan 26 haftalığım plasenta previa terimini kullanmadı bana doktorum sadece bebeğin eşi önceki sezaryen dikişine yapışık bu ameliyat biraz zor olabilir dedi. ilk 3 ay kanamalarım olmuştu onlarda yaptığı tek yorum eşinden geldiği rahimin kapalı olduğu dikkat etmem gereken bikaç şey söylemişti birde progestan tabiki. şu an elimizden gelen başka bişey yok demişti çok şükür atlattık 3 ayı. şimdi kanamalarım kesildi ama bacak aramdaki kemiklerim çok ağrıyor ayağa kalktığımda sanırım bebekte eşiyle beraber aşağıda duruyor hep rahim,yumurtalık kısmımda çünkü tekmeleri. ve en zor kısmı çalışıyor olmam üstelik işim gereği ayakta kalmam. doğum sonrası daha çok iznim kalsın diye 37 haftaya kadar çalışcam deyip duruyorum ama bebek o zamana kadar orda durcak mı onu bilmiyorum
aynı ağrıları ben de yaşadım.hatta doğana kadar değişik yerlerde ağrım olurdu.magnesyum da alman iyi olur.hem baskıdan hem bebek büyüdükçe anneden almasından bacaklarda ağrı çok oluyor.
ben oturarak çalıştım ama hep baskı vardı.uzun süre dizlerimi kırmadan hep uzatarak oturmuştum.
canım eğer previaysan kimse sana çalışabilir raporu vermez.bana vermediler.32.haftadan 2 gün önce apar topar eve gönderildim.
bebeğin sağlıkla büyür rahat l.ama çok ayakta kalma olayını çözmen lazım.doktorundan rapor alsan ayakta çalışamayacağına dair belki işin idare eder.hamilelik başlı başına zor.sayılı bir süreçte anlayışlı olmaları gerekir.doğumdan sonra normal şekilde yine işini yapacak durumda oluyorsun.