- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
- #5.361
Doktorum bana ilk haberi verdiğinde 2 hafta içinde buraya yüzde 99 kanamalı geleceksin dedi eşimle neye uğradığımızı şaşırdık tüp bebek yaptırdığım doktorumu aradım o bizi rahatlattı gerçekten doktorun çok önemi var umarım bizlerde bu haftaları görürüz bu arada miniğinin cinsiyeti ne?
Allah bağışlasın benim meleğimde kız bugün kontrolümüz vardı 15 haftalığız bizde ki total plasenta previa.. Rahmi tam kapatıyor doktor 20. Haftadan çok ümitli bende kafama takmıyorum umarım yukarı çıkar miniğim sizde bana moral oldunuz hepimize hayırlı ve kolay doğum nasip etsin allahım.. Allahın izniyle doğumunda herşey yolunda gidecek perşembe günü dualarım senin ve meleğinle olacak..
kızlar salı günü kontrole gittim hiç bir problem yoktu.bebeğim 14+3 görünüyordu
çarşamba gece 1 de çok kanama ve sancıyla uyandım dün sabah hemen doktora gittim.doktor plasentanın rahim ağzını kapattığını söyledi.
birçok ilaç verip istirahat etmemi 30.haftaya kadar yukarı çıkmazsa sezaryen doğum olacapını söyledi.ama dünkü ultrason görüntüsünde 13+3 yazıyordu anlamadım ben acaba alettemi bir hata vardı yoksa plasenta kaydığı için mi geriledi bir hafta?
bileniniz başına böyle bir şey gelen varsa cvp verebilirmi lütfen
evet 2seferde farklı muayene oldum birinde karından diğeride farklı şekildeydi..
inş ya öyle çok korkuyorum ki
Merhabalar...
Ben 12.haftadayım. Doktor, plasenta rahme çok yakın, dikkatli ol. Cinsel ilişki yok, ağır kaldırmak yok, karnını kasacak hareketler yok dedi. Benim durumum da sizin bahsettiğiniz durumla aynı sanırım ama anlamadığım bir şey var ki doktorum istirahat vermedi ve randevuyu 1 ay sonraya verdi. Tabii olağanüstü bir durum yani kanama olmazsa 1 ay sonra görüşürüz dedi.
Bu rahatsızlıkta istirahat şart mı çünkü ben çalışacağım ve çalışırken oturma şansım pek yok...
Teşekkür ederim içim rahatladı...Yukari cikmasi icin daha cok vakit var. rahme cok yakin demesi de bunu guclendiriyo. Kapatiyo dememis. Biraz fazla tedbirli davranmis gibi. Tabiki daha net goruyo durumu. Calisan arkadaslar oldu.mtedbiri elden birakma, bu ayi gecir derim.kanama da yok. Istirahat, kanama oldugunda veriliyor bu haftalarda . ilerleyen zamanda senin durumun belirler. Previa devam ederse ikinci bir doktorun fikrini alabilirsin.
Butun hamileler agir kaldirmaz ve karni kasmaz bu arada. Insallah yukari cikar seninde.
Teşekkür ederim içim rahatladı...
İnanın insanlardan duymadığım kalmıyor naz yapmadığım halde, merdiven çıkarken zorlanmam bile insanların aptalca yorumlarına maruz kalmama neden oluyor. Biri hamilelik hastalık değildir dedi bugün sanki ben bayılıyorum yavaş yürümeye ya da kusmaya!Hepimizcok sıkıldık ama saglla kucagimiza aldik. Benim ilk haftalarda kanamam oldu, cok da agri cektim doguma kadar. Yuruyusvs. Yapamadim agrimdan. A a hayatima devam ettim. Tedbirle sende kavusursun insallah. Kendine iyi bakican. Biraz da nazli ol. Otur her firsatta. Ilerde previani degerlendirirler. Yasaklara uy. Moralini bozma.
İnanın insanlardan duymadığım kalmıyor naz yapmadığım halde, merdiven çıkarken zorlanmam bile insanların aptalca yorumlarına maruz kalmama neden oluyor. Biri hamilelik hastalık değildir dedi bugün sanki ben bayılıyorum yavaş yürümeye ya da kusmaya!
İnanın insanlardan duymadığım kalmıyor naz yapmadığım halde, merdiven çıkarken zorlanmam bile insanların aptalca yorumlarına maruz kalmama neden oluyor. Biri hamilelik hastalık değildir dedi bugün sanki ben bayılıyorum yavaş yürümeye ya da kusmaya!
slm herkese.12. haftamda doktor previa olabilir dedi.15.haftada 3 boyutlu ultrasonda bakıldı yine previa olma olasılığı yüksek dedi.ilk başından beri ben riskli gebelik uzmanına gidiyorum tanıdık çünkü doktorumdan çok memnunum.size sormak istediğim ben her gün hızlı olmamak koşuluyla 1 saat yürüyüş yapıyorum.sizce bu sakıncalı mı haftaya doktora gidicem o zamana kadar bi zararı olmasın korktum biraz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?