- 7 Ekim 2009
- 4.295
- 5.168
- 398
- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
- #5.281
canım ATEŞ KARATEKE.prrofdur ve anadolu yakasında bir numaradır.onkolog aslında ama previada çok başarılı.pepukeyle benim ki çok ileri seviyeydi ve ancak onkologların yapabileceği bir ameliyattı.süper geçti.biz de çok korkuyorduk ama hocamız sağolsun hiç hissettirmedi.insan olarak da çok sıcak,güven veren bir doktordur.Allah ömrünü uzun etsin,sürekli duamızda.güven sorunum yok tabiki doktoruma ama sağlık işte biliyorsun bazı konularda farklı doktorlardan görüş almak gerekebiliyor. özellikle bu hamilelik zamanı. her şey Allahtan verende o alanda. belki annelik iç güdüsü sürekli diken üstünde oluyoruz ya bişey olursalarla geçiyor bir çoğunun hamileliği. sonrasıda farklı değil aslında kaç gece bebeğimin nefesini yoklamışımdır yaşıyor mu diye...kimdi sizin doktorunuz.
Teşekkürler canım. Allahım kimseye evlat acısı, evlat hasreti yaşatmasın. Allah büyük hamile kalıp kalamayacağımda daha belli değil. Bazen halada düşünüyorum ve korkudan erteliyorum. Hayırlısı. Üçüncü bebeğininde mi yaşadın plesenta previayı?
canım ATEŞ KARATEKE.prrofdur ve anadolu yakasında bir numaradır.onkolog aslında ama previada çok başarılı.pepukeyle benim ki çok ileri seviyeydi ve ancak onkologların yapabileceği bir ameliyattı.süper geçti.biz de çok korkuyorduk ama hocamız sağolsun hiç hissettirmedi.insan olarak da çok sıcak,güven veren bir doktordur.Allah ömrünü uzun etsin,sürekli duamızda.
muayenehanesi caddebostanda.imkanın varsa bir görünmeni tavsiye ederim.NETTE AMELİYAT VİEDOLARI VAR.onları izleyince bana güven vermişti.telini mesajla isteyene veririm.daha tam tanı için erken ama ben de hiç değişiklik olmadı.plesanta dikişe yapışıktı,orda kaldı.
annelik bir nevi paronayaklık diyorum bir anne olarak.:)))insanın aklına her şey geliyor.bebeğin için endişelenme canım.kanama,sancı olsa da doktorlarımızın doğru müdehaleleriyle hepsini atlattık bizler de.
hayırlısı tabi ki canım.kısmette varsa öyle böyle Allah nasip eder.benim üçüncü hamileliğimdi canım.hiç ihtimal vermedim doğup,yaşayacağına.ta ki 30. haftaları görene dek.
teşekkür ederim canım. bi araştırayım. benim çok ileri değil sanırım doppler falanda çok güzel çıktı. çocuğun gelişimi falan.o doktorda bişey demedi. sonradan kurtulabilirmi yapıştığı yerden eşi. ileriki aylarda. daha 5,5 aylık benim
belli olmaz canım çıkabilir yukarı.olumsuz bir şey düşünme.eğer değişiklik olmazsa 7.ayda aklında olsun ateş hoca.
şu an yapacağın tek şey kendini yormamak ve hiç bir şey düşünmemek.inşaALLAH güzel bir şekilde tamamlayacaksın canım.
bebek güzel gelişiyor endişen olmasın.:)
Merhaba, ben 17 haftamın içerisindeyim. Bende de şuan gözlemlenen plasenta Previa. Fakat doktorum düzelme durumu çok yüksek dedi. 1 ay sonra detaylı ultrasona girdiğimde kesinleşecek. Bende bunu durumu duyar duymaz araştırdım. Bu konuda tek bir kişinin ismi hep çıktı karşıma, Ateş Hoca. Muayene yeni zaten işyerime yakın. Detaylı ultrasondan sonra randevu alacağım. Sizden öğrenmek istediğim doğumu nerede yaptırıyor. Muayene ücreti ne kadardı ve doğum ücreti ne kadar? Bilgi verirseniz sevinirim.
Umarım hiç ihtiyacım kalmadan düzelir. Çünkü öyle zor ulaştım ki bebeme
Özelden cevap veremiyorum. Zaman ayırıp, bilgi verdiğin için teşekkürler.
merhaba arkadaşlar. çok şükür bebeğimi dünyaya getirdim.darısı sizlere inşallah.gecen pazartesi hastaneye yatırdılar.37+0da. nstde sancılarım kasılmalarım gorunuyordu.kanuni sultan süleyman hastanesinde perinatoloji bölümünde yatırdılar.carsamba sabah doğuma aldılar.1.5 saat sürmüş ameliyat.kızımı ilk 15.dk da almışlar.sonra biraz kanamam olmus onu durdurmaya ugrasmıslar biraz.ama sorun olmamıs cok sukur.ertesi gün de degerlerim düşük cıkınca odada 2 unite kan verdier. doktorum ali gedikbaşı idi.Allah razı olsun basarıyla tamamladık doğumu.cuma aksama doğru taburcu ettiler.şimdi bebişimi doyurup duruyorum. hayal gibi, onca cektıklerımızden sonra şimdi bittiğine inanamıyorum.darısı doğum bekleyenlerin basına.
çookkk gecmıs olsun defne ve de hayırlı olsun tebrik ederim... cok buyuk sorun yasamadan gecmıs bıtmış neyseki... sancıların arttıgı için mı doktora gıttın baska bır sıkayetlemı?? kanamanın olma sebebi neymış peki sende marjınal vardı bıldıgım kadarıyla, yapışma falanmı olmus kı? bende ondan korkuyorum acil kan bulmak zor olur dıye
çok şükür,gözün aydın canım.normal sezaryen haftasında doğmuş bebeğin.merhaba arkadaşlar. çok şükür bebeğimi dünyaya getirdim.darısı sizlere inşallah.gecen pazartesi hastaneye yatırdılar.37+0da. nstde sancılarım kasılmalarım gorunuyordu.kanuni sultan süleyman hastanesinde perinatoloji bölümünde yatırdılar.carsamba sabah doğuma aldılar.1.5 saat sürmüş ameliyat.kızımı ilk 15.dk da almışlar.sonra biraz kanamam olmus onu durdurmaya ugrasmıslar biraz.ama sorun olmamıs cok sukur.ertesi gün de degerlerim düşük cıkınca odada 2 unite kan verdier. doktorum ali gedikbaşı idi.Allah razı olsun basarıyla tamamladık doğumu.cuma aksama doğru taburcu ettiler.şimdi bebişimi doyurup duruyorum. hayal gibi, onca cektıklerımızden sonra şimdi bittiğine inanamıyorum.darısı doğum bekleyenlerin basına.
bana hocam b12 iğnesi vermişti.haftada bir dedi ama ben üç günde bir yaptırmıştım.iyiki de öyle olmuş.iki hafta sonra doğum yaptım.karaciğer,et yeşillik çok tüketmiştim.yumurta iki tane yerdim kahvaltıda.protein de bebklerinizin güzel gelişmesini sağlar.kızlar dogum öncesı kan degerlerınız nasıldı? demir durumları falan doğumda ne kadar azalma oluyor ? bızım gıbi riskli olanlarda önemli bı durum sanırım
çookkk gecmıs olsun defne ve de hayırlı olsun tebrik ederim... cok buyuk sorun yasamadan gecmıs bıtmış neyseki... sancıların arttıgı için mı doktora gıttın baska bır sıkayetlemı?? kanamanın olma sebebi neymış peki sende marjınal vardı bıldıgım kadarıyla, yapışma falanmı olmus kı? bende ondan korkuyorum acil kan bulmak zor olur dıye
Canım merhaba,ben de beylikdüzündeyim.previa 20.haftaya dek kesinleşmiyor ben geçen sene de previa yaşamıştım o yüzden deneyimliydim son hamilelğimde,en iyi doktorlarar gittim.acıbademde rıza madazlıya gidiyordum koskoca usg duayeni bana sende previa mrevia yok gez toz eğlen dedi ama benim içim rahat etmedi geçen sene de ayrıntılı için gittiğim ve bana previa teşhisi koyan büyükçekmece kolanda sadece ayrıntılı usg yapan altan cebeciye gittim.ve bana yine previa olduğumu söyledi.o rezil günü unutamam neyse geldi geçti çok şükür.demem o ki ayrıntılıda kesin altan beye git adam usg okumada çok iyi.koskoca profun göremediğini gördü.kolan kötü bi hastane ama dr iyi.medicananın perinatoloğunu ben tutmadım.arkadaşıma sırf yaşından ötürü amniyo yapmak istedi.
Önce Allah herkese bebeğini sağ salim kucağına almayı nasip etsin arkadaşlar.Ben de ilk doğumumda plasenta previa idim.12. haftada belli oldu.28.haftaya kadar plasentanın yukarı çıkmasını umut ettik ama olmadı.28.haftadan itibaren de doktorum istirahat verdi.
İstirahat döneminde kendinizi hiç zorlamayın arkadaşlar.Diz çökmeyin,biryere uzanmayın,çok ayakta kalmayın,hiçbişey kaldırmayın.Ben 34. haftamda misafir gelecek diye deli gibi toz almaya kalktım, soluğu da kanama ile hastanede aldım.
Zor bela 36. haftayı bitirdik ama o zamanki psikolojimi bir Allah bilir bir ben bilirim.Bebeğinizin olduğu kadar kendi hayatınız da tehlikeye girebilir.Kanama çok şiddetli ve ağrısız oluyor,hatta birçok gebeyi şoka bile sokuyormuş.
Şimdi ikinci bebeğime hamileyim.Plasenta previa teşhisi için henüz erken ama elim yürekte açıkçası.Umarım yine aynı gerginlikleri yaşamam.
büyük geçmiş olsun.allah analı babalı büyütsün.
aynı soruları yakarı gibi bende merakj ediyorum. plasenta previa n ne durumdaydı,bebek kaç kilo doğdu vs.
benim de kanım düşük diye dr kan şurubunu kullanmamı 2 ye katladı.yanın da bir de vitamin ve magnezyum tozu var.
benim kan grubum ab negatif ,kan uyuşmazlığı var ve kanım çok zor bulunuyor.
sana kan ihtiyacı nasıl karşılandı?ailen mi aramak zorunda kaldı yoksa hastanenin bankası o işi hallettiler mi?
Bende tam plesenta previa geçirdim. İkinciyi düşünüyorum. Çok korkuyorum cesaret edemiyorum. Sanırım senin ilk hamileliğinde plesenta perivia geçirdin ve seninde tehlikeliymiş peki tekrar nasıl cesaret ettin. Bana karar verme sürecinde doktorla görüştünüz mü ne düşündünüz. Bana fikir veriri misiniz?
Allah SAĞLIKLA BEBEĞİNE kavuşmayı nasip eylesin canım.Canım bizim ikinci bebek tam anlamıyla planlı olmadı.Eşimle düşüncemiz oğlumuz 2 yaşını doldurduktan sonra ikinciyi yapmaktı.Birkaç ay erkene alınmış oldu planımız.Eski doktorum doğumdan sonra tek birşey rica etti "iki doğumunun arasında en az 2 yıl olsun" demişti.Sanırım rahmin kendini toplaması için genel olarak istedikleri bişey bu.
İlk gebeliğimde plasenta previa ile doğurdum, ikincisinde de riskin çoğaldığını okudum hep. Gelgelelim bu seferki doktorum çok rahat.Önceki doktorunuz işi gereğinden sıkı tutmuş, hiçbir gebelikte 12. haftadan plasenta previa olabilir denemez.Ancak 24. haftadan sonra tanı kesinleşir.Risk çoğalması dediğiniz şey..önce previa olma ihtimaliniz %0,1 iken şimdi %0,2 oldu.Risk bu" dedi.Ve "26. haftaya kadar plasentanın yerine bakmayacağım" dedi.Benim korkularım üzerine şaka mı yaptı, yoksa ciddi mi düşünüyor anlayamadım.Benim ilk hamileliğimde önce parsiyeldi, sonra marjinale döndü.
Yani özetle..Hala içimde korkularım var.Bir de öyle birşey ki...insan kendini pek düşünmüyor.Bebeğini kaybetmek çok korkutuyor.Aslında anne de risk altında.
Ama korkunun ecele faydası yok.Ben tek çocuk olduğum için oğlumun da aynı yoksunluğu yaşamasını istemiyorum.Yani eninde sonunda tüm korkularıma rağmen ikinciyi yapma kararımız kesindi.
Sana şunu söyleyebilirim.İnsanı rahatlatan şey....kimse artık dağ başında, mahrumiyet bölgesinde değil. Takipte olunduğu ve anne adayı dikkat ettiği müddetçe plasenta previa ödümüzü koparacak bişey de değil.Her zaman müdahale mümkün.İşte önemlisi en az zararla doğuma kadar gidebilmek.
Allah SAĞLIKLA BEBEĞİNE kavuşmayı nasip eylesin canım.
marjinalmişsin,bun da previa olmayabilirsin bile.biz totalisttik,tam dibi yani.pepuke geçen yıl kinde de totalistmiş bu yıl da totalist yaşadı.ama sağlıkla doğum yaptık ikimiz de.
dediğin gibi bu işin uzmanını bulma şansımız var çok şükür.
Ah keşke previa olmasam.Ben de bu seferkinde evde yatmak istemiyorum.İnsan kendini çok çaresiz hissediyor.Oturdukça, düşündükçe kuruyor, morali düşüyor...
Yalnız benim ilk doktorum çok pimpirikti, bu seferki de çok tevekkel. Kılı kırk yaran doktor böyle riskli durumlarda daha iyi değil mi. Rahat doktor o anda seni de rahatlatıyor ama soru işaretlerin bitmiyor."Ya gözünden kaçarsa, ya önemsemezse,ya soruna çok eğilmezse..."
Ah keşke previa olmasam.Ben de bu seferkinde evde yatmak istemiyorum.İnsan kendini çok çaresiz hissediyor.Oturdukça, düşündükçe kuruyor, morali düşüyor...
Yalnız benim ilk doktorum çok pimpirikti, bu seferki de çok tevekkel. Kılı kırk yaran doktor böyle riskli durumlarda daha iyi değil mi. Rahat doktor o anda seni de rahatlatıyor ama soru işaretlerin bitmiyor."Ya gözünden kaçarsa, ya önemsemezse,ya soruna çok eğilmezse..."
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?