Plasenta previa

kızlar sezeryanlarınızı genelmı epıduralmı oldunuz ben korkuyorum ama mecburı bılıyosunuzkı bu durumda (

Epidural (spinal) tum komplikasyonlarini yasadim, mahvoldum. Ilkinde geneldi,cok rahattim.
Kiminde de tam tersi epiduralde cok rahat.

Korkacak bi durum yok ama. Onlari dusunme.

Ben varım .. benimde kanamalarim oldu baya sürekli istirahat verdi dr bana...
Öyle çok ağrılarım vardiki yürüyemiyordum zaten...

Dr kontrolume günler kala burda dedimki arkadaşlara ben gayet iyiyim sanırım plesentam yukarı çıkti dedim.. çünkü ağrılarım gitmişti sırf o sebepten Plesentamin çıktığını düşündüm ve dr kontrolümde bana yukarı çıktığını söyledi...
Sanırım genelde ağrı durumu çoğumuzda olmuş...

Dr' un dediği şuydu bana bebek güçlendikçe yukarı çeker plesentayi o yüzden biraz daha zaman lazım...
Inşalkah seninkide yukarı çıkar...

sağlıklı bir gebelik geçirirsin umarım cnm bende plasenta previaydım tamamen kapatmıştı ben işe bile arabayla gidip geldim kesinlikle uzanmadım evde hiç iş yapmadım eğilip bükülmedim dikkat ettim çok yavaş yavaş yukarı çıktı şuanda nerdeyse tamamen yukarda bikaç mm kaldıysa kalmıştır inş. seninde yukarı çıkar merak etme dua et cnm allah yardımcın olsun

kızlar bişey soracagım bzım malum dıkkatlı olmamız lazım zorlanma kasılma olmayacakkı kanama baslamasın bısey olmasın tamam bende genelde dınlenıyorum ama sona geldık temızlık yanı agda işini ne yaptınız???normalde bıle cok can acısı oluyodu kasıyodum kendımı sımdı hıç denemek ıstemıyorum hamılelıkte hep jılet kullandım zaten son haftada agda kötu olur degılmı ???

valla ben ağda yaptırdım ama zaten benimki yukarı çıkmıştı.. bu konuya diğer previa ile doğum yapanlar cevap verir elbet.. asud , dağcı, pepuke soru tam onlara göre onlardan fikir al bu konuda...

12. Haftamda kontrole gittiğimde herşey normaldi 13. Haftamda test sonuçlarını almaya gittiğimde kasık ağrım ve Batmalarım vardı kontrol olmak istedim doktorum plasenta previa dedi doğuma kadar istirahat verdi durumum için kesin konuştu şuan 15. Haftamdayım 2 gün sonra kontrolüm var bu kadar erken haftalarda böylesine net bir teşhis ne kadar sağlıklıdır lütfen yardımcı olun bana biz bebeğimize tüp bebek yöntemiyle sahip olduk o yüzden beni zaten fazla yormuyorlar sizce düzelir mi? Tecrübeleriniize ihtiyacım var

canım benım 10. hafta rahmin aşağı da denildi 14. haftada plesenta previa dedi ama marjinal dedi yani tam değil ama tamamen kapanabilirde demişti.. dün gittiğimde plesenta yukarı çıkmıştı rahim ağzı açık yani şuanda.. ama doktorun ne dediyse yap.. bu haftaya kadar hep yattım zaten iş yapman mümkün değil kanaman olur .. yatacaksın cinsel ilişki yok eğilmeyeceksin ayakkabılarımı bile eşim giyindiriyordu .. Benimde bebeğim çok zor oldu .. üstelik üçüzlerdi ama iki bıraktı bizi üzerine plesentanın önde olması çok zorlandım ama Allaha şükür bu hafta düzeldi

Kurban olduğum allahım hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin inşallah sağlıkla sıhatle.. Şuanda kaçıncı haftandasın?

Kurban olduğum allahım hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin inşallah sağlıkla sıhatle.. Şuanda kaçıncı haftandasın?

saol canım cümlemiz kucağımıza alacağımız günleri görelim... 34 haftanın içindeyim.. önümüzde ki ay kucağımda nasip olursa erken gelmezse zillim

ben bu konuda cok doktor gezdım malesef ılk doktor daha 3 aylıkken tam kapanmıs yukarı cıkmaz bı daha durum vahım dedı sonra baska doktora gıttım bısey yok normal yerde dedı daha sonra 6. ayda detaylı ultrasonda prevıa marjınal dendi tekrar... ve öylede kaldı zatn yukarı cıkabılır dedıler bellı olmaz hiç benımkı cıkmadı hala aşagıda malesef ama kişiye göre değişiyor eger marjınalse cıkma ıhtımali daha yüksek tabiki... sen dinlenmene bak ve fazla kafana takmamaya çaılş stres üzüntü yok... ben aylarca aglamıştım bi öyle bi böyle diyolardı çünkü ve doktor benı korkutmustu cıddı bı amelıyat ben teknyapamam ekıp gırecek kan lazım olacak falan dıye cok kötu seyler söylemişti güvenilir bir doktor bul ve ona inan kendine dikkat et gerisi kolay...

Geçen hafta rahatsızlanıp acile gittiğimde oradaki kadın doğum doktoru bişeyin yok dedi bende şaşırdım kime inanacağıma p.tsi kontrolüm var umarım herşey yolundadır bende ayrıca derin ven trombozu var ( hamilelikten önce geçirdim araştırıldı genetikmiş) normal yollardan bebeğiimizde olmuyor üzerine böyle bir durum beklenmedik oldu ama allahtan ben kafasında sürekli kuran bir insan değilim genelde rahat olmaya çalışıyorum umarım herkese bebeklerini sağlıkla kucağına almayı nasip eder allahım..

hamile kalmadan önce kemoterapi görmüştüm bende aplastik anemi..ama kafana takmadıkça hiç birşey olmuyor... bebeğini düşün bak herşey düzeliyor ...

Kesinlikle cikabilir. Insallah da cikar. Kesin teshis konamayacak kadar erken. Ama tup bebekte zaten ayri bi dikkat gerekiyo. Ablaminda tup bebekti. Tedbiri elden birakma. Kendinden daha emin bir doktor deneyebilirsin. Ya da guveniyosan, rahatsan devam et. Fazla tedbirli de olabilir, durumun bunu gerektiriyo da olabilir hepimiz saglikla kucagimiza aldik. Insallah sende aramiza katilirsin.biraz dinlenerek hamilelik gecireceksin o kadar. Kanama olacak diye bir sarti yok. Olmayani da var. benim bi de 5 yasinda kizim var. kolunu kirdi kucagima almak zorunda kaldim vs. tabi dikkatli olacaksinda hep de korkuyla hayatini zindan etme. Rahatlik da onemli. Yat bol bol dinlen.

Herşey olacağına varıyor zaten ben kendimce rahatım takmıyorum da ama büyüklerin evhamını anlatmama gerek yok sanırım:) boğuluyorum bazen.. ilgilenip cevap veren herkese teşekkür ederim.. Allah herkesin beraberinde olsun..

hamile kalmadan önce kemoterapi görmüştüm bende aplastik anemi..ama kafana takmadıkça hiç birşey olmuyor... bebeğini düşün bak herşey düzeliyor ...

Çok çok geçmiş olsun allah bir daha yaşatmasın teşekkür ederim desteğin için allahım sağlık dolu bir yaşam versin hepimize..

bugun kontrole gıttık hersey yolunda nstde sancı yok bebek normal persembe günü sezeryan olacagım kısmetse.. bugune kadar bekledık ama bebek basını kurtarıp doğum kanalına giremıyo malesef plesenta buna engel... marjınaldı ama cıkmadı yukarıya malesef... kısmet doktorda sezeryan daha kolay dedı normalr göre genel anestezi olacak epıdural önermedi benim doktorum... korkuyorum gercı uyanma anndan ve narkozdan ama sizlerde atlattınız herhalde bu anları...

Hayırlısıyla atlatıp sağa salim alırsın inşallah miniğini kucağına durumun epidurale müsait olsaydı daha rahat olurdun ama narkozdan korkmana gerek yok bebeğini kucağına aldığın anda hepsi geride kalacak zaten allahın izniyle... Ummadığın kadar kolay bir doğum nasip etsin allahım sana.. Umarım Doğum sürecini bizler için yazarsın daha sonra.. Bizim gibi yolun başında olanlara moral olursun:) hayırlı doğumlar..

cok tesekkur ederım hayırlısıyla hepımız ıcın güzel seyler olur umarım...cok zor günler gecırdım bu haftaları göremem bile diyodum ama 39 bıttıgınde olacak...gercekten cok ıyı bakın kendınıze iyi düşünün en önce iyi düşündüren bir doktor bulun ama ben bunun acısını cok cektım 7 aylıkken bıle doktor degıstırdım tam 4 doktor toplamda :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…