- 25 Şubat 2011
- 10.393
- 25.117
-
- Konu Sahibi maydanozca04
Cevaba bak :) Ertesi gün hapı içtim. İyi misiniz. Gidin azıcık saygı konusunda bilinçlenin. Ayıp. Hamile kadına da ayar verir gibi konuşuyor bizim millet artık.
Cevaba bak :) Ertesi gün hapı içtim. İyi misiniz. Gidin azıcık saygı konusunda bilinçlenin. Ayıp. Hamile kadına da ayar verir gibi konuşuyor bizim millet artık.
Komiksiniz. Saygısız insanlar.Hamile olunca bir şey değişmiyor ki, ayar verirse verir, o ayrı tartışma konusu
Yoo igneylede kalan var:) en iisi sex yapmamak:))Aslında, ilişkiden beş gün içinde alınırsa korur ama yüzde yüz değildir diyordu. ama bu şekilde korunanlar da vardır belki bilemedim, teşekkür ederim :) En iyisi iğne kesinlikle:/
Canm allah hayrli ugurlu etsn.bu yasadgni cogumuz yasadik hep acaba nasil yaparm acaba iyi anne olurmuyum bunlarin hepsi iyi anne olma cabasindan gececek emin ol.bende 24 umde hamile haldim 25 te dogum yaptm iyi ki dogmus evladimPlansız bir hamileliğin evresindeyim, henüz 6 haftalık. İsyana girmiyorum, çünkü o kadar bebek sahibi olmak isteyen kadınları görünce, duyunca haksızlık yaptığımı düşünüyorum. Acaba anne olabilecek miyim, güvenebilecek miyim kendime bu konuda, alışabilecek miyim, ya ona zarar verirsem bilmeden istemeden veya vücudum kaldırabilecek mi bu durumu diye düşünmeden edemiyorum. 21 yaşındayım. Alışabilir miyim bu duruma? Sizler kaç yaşındaydınız anne olduğunuz da :) Nasıl bir duygu belki de bunu henüz bilmediğimden ötürü böyle iki arada bir derede gibidir davranışlarım:)
Allah sağlıklı doğum nasip etsin canım aynı yaşta anne olucaz inşallah. Benim de ilk bebeğim ve tedaviyle oldu. Çok zor süreçlerden geçtik. Senin az kalmış ne güzel.38 yaşımdayım ve ilk bebegimize büyük uğraşlar sonucunda kavusacağız insallah. Bana sorsan ben de aynı endiseleri yaşıyorum. Hiçbir zaman hazır olunmuyir sanırım . Ama düşününce milyarlarca cocuk büyümüş ve milyarlarca kadın annelik yapmış. Doğanın bir döngüsü bu. Içgudusel tamamen. Siz de mutlaka iyi bir anne olacaksınız. Sağlıkla kucağınıza almanız dileğimle.
kaç gün içinde almıştınız merak ettim.Ertesi gün korumadı
Hanımefendi ertesi gün hapı korunma yöntemi değil. Onca insan söylemiş, anlamıyor musunuz?
Evet, bilinçlenin yani. Bunda saygısızlık falan yok.
Hamile olunca bir şey değişmiyor ki, ayar verirse verir, o ayrı tartışma konusu
56 saat vardır toplamkaç gün içinde almıştınız merak ettim.
Densiz , Rabbime havale ettim seni.Hamile kadına nasil olur da ayar vermeye kalkarsiniz(!) Sizin haddinize mi?
Daha bunun bir tek kendisi hamile kalabilmiş gibi premses modu ve sonrasında çocuğu olunca etrafina bir tek kendi çocuğu varmış gibi davranma tipleri var. Işimiz zor....
Allah razı olsun güzel düşüncelerin için abla... Bir sürü acımasız yorumdan yine de saygılı insanlar görmek ne güzel...İlk gebeliğimde isteyerek hamile kaldım,kızım var 6 yaşında
İkinci korunurken oldu,1 sene sonra planlıyordum zira kızım bu sene ilkokula başlacayak diye ertelemiştim ama planlamadığım bir şekilde gebelik gerçekleşti. Şu an oğlum 1 aylık.
Tabiki hazır olmayinca insan bocalıyor,yer yer üzülüp,strese giriyor ama hamilelik uzun bir süreç haliyle alışıyorsunuz beklerken.
Tabiki istenilen an olsa daha keyifli bir gebelik olur ama planlanmadan da olsa alışacaksınız.
Bebek doğunca zaten bebek size alışırken sizde ona alışıp adapte oluyorsunuz. İlk ay bir nevi oryantasyon süreci gibi oluyor.
Sonrasında karnı mı aç,gazı mı var anlayacak hale geliniyor ufaktan.
Gebeliği sonlandırmayi düşünmüyorsanız şayet,sizi strese sokacak(ben şu yaşımda doğurdum,şöyle sütüm vardı şöyle emzirdim,böyle zayıftım,normal doğur,sezeryan yapma vb cümleleri şuursuzca kuracak tipler) kişilerden uzak durun. Kimsenin doğum hikayesini,bebeginin kaç kg doğduğunu,kac ay emzirdiğini vs dinlemeyin,okumayın,araştırmayın zira ister istemez kendinizi şartlandıriyorsunuz şu şöyle olacak,bu böyle olacak diye,olmazsa da üzülüyorsunuz. Tadını çıkarmaya bakın,her bebek,her anne farklıdır bunu unutmadan akışında yaşayın.
Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim bebeğinizi