Planlı hayat denemeleri

P planli insallah bırakırsın sigarayı muhakkak zor olmalı...

Maas dediğin ne ki zaten uçup gidiyor...
Kizlar yüksek mi sizin orda.. sen de 1 tane çocuk sanirim

Bizim de kasım da zam olacak bilmiyorum bakalim nasil olacak...

Maas alıyoruz ağız tadıyla rahat rahat harcaamıyoruz.. bak ne dedin kurban parası bile zor denklesti...

Biraz daha birikim yapabilsem iyi olacak. Ben de istiyorum ev bazen vazgeçme modu..

Tebrikler cnm kilon cok degil ama bırakma bir gotti mi gidiyor...

Ben hiç vitamin balık yağı falan kullanmıyorum... nasil faydası var mi aslinda merak ettiğim konu.. özellikle okul zamanı ici soruyorum

dün pertim çıktı dışarda. işlerim olmazsa şehir merkezine uğramıyorum. trafik ve kalabalık bana göre değil.
şimdi datlum ben de vitamin almayı genellikle unutuyorum aklıma geldiğinde içiyorum desem yeri. sabahları balık yağı ve d vitamini alıyorum. biraz zaman geçince folik asit alıyorum. gece magnezyum. sağlıklı yaşıyoruz diye bir sayfa var ordan bakabilirsin. okullar açılmadan bir doktora gidip tahlil yaptırsam iyi olucak.

sağlıkla ilgili şikayetlerin olduğu için doktorunla görüşüp, onayını aldıktan sonra kullanman daha iyi olur.
bana dikkat dağınıklığı, unutkanlık vs gibi şikayetlerle gelen velilerimi önce çocuk doktoruna yönlendiriyorum, tahlil yapılıyor. çocukların demir, b12 ve d vitaminleri genellikle düşük çıkıyor. o değerler tamamlanmadan psikiyatriye vs yönlendirmiyorum. bu değerler maalesef hem bizde hem çocuklarda düşük.

kira yüksek, aidatla birlikte 1650 oldu. seneye arabayı da satıp, ne yapıp edip ev almam lazım. önümüzdeki sene mayıs ayına kadar süre verdim. bu sürenin sonunda bir şeyler değişmeli.

dün pazara da uğramıştım. buzluğa iki paket barbunya, 2 paket de bütün halinde mısır koydum. kışın çıkartıp haşlayabilirim, oğulcan çok seviyor. ayrıca dolmalık biber almıştım. onun içini de hazırlayıp buzluğa koymayı düşünüyorum, daha önce hiç yapmadım. buzluktan çıkartınca direk fırına atıp pişiririm diye düşündüm.
kışın yemek hazırlıklarından vakit kazanmış olurum.

gün raporum tamam :KK52:

Günaydın
Ben de kendime liste hazırladım , uymaya çalışıcağım, yalnız alışkanlık edinmek baya zaman alıyor olsa gerek
Sizler başarabildiniz mi?
Neler yapıyorsunuz

bayram hızlıca geçti. :)

özellikle son 5 gündür -kaçamaksız- sigara içmiyorum.
bütçe konularına yeniden ağırlık verdim.
eşim de izine ayrıldı, sabahları yürüyüşe çıkıyoruz.

bugün yapmam gereken ekstralar:
-doktor randevuları alınacak
- giysi kumbarası için en az 10 parça ayrılacak
-vestiyerin tertip düzeni yapılıp, kullanılmayanlar ayrılacak
-limonlu kek de fena olmaz :)

P planli merhaba, 2017 den beri düzenli olarak yazmışsınız, tüm sayfaları okumadım ama çok başarılı gördüm,
ben de bu yılbaşından itibaren böyle bir plana girip herşeyi düzene koymak istedim ama
hiççç olmadı, 2019 un ağustos ayına nasıl geldik, nasıl bu ay da bitti hiç farketmedim,,

böyle planlı olabilmek için önerilerin var mı bizler için de

sevgiler

P planli merhaba, 2017 den beri düzenli olarak yazmışsınız, tüm sayfaları okumadım ama çok başarılı gördüm,
ben de bu yılbaşından itibaren böyle bir plana girip herşeyi düzene koymak istedim ama
hiççç olmadı, 2019 un ağustos ayına nasıl geldik, nasıl bu ay da bitti hiç farketmedim,,

böyle planlı olabilmek için önerilerin var mı bizler için de

sevgiler

planlı olmak için çabalıyorum, tam olarak planlıyım diyemem. püf noktası: istemek değil yapmak. yapabilmek için de listeler bulundurmak. listelere çok fazla madde alırsanız başarı şansınız düşer. bir kaç maddeyle başlayıp duruma göre yeni maddelerle devam edin. enerjik olmak ve her şeye zaman bulabilmek için: erken kalkmak, hareket etmek ve zamanı planlamak gerekiyor.

buraya yazmadığım dönemde küçük bir operasyon geçirdim, pansuman ve kontroller devam ediyor.
yarın okul açılıyor. ilk toplantı için evraklarımı ve sunumumu hazırladım.
bugün haftalık kombinimi
haftalık yemek listesini
oluşturmam gerekiyor.

Merhaba ben de planlı olmak istiyorum
Sabahtan beri kös kös oturuyorum yatıyorum
Siz nasıl başarabiliyorsunuz yani enerjiniz genel olarak yüksek midir ?

Hem planlı, tertipli, düzenli olmak istiyorum hem de değişmek , pozitif olmak ..... gram içimden gelmiyor ki...

Merhaba ben de planlı olmak istiyorum
Sabahtan beri kös kös oturuyorum yatıyorum
Siz nasıl başarabiliyorsunuz yani enerjiniz genel olarak yüksek midir ?

enerjim yüksek değil, tembel bile olabilirim.
nasıl başarıyorum: öncelik belirliyorum. şu anda yapmam gereken en önemli şey nedir? sorusuna verdiğiniz cevaptan başlayın. örneğin bugün eşimle oğlum denize gittiler, ben evde, yarınki toplantı için hazırlıklarımı yaptım. onlarla denize gitseydim, bu iş kalırdı.
bir iş yaptıktan sonra, tik atmak, üstünü çizmek, ya da zaman kısıtlamasıyla yaptıysak alarm sesini duymak iyi hissetmemi sağlıyor. motivasyonu devam ettiriyor. önceki sayfalarda da buna benzer paylaşımlarım var. ayrıca verimli rutin konusunda da bu minvalde pek çok içerik bulabilirsiniz.

enerjim yüksek değil, tembel bile olabilirim.
nasıl başarıyorum: öncelik belirliyorum. şu anda yapmam gereken en önemli şey nedir? sorusuna verdiğiniz cevaptan başlayın. örneğin bugün eşimle oğlum denize gittiler, ben evde, yarınki toplantı için hazırlıklarımı yaptım. onlarla denize gitseydim, bu iş kalırdı.
bir iş yaptıktan sonra, tik atmak, üstünü çizmek, ya da zaman kısıtlamasıyla yaptıysak alarm sesini duymak iyi hissetmemi sağlıyor. motivasyonu devam ettiriyor. önceki sayfalarda da buna benzer paylaşımlarım var. ayrıca verimli rutin konusunda da bu minvalde pek çok içerik bulabilirsiniz.
Teşekkür ederimm

yeni bir yıla girdik. pek çoğumuz yeni kararlar aldık. bu sene ben de kendime "olumlu olmayı" seçtim. bu sene için ev alma planım vardı fakat bu bizi çok zorlayacağı için erteledik. onun yerine aylık kirası 400 tl daha ucuz olan bir ev kiraladık. taşınma hazırlıklarım devam ediyor.
her taşınmada insan biraz daha fazlalıklarından arınıyor. günlük planlamalarım devam ediyor. sabah 6.30 da kalkıp oğulcanın odasını boşalttım. bu akşam onun odası taşınacak. parça parça taşınmak biraz uzun sürecek ama etrafta koliler olmayacak, ev kirlenmeyecek, her şey daha kolay yerleşicek.
en son okuduğum kitap "sabah mucizesi". sabah erken kalkıp işlerimin bir kısmını hallediyorum, kafamı topluyorum, kahvemi içiyorum, gün planımı yapıyorum. bunlar zaten çoğumuzun yapmak istediği fakat erken kalkamadığı için yapamadığı şeyler, biliyorum.
oluyor, isteyince oluyor.

"sizi harekete geçiren motivasyondur. hareketi sürdüren ise alışkanlık." JİM ROHN

yeni bir yıla girdik. pek çoğumuz yeni kararlar aldık. bu sene ben de kendime "olumlu olmayı" seçtim. bu sene için ev alma planım vardı fakat bu bizi çok zorlayacağı için erteledik. onun yerine aylık kirası 400 tl daha ucuz olan bir ev kiraladık. taşınma hazırlıklarım devam ediyor.
her taşınmada insan biraz daha fazlalıklarından arınıyor. günlük planlamalarım devam ediyor. sabah 6.30 da kalkıp oğulcanın odasını boşalttım. bu akşam onun odası taşınacak. parça parça taşınmak biraz uzun sürecek ama etrafta koliler olmayacak, ev kirlenmeyecek, her şey daha kolay yerleşicek.
en son okuduğum kitap "sabah mucizesi". sabah erken kalkıp işlerimin bir kısmını hallediyorum, kafamı topluyorum, kahvemi içiyorum, gün planımı yapıyorum. bunlar zaten çoğumuzun yapmak istediği fakat erken kalkamadığı için yapamadığı şeyler, biliyorum.
oluyor, isteyince oluyor.
Hayırlı olsun yeni yıl planlarınız. Sabah mucizesi mutlaka okumak isterim bu aralar içimde bi erken kalkma isteği oluştu kalkamasam da.
Pozitif olmak iyi düşünüp güzel cümleler kurmak 2 yıldır ısrarla savunduğum bir felsefe :)) çok işe yarıyor, herkes bana şanslısın der oysaki şansım armut gibi pişip ağzıma düşmüyor, iyi düşünüp güzel cümleler kurarak ben çağrıyorum onu zaten :))

Bizim de bu ara oturduğumuz evi alma durumumuz var netleşmese de, duamı da yapıyorum eşime de anlatıyorum şu odayı bebek odası yaparız şu odayı misafir odası yaparız :)) dereyi görmeden paçayı sıvıyorum yani, benim olay bu :))

taşındım, büyük eşyaların tamamı yerini buldu. kırtasiye malzemeleri, tabak-çanakgiller ve kıyafetlerin çoğu diğer evde kaldı. onları da öncelik sırasına göre getirip hemen yerleştiriyoruz. güzel yanı: evde dağınıklık vs. olmaması git-gel yapmak biraz yorucu olabiliyor ama kafam rahat.

gün planımın çoğuna tik attım bile. öğlen arasında eve gittiğimde yerler silindi. bu aralar kitap okumaya biraz ara vermem gerekti. bir taraftan ev yerleştirip sil-süpür yaparken diğer taraftan oğulcanın sınav haftası olduğu için onunla ilgileniyorum.

5.85 den aldığım 1300 doları 5.95den sattım. düşerse tekrar alırım.

kredi notumu yükseltmek için bütün kk ve ek hesaplarımı kullanıyorum ama cüzi miktarlarda. örneğin bugün ödemelerini yaptığım 3 kart vardı. üçüne toplam 300 tl ödedim. ek hesaba 50 tl ödedim. düzenli ödemeler kredi notunu hızla yükseltiyor. son aylarda buna daha çok dikkat ediyorum.

taşınma işi oldukça masraflı oldu. bütün ödemeleri (kira, emlakçı, bir kk) ayın 15 ine öteledim.

spor yapma hevesi içimde kaldı. onun için uygun bir saat belirledim. 2. dönem başında uygulamaya geçmek niyetindeyim.

bugünün angaryalarını eşim hallediyor. battaniyeleri yıkamaya götürdü, anahtarı değiştirdi, internetin taşınmasıyla ilgileniyor, banyo lavabosu ve bulaşık makinesinin hortum conta ıvır zıvırları da onda.

X