Merhaba kızlar dün yeni bir tedaviye başladım.. Profesör'e gidiyorum.. Özel kliniği var.. Eşimle bana bir hastadan çok misafirmişiz gibi davrandı.. Güler yüzlüydü, babacan bir doktor.. Kaç yaşında olduğumuzu işimizi hayatımızı sordu.. Neyse sonra dedi problem ne? Hocam dedim polikistik over. Gebe kalamıyorum. Sokağa çıksan 100 kadından 60 ı pkodur dedi ve haberi yoktur hamile kalmıştır. Bunu dert etme dedi, bu hamileliği engellemez... Bana hep dedim bu yumurtalıklarla çok zor dediler hocam dedim, 6 ay klomen kullandım 1 cm büyümedi dedim.. Klomen bazı bünyelere etki sağlamaz dedi, tarlusal kullandım hocam hep sökülmek için dedim, tarlusal doğal menstrual değil dedi.. Doğal olsun içme bekle gelmesini hep dedi.. Ultrason odasına çıkalım bir dedi, ben de tamam dedim üst kata çıktık, muayene etti, enfeksiyon var sende dedi.. Bunu hiçbir doktor sana söylemedi mi? Yoo hocam dedim hep yara kist miyom hiçbi şey yok, rahim temiz dediler dedim.. Olur mu sende baya enfeksiyon var önce bunu geçirmemiz lazım.. Zemini temizlememiz gerek dedi.. İlişki sırasında yanma acı duyarsın dedi, evet hocam oluyo dedim.. Resmen 3 sayfa dolusu reçete ile ilaç yazdı.. Kötü olan sgk'yla anlaşmalı değil,özel muayene olduğu için.. Önce eşimle bana enfeksiyon geçsin diye enfeksiyon ilaçları yazdı.. Birinci reçete buydu.. Sonra şeker ilacı,coraspin, ve evet hep araştırdığım FEMARA ilacını yazdı ben demeden.. (yumurta geliştirici ilaç, kanser ilacı aşırı derecede etkili) Üçüncü reçetem de iğnelerim yazılıydı.. Adetin 2.günü gel dedi. Şeker ilacı, coraspine enfeksiyon ilaçlarına devam et. Diğer ilaçlar adet 2. gününden itibaren dedi..Bol su iç. Hamur işinden uzak dur tuzu ve şekeri hayatından çıkar dedi. Tamam hocam dedim, Allahın izniyle olur dedi. Rahim filmi çektirdin mi dedi, yok hocam dedim, bu ay böyle deneyelim dedi, test yaparsın çıkmazsa rahim filmi çektirip getirirsin dedi, moral önemli yüksek tut dedi tamam hocam dedim..Anlamadığın bir yer varsa sorabilirsin dedi. Numarasını verdi.. Yok hocam dedim.. Çok memnun kaldık kendisinden.. Bir amca gibi bize yol gösterdi.. İnşallah tedavisi şifa verir...
bayanlar erkekler için sperm kalitesini arttırmak için keçi boynuzu kürü varmış duydunuz mu? sağlıklı yumurta kadar sperm de çok çok önemlii
Beybiler 12 yaşından beri PCOS ile mücadele ediyorum.
Çocukluğum, genç kızlığım doktorlarda geçti.
Ne ilaçlar kullandım bir bilseniz.
Heralde 1000 kere hormon testi
100 kere ultrason
5-6 kere şeker yüklemesi yaptırdım
8-9 ay hiç ader görmediğimi biliyorum zaman zaman
Tiroid sorunum var, az çalışıyor. Reaktif hipoglisemim çıktı... İnsülin direncim var.
Kilo aldım, kıllanma oldu neler neler...
Sonra bir diyetisyene gittim. İsim vermeyeyim burada. Özelden yazarım. 18 kilo verdim 1,5 senede yavaş yavaş - insülin direnci yüzünden.
Üst üste 3 ay adet görmüşlüğüm yoktu, adetim düzene girdi.
Bana bir hastanede tamamen hatalı bir tedavi ile aşılama yaptılar. Allah'tan tutmadı. Sonra öğrendim ki kontrolsüz yumurta büyümesi, çok sayıda çatlaması ve döllenmesi olsaymış 5iz 6ız olabilirmiş.
Sonra düzgün bir kadın doğum uzmanına gittim. Tek düzgün ve kontrollü gebelik yönteminin benim için Tüp Bebek olduğunu öğrendim. Tedaviye başladım. İlk denemem. Ve tuttu.
Sağlıklı devam eder mi bilmem ama en azından bilin istedim.
Sağlık durumu benim kadar vahim olan biri bile hamile kalabiliyor
Umudunuzu yitirmeyin
canım benim cok iyi haber doktorunu begenmissin ve ne kadar da guzel aydinlatmis seni
insallah olumlu sonuclar alacaksin canım
hayirlisi ile saglikli evlatlar nasip etsin allahim insallah
hadi bakalim bismillah madem yeni tedavinde allahim hep yaninda olsun canım benim
Amin inşallah şekerim, seninle en başından beri paylaştık bir çok şeyi..
Rabbim hayırlı sağlıklı evlatlar versin, bu yazı hamile olarak bitirelim inşallah. .
Testler için henüz erken değil mi canım, gelecek olan regl tarihin üzerinden
15 gün geçmesi gerekiyor ki,
gebelik kanda belli olsun..
Anlıyorum seni, için kıpır kıpır, merak içindesin..
Rabbim en yakın tarihte meleğine kavuşmanı nasip etsin. .
canım aynen bircok paylasiyoruz nerdeyse ailemizle paylasmadigimiz bi cok sey,
amin canım
bende biliorumo kadar arastiriorum o kadarsey biliorum yinede yaptim ((
silik cikma sebebide bence igneden dolayi
cunku 6 gun once bile dollenmis olsadaha ancak kanda cikicak
haklsiin canım dedigin gibi cok merak ediorum ama kismet allahim nasip etmisse olur seninde benimde
dedigin gibi bu yazi hamile bitiririz insallah :)
İnşallah canım benim, aynen öyle.. İnan burada paylaştıklarımı bir annemle bir eşimle paylaşıyorum.. Onun dışında çevremdekiler genelde kırıcı oldukları için anlatmıyorum bile.. Çünkü anlamıyolar.. Aynı duyguları yaşayan insanlar anlaşabilirmiş derler ya bizimki de o hesap..
O günler de gelecek hamilelik takvimi ekliycez filan..
İsim arayışları bebeğe hazırlıklar... Ooo daha çok işimiz var!
En iyisini yapıyosun canım, kk'dakilerin bana çok desteği oldu bu yönde sağolsunlar..ay canım ya ne guzel yazdinnn :)
amin canım insallah allahim bizlere o guzel gunleride saglikla gostersin insallah amin
bende anlatmiyorum kimisi kirici oluo kimisi habire soruo cunku en iyi sadece anne es ve sizler
Canm mrb..pko lu olup da kendiliginden yumurta gelisimi bi yana dursun benimki ilacla bile cok zor tepki verdi malesf 3 ay klomen kullandm her ay doz arttırdik en son günde 3 tane ictm üstüne birde igne yapilacakti ki bi baktk büyüme gerceklesmis ama malesf ki çatladigi halde gebelik gelisemediKızlar merhaba,
Ben yeni üye oldum.ilk adetimi gördüğümden bu yana PKOS olduğumu biliyorum.zaten biliosunuz PKOS daha anne karnındayken olan bi hastalık.Adetlerim hep düzensizdi arada bir düzenli geliodu.belli bi yaşa gelince de doğum kontrol hapları kullandım adet görmek için.165 cm boyum ve 78 kiloyum. devamlı kilo alıp verdim PKOSdan dolayı, şimdi bu 5 kilo vermiş halim çocuk istediğim için insallah dahada vrebilirim.Tüylnemem de vardı lazerle kurtuldum çok şükür..2 yıllık evliyim.2 aydır korunmuyoruz.Ben size dr'umla takiplerimi anlatacağım.Aynı durumda olan arkadaslar varsa birlikte konusalım sohbet edelim istedim.
Korunmayı bırakmadan önce 3 ay jasmine isimli doğum kontrol hapı verdi dr'um durumu düzenlemek adına,bu arada 5 kilo verdim işte.3 ayın sonunda jasmin'i bıraktık ve korunmadığımız ilk aya girdik.adet başlangıc tarihim 12 nisan oldu.sonra adetin 11.gününde tekrar doktora gittim.alttan muayenede pkos'ta hep olan bir suru kistcik yani yumurta göründüğünü ama hiçbirinin atak yapıp büyümeye başlamadığnı söyledi.Daha sonra 16.gün de gittim halen büyüme ve atak yok dedi.artı adeti bekliycez dedi.gec döllenme oldumu bilmiyorum
ve pazartesi günü tekrar gittim adetim 7 gün geciktiği için ( b hcg de yaptırmıştım adetin 34.günü negatif)
dra gittiğimde alttan muayenede bakınca dediki evet baya tembellik var dedi hiçbir hazırlık yapmamış dedi,galiba klomensiz olmuycak bu iş dedi,
rahim de ince şu an dedi,
ve tarlusal isimli bi hap verdi.bildiğim bi hap PKOS dan dolayı çok kullanıyorum.
dün başladım.4 gün günde 3 defa kullanacağım.
soğan kürünü deniyim dedi yumurta tembelliği için yaptım 2 yudum aldım içemedim
YUMURTA TEMBELLİĞİ OLAN ARKADASLAR KENDİLİĞİNDEN YANİ KLOMENSİZ YUMURTA GELİŞTİREBİLENN VAR MI ?
VEYA BUNA İYİ GELEN BİŞEY VAR MI ?
izlediğim yol iyimi sizce, bide geç döllenme olmuşşsa hamile olabilirmiyim , evet dr alttan baktı hiçbişi görmedi insanız işte umut edioz
arkadaşlar nolur fikirlerinizi bekliorum
Tatlisimmmm demek sende ben gibi ara verdin doktora ha ? Bende asiri bunaldm da ara verdm suan kafam rahat her ay acaba ilaç ise yarayacak mi acaba oldumu demektn bikmistmAynı şeker ilacından başlamışız canım. Bana klomen fayda sağlamadı, sana sağlar inşallah.. Rica ederim aynı rahatsızlıkları yaşıyoruz fikir alıp fikir vermek isterim. Bu siteye üye olma sebebim bu zaten. Yoksa çevremde çok arkadaşım var. Ama onların her ay sordukları "nasıl gidiyor? Var mı güzel haberin?" den öteye gitmiyor.. Özel hastaneye mi gidiyorsun? Ben bu ara mola verdim doktorlara yeni bir doktor arayışı içindeyim ama karar veremedim henüz. 3 sende çok doktor değiştirdim, bazısının samimiyetine güvenemedim bazısının enerjisi bana uygun değildi vs.
Eşinden test istedi mi doktorun?
Canm ankarada mi ikamet ediosn nereye gidiosn suan ben ankaradaym daaynen cnm bende sırf birbirimize destek olmak amaçlı hem kendimize iyi gelsin hem karşımızdakine....
ben özel kliniğe gidiyorum.Şimdilik memnunum doktorumdan ama ankara cihangir kaşıkçıyı met ettiler fazlasıyla onlada görüşüp bi fikiir ddaha almak istiyorum önümüzdeki ay , bide hakan şatıroğlu var yine ankarada bakalım , bence sende tüpe başlamadan bir fikir daha al, kilon nasıl ? ve kaç yaşındasın cnm ? ben kilo vermeye calısıyorum 28 yasındayım ,sana yaptıklarımı yazıyım ,
-kilo vermeye çalışıyorum,
-pkos oldugu için un patates şeker pirincden uzak duruyorum,durmaya çalşıyorum,
-hergün 30 dakika yürüyorum,
-simdi yazda geldi 2 günde bir yüzmeye gidiyorum,
-haftanın 2 günüde pilates yapıyorum,
-bol ıspanak yiyorum ve ceviz
eşimin spermiogramına bakılmıştı hersey tamam çıkmıştı çok şükür cnm ,
tüp olucaksada katlanacağız ama o yola girmeden tüm yolları denemekte fayda var tabi
umarım ikimiz içinde en iyisi neyse o olurda bebişimizi kucağımıza alırız sağlıkla kısmetse
Ayy bende evlendiktn snra kilo aldm ya suan 75 kiloyum boyumda 1.60 doktor bi zayifla felan dedi de nerdeeeAynı yaşlardayız, boyumla kilom çok sırıtmıyo
Boyum 1.73 kilom 75 canım.
62 kilo ile evlendim kilom giderek arttı meğer pkos'tanmış..
Ama şeker ilacını içtiğim için gerilemeye başladı.
Şu evrede tüp düşünmüyorum iğne ile yumurtalalıkları büyütüp doğal ilişki öneriyolarmış
Gittiğim doktora bunu söylemek istiyorum, bakalım..
Diyorum ya 3 senede cok doktor değiştirdim, sıkıldım biraz. O nedenle ara verdim.
Hayıt suyu soğan suyu bunları içtim
Geçen ay ki kan testimde kansızlık çıktı
kan hapı kullanıyorum aynı zamanda..
Yumurtanın istenen olgunluğa gelmemesi benim sıkıntım
Bazıları mesela diyor ki "yumurtam çatlamıyor" ben o evreye bile gelemedim henüz.
Hepimize şifa olsunminnta
Bana önerilen
1.doktor medical parkta
2. Çapa'da
3. Fatihte bir profesör
İstanbuldayım bu arada..
Ben canm ben..bende kac kez ilac ictm ilaca tepki vermedi vücudmmerhabalar.. Bende pko luyum gebelik istiyorum fakat henüz tedaviler sonuç vermedi yumurtalarım fazla dirençliymiş ilaçlara cvp vermiyor.İlk klomen le başladık olmadı sonra puregon günlk 50 doz denedik yine yumurtalarda cvp yok şimdi de puregon 100 doz deniyoruz inş. olur . Benim gbi yumurtaları dirençli olan var mı?
Merhaba kızlar dün yeni bir tedaviye başladım.. Profesör'e gidiyorum.. Özel kliniği var.. Eşimle bana bir hastadan çok misafirmişiz gibi davrandı.. Güler yüzlüydü, babacan bir doktor.. Kaç yaşında olduğumuzu işimizi hayatımızı sordu.. Neyse sonra dedi problem ne? Hocam dedim polikistik over. Gebe kalamıyorum. Sokağa çıksan 100 kadından 60 ı pkodur dedi ve haberi yoktur hamile kalmıştır. Bunu dert etme dedi, bu hamileliği engellemez... Bana hep dedim bu yumurtalıklarla çok zor dediler hocam dedim, 6 ay klomen kullandım 1 cm büyümedi dedim.. Klomen bazı bünyelere etki sağlamaz dedi, tarlusal kullandım hocam hep sökülmek için dedim, tarlusal doğal menstrual değil dedi.. Doğal olsun içme bekle gelmesini hep dedi.. Ultrason odasına çıkalım bir dedi, ben de tamam dedim üst kata çıktık, muayene etti, enfeksiyon var sende dedi.. Bunu hiçbir doktor sana söylemedi mi? Yoo hocam dedim hep yara kist miyom hiçbi şey yok, rahim temiz dediler dedim.. Olur mu sende baya enfeksiyon var önce bunu geçirmemiz lazım.. Zemini temizlememiz gerek dedi.. İlişki sırasında yanma acı duyarsın dedi, evet hocam oluyo dedim.. Resmen 3 sayfa dolusu reçete ile ilaç yazdı.. Kötü olan sgk'yla anlaşmalı değil,özel muayene olduğu için.. Önce eşimle bana enfeksiyon geçsin diye enfeksiyon ilaçları yazdı.. Birinci reçete buydu.. Sonra şeker ilacı,coraspin, ve evet hep araştırdığım FEMARA ilacını yazdı ben demeden.. (yumurta geliştirici ilaç, kanser ilacı aşırı derecede etkili) Üçüncü reçetem de iğnelerim yazılıydı.. Adetin 2.günü gel dedi. Şeker ilacı, coraspine enfeksiyon ilaçlarına devam et. Diğer ilaçlar adet 2. gününden itibaren dedi..Bol su iç. Hamur işinden uzak dur tuzu ve şekeri hayatından çıkar dedi. Tamam hocam dedim, Allahın izniyle olur dedi. Rahim filmi çektirdin mi dedi, yok hocam dedim, bu ay böyle deneyelim dedi, test yaparsın çıkmazsa rahim filmi çektirip getirirsin dedi, moral önemli yüksek tut dedi tamam hocam dedim..Anlamadığın bir yer varsa sorabilirsin dedi. Numarasını verdi.. Yok hocam dedim.. Çok memnun kaldık kendisinden.. Bir amca gibi bize yol gösterdi.. İnşallah tedavisi şifa verir...
canımmm duanı eksik etme..
ağır kaldırma kendiini fazla yorma..
dikkat et..
abimlerin de tüp bebek tedavisi ilk seferde tuttu çok şüükür :) şu an 7 yaşındaaaaaaaaaaaaaa :))
hatta ikinciyi de 6 ay önce denediler çok şükür yine tuttu :))
ALLAH ım canını verir :)
sen dua ile sabret :))
çok sevindim ilk seferde tutmasına çünkü bu büyük bir mucize ALLAH ımızın ol demesiyle olan bi durum :))
çok şükür
bbu ne demek
En iyisini yapıyosun canım, kk'dakilerin bana çok desteği oldu bu yönde sağolsunlar..
Ağlaya ağlaya buraya gelip yazılar yazdığımı bilirim..
İnşallah bu zorlu süreç bitecek tatlı telaşlar başlayacak.. İnşallah. .
Canm mrb..pko lu olup da kendiliginden yumurta gelisimi bi yana dursun benimki ilacla bile cok zor tepki verdi malesf 3 ay klomen kullandm her ay doz arttırdik en son günde 3 tane ictm üstüne birde igne yapilacakti ki bi baktk büyüme gerceklesmis ama malesf ki çatladigi halde gebelik gelisemediyumurtalarn büyümesi icin incir ye cnm etki ettigini düsünuyorm ama oda bi hormanu yülseltiodu adini hatrlayamadm suan üff ne zor bi sürec ya
Tatlisimmmm demek sende ben gibi ara verdin doktora ha ? Bende asiri bunaldm da ara verdm suan kafam rahat her ay acaba ilaç ise yarayacak mi acaba oldumu demektn bikmistm
Canm ankarada mi ikamet ediosn nereye gidiosn suan ben ankaradaym da
Ayy bende evlendiktn snra kilo aldm ya suan 75 kiloyum boyumda 1.60 doktor bi zayifla felan dedi de nerdeee
Ben canm ben..bende kac kez ilac ictm ilaca tepki vermedi vücudm