PKOS ve GEBELİK

KIZLAR GÜNAYDIN SAAT 07:05

be bugun 6 da kalktim, atesimi olctum dun 36,2 bugun 36,4

kızlar bana bir yardimci olurmusunuz....

catlatma ignemi 29 haziranda vurdurmustum 2 doz pregnyl 5000

dun 8.gundu igneden sonra ve sabah 6da uyandigimda atesim 36.2 idi evde idrar testi yaptim cok erken biliorum
ve cok silik belli oldu igneden heralde

bugun 9.gunu ignenin
sabah 6da atesimi olcunce 36.4 cikti , birde idrar testini tekrarladim dunku silik hafif beliydi
bugunku yine silik ama
dunkun gore daha az sanirim igne etkisini kaybedio
ve dun aksam degisik adet sancisinada benzeyen kasik agrilari ve alt kisimda dolgunluk hissi yasadim
(esimlede biraz tartistik ve agladim stres yaptim :KK43:(( umarim bisi varsaydi etkilememistir
bugunde kasiklairmda cekme gibi agrilar oluo

neyse bugun sabahta idrarim cok koyuydu
silinincede cok hafif kahve koyu sari gibi leke oldu

:KK43: adetmi oluyorum kizlar sizce? yoksa yerlesme kanamasi olabilirmi 9.gunde?

igneden sonraki supheli iliski 3.gun oldu yani supheli iliski uzerinden 6 gun gecti.....

cok dinliorum kendimi sanirim....

KIZLAR GÜNAYDIN SAAT 07:05

be bugun 6 da kalktim, atesimi olctum dun 36,2 bugun 36,4

kızlar bana bir yardimci olurmusunuz....

catlatma ignemi 29 haziranda vurdurmustum 2 doz pregnyl 5000

dun 8.gundu igneden sonra ve sabah 6da uyandigimda atesim 36.2 idi evde idrar testi yaptim cok erken biliorum
ve cok silik belli oldu igneden heralde

bugun 9.gunu ignenin
sabah 6da atesimi olcunce 36.4 cikti , birde idrar testini tekrarladim dunku silik hafif beliydi
bugunku yine silik ama
dunkun gore daha az sanirim igne etkisini kaybedio
ve dun aksam degisik adet sancisinada benzeyen kasik agrilari ve alt kisimda dolgunluk hissi yasadim
(esimlede biraz tartistik ve agladim stres yaptim :KK43:(( umarim bisi varsaydi etkilememistir
bugunde kasiklairmda cekme gibi agrilar oluo

neyse bugun sabahta idrarim cok koyuydu
silinincede cok hafif kahve koyu sari gibi leke oldu

:KK43: adetmi oluyorum kizlar sizce? yoksa yerlesme kanamasi olabilirmi 9.gunde?

igneden sonraki supheli iliski 3.gun oldu yani supheli iliski uzerinden 6 gun gecti.....

cok dinliorum kendimi sanirim....

günaydın
biraz erken sanki 9 gün olmuş ama ne bileyim biraz daha geçsin de direkt kan testi yaptır bence.
inşallah hamilesindir :)

günaydın
biraz erken sanki 9 gün olmuş ama ne bileyim biraz daha geçsin de direkt kan testi yaptır bence.
inşallah hamilesindir :)
evet canım haklisin bende zaten erken oldugunu bile bile yapiorum
insallah canım amin saolasin

kızlar size kısaca hikaye mi anlatmak istiyorum..
bende pcos tanılı hastayım. ilaçsız adet olamaz, saçları dökülen, tüylenmesi çoğalan, kilo alan... bir bayanım.
bebiş istiyorduk bizde yana yana.. yapmadığım şey kalmamıştı. benden önce evlenenler, benden küçükler - büyükler bebek sahibi oldular , iş yerimde iki hamile arkadaşım var, benim ne kadar çok istediğimi bildikleri halde bir tanesi çok üzerime geliyordu, herkes neden bebek yapmıyorsunuz , yapın artık, ne bekliyorsunuz.. gibi sorular üstlerine vazife olmadığı halde....
baya yıpratıldık.. gelelim benim dr umu değiştirip yepyeni bir dr a gitmemle başladı
bu dr doçent maddi olarak bizi zorluyor evet ama gözümüz de değil.
tahliller yapıldı eşime ve bana da.. rahim filmi çekilecekti. ama dedi dr um önce adet olmanı sağlıyıcaz, benim son gördüğüm adet tarihim 26 marttı. tarlusal kullanmaya başladım. bu arada hedef 2 ay klomen kullanımı peşine hsg çekimi eğer ki sonuç negatif olursa aşılama ..... ben bu dr a çok güvendim. tarlusala başladım. 16 gün geçti adet görmedim. dr umu aradım. bana hemen bir betahcg yaptır. negatif ise ikinci kutu tarlusala başlıcaz ama pozitif ise akşama bekliyorum dedi. saat 16:00 a geliyordu kimseye demeden sakin sakin gittiim hastaneye , tahlili yaptırdım tekrar içimde hiç bir beklenti-umut olmadan iş yerime geldim. işten çıktım, sonucu unuttum ben tlfndan gireyim dedim.
Aman Allahım sonucum hep 0.5 çıkan gözümün önünde 3000 lerdeydi.. elim ayağım titredi.. hemen kk da dua bölümü var orada paylaştım, bunedir diy e:))
dr umu aradım, hayırlı olsun dedi hamilesin, olamaz , nasıl olur hayır inanamıyorum ağlamaya başladım.. ben söktürücü kullandım. klomen kullanacaktım mucize mi umud-umuzu böyle beklemiyordum, ben heyecanlı gidecektim hastaneye , yanımda eşim olacaktı..
içimde bir devrim var dr bey dedim. çok güldü bu lafıma. hoşuna gitmiş :)
Rabbim den duamdır her gece ettiğim edeceğim Allahım isteyen herkeslere hayırlı zmanda , sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin.
bize bu mutluluğu yaşattı, daim kılsın inşalalh. 9 haftalık hamileyim şu anda.
lütfen arkadaşlarım ümidinizi kırmayın, kendinizi sıkıntıya sokmayın, eşinizi de bunaltmayın. dua edin bol bol
aklınıza bebiş geldikçe dua edin, şarkı söyleyin.. eşinizle birliktelikleriniz de bebişi düşünmeyin, anı yaşayın..

bende pcos tanılı hastayım. ilaçsız adet olamaz, saçları dökülen, tüylenmesi çoğalan, kilo alan... bir bayanım.
bebiş istiyorduk bizde yana yana.. yapmadığım şey kalmamıştı. benden önce evlenenler, benden küçükler - büyükler bebek sahibi oldular , iş yerimde iki hamile arkadaşım var, benim ne kadar çok istediğimi bildikleri halde bir tanesi çok üzerime geliyordu, herkes neden bebek yapmıyorsunuz , yapın artık, ne bekliyorsunuz.. gibi sorular üstlerine vazife olmadığı halde....
baya yıpratıldık.. gelelim benim dr umu değiştirip yepyeni bir dr a gitmemle başladı
tahliller yapıldı eşime ve bana da.. rahim filmi çekilecekti. ama dedi dr um önce adet olmanı sağlıyıcaz, benim son gördüğüm adet tarihim 26 marttı. tarlusal kullanmaya başladım. bu arada hedef 2 ay klomen kullanımı peşine hsg çekimi eğer ki sonuç negatif olursa aşılama ..... ben bu dr a çok güvendim. tarlusala başladım. 16 gün geçti adet görmedim. dr umu aradım. bana hemen bir betahcg yaptır. negatif ise ikinci kutu tarlusala başlıcaz ama pozitif ise akşama bekliyorum dedi. saat 16:00 a geliyordu kimseye demeden sakin sakin gittiim hastaneye , tahlili yaptırdım tekrar içimde hiç bir beklenti-umut olmadan iş yerime geldim. işten çıktım, sonucu unuttum ben tlfndan gireyim dedim.
Aman Allahım sonucum hep 0.5 çıkan gözümün önünde 3000 lerdeydi.. elim ayağım titredi.. hemen kk da dua bölümü var orada paylaştım, bunedir diy e:))
dr umu aradım, hayırlı olsun dedi hamilesin, olamaz , nasıl olur hayır inanamıyorum ağlamaya başladım.. ben söktürücü kullandım. klomen kullanacaktım mucize mi umud-umuzu böyle beklemiyordum, ben heyecanlı gidecektim hastaneye , yanımda eşim olacaktı..
Rabbim den duamdır her gece ettiğim edeceğim Allahım isteyen herkeslere hayırlı zmanda , sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin.
lütfen arkadaşlarım ümidinizi kırmayın, kendinizi sıkıntıya sokmayın, eşinizi de bunaltmayın. dua edin bol bol
aklınıza bebiş geldikçe dua edin, şarkı söyleyin.. eşinizle birliktelikleriniz de bebişi düşünmeyin, anı yaşayın..

çok çok çooook sevindim kuzum..
Rabb im bizlere de nasip etsin inşaallah :))

inşaallah hayırlarla doğumlar ömürler nasip etsin Rabb'im :)

çok çok çooook sevindim kuzum..
Rabb im bizlere de nasip etsin inşaallah :))

inşaallah hayırlarla doğumlar ömürler nasip etsin Rabb'im :)

çok teşekkür ederim canımmmm.. İnşallah inşallahhhh tez vakitte inşallahhh..
Amin canım herkesle beraber bana da hayırlı doğumlar , ömürler nasip etsin Rabbim :)

canım merhaba,
bende bu ay klomene basliycaktimki sanirim kilo vermemin sayesinde ve inofolic saysinde kendi kendime yumurtladim ama tabi bunu. tutup tutmadigini bilmiorum henuz... cuma gunu kanda baktircam

ben kibristayim canım , ankarada gitmeyi dusundugum bi doktor var herkes cok memnun

Dr.cihangir cakici ama eminde degilim cunku
burda yeni basladigim doktorum super, ona basladigimda kendi kendime yumurtladim ve bana her randevuda yarm saat 1 saat ayirip herseyi detayli anlatiyor,cok mumnunum şu an yani
Anladm cnm bende acaba ankarada mi ki dedm ankaradaki doktordan bahsednce ee doktorundan memnunsan devM et derm bende mehmet erdeme gidiyorm oda cok naif bi doktor ama su dedgn doktoruda bi arstrym bakim

çok sevindim okurken gülümseme oluştu yüzümde inşallah rabbim bizlere de nasip eder doktorunuzun ismini ve bulunduğu şehri yazar mısınız?

merhaba hanımlar bende evlenmeden pcos tanısı konanlardanım. tüylenme ve kilo artışı nedeniyle gitmiştim kd.ya oda pko olduğumu söyledi ancak bende adet düzenli dedim bu şekilde de olunabiliyor dedi. neyse evlendim şehir değiştirdim çok ünlü bir prof vardı burda zaten hastalığımı bildiğim için direk ona gitiim ilk zamanlar bana hiç bir ilaç tedavi uygulamadı zaten o kadar yoğun ki gece 2 de muayene olduğumdan iyice bitmişti adamcağız. yeni evli de olunca geçiştirdi bizi. sonraki gitmelerimde de adam akıllı bir muayene olamadım ama kime sorsam bu adamı öneriyorlardı. neyse en son adetliyken gittim kan testi yaptırdım. sonuçlar normal çıktı. Bu sefer de bana aslında pkos hastası olmadığımı ama yumurtalıklarımın pko görünümünde olduğunu söyledi. ayrıca spermiyogram da da eşimin spremi çok düşük çıktı. bu test doğruysa tek yol ya aşılama ya tüp bebek dedi ve spermiyogramı tekrarlamamızı(ileri hareketlilik yüksek olduğundan) istedi. eşimde test yaptırmaya yanaşmıyor ilk seferinde de çok uzun durmuştu içeride hem zor olmuş hem de hiç sevmemiş o durumu tekrar yasamak istemiyor. bende yıllardır pkosum diye geçinirken öyle olmadığımı öğrendim. bu adam da çok meşhur alanında çok büyük başarıları olan biri ona da güvenim tam.

Gel gelelim sonuca ben şimdi ne yapayım?

ya 3 gündür adet olacakmışım gibi karnım ağrıyor ama daha 20. gündeyim.
rahatsız ediyor beni niye ki acaba bu ağrı?

Anladm cnm bende acaba ankarada mi ki dedm ankaradaki doktordan bahsednce ee doktorundan memnunsan devM et derm bende mehmet erdeme gidiyorm oda cok naif bi doktor ama su dedgn doktoruda bi arstrym bakim

evet canım onuda duydum,
cihangir cakicida cok iyi bi doktor ankarada olsaydim ona giderdim sanirim

canım benim oncelikle saglikla hayirlisiyla kucagina almayi nasip etsin allahim insallah
cok sevindim bu yasadigin duyguya cunku seni cokiyi anliyorum
biz pkoslular hep hcg yapariz ama aslnda hep negatiftir biliriz hep oyle dusunuruz,
ne guzel cok sukur rabbimeki sana boyle bir surpriz yapmis devrim'in
benimde son 1/2 senem hcg yapip moral bozukluklari ile gecti
bugun ignemin 9.gunuu (klomene basliycaktik bu ay bir surpriz oldu ve kendim yumurtladim doktorumda garanti olsun catlaycagi diye 2 doz pregnyl vurdu kalcadan
bugun igne olali 9.gun
boyle adet olucakmisim gibi agrim var
sabah tuvalet kagidina pembemsi kahvemsi bir renk geldi ama akmior sadece sildigimde goruyorum
doktorumu aradim
takip et dedi adet kanaman gibi olmassa dert etme 3 gun sonra test yap gel dedi
cuma gunu kanda b/hcg baktircam bendecnm
benimde yumurtam surpriz olmustu cunku 3ay takipte hic yumurtlamamistim ve adetim gelmedigi icin kontrole gitmsitim ki dr ultrasonla bakinca aaa yumurta var dddi :) kese gormus gibi sevinmistik doktorumda bende
bende o yuzden bu yumurtaya cok umut bagladim tam tedaviye basliycakken oldu ya dedim acaba allahimin takdirimi kismetimmi yavrummu gelicek diye cok umut ettim ve ediyorum ve cok dua ediyorum canım

sanada saglikli bir hamilelik diliyroum

canım benim oncelikle saglikla hayirlisiyla kucagina almayi nasip etsin allahim insallah
cok sevindim bu yasadigin duyguya cunku seni cokiyi anliyorum
biz pkoslular hep hcg yapariz ama aslnda hep negatiftir biliriz hep oyle dusunuruz,
ne guzel cok sukur rabbimeki sana boyle bir surpriz yapmis devrim'in
benimde son 1/2 senem hcg yapip moral bozukluklari ile gecti
bugun ignemin 9.gunuu (klomene basliycaktik bu ay bir surpriz oldu ve kendim yumurtladim doktorumda garanti olsun catlaycagi diye 2 doz pregnyl vurdu kalcadan
bugun igne olali 9.gun
boyle adet olucakmisim gibi agrim var
sabah tuvalet kagidina pembemsi kahvemsi bir renk geldi ama akmior sadece sildigimde goruyorum
doktorumu aradim
takip et dedi adet kanaman gibi olmassa dert etme 3 gun sonra test yap gel dedi
cuma gunu kanda b/hcg baktircam bendecnm
benimde yumurtam surpriz olmustu cunku 3ay takipte hic yumurtlamamistim ve adetim gelmedigi icin kontrole gitmsitim ki dr ultrasonla bakinca aaa yumurta var dddi :) kese gormus gibi sevinmistik doktorumda bende
bende o yuzden bu yumurtaya cok umut bagladim tam tedaviye basliycakken oldu ya dedim acaba allahimin takdirimi kismetimmi yavrummu gelicek diye cok umut ettim ve ediyorum ve cok dua ediyorum canım

sanada saglikli bir hamilelik diliyroum

çok teşekkür ederim canımm.. Aminnn Allah razı olsun :)
ben hiç beklemiyordum böyle bir anda geleceğini..
ayyyy inşallahhh senin içinde de bir devrim vardır şu anda:) ben adet olucağımı sanıyordum hep, bel ağrım kasık ağrım vardı.. ha bugün adet olucam ha oldum derkene geçti günler. canım senden birşey rica edicem lütfen kafana çok getirme, sakin olmaya çalış.. o an derin derin nefes al.. kafamıza ne kadar takıyorsak o kadar geç oluyor. ben bu dr a başladığımda acayip bir rahatlama gelmişti bana anladım ki o sakinliğimle bebiş gelmiş devrim kurmaya başlamış :)
çok dua et canım.. ama biliyoruz ki herşey bizler için. içinde ki umudu hiçbir zaman kaybetme..
neler neler var bu hayatta insanlar ne dertlerle uğraşıyorlar. vakti var demek ki güzelim.. herşeyin vakti var.
çok teşekkür ediyorum tekrardan.. inşallahh.. herkesle beraber benimde hamileliğim sağlıklı geçer :)

çok teşekkür ederim canımm.. Aminnn Allah razı olsun :)
ben hiç beklemiyordum böyle bir anda geleceğini..
ayyyy inşallahhh senin içinde de bir devrim vardır şu anda:) ben adet olucağımı sanıyordum hep, bel ağrım kasık ağrım vardı.. ha bugün adet olucam ha oldum derkene geçti günler. canım senden birşey rica edicem lütfen kafana çok getirme, sakin olmaya çalış.. o an derin derin nefes al.. kafamıza ne kadar takıyorsak o kadar geç oluyor. ben bu dr a başladığımda acayip bir rahatlama gelmişti bana anladım ki o sakinliğimle bebiş gelmiş devrim kurmaya başlamış :)
çok dua et canım.. ama biliyoruz ki herşey bizler için. içinde ki umudu hiçbir zaman kaybetme..
neler neler var bu hayatta insanlar ne dertlerle uğraşıyorlar. vakti var demek ki güzelim.. herşeyin vakti var.
çok teşekkür ediyorum tekrardan.. inşallahh.. herkesle beraber benimde hamileliğim sağlıklı geçer :)
canım cok haklisin
ne guzel yazdin cok saol canım
icimi ferahlattin
olmasada uzulmuuycem diyorum zaten allah nasip ettiyse olucak
ama insan merak edio iste :/

merhaba hanımlar bende evlenmeden pcos tanısı konanlardanım. tüylenme ve kilo artışı nedeniyle gitmiştim kd.ya oda pko olduğumu söyledi ancak bende adet düzenli dedim bu şekilde de olunabiliyor dedi. neyse evlendim şehir değiştirdim çok ünlü bir prof vardı burda zaten hastalığımı bildiğim için direk ona gitiim ilk zamanlar bana hiç bir ilaç tedavi uygulamadı zaten o kadar yoğun ki gece 2 de muayene olduğumdan iyice bitmişti adamcağız. yeni evli de olunca geçiştirdi bizi. sonraki gitmelerimde de adam akıllı bir muayene olamadım ama kime sorsam bu adamı öneriyorlardı. neyse en son adetliyken gittim kan testi yaptırdım. sonuçlar normal çıktı. Bu sefer de bana aslında pkos hastası olmadığımı ama yumurtalıklarımın pko görünümünde olduğunu söyledi. ayrıca spermiyogram da da eşimin spremi çok düşük çıktı. bu test doğruysa tek yol ya aşılama ya tüp bebek dedi ve spermiyogramı tekrarlamamızı(ileri hareketlilik yüksek olduğundan) istedi. eşimde test yaptırmaya yanaşmıyor ilk seferinde de çok uzun durmuştu içeride hem zor olmuş hem de hiç sevmemiş o durumu tekrar yasamak istemiyor. bende yıllardır pkosum diye geçinirken öyle olmadığımı öğrendim. bu adam da çok meşhur alanında çok büyük başarıları olan biri ona da güvenim tam.

Gel gelelim sonuca ben şimdi ne yapayım?

canım merhaba,
oncelikle gec yazdigim icin kusura bakma, bugun girdigimde bi kac yazdm aceleyle , anneanem hastanede yaninda kaliorum diye bazen kaciriorum bazi yazilanlari,

oncelikle doktoruna guvenmen cok guzel ve onemli
esin neden istemior ki?
hicbi zorlugu yok spermiograminn canım kendi kendine islerini halledio kocalar
biz? butun zorluklari biz cekioruz yok haplar igneler yok ultrasonlar hsg'ler
bence dr baksin demisse kocani ikna et canım, usul halle tatli dille anlat bak de biz bayanlar icin daha zor de, bi kere daha vermeliyiz de bebegimiz icin falan,
gerekirse guzel bi sofra falan aranizi da iyi tutun bu donemde

pkos yoksa ama goruntusu varsa noluo onu bilmiorum canım
tahlillerinde tamamsa sorun yok
ileri hareketlilikte cok problem olarak saymiolar icini ferah tut
aklindan cikar ve esinle bebek icin degil sevdigin icin iliski yasa

ben aklimdan cikarinca yumurtladim ama beklemek cok zor varmi yokmu sorusunu atamiorum kafamdan ama bugun dusundum nasilki hersey allahtan buda oyle olsada bizim olmasada ,
bu ay olmazsa oteki ay olur :KK66: nasip kismet :KK66:

sevgiler canım

inşallah şu enfeksiyon tedavin bir bitsin de hayırlısıyla hamile kalırsın canım, bu doktorun vesile olur inşallah.
İnşallah canımcım enfeksiyon ilaçlarıma başladım bugün hap ve fitil var, bakalım nasip..
Sen neler yapıyosun?

İnşallah canımcım enfeksiyon ilaçlarıma başladım bugün hap ve fitil var, bakalım nasip..
Sen neler yapıyosun?

nöbetteyim canım ben de bugün.
yoğunuz biraz.
karnım ağrıyor 3 gündür adet olacakmışım gibi, belim ağrıyor.
ama daha 20. gündeyim adet olmam da imkansız gibi.
ne ağrısı bu ya? yarın doktorumu arayacağım bakalım.

nöbetteyim canım ben de bugün.
yoğunuz biraz.
karnım ağrıyor 3 gündür adet olacakmışım gibi, belim ağrıyor.
ama daha 20. gündeyim adet olmam da imkansız gibi.
ne ağrısı bu ya? yarın doktorumu arayacağım bakalım.

Ara cicim doktorunu, belki nöbetteyken üşütmüş olabilirsin..
O nedenle ağrı yapabilir, yahut yumurtan çatlıyodur, o da ağrı yapar..
Hakkında hayırlısı canım. .

X