Bende aynı durumdayım arkadaşlar.. Aşılamaya geçilmedi sizde sanırım. Benim doktorum aşılama öneriyor ama ben çok kararsızım. Oluruna mı bıraksam acaba
Iki sene normal denedik. Üç ay klomen, ovitrelle ve puregon kullandık. Hsg çektim ama halen yokLOve j sen ne kadar süre normal yolla ve ne kadar süre klomen ile denedin ?
Âmin.. Rabbim daha çok aratmadan nasib etsin tüm bebek isteyenlere.. Kilo sorunun var mı senindemerhaba arkadaslar bende kendimi bileli pko var. ben uc yildir glukofen kullaniyorum ara ara biraktigim oldu tabii. 2,5 yillik evliyim hic korunmadik ama olmadi. uc ay once tedavi oldum serophen ve fostiminla 6 yumurtam gelisti cok guuzel bi sekilde. cok umutlandik. adetimin gecikmesiyle beta hcg baktirdim ve pozitifti bi hafta ruya gibi gecti. beta hcgyi tekrar ettirdigimdeyse hayal kirikligi oldu olmasi gerektigi gibi yukselmedi. ve nisanin 13 unde dis gebelik teshisiyle kuretaj oldum ve metotrexate diye bi ilac yapildi. simdi uc ay korunmam gerekiyor. beklemedeyim spora basladim hala glikofen ve folik asit b12 kullaniyorum sonrasi Allah kerim Allah hepimizin yardimcisi olsun
Âmin.. Biz spermiyogram testi yaptık ama benim doktorum tetkik isteğinde bulundu. Yani üroloğa gitmedikMerhabalar hatunlar..
Ben de pcos luyum.. 29 yaşındayım ve 2 yıllık evliyim.. biz sadece ilk 2-3 ay korunduk; daha doğrusu eşim korundu
Bir ara vajinal mantarlanmam oldu bu yüzden de yaklaşık 6 ayımız gitti.. İlk kd doktoruna gittiğimde pcos lu olduğumu söylememişti.. sadece küçük kistçiklerin var demişti.. ama zararsızlar da demişti.. Belki de beni korkutmak istememişti.. Daha sonra gitiğim doktor; geçen sene nisan gibi, pcos lu olduğumu ve yapılan tahliller sonucunda da insülin direncimin yüksek olduğunu söyledi.. Endoktrin doktorum sizinde kullandığınız metformin i verdi 1000 lik.. Sonrasında yumurta takibine başladık.. Klomen kullandım, istenilen boyuta erişti ama insülin direncim yüksek olduğu için çatlamadı maalesef..
Kiste dönüştü.. 1 ay dk hapı kullandım. hap sonrası bu ay gitmek tekrar klomenle tedaviye devam etmek istiyordum ama, içimde bir isteksizlik oldu.. bir aksilik olmazsa yarın ya da p.tesi dr a gidip en azıda kistim yok olmuş mu onu öğrenmek istiyorum.. Belki önümüzdeki ay tekrar başlarız..
Benim eşim henüz sperm testi vermedi.. Bunun için ürolog a mı gitmesi gerekiyor? Ben sonunun bende olduğuna eminim ama o ihtimal de ortadan kalksın istiyorum..
Maalesef birçok şanslı hatun gibi değil kaderimiz.. Bizimkisi biraz zor bir yoldan elde edilen bir ganimet.. Rabbim bu güzelliği nasip etsin hepimize.. İstemek ama elde edememek, bebiişle ilgii her konuşmada, tv de orda burda her gördüğünde duygularına hakim olamamak, bebek mevlütlerinde duygunun doruğunu yaşamak..
Rabbim hepimize sabır versin canlar..
Iki sene normal denedik. Üç ay klomen, ovitrelle ve puregon kullandık. Hsg çektim ama halen yokbu ay yine klomen kullandım. Hatta bugun ikide kontrolüm var ama içimden gitmek gelmiyor. Çok sıkıldım bu durumdan sende mi çocuk sahibi Olmayı bekleyenlerdensin
Benimde kilo sorunum var ve maalesef pkos kilo vermeyi daha çok Zorlaştırıyor.. Bende bugun ki doktor randevumu iptal ettim. Kilolarımdan kurtulmaya çalışacam.. Allah yardımcımız olsuncnm evet bende 2 yıl oldu 1 yılında esim korundu geri cekilme yöntemi ile , simdi ynei basladık, 2 ay oldu ilk ay yumurtlama olmadı , ama benim yag oranım fazla ve yag oranı fazla olunca östojen salgılanması dolayısı ile yumurtlama olmuyomus , yağ kütlesinin %15 i giderse %90 yumurtluyomuusssun , ben bugün diyetisyene gidiyorum, doktorumada söyledim cnm , kilolarımdan kurtulmadan tedavi süreceine girmiycem hem deneyip hem kilo vericem ideal kiloma indikten sonra olmassa tedavi sürecine baslıycam
Benimde kilo sorunum var ve maalesef pkos kilo vermeyi daha çok Zorlaştırıyor.. Bende bugun ki doktor randevumu iptal ettim. Kilolarımdan kurtulmaya çalışacam.. Allah yardımcımız olsun