canım merhabaMerhaba kızlar ben de yılların pikolusu ve 8 aylık evliyim ama bebek yok tedaviye yeni başlayacağım ama nasıl bir yol takip etmem gerektiğini bikmiyorumdaha bir doktor bile bulamadım ve iki aydır adet olmuyorum
hayırlı sabahlar..
sağlıklı huzurlu mutlu günler diliyorum kızceler :)))
Rabb im cümlemize hayırlı evlatlar nasip etsin inşaallah..
sabır dua ve tedavi ile güzel günler göreceğiz inşaallah :)
canım günaydın sanada hayirli sabahlar, guzel ve saglikla dolu bir gun olsun
ne guzel dua ettin canım insallah guzel gunler gostersin rabbim hayirlisiyla
canım sen simdi hangi evredesin yani bugun adetin kacinci gunu , ben 4 gun once catlatma ignesi vuruldum 11 gun sonrada kanda gebelik yaptiricam
sende durum ne canım ?
öncelikle 24 yaşındayım :)
10 aylık evliyim ancak vajinusmusu yeneli 1,5 ay oldu yani eşimle hem uzaktık hem vaj vardı bu yüzden ilişkiye başlayalı 1.5 ya oldu :)
smear testi vs kontrol için dr a gittim ..
o da alttan ulturasyonla aktı ve pko dedi..
kilo vereceksin düzenli spor yapacaksın ve inofolic combi kullanacaksın günaşırı ilişkiye gireceksin dedi ..
başka bilgi de vermedi...
ben eve gelip araştırma yaptım..nasıl korktum nasıl üzüldüm depresyona girdim resmen ruh gibiydim..dr pek bilgi vermediğinden netteki yalan yanlış her şeye inandım..
aslında hastalık durumalrında pek yorum okumamak gerek çünkü herksin vücudu direnci hastalık boyutu farklı..
insanın psikolojisi bozuluyor ..
neysem ben smear testinden sonra akıntım hiç durmadı her gün kahverengi hatta çamur gibi oldu ..hayatımda ilk defa oldu..çok üzüldüm çok korktum...
triplere girdim yok bebeğimiz olmazsa yok şu yok bu yok bilmem ne..sanki inançsız biri gibi ümitsizliğe düştüm ALLAH ım affetsin
sonrasında yeniden başka bi dr a gittim..o baktı güzelce anlattı..glifer verdi ..kilo ver spor dedi...adetin 21.günü yumurtlama testi yapılcak dedi...sakın stres yapma dedi :)
ben de aksine öyle stresli evhamlıyımdır ki
neysem ilacımı kullanıyorum..şimdi...
yediğime dikkat ediyorum ama sporu ramazan da bıraktım maalesef
yeniden başlamam gerek..
buarada boy 165 kg 86,5 idi...
şimdi ise 84 kg yum..
sadece 20günde :)
inşaallah sporla devam edersem kilolara elvedaaaaa....
çok şükür halimize bin şüküüüür :))
üzülmeyin ümitsiz olmayın...
bu topik herkese umut olsun hem ayrıca pkolu olup hamile kalanların topiği var hikayelerini paylaşıolar okuyun moral bulun kızlaaaaaaaaaar. :)
Günaydınlar olsun canlar..
Sahihuban hoşgeldin canım.. Maaşallah ı olan hatunlar gibi günü gününe yumurtlama olmuyor bizde.. bizim yawrular nazlı çıktı :) Ama Rabbim daha büyük bir sıkıntı vermesin.. Elbet vardır bir zamanı deyip, ilaçlarımızı kullanıyoruz.. araya Ramazan girmiş olsa da yemeğimize dikkat ediyoruz... Ramazandan sonra da yarım bıraktığımız sporumuza devam ediyoruz..
İnşallah, gün gelecek biz de başka arkadaşlara umut olacağız..Rabbim nasip eder o günleri inşallah
Günaydınlar olsun canlar..
Sahihuban hoşgeldin canım.. Maaşallah ı olan hatunlar gibi günü gününe yumurtlama olmuyor bizde.. bizim yawrular nazlı çıktı :) Ama Rabbim daha büyük bir sıkıntı vermesin.. Elbet vardır bir zamanı deyip, ilaçlarımızı kullanıyoruz.. araya Ramazan girmiş olsa da yemeğimize dikkat ediyoruz... Ramazandan sonra da yarım bıraktığımız sporumuza devam ediyoruz..
İnşallah, gün gelecek biz de başka arkadaşlara umut olacağız..Rabbim nasip eder o günleri inşallah
Merhaba kızlar dün yeni bir tedaviye başladım.. Profesör'e gidiyorum.. Özel kliniği var.. Eşimle bana bir hastadan çok misafirmişiz gibi davrandı.. Güler yüzlüydü, babacan bir doktor.. Kaç yaşında olduğumuzu işimizi hayatımızı sordu.. Neyse sonra dedi problem ne? Hocam dedim polikistik over. Gebe kalamıyorum. Sokağa çıksan 100 kadından 60 ı pkodur dedi ve haberi yoktur hamile kalmıştır. Bunu dert etme dedi, bu hamileliği engellemez... Bana hep dedim bu yumurtalıklarla çok zor dediler hocam dedim, 6 ay klomen kullandım 1 cm büyümedi dedim.. Klomen bazı bünyelere etki sağlamaz dedi, tarlusal kullandım hocam hep sökülmek için dedim, tarlusal doğal menstrual değil dedi.. Doğal olsun içme bekle gelmesini hep dedi.. Ultrason odasına çıkalım bir dedi, ben de tamam dedim üst kata çıktık, muayene etti, enfeksiyon var sende dedi.. Bunu hiçbir doktor sana söylemedi mi? Yoo hocam dedim hep yara kist miyom hiçbi şey yok, rahim temiz dediler dedim.. Olur mu sende baya enfeksiyon var önce bunu geçirmemiz lazım.. Zemini temizlememiz gerek dedi.. İlişki sırasında yanma acı duyarsın dedi, evet hocam oluyo dedim.. Resmen 3 sayfa dolusu reçete ile ilaç yazdı.. Kötü olan sgk'yla anlaşmalı değil,özel muayene olduğu için.. Önce eşimle bana enfeksiyon geçsin diye enfeksiyon ilaçları yazdı.. Birinci reçete buydu.. Sonra şeker ilacı,coraspin, ve evet hep araştırdığım FEMARA ilacını yazdı ben demeden.. (yumurta geliştirici ilaç, kanser ilacı aşırı derecede etkili) Üçüncü reçetem de iğnelerim yazılıydı.. Adetin 2.günü gel dedi. Şeker ilacı, coraspine enfeksiyon ilaçlarına devam et. Diğer ilaçlar adet 2. gününden itibaren dedi..Bol su iç. Hamur işinden uzak dur tuzu ve şekeri hayatından çıkar dedi. Tamam hocam dedim, Allahın izniyle olur dedi. Rahim filmi çektirdin mi dedi, yok hocam dedim, bu ay böyle deneyelim dedi, test yaparsın çıkmazsa rahim filmi çektirip getirirsin dedi, moral önemli yüksek tut dedi tamam hocam dedim..Anlamadığın bir yer varsa sorabilirsin dedi. Numarasını verdi.. Yok hocam dedim.. Çok memnun kaldık kendisinden.. Bir amca gibi bize yol gösterdi.. İnşallah tedavisi şifa verir...
Ne güzel aciklamis...
inşaallah cozulecek ..
umut variz..
Hayırlı olsun tatlım.. İnşallah yawrun seninle kalır..Beybiler 12 yaşından beri PCOS ile mücadele ediyorum.
Çocukluğum, genç kızlığım doktorlarda geçti.
Ne ilaçlar kullandım bir bilseniz.
Heralde 1000 kere hormon testi
100 kere ultrason
5-6 kere şeker yüklemesi yaptırdım
8-9 ay hiç ader görmediğimi biliyorum zaman zaman
Tiroid sorunum var, az çalışıyor. Reaktif hipoglisemim çıktı... İnsülin direncim var.
Kilo aldım, kıllanma oldu neler neler...
Sonra bir diyetisyene gittim. İsim vermeyeyim burada. Özelden yazarım. 18 kilo verdim 1,5 senede yavaş yavaş - insülin direnci yüzünden.
Üst üste 3 ay adet görmüşlüğüm yoktu, adetim düzene girdi.
Bana bir hastanede tamamen hatalı bir tedavi ile aşılama yaptılar. Allah'tan tutmadı. Sonra öğrendim ki kontrolsüz yumurta büyümesi, çok sayıda çatlaması ve döllenmesi olsaymış 5iz 6ız olabilirmiş.
Sonra düzgün bir kadın doğum uzmanına gittim. Tek düzgün ve kontrollü gebelik yönteminin benim için Tüp Bebek olduğunu öğrendim. Tedaviye başladım. İlk denemem. Ve tuttu.
Sağlıklı devam eder mi bilmem ama en azından bilin istedim.
Sağlık durumu benim kadar vahim olan biri bile hamile kalabiliyor
Umudunuzu yitirmeyin
Hayırlı olsun tatlım.. İnşallah yawrun seninle kalır..
Pkos lu olupta hamiş olan çok hatun var.. kilo vermek sanırım bunun en önemli aşaması.. çünkü pkoslu olupta kilo verdiğini duyduğum çoğu kişi, hamiş oluyor.. Rabbim bizlere de nasip eder en yakın zamanda inşallah... :)