Aynen arkadaşım tatilde rahat edersin en azından, gelir mi gelmez mi korkusu olmaz..merhaba arkadaşlar.
bugün mens oldum.
ilaç kullandım ya 27 gün sürdü siklusum, eskiden de hep öyle olurdu zaten.
neyse en iyi yanı tatile çıkıcam 10 gün sonra, o zamana denk gelmedi.
inşallah olumlu yönde etkiler canım.Aynen arkadaşım tatilde rahat edersin en azından, gelir mi gelmez mi korkusu olmaz..
Ben de sabırsızlıkla ayın sonunu bekliyorum, bakalım düzenli olucak mıyım
yoksa sarkacak mı?
Tedavideyim ya
yumurtalık uyarıcı bir ilaca başlıycam çok etkiliymiş,
onun heyecanı var üzerimde...
O işte çok büyük şok olur canım benim için, tedavi iğnelere ilaçlara dünya para verdikinşallah olumlu yönde etkiler canım.
hatta inşallah hamilesindir de adet olmazsın :)
bende senin gibi pcosla çok boğuştum iç kanama geçirdim kistler alındı ama tekrar çıktı kimse beni anlamıyor her şey normal kilo ver diyorlar . ben zayıftım ama hastalıktan sonra biliyorsunuz 90 kg oldum . zaten stresli o kadar zor bir hayatım oldu ki. şimdi gittiğim doktorlar her şey normal pcos yok diyen bile var. doktor öneriniz var mı kayseri ve civarında ankara da olurKızlar merhaba,
Ben yeni üye oldum.ilk adetimi gördüğümden bu yana PKOS olduğumu biliyorum.zaten biliosunuz PKOS daha anne karnındayken olan bi hastalık.Adetlerim hep düzensizdi arada bir düzenli geliodu.belli bi yaşa gelince de doğum kontrol hapları kullandım adet görmek için.165 cm boyum ve 78 kiloyum. devamlı kilo alıp verdim PKOSdan dolayı, şimdi bu 5 kilo vermiş halim çocuk istediğim için insallah dahada vrebilirim.Tüylnemem de vardı lazerle kurtuldum çok şükür..2 yıllık evliyim.2 aydır korunmuyoruz.Ben size dr'umla takiplerimi anlatacağım.Aynı durumda olan arkadaslar varsa birlikte konusalım sohbet edelim istedim.
Korunmayı bırakmadan önce 3 ay jasmine isimli doğum kontrol hapı verdi dr'um durumu düzenlemek adına,bu arada 5 kilo verdim işte.3 ayın sonunda jasmin'i bıraktık ve korunmadığımız ilk aya girdik.adet başlangıc tarihim 12 nisan oldu.sonra adetin 11.gününde tekrar doktora gittim.alttan muayenede pkos'ta hep olan bir suru kistcik yani yumurta göründüğünü ama hiçbirinin atak yapıp büyümeye başlamadığnı söyledi.Daha sonra 16.gün de gittim halen büyüme ve atak yok dedi.artı adeti bekliycez dedi.gec döllenme oldumu bilmiyorum
ve pazartesi günü tekrar gittim adetim 7 gün geciktiği için ( b hcg de yaptırmıştım adetin 34.günü negatif)
dra gittiğimde alttan muayenede bakınca dediki evet baya tembellik var dedi hiçbir hazırlık yapmamış dedi,galiba klomensiz olmuycak bu iş dedi,
rahim de ince şu an dedi,
ve tarlusal isimli bi hap verdi.bildiğim bi hap PKOS dan dolayı çok kullanıyorum.
dün başladım.4 gün günde 3 defa kullanacağım.
soğan kürünü deniyim dedi yumurta tembelliği için yaptım 2 yudum aldım içemedim
YUMURTA TEMBELLİĞİ OLAN ARKADASLAR KENDİLİĞİNDEN YANİ KLOMENSİZ YUMURTA GELİŞTİREBİLENN VAR MI ?
VEYA BUNA İYİ GELEN BİŞEY VAR MI ?
izlediğim yol iyimi sizce, bide geç döllenme olmuşşsa hamile olabilirmiyim , evet dr alttan baktı hiçbişi görmedi insanız işte umut edioz
arkadaşlar nolur fikirlerinizi bekliorum
Günaydınlar olsun kızlar...
bu ay yine klomen kullandım ve yarın yumurta takibine başlicaz.. Sonra da yumurta çatlatma..
Rabbim güzel haberlerle donatsın herbir yanımızı.. İnşallah ben de güzel haberler verrim size..
Sahihuban canım, bazı kadınlarda yumurtlama bile olmayabiliyor.. regl olup ta yumurtlayamamakta olabiliyormuş.. doktor söylemişti. adet düzensizliğinde ise, yumurta geç büyüdüğü için geç regl oluyor.. ve her seferinde de yumurta çatlamıyor maalesef.. Bilgim bu canım.. Progesteron hakkında bir bilgim yok maalesef...
Rabbim den ümit kesilmez.. bazen eşime sanki hiç bebiş olmayacak gibime geliyor diyorum da kızıyor bana.. o nedemek, Allah tan ümit kesilmez; her zaman hayırlısını isteyelim diyor.. Doğru da söylüyor.. O nasip ettiyse, hiç beklemediğin anda çat die oluverir..canım doktora gittim..
progestron yumurtlama testi..
poliksitikte genelde düşük çıkıyormuş maalesef..
benim ki de düşük ama zayıflayarak ve ilaç kullanarak ihtimal arttırılabilir dedi..
eşimden sperm testi istedi felan..
o iyiyse ihtimal artar..
aşılama tüp bebek vs yöntemlerde var dedi..
acayip moral verdi..
gebe kalırsın haberin bile olmaz dedi :)
geç olabilir çünkü yumurtlama tarihin net olmadığından dedi..
ama sıkıntı yapma kilo ver ilacını kullan ve de sperm testinden sonra güzelce tedavi edelim felan dedi :)
herkeslere Rabb im sabır şifa versin inşaallah :))
umutsuz olmamak gerek
kızlar herkes kendine hobi bulsun :)
kafa DAğıtmak için :)
üzgün olmayın :))
Rabbim den ümit kesilmez.. bazen eşime sanki hiç bebiş olmayacak gibime geliyor diyorum da kızıyor bana.. o nedemek, Allah tan ümit kesilmez; her zaman hayırlısını isteyelim diyor.. Doğru da söylüyor.. O nasip ettiyse, hiç beklemediğin anda çat die oluverir..
İnşallah bizlere de nasip olur.. polikistik olupta hamiş olan; bir sürü bebişi olan çok hatun var.. Bizde onlardan birileri oluruz en yakın zamanda inşallah...
Merhaba canım..Kızlar benim yumurtalıklarım inci kesesi gibi maşallah kendimi bildim bileli ... canlar 9 aylık evliyim ve yeni tedaviye başlayacağım 3 aydır hasta olmuyorum dr öncelikle tarlusal verfi ve hasta oldum şimdi yarın hormonal testler yapılacak sizce bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim biraztecrübelerinizden bahseder misiniz:)
Klomen tedavisine ne zaman başlanır sizceMerhaba canım..
Hormon testlerin yapıdıktan sonra eğer hormonel olarak bir sıkıntın varsa (insülin , troid vs) bunun ile ilgili tedaviye başlanır. Kilosal problemin varsa bunun giderilmesiyle ilgili tedaviler olabilir. Bunlar yapılırken veya tedavilerin bittikten sonra da yumurta takibin yapılır canım.. Bu sayede yumurtalarının gelişimine bakılır. Eğer gerekiyorsa, yumurta gelişimi için de ayrıca tedavi olursun.. Ben de şuanda yumurta gelişimi ile ilgili takibimi oluyorum..
Rabbim şifa versin canım...
Günaydın canım.. İlk doktoruna gittiğinde, muhtemelen, yumurta takibine başlar; yumurtanın kendi kendine büyüyğp büyümediğine veya çatlayıp çatlamadığına bakmak için.. Sonrasında eğer yumurtan oluşmuyor veya istenilen büyüklüğe erişmiyorsa klomen e geçer muhtemelen.. Bana doktorum o şekilde tedavi uygulamıştı..Klomen tedavisine ne zaman başlanır sizce
Moral bozmamaya çalışıyorum ve umutsuz değilim:) Allah var çaresizlik niye olsun deil mi:)Günaydın canım.. İlk doktoruna gittiğinde, muhtemelen, yumurta takibine başlar; yumurtanın kendi kendine büyüyğp büyümediğine veya çatlayıp çatlamadığına bakmak için.. Sonrasında eğer yumurtan oluşmuyor veya istenilen büyüklüğe erişmiyorsa klomen e geçer muhtemelen.. Bana doktorum o şekilde tedavi uygulamıştı..
Rabbim yardımcın olsun, hiçbir durumda moralini bozma canım