Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

Kızlar bence mümkünse kendiniz okuyun sayısı bence önemli değil. Önemli olan niyettir. Ben Arapça değil turkce yazılışını okuyordum. Dediğim gibi önemli olan niyet. Toplasam 10u gecmedi. Rabbime çok yalvardım Allah isterse olur vakti zamanini o bilir.

Kızlar bence mümkünse kendiniz okuyun sayısı bence önemli değil. Önemli olan niyettir. Ben Arapça değil turkce yazılışını okuyordum. Dediğim gibi önemli olan niyet. Toplasam 10u gecmedi. Rabbime çok yalvardım Allah isterse olur vakti zamanini o bilir.
Doğru niyet çok önemli. Ben kendim de okuyorum ama ilk defa dağıtmaya başladım az kaldı zaten. Hayatımda ilk defa kendim için bir şey dağıtıyorum çok tuhaf oldum hep başkalarına okurduk :) Kendim de okumaya devam edeceğim inşaallah..

Yukarıdaki makalelerden bir parçayı aşağıya alıntıladım..
Çoğu kişi bunu atlıyor, hatta doktorlar da ölçüm talep etmiyor genellikle ama yeni araştırmalara kulak verelim... D vitamini hastalığın seyrinde ve tedavide çok önemli. Eğer hamile kalmada sorun olmasa bile bebek gelişirken bütün d vitaminini sizin vücudunuzdan çekecek... Bütün polikistik overliler olarak d vitamini ölçtürelim. Dileyen buradan paylaşssın... Bu konu çok önemli!

''PKOS, üreme döneminde kadınlarda en sık teşhis konan endokrinolojik bozukluktur PKOS çok heterojendir ve klinik semptomlar ile biyokimyasal bozukluklar arasındaki neden-sonuç ilişkisini belirlemek genellikle mümkün değildir [ 24 ]. PKOS'lu kadınlarda D vitamini eksikliği (<20 ng/mL) çok yaygın olup PKOS'lu kadınların%67-85'inde D vitamini düzeyleri düşüktür[ 44 ] [ 73 ]). D vitamini yetersizliğinin insülin direnci ve obezite gelişmesine katkıda bulunabileceği ileri sürülmektedir[. 75 [ 78 ]).

D vitamini PKOS lu hastalarda granulosa hücrelerinde steroidogenezi etkileyerek ve foliküler düzeyde FSH duyarlılığını arttırarak folikül gelişimini olumlu yönde etkilemektedir.''

Kızlar yardım lütfen
Bu ay klomen kullandım ve 4 gün önce çatlama iğnesi yapıldı. İlişki sırasnda kasıklarında çok fazla ağrı oluyor. Kistemi döndü acaba yumurta :KK43:

Kızlar yardım lütfen
Bu ay klomen kullandım ve 4 gün önce çatlama iğnesi yapıldı. İlişki sırasnda kasıklarında çok fazla ağrı oluyor. Kistemi döndü acaba yumurta :KK43:
Yok cnm rahat ol. Yumurtan çatlamış. Dikkat et kendine yorulmamaya çalış. İlişki sırasında belinde yastık koy ayaklarını dik 20 dk. Endiselenme

Kızlar yardım lütfen
Pkodan canim o yumurtaliklarimiz buyuk oluyor bizim ve klomenle yada igneyle fazla yumurta gelistigi icin dahada buyuyor o yuzden agri oluyor. Normal ilac kullanmadan da agri olur benim. Normalde yumurtalik 17-19 mm kadar olur bizde kistlerden dolayi cok cok daha buyuk oluyor (pko kistleri yani) benim 42 mm biri 30 kusur biri olculuyo. Haliyle baski yapiyo

İNOSİTOL VE PCOS

Kısaltmalar:
MYO: Myo inositol
DCI: D-chiro inositol

İnositol, B-vitaminlerinin bir üyesidir ve hücre zarının bir bileşenidir. Inositol meyveler, fasulye, tahıl ve fındıkta bulunur ve ayrıca vücut tarafından yapılır. İnositolün dokuz şekli bulunurken, PCOS'lu kadınlarda miyo (MYO) ve d-chiro-inositol (DCI) türleri iyi çalışılmış olup her ikisi de iyi sonuçlar vermektedir.

PCO'lu kadınlarda MYO'nun (4 g / gün) insülin, trigliserid, testosteron ve kan basıncını azalttığı gösterildi.

12 hafta boyunca 1.200 mg / gün MYO, PCOS'lu obez olmayan kadınlarda androjeni ve insülini önemli ölçüde azalttı.

İnositol ve Doğurganlık Etkileri

Hem MYO hem de DCI, PCOS'lu infertil kadınlarda incelenmiş olup, MYO, yumurtlama ve yumurta kalitesinin iyileştirilmesinde en iyi sonuçları verdi. 2007'de Jinekolojik Endokrinoloji'de yayınlanan bir çalışmada, 25 kadın altı ay boyunca MYO (4g / gün) aldı.

Sonuçlar: Hastaların% 88'inde tedavi sırasında spontan bir adet döngüsü vardı ve bunların% 72'si normal ovülasyon aktivitesini sürdürüyordu. Toplam 10 gebelik (hastaların% 40'ı) elde edildi.

Raffone ve arkadaşları PCOS'lu kadınlarda metformin ve MYO'nun etkilerini karşılaştırdı. Altmış kadına günde 1,500 mg metformin verilirken, 60 kadın 4 g / gün MYO artı 400 mcg folik asit aldı. MYO ile tedavi edilen kadınların% 65'inde, metformin grubunda ise% 50'sinde yumurtlama gerçekleşti. Metformine karşı MYO grubunda daha fazla gebelik meydana geldi (% 18'e karşılık% 11).

MYO veya DCI tek başına kullanılırsa?

Avrupa İnceleme Tıbbi Farmakolojisi'nde yayınlanan bir araştırma, fertilite tedavisi gören PCOS'lu kadınlarda her iki inositolün etkilerini inceledi. Bir grup günde iki kez 2 gr MYO alırken, diğer grup günde iki kez 6g DCI aldı. MYO alan kadınlar, DCI alanlara kıyasla daha iyi, daha olgun yumurta ve daha fazla gebelik yaşıyordu.

Nestler tarafından 1999'da New England Journal of Medicine'de yazılmış olan bir çalışmada, 6-8 hafta boyunca PCOS'lu kadınlara 1.200 mg DCI verildi. Sonuç olarak insülin değerlerinde iyileşme ve androjen değerlerinde azalma tespit edildi. Ancak Nestler 2008'de bu çalışmayı tekrarladığında, DCI miktarının iki katı (2400mg) kullandı, sonuçlar beklendiği gibi olmadı.

DCI'nın PCOS'daki insülin ve androjenleri iyileştirdiği gösterilmiş olsa da, Isabella ve ark., 2012'de yüksek dozlarda (günlük 600-2400 mg) uygulanan tek başına DCI'nin oosit kalitesini ve yumurtalık cevabını olumsuz etkilediğini ortaya koymuştur. Dahası, DCI dozu ne kadar yüksek olursa, oosit kalitesi ve yumurtalık yanıtı da o kadar kötüleşti.

Bunun nedeni yumurtalıkların diğer dokular gibi insülin kullanmamasıdır. Foliküler durumda MYO'nun DCI'ya oranı 100: 1'dir. Yüksek kalitede oositli folliküllerin MYO konsantrasyonu daha yüksektir. DCI vücudun herhangi bir yerinde insülin direncini artırmak için yararlı olabilir, ancak yüksek miktarda olması vücudun ideal MYO ve DCI dengesini etkiler ve oosit kalitesini olumsuz etkiler.

MYO ve DCI Kombine Olarak Kullanılırsa?

MYO, PCOS'lu kadınlarda insülin direnci ve yumurta kalitesi açısından DCI'dan daha iyi olduğu belgelenmiştir. Bununla birlikte, MYO ideal oranda DCI ile birleştirildiğinde, en iyi sonuçlar görülür.

Vücuttaki her doku MYO'nun DCI'ya oranına sahiptir (MYO her zaman çok daha yüksektir). DCI, gerektiğinde MYO'dan üretilmektedir. Yeni araştırmalar, MYO ve DCI kombinasyonunun PCOS tedavisinde tek başına MYO veya DCI'ye göre daha etkili bir yaklaşım olduğunu göstermiştir.

MYO ve DCI'nin 40: 1'lik oranda alımının yukarıda belirtilen tek başına kullanım deneylerinden daha iyi sonuçlar verdiği ortaya çıktı.

Ne Kadar Almalı?

PCOS'lu kadınların 40: 1'lik fizyolojik bir oranda MYO (2-4 gram) ve DCI (50-100 mg) kombine miktarı alması önerilir.

Yan etkiler

Genellikle, MYO ve DCI iyi tolere edilir ancak özellikle kan şekerini düşüren ilaçlar veya diğer takviyeleri alırsanız düşük kan şekerine neden olabilir. MYO ve DCI gebelik sırasında güvenlidir. Her zaman olduğu gibi, inositol başlatmadan önce doktorunuza danışın.

Kaynak: http://www.pcosnutrition.com/inositol/

Aslında bu kadar araştırma yapmayacaktım. Her şey inofolic bulamamamla başladı :) Ne yapsam nereden getirtsem derken bir araştırma yaptım. Günlük ne kadar kullanılıyor diye. Çünkü inofolic bulamamıştım ve içeriğinde bulunan myo inositol, d chiro inositol ve folik asiti ayrı ayrı almam gerekti ve öyle de yaptım. Hem inofolicten yarı yarıya ucuza geldi hem de türkiyede tavsiye edilen dozun iki katı kullanıyorum ben. Ayrı ayrı olduğu için folik asiti arttırmadan myo yu ve dci yi arttırabiliyorum. Benim kullandığım günlük doz myo: 2000 mg, dci:50 mg, folik asit: 500 mcg. Pcos için ürün üzerinde yazan doz da bu, Amerika'da genel kabul gören myo/dci dozu da bu şekilde. Türkiyede 32 tl lik ürün 10 günde bitiyor ama ayrı ayrı alınca dci ve myo biri 18 biri 20 dolara geldi bana. Üstelik biri üç aylık diğeri 4 aylık... Ve dediğim gibi dozu da fazla... Folik asit zaten sudan ucuz... yaklaşık 5 tlye ben 3 aylık alıyorum... belki fikir verir size de..

Bu da ürün üzerindeki açıklama pcos için alınması gereken doz
dci.jpg

Aslında bu kadar araştırma yapmayacaktım. Her şey inofolic bulamamamla başladı :) Ne yapsam nereden getirtsem derken bir araştırma yaptım. Günlük ne kadar kullanılıyor diye. Çünkü inofolic bulamamıştım ve içeriğinde bulunan myo inositol, d chiro inositol ve folik asiti ayrı ayrı almam gerekti ve öyle de yaptım. Hem inofolicten yarı yarıya ucuza geldi hem de türkiyede tavsiye edilen dozun iki katı kullanıyorum ben. Ayrı ayrı olduğu için folik asiti arttırmadan myo yu ve dci yi arttırabiliyorum. Benim kullandığım günlük doz myo: 2000 mg, dci:50 mg, folik asit: 500 mcg. Pcos için ürün üzerinde yazan doz da bu, Amerika'da genel kabul gören myo/dci dozu da bu şekilde. Türkiyede 32 tl lik ürün 10 günde bitiyor ama ayrı ayrı alınca dci ve myo biri 18 biri 20 dolara geldi bana. Üstelik biri üç aylık diğeri 4 aylık... Ve dediğim gibi dozu da fazla... Folik asit zaten sudan ucuz... yaklaşık 5 tlye ben 3 aylık alıyorum... belki fikir verir size de..

Eki Görüntüle 1983513
sonuç olarak bir pkoslu olarak ne yapmam gerek ya çok yabancı kelime var anlamadım açıkçası :olamaz: Rabbim gönlünüzden geçenleri hakkınızda hayırlı eylesin ve dualarınızı kabul eylesin inşallah

Eki Görüntüle 1983513
sen cevap veremeden ben araştırdım :) yinede teşekkür ederimmm

sonuç olarak bir pkoslu olarak ne yapmam gerek ya çok yabancı kelime var anlamadım açıkçası :olamaz: Rabbim gönlünüzden geçenleri hakkınızda hayırlı eylesin ve dualarınızı kabul eylesin inşallah

sen cevap veremeden ben araştırdım :) yinede teşekkür ederimmm
Amin canım hepimiz için insaallah...
Sen arastirmissin ama yazdıklarım belki baskalarina da karmasik gelmis olabilir, özet olarak yapilmasi gereken kismi yazayim. Inofolic adli ilac b vitaminidir. B8 vitamini çeşidi olan myo inositol ve d chiro inositolu içerir. Aynı zamanda folik asit olarak bilinen B9 vitamini içerir. Bu vitaminler birlikte kullanıldığında pcos hastalarında kan şekerini ve adeti düzenlemeye, yumurtlamaya yardımcı olur. Erkeklik hormonunu azaltır. Bunu kullanarak yumurtlayan ve hamile kalan pek çok kadın var. Yukarıda yazdığım şekilde içerik maddeleri ayrı olarak da satın alınabilir.
İnofolic combi kapsül: günde iki kapsül alınır. Her bir kapsül 550 mg myo, 13,8 mg dci, 200 mcg folik asit içerir.
İnofolic saşe toz: günlük 4 paket suya karistirilip içilir. Her bir paket 1000 gr myo ve 100 mcg folik asit içerir.
Ayri alinca da myo/dci oranini 40:1 seklinde ayarlayarak alinmali. 2000 gr myo ve 50 gr dci şeklinde günlük doz alinabilir. Folik asit ise gunluk 400 veya 500 mcg alinmalidir.
Bu takviyelerle gebe kalma desteklenmiş olur.

Buralar sessiz kalıyor hep... Kızlar yazın hadi neler yapıyorsunuz, adetin kaçıncı günü, bir şey kullanıyor musunuz...
Ben başlıyorum. Adetin 5. günündeyim. Arı sütü bal polen karışımı, avokado yağı, inositol+folik asit, d vitamini, goji berry kullanıyorum. Aslında klomen de düşünüyordum ama galiba bu gün başlamayacağım. Öteki aya bırakıyorum...

X