kızlar dün tetanoz aşısı vuruldum bugun ateşim çıktı çok kötü baş ağrısı kol ağrısı, korkudan ağladım bebeğe birşey olursa diye ondan da tansiyonum çıktı. hala iyi değilim doktor ateş düşürücü içmemi söyledi.vücudum reaksiyon veriyormuş. keşke hamile kalmadan önce vurulsaymışım. sağlıkocakları tüm gebelere vuruyor ,doğumdaki aletlerden bebek tetanoz kapmasın diye. çünkü tedavisi olmayan bir hastalık.
bence hamile kalmadan önce vurulmak gerekli en azından bebeğime birşey olur mu endişesi olmaz
hamile kalmadan önceki 10 yıl içinde vurulduysanız hamileyken tekrar gerekmiyor
canım yumurtalıklar rahimden daha yukarıdadır. yumurta orda oluşur ve döllenir. sonra da çatlayıp rahime düşer ,orda tutunur. sonra bebek oluşmaya başlar.
yani yumurtaların çatlamasını sağlayan sıvı sende hassasiyet yapıyordur onu hissediyorsundur balon gibi.yoksa yumurtalıklara ulaşmak imkansız.
ayrıca herkesin rahmi küçük,bebekle birlikte büyüyor korkma.
hiç test falan yapmadı canım önceden düşükler old.için heralde.
test yapmak daha iyi sonuçta ilaç içiyorum belki de boş yere.
metformini bazı doktorlar hiç kesmiyormuş bazıları hemen kesiyormuş bazıları kalp atışına kadar..yani kesin birşey yok canım hepsi kendine göre doğru.
doktorum sağolsun pek açıklama yapmaz sadece coraspin verme sebebinin bebeğe giden damarlarda tıkanıklık olması ihtimaline karşı kanı sulandırmak olduğunu söylemişti. korkudan içiyorum ben de. ama sonuçta ilaç bu.
bebek hayalinin suya düşmesiyle ne ilgisi var canım, progestan eksikliği görmüş heralde o yüzden progestan verdi sana ,bebeğin tutunmasını sağlayan bir hormondur. İçmen faydalı olacak