Pko ve kilo sorunu

Singil

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2019
263
263
53
30
Hanımlar yaklaşık 3 senedir evliyim 25 yaşındayım ve ilk adetimden beri pko hastası olduğumu öğrendim. Bebek istiyorum ama kilo sorunum da var 65 kiloyla evlendim şuan 85 kiloyum ne yaptımsa veremedim. Doktorlar kilo vermeden tedaviye baslamıyor kime gittiysem zayıfla gel diyor. Ben anlamıyorum ya neden kilolu olup hamile kalabilen yokmu. Elimden hiç bişey gelmiyor inanın. Artık öyle çaresiz hissediyorum ki. Yüzümde resmen sakallarım var aknelerle doldu cildim mahvetti bu hastalık. Barbie gibisin derlerdi çok güzel yüzüm vardı bekarken şimdi ise aynaya baktıkça erkek gibi hissediyorum. Hepsini geçtim bari bi bebeğim olsun istedim ama oda olmuyor. Nasıl hamile kalırım yardım edin bana nolur bi akıl verin çok bunaldım artık

Benim arkadasim da pko .Ayni seyi doktoru da soyledi kilo vermeden olmaz diye.diyetisyene giderek 14 kilo verdi.iyi bir diyetisyenle emin olun kilolarinizi vermek zor degil.umarim dilediginiz olur.gecmis olsun

Bu tedavi için malesef kilo vermeniz şart. Bebeğinize kavuşmak için bunu yapmalısınız. Bebeğinizi düşünerek belki kilo vermek için motive olursunuz

canım pko gebeliğe engel değil hormon testi yaptır sorunlu olanlar tedavi ile düzeltilir. bende de pco var kiloluydum veremedim. ama doktorum tedavimi bırakmadı beni hep destekledi takip etti. 6 ay tedavi gördüm gebe kalamadım ama umudumu yitirmedim tedavi bitiminden 5 ay sonra gebe olduğumu öğrendim...
bana da ilk başta bir kaç doktor teşhis bile koyamadan senin çocuğun olmaz deyip yolladılar sonra Rabbim yolumu bu doktorla kesiştirdi hala kendisine çok du ederim....
başka doktora git ve umudunu asla kaybetme veren Allah....
kilolu hamile kalan o kadar çooooook var ki....

Seni çok iyi anlıyorum canım zor bi durum bazi arkadaşlar pkola hamile kalmış onlar şanslı ziraa pkonun boyutları var ve şuan senin ki benimde en uçta olan ben de umutsuzluk yok tabiki zamanla Rabbim nasip edecek insaAllah dua et ve kilo vermeye çalış zor ama başaracağız

İnan hiç gitmedimse 6-7 doktora gitmişimdir ama ilgilenen olmadı sen ankarada mısın acaba hangi hastaneye girmiştim

Teşekkür ederim haklısın ama hiç iradem yok neden böyle oldum anlamıyorum zoruma gidiyor sanırım ondan bişey yapasım gelmiyor doktorlarda ilgilenmeyince işte böyle oldu

Benim arkadasim da pko .Ayni seyi doktoru da soyledi kilo vermeden olmaz diye.diyetisyene giderek 14 kilo verdi.iyi bir diyetisyenle emin olun kilolarinizi vermek zor degil.umarim dilediginiz olur.gecmis olsun
Çok teşekkür ederim. İrademi bulabilirsem inşallah bende isterim tabi Zayıflamak hayatımın her döneminde böyle kilolu biri değildim evlendikten sonra yavaş yavaş kilo almaya baslamışım farkında değilim

Bu devirde artık raporlu obez olmadiginiz surece kilo verememe diye bir durum yok. Kusura bakmayin tembellik ve bogazini tutamama var. 85 ile hamile kaldin diyelim gebelikte de aldin 15 (en iyimser tahminle... Geneli en az 20-30 arasi kilolar aliyor) 100 ile doguma gitmek var, bir de 60 a inip 20 kilo alip 80 ile doğuma gitmek var.. Aradaki farklari yazmaya sayfalar yetmez. Dost acı söyler.. Spor yapip bogazini tutacaksin. Doktorlar senin yerine spor yapamaz ya da senin yerine beslenme yapamaz. Sana yolu gosterir ilerlemek senin elinde. Teşhisi koymus zaten, ellerinde sihirli değnek yok. Teshisinle birlikte bir diyetisyene gidip yol cizeceksin ve uyacaksin. Tembellik yapma.

Evet çok haklısınız ben kabul ediyorum zaten hayatımın hiç bi döneminde böyle şişman olup diyet spor yapmak zorunda kalmadığım için zoruma gidiyor demek ki. Yapamadım kaç kere başladım bıraktım devamını getiremedim hiç iradem yok benim

İnan hiç gitmedimse 6-7 doktora gitmişimdir ama ilgilenen olmadı sen ankarada mısın acaba hangi hastaneye girmiştim
yok kuzum istanbul....bende senin gibi özel hastane devlet hastanesi gezdim durdum tam teşhisi bile koyamadan beni olmaz deyip gönderdiler....sonra tavsiye üzerine bir doktora gittim o vesile oldu herşey yoluna girdi

yok kuzum istanbul....bende senin gibi özel hastane devlet hastanesi gezdim durdum tam teşhisi bile koyamadan beni olmaz deyip gönderdiler....sonra tavsiye üzerine bir doktora gittim o vesile oldu herşey yoluna girdi
Sen Kaç kiloyla hamile kaldım canım

Teşekkür ederim haklısın ama hiç iradem yok neden böyle oldum anlamıyorum zoruma gidiyor sanırım ondan bişey yapasım gelmiyor doktorlarda ilgilenmeyince işte böyle oldu
Allah yardım etsin uzaktan konuşmak çok kolay çeken bilir silkenip kendinize gelin Allah yardım eder insaAllah yoktan var eden Rabbim ihmal etmez geciktirir en güzelini verecek

Benim arkadasim 110 kilo ile hamile kaldi ama pco değildi. Bendesizle ayni sorunu yasiyorum 63den 90a ciktim pco ve prolaktin yüksek cikti kilo ver hamile kalabilirsin bu sekildr zor imkansiz hatta dedi stresten daha cok aldim yuzum kil dolu lazer yapma dedi isinlar yumurtaliklara zarar verir dedi. Yarida biraktim.sivilce cikmayan yuzumde sivilce doldu

kaç yılık evlisiniZ

6aylik evliyim ben. Adet bildim.bileli 2 gun surerdi ve hep haftasonuna denk gelirdi doktora gidemezdim tesaduf ilk gun haftaicine denk geldi gittim teat yapti.
Anladım insaAllah geçer diycem ama tedavisi yok malesef yaşam tarzınızı ve kilo vermeli insan bazıları hamile kalıyor zaman herşeyin ilacı

6aylik evliyim ben. Adet bildim.bileli 2 gun surerdi ve hep haftasonuna denk gelirdi doktora gidemezdim tesaduf ilk gun haftaicine denk geldi gittim teat yapti.
Benim arkadasim kendi bildi bileli kiloluydu.spor yapamiyor isinden dolayi bircok sey denedi kendi kendine ama diyetisyenin dediklerine birebir uyunca spor yapamadigi halde kilo verdi.Wger gercekten bebek istiyorsanız kendinize hedefbelirleyin ve yapacaginjzi dusunuyorum..

Canım öncelikle merhaba. Bende evlendiğimde 65 kg idim şu son üç aya kadar korumuştum kilomu. Herneyse 72-73 kg ile pko var dedi doktor adetimde iki ay gecikmişti nerden baksanız. Doktor ömür boyu diyet ve egzersiz yapmam gerektiğini söyledi. O ay adet oldum ikinci ay tedaviye başladım ve ilk ay yani bu ay gebe kaldım Rabbime şükür. Yalnız diyet yapmadım. Yani zayıflamadım gebe kaldım. Gebelik takibi için tartıldım Ayakkabı kazak kot vs. toplamda 75.1 geldim. Bebeğim sağlıklı doğsun da başka bişey istemiyorum. Kg verecek azim versin Rabbim hepimize ve isteyen herkese de evler nasip etsin .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…