• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pko olupta MEetformi (Glifor,Glucophage) Kullananlar

bana herhangi bir rahatsızlık vermiyoru bu ilacı kullanmak. artık otomatikleştimde hiç unutmuyorum. sabah akşam 1000lik yutuyorum rahatım mutluyum huzurluyum. ömür boyu kullanmam gerekiyormuş ayrıca birde guatr ilacımı tamam dedim kullanırım büyütülcek birşey değil. tek sıkıntım bebeğimin olmamasıydı. allaha şükür bebeğim tüp bebekte bile gelmemişken kendiliğinden giriverdi hayatımıza şimdi hamileyim 16. haftamız oğlumla. herkese allahtan şifa diliyorum:61:

gittiğim endokrin uzmanı da bana ömür boyu kullanabilirsin dedi....bakalım hamile kalıyım da bebekten sonra adet durumları falan ne olucak. ona göre karar veririm...

bana herhangi bir rahatsızlık vermiyoru bu ilacı kullanmak. artık otomatikleştimde hiç unutmuyorum. sabah akşam 1000lik yutuyorum rahatım mutluyum huzurluyum. ömür boyu kullanmam gerekiyormuş ayrıca birde guatr ilacımı tamam dedim kullanırım büyütülcek birşey değil. tek sıkıntım bebeğimin olmamasıydı. allaha şükür bebeğim tüp bebekte bile gelmemişken kendiliğinden giriverdi hayatımıza şimdi hamileyim 16. haftamız oğlumla. herkese allahtan şifa diliyorum:61:

okuyunca gözlerime inanamadım nasıl oldu nasılll
bende tiroid ilacı alıyorum metformine yeni başladım
ve bende 2 kez tüp denedim ama olmadı şimdi 3.için hazrlık yapıyoruz
keşke gelse yavrum benimde

Ben de bugün Glifor içmeye başladım. Dün yumurta yetmezliği teşhisi konuldu. İlk başta inanamadım. Adet düzensizliği hiç yaşamadım, vücudumda herhangi bir belirti olmadı, tüylenme vs. hiçbir şikayetim yok, sadece bebek istiyorum diye doktora gittim ve ultrasonda doktorum pcos gördü ve hormon testimde deLh, Fsh'nin iki katı çıktı. Çok yüksek değiller ama Lh yüksek sonuçta. Bu akşam bir tane içtim 1000mg. Umarım faydasını görürüm. Pcoslu olma fikrine henüz alışamasam da sanırım ben de artık Pcosluyum... Rabbim şifasız dert vermesin kimseye.

Kızlar,tüm yazılanları okumaya çalıştım. Metformin ve ona benzer ilaçları kullanan arkadaşlar ilaca başlamadan önceki açlık glukoz ve insülin değerlerini de yazabilirler mi rica etsem..Benim glukoz 105, insülin 10 çıktı ve doktorum insülinle ilgili bir ilaç kullanımına gerek olmadığını söyledi.Yorumlarınızı bekliyorum.

arkadaşlarr bende polikistik over hastasıyom sol overde kislerim oluyodu doktora gtm tamamen yok olmuşşş sağ overde çokküçük bir kistim varmış düzenli her ay regl oluyorum ve kılomda normal hatta biraz zayıfım ve doktorum bana ilaç vermediii şuan bekarımm ama ileride çocuğumun olmamasından korkuyorum şimdiden tedavi olmak istiyorumm ama ilaç vermedii hçç ne yapmalıyımmm arkadaşşlarr kafamı çok kurcalıyo buuu sorularrrr pko hastalarındaa çocuğu olan varsa yazarsaaa sevinirimm;(((

arkadaşlarr bende polikistik over hastasıyom sol overde kislerim oluyodu doktora gtm tamamen yok olmuşşş sağ overde çokküçük bir kistim varmış düzenli her ay regl oluyorum ve kılomda normal hatta biraz zayıfım ve doktorum bana ilaç vermediii şuan bekarımm ama ileride çocuğumun olmamasından korkuyorum şimdiden tedavi olmak istiyorumm ama ilaç vermedii hçç ne yapmalıyımmm arkadaşşlarr kafamı çok kurcalıyo buuu sorularrrr pko hastalarındaa çocuğu olan varsa yazarsaaa sevinirimm;(((

pko tedavi edilecek bir hastalık değildir.yani kesin tedavisi yok,ilacı içtim iyileştim gibi bir durum yok.pkoda önemli olan düzenli regl olabilmek..atılamamış yumurtaların kist oluşturmaması için.tipik olarak LH hormonu,FSHtan yüksek oluyor bizde,bu da genelde pko'nun ilk belirtisi olan regl düzensizliği yapıyor.(yumurtaların olgunlaştıktan sonra çatlayıp atılamaması) ben de evlenmeden önce normal kiloma göre çok zayıftım ve regl düzenliydi..
pkonun en büyük düşmanları kilo alınması(ki hastalık mı buna sebep oluyor,yoksa kilo alımı mı pkoyu tetikliyor hala belirsiz dedi dr.um),aşırı stres ve hareketsiz bir yaşam.
eğer reglin düzensiz değilse,fazla kilon yoksa şu an yapılacak bir şey yok senin için.buna sevinmelisin,en azından kendiliğinden regl olabiliyorsun.pek çok pkolu arkadaşımız aylarca regl olamıyor..
evliyken eğer regl düzensiz ve bebek istenmiyorsa,regl olabilmeyi sağlamak için d.kontrol hapı veriyorlar.ama bebek isteniyorsa başka ilaçlarla yumurtlama sağlanıyor..
kısacası önemli olan aslında kadının regl olması,çünkü regl olamadığımız her ay yumurtalıklarımızda kistler oluşuyor,rahim duvarımız fazla östrojene maruz kalıyor,önlem alınmazsa rahim duvarı kalınlaşıyor ve çok ilerlerse rahim kanserine yol açabiliyor.
umarım yardımcı olabilmişimdir.

bu arada ben metformin kullandığımın ilk ayında 32.gün regl oldum arkadaşlar :) buna çok sevindim..ayrıca kasıklarımda ağrı ve servikal mukusu da gözlemlemiştim..yani ilaç daha ilk aydan işe yaradı bence..şimdi bu ayki siklusumun 9. günündeyim,ateş ölçümü yapıyorum..bu kez ovulasyonu kaçırmazsam değerlendireceğim :) bana ve bebek isteyen herkese iyi şanslar ;)

slm arkadaşlar bende glukofen kullanıyorum 5aydır falan onceden dogum kontrolsuz adet olamıyordum ama bu ialcı kullanmaya vbaşladıgımdan beri en azından yumurtladıgımı anlayabılıyorum 4aydır cok güzl bu ilaçla düzenli bi şeklide adte oldum ama bu ay gecıktı cok az kahve ve pembe leklenme oldu ve hala adet olamadım test yaptırcak inş.hamıleyımdır rabbım isteyen herkese versın inş.

arkdaşlar dokturda bana bu ilaçtan verdi şeker yüklemesi falan yapmadı insülün direncimin ne durumda olduğunu bilmiyorum sonuçta bu şeker hapı şeker hastası olmadığn halde kullanıldığnda hastalığı tetikleyebilri birde dr pkolu olanlara bu ilaç dışında başka ilaç verdi mi dokturum baba sadece bu ilacı verdi ek başına bu ilaç hamile kalmaya yadımcı olur mu cvp verirseniz sevinrm yoksa konu açıcam:):):

bu arada ben metformin kullandığımın ilk ayında 32.gün regl oldum arkadaşlar :) buna çok sevindim..ayrıca kasıklarımda ağrı ve servikal mukusu da gözlemlemiştim..yani ilaç daha ilk aydan işe yaradı bence..şimdi bu ayki siklusumun 9. günündeyim,ateş ölçümü yapıyorum..bu kez ovulasyonu kaçırmazsam değerlendireceğim :) bana ve bebek isteyen herkese iyi şanslar ;)

aynen sardunyacığım. ilk kullandığım ayda 32. gün regl olmuştum....

arkdaşlar dokturda bana bu ilaçtan verdi şeker yüklemesi falan yapmadı insülün direncimin ne durumda olduğunu bilmiyorum sonuçta bu şeker hapı şeker hastası olmadığn halde kullanıldığnda hastalığı tetikleyebilri birde dr pkolu olanlara bu ilaç dışında başka ilaç verdi mi dokturum baba sadece bu ilacı verdi ek başına bu ilaç hamile kalmaya yadımcı olur mu cvp verirseniz sevinrm yoksa konu açıcam:):):

canım benimde insülin direncim yokdu ama bana çok iyi geldi. pko hastalığında ille de şeker sorunun olması gerekmiyor. bu ilaç yapılan araştırmalarda, normalde diabet tipi II olanlarda kullanılıyordu ama dediğim gibi, tesadüfen (kaç yıl önce bilemem ama anladığım kadarıyla 10 yıl önce) bu ilacın PKO lularda çok işe yaradığı keşfedildi......

canım benimde insülin direncim yokdu ama bana çok iyi geldi. pko hastalığında ille de şeker sorunun olması gerekmiyor. bu ilaç yapılan araştırmalarda, normalde diabet tipi II olanlarda kullanılıyordu ama dediğim gibi, tesadüfen (kaç yıl önce bilemem ama anladığım kadarıyla 10 yıl önce) bu ilacın PKO lularda çok işe yaradığı keşfedildi......

tşk ederim cnm cnm peki cnm bu ilaç ek başına hamile kalmayı sağlıyor mu ben 50 günde 1 adet oluyorum bu ilaç inş işime yarar ben 1.65 boyunda ve 50 kiloyum klio probelim de yok inş işe yarar doktur klomen vb ilçalrı ilk etapta vermmesin nedeni ne olabilr burda bilgilebdkten sonra bu sorular aklıma geldi gelecek ay dokruma sorayım

tşk ederim cnm cnm peki cnm bu ilaç ek başına hamile kalmayı sağlıyor mu ben 50 günde 1 adet oluyorum bu ilaç inş işime yarar ben 1.65 boyunda ve 50 kiloyum klio probelim de yok inş işe yarar doktur klomen vb ilçalrı ilk etapta vermmesin nedeni ne olabilr burda bilgilebdkten sonra bu sorular aklıma geldi gelecek ay dokruma sorayım

bu ilaç metabolizmayı düzeltip adetini düzenliyor. bu sayede tekrar yumurtlamaya başlıyorsun. ama benim endokrin uzmanım ancak 4 ay kullanımdan sonra işe yarıyor demişti....

ben 6 aydır kullanıyorum ve adetim acaip düzenlendi.....

cnm gördüğüm kadarıyla sen bu konuda baya bilgilsin bilgilemek için genelde yazdığm mesaj yazdım özelde daha çabuk cvplarsın diye:):):ama tşk ederim hemen cvpladın

canım bu topiği baştan sona kadar oku...orda herşeyi yazdım. özelden yazsam bile aynı şeyleri yazıcaktım......

başka sorun olursa, seve seve cevaplarım tabiki....

canım bu topiği baştan sona kadar oku...orda herşeyi yazdım. özelden yazsam bile aynı şeyleri yazıcaktım......

başka sorun olursa, seve seve cevaplarım tabiki....

cnm çok başatan sona kadar okudum çok bilgilendm tşk ederim son olarak bi şeyddaha sorucam sen bunu ilacın yanında başka ilaç kullanıyormusn yumurtlama için birde doktur bana pko demedi yumurtlama tembelliği dedi aynı şey mi acaba

cnm çok başatan sona kadar okudum çok bilgilendm tşk ederim son olarak bi şeyddaha sorucam sen bunu ilacın yanında başka ilaç kullanıyormusn yumurtlama için birde doktur bana pko demedi yumurtlama tembelliği dedi aynı şey mi acaba

valla ben sadece glifor, bebe aspirini, folik asit ve kısa süredir saç dökülmesi için benexol b1 kullanıyorum. bir dahaki adetimden sonra doktora gidip yumurta olup olmadığına baktırıcam. daha hiç yumurtlama ilacı kullanmadım (klomen) dediğim gibi yumurtluyormuyum kendimden ona bir baktırıyım... benim hedefim ilk önce adet düzenlemek ve kilo vermekdi..yaklaşık 5 kg verdim.
sen mutlaka hotmon testi yaptır. orda çıkar PKO olup olmadığın. LH eğer FSh dan yüksekse, pko sun demektir. doktoruna mutlaka adetin 3. günü kan aldırmak istediğini söyle. yumurta tembelliği genelde pko belirtisi oluyor. senin şimdi başlangıç olabilir, o yüzden tüm bu pko nun getirdiği yan etkileri yaşamıyor olabilirsin. ilerisi için önlemini al derim. ben 10 yıl doğum kontrol hapı kullandım. bırakır bırakmazda belirtiler başladı. hatta ilk hormon testim düzgün çıkmıştı çünkü d.kontr. hapını bırakalı daha 30 gün falan olmuştu. (do.kntr. hapları kullandığın sürece adetini ve hormonlarını düzenler) ama 2-3 ay sonra şikayetler tekrar başlar.....

dediğim gibi, sen mutlaka bir kan aldır ama adetinin 3. ya da 4. günü.....

valla ben sadece glifor, bebe aspirini, folik asit ve kısa süredir saç dökülmesi için benexol b1 kullanıyorum. bir dahaki adetimden sonra doktora gidip yumurta olup olmadığına baktırıcam. daha hiç yumurtlama ilacı kullanmadım (klomen) dediğim gibi yumurtluyormuyum kendimden ona bir baktırıyım... benim hedefim ilk önce adet düzenlemek ve kilo vermekdi..yaklaşık 5 kg verdim.
sen mutlaka hotmon testi yaptır. orda çıkar PKO olup olmadığın. LH eğer FSh dan yüksekse, pko sun demektir. doktoruna mutlaka adetin 3. günü kan aldırmak istediğini söyle. yumurta tembelliği genelde pko belirtisi oluyor. senin şimdi başlangıç olabilir, o yüzden tüm bu pko nun getirdiği yan etkileri yaşamıyor olabilirsin. ilerisi için önlemini al derim. ben 10 yıl doğum kontrol hapı kullandım. bırakır bırakmazda belirtiler başladı. hatta ilk hormon testim düzgün çıkmıştı çünkü d.kontr. hapını bırakalı daha 30 gün falan olmuştu. (do.kntr. hapları kullandığın sürece adetini ve hormonlarını düzenler) ama 2-3 ay sonra şikayetler tekrar başlar.....

dediğim gibi, sen mutlaka bir kan aldır ama adetinin 3. ya da 4. günü.....

cnm ben hormon testi yaptırdım bu ay değerlerim şunlar
tsh:0.637
fsh:4.48
lh:9.17
prolakin:14.79
doktur bu esin üzerine bana glucuphage verdim izmirdeyim ben arastrıp gittm dokura umarım iyi gelir doktur....

Back
X