• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pko olupta MEetformi (Glifor,Glucophage) Kullananlar

en önemlisi kilo vermeni tavsiye ederim[/QUOTE

Kilo sorunum kalmadı eskiden 90 kiloydum diyete girdim 40 kilo verdim şu ana 50 kiloyum ama yumurtlama fln olmuyor bende gibi geliyor bana çok ilerlemiş pko belkide bilmiyorum bir dr. gitmek lazım ama gidemiyorum bi türlü bişey der daha da kendime gelemem korkusundan pko olduğumu öğrendiğimde aylarca ağlamıştım depresyona girdim resmen şimdi de kalkıp daha da kötüsünü söylerse naparım bilmiyorum. Korkunun ecele bi faydası da yok halbu ki.

en önemlisi kilo vermeni tavsiye ederim[/QUOTE

Kilo sorunum kalmadı eskiden 90 kiloydum diyete girdim 40 kilo verdim şu ana 50 kiloyum ama yumurtlama fln olmuyor bende gibi geliyor bana çok ilerlemiş pko belkide bilmiyorum bir dr. gitmek lazım ama gidemiyorum bi türlü bişey der daha da kendime gelemem korkusundan pko olduğumu öğrendiğimde aylarca ağlamıştım depresyona girdim resmen şimdi de kalkıp daha da kötüsünü söylerse naparım bilmiyorum. Korkunun ecele bi faydası da yok halbu ki.

yani canımcım, doktor sana kandersin dememiş! ama bravo 40 kg nasıl verdiysen artık. ama mutlaka doktora git. yoksa çözüm alternatiflerini hiç öğrenemezsin.

yumurtlama olmuyorsa, klomen vericektir. sanırım 10 TL :-) çok basit yani.....

slm arkadaşlar bende sizdenım:1:
bende pko ve hipotroit liyim
3 aydır levotiron kullanıyorum troit için çok şükür değerlerim düştü ama ilaca devam
endokrin im şeker ilacına gerek yok diyor insülin direnci yokmuş
kadındogum dr.um da diyetisyenimde glukophace kullan dedi hem kilo verdirir hemde yumurtlamanı sağlar diyo.ne yapacağımı bilmiyorum kullansammı kullanmasammı?????
FSH 5.67
LH 5.98
testosteron serbest 3.92

sizce neyapmalıyım???
buarada 30 yaşındayım ve bir kızım var 8 yaşında :49:2.için uğrşıyoruz

metformin kullanmak için insülin direncin olması gerekmiyor. benimde yok ama mucize gibi geldi ilaç bana....

:43:slm canım benim de derdim pkos glugofen bende kullandım ma sadece 1 ay çok bulantı yaptı.yasmin kullanıyorum ve benim en büyük sorunum kilo artışı sendede varmı..57 kiloydum doğum öncesi 5 yıl oldu şuan 85 kiloyum ne yaptıysam veremdim veriyorum tekrar alıyorum.endokrinede gittim sonuç boşş..ne yapmam gerektiğini debilmiyorum çok zor durumdayım..

valla düzgün beslenme ve hareket ile aslında oluyor. çok zor biliyorum. ben 2 yıldır 60 kg nn üzerindeydim...50 li rakamları görmeyeli uzun zaman olmuştu. çok diyet yaptım, aç kaldım ama olmadı bi türlü....sonra diyet değil düzgün beslenme yaptım ve birden kilolar gitti...

metformin çok yardımcı oldu ama...bulantılar bir süre sonra geçiyor. Keşke devam etseydin! Bu hastalığa tek çare!

bende mayıstan berı glukofen 1000lık kullanıyorum yaklasık 5 senedır pko hastasıyım kadın dogumcu sekerden suphelenıp tahlıl yaptırdı dahılıyeye sevk ettı sonuc olarak seker hastalıgı teshıs edıldı anne tarafının hepsınde vardı zaten rısk grubundaydım...ılk baslarda yan etkısını cok gordum ozellıkle ıshalden dısarıya cıkamaz haldeydım ama cok sukur azaldı artık arada oluyo seker durumuda bellı olmuyor bazen yukselıyor yemesemde stresten oluyo. bızde esımdede sorun var o nedenle azın ılk tup bebek denememız olumsuz oldu bakalım hayırlısı...artık dr gıtmıyorum cok sıkıldım cunku 5 senedır kendımın dr oldum:)

pko varmı bilmiyorum ama kist var bunu biliyorum.doktor cok sayıda var dedi ki aylar öncede biri patladıgı için 1 hafta hastanede yattım tedavi gördüm.adelerim düzenli birkaçgün önce yada birkaçgün sonra oluyor..olmadığım hiç bir ay yok.hormon testinde herşey normal kan testinde herşey normal görünüyor. neyse 1 aydır diane 35 kullanıyorum doktor tavsiyesi üzerine ama diaformin1000 yada glukofen850 alsam diane yerine bir şey olurmu? sadece pko dami yoksa her çeşit kistte kullanılıyormu?bilgisi olan varsa ve cevaplarsa sevinirim..
bu arada iki ilacı da aldım ama fikirlerinize ihtiyacım var kullanıp kullanmama konusunda..

kızlar slm bende pkos haatasıyım ibrahim saraçoğlunun bir kürü var soğan suyu onu muhakak deneyin sürekli yapıldığında yumurtalık kistlerini miyomları tamamen temizliyormuş..ben denedim gerçekten adetleri düzenliyor.ama gelin görünki ben bu konularda süreklilik getiremiyorum devam etmek çok önemliymiş 15 gün yapıp 15 gün ara veriyorsun valla gerçekten çok zor ALLAH daha büyük hastalıklardan korusun herkezi.herkeze acil şifalar diliyorum..

pko varmı bilmiyorum ama kist var bunu biliyorum.doktor cok sayıda var dedi ki aylar öncede biri patladıgı için 1 hafta hastanede yattım tedavi gördüm.adelerim düzenli birkaçgün önce yada birkaçgün sonra oluyor..olmadığım hiç bir ay yok.hormon testinde herşey normal kan testinde herşey normal görünüyor. Neyse 1 aydır diane 35 kullanıyorum doktor tavsiyesi üzerine ama diaformin1000 yada glukofen850 alsam diane yerine bir şey olurmu? Sadece pko dami yoksa her çeşit kistte kullanılıyormu?bilgisi olan varsa ve cevaplarsa sevinirim..
Bu arada iki ilacı da aldım ama fikirlerinize ihtiyacım var kullanıp kullanmama konusunda..

lütfen burada kısa bir süre önce yazdıklarımı oku. Ikisi de çok farklı ilaçlar! Kistler erimez! Doğum kontrol hapı daha fazla kist oluşmasını engeller, hormon ve adetleri düzenler ama bırakınca şikayetler devam eder! Metformin çok farklı bir şeydir, lütfen sayfaları oku....

bendeeee pikoluyummmmmmmmmmmmmmm:57: kan idrar ve smear testim temiz çıktı hormon testimi bekliyorum şimdi reglim düzenli tek sorunum kilo alıyorum ve veremiyorummm ne yapsamda olmuyo ayrıca bebek isiyorum:50:

bu arada doktor henüz bana ilaç falan vermedi acaba hormon testinden sonramı kesin belli olcak öylemi ilaç vercek???:14:

canım saol cevap verdiğin için peki bişi daha sorsam eğer bilgin varsa cevaplarsan çok sevinirim.rahim filmi çektirmem şartmı yani pikolu olduğumu öğrendim filmde isterlermi

evet genelde öyle oluyor. bebek istemiyorsan doğum kontrol hapı, istiyorsan Metformin...

biricik ben de metformin tarzı haplar kullansam doğum kontrol hapları kullanmak istemiyorum artık en son kasım ve aralıkta kullandığımda çok çarpıntılar yaşadım yan etkileri çok fazla,glifor olur mu ki bana da buna doktor mu karar verecek adetimi düzene soksun yeter.. Nasıl olsa kist oluşumu ilaçları bıraktığın anda başlıyor, onu önlemek mümkün değil..
bu arada ben 15 yaşımdayken pko bende başladığında ben 42 kiloydum ve 7 ay adet görmedim...
yani 1.60 boyum çok zayıftım o dönemlerde kilo ile çok ilgili değil sonra da kilom hep normal gitti.. Şimdi sadece karın bölgemde yağlanma var 56 kiloya çıktım :(

bende pok hastasyıyım ilk gebeliğim düşükle sonuçlandı , ama adetlerim düzenli olduğu için şimdilik bir tedavi yönetimene başlanmadı, okuyunca korktum acıkcası ben aşırı kilolu değilim bu yüznden normal sanıyordum ama zayıf olupta ileri derecelerde olan arkadaşları görünce kokrttum işte , hastalıgımla ilgili çok şey bilmiyorum genetik oldugu söylendi :26: :26:annem tarafımın hepsi şişman ve bir sürü çocukları var sanırım baba tarafından gelmiş olmamalı :50: hastalığı tanıma aşamasında bana yardımcı olurmusunuz

Biz bu metformini kullanıyoruz da ne kadar süre kullanmak gerekir ömür boyu mu kullanmak zorundayız bu ilaçları (glucophage. glifor vs.) Bilgisi olan paylaşsın lütfen.

bende pok hastasyıyım ilk gebeliğim düşükle sonuçlandı , ama adetlerim düzenli olduğu için şimdilik bir tedavi yönetimene başlanmadı, okuyunca korktum acıkcası ben aşırı kilolu değilim bu yüznden normal sanıyordum ama zayıf olupta ileri derecelerde olan arkadaşları görünce kokrttum işte , hastalıgımla ilgili çok şey bilmiyorum genetik oldugu söylendi :26: :26:annem tarafımın hepsi şişman ve bir sürü çocukları var sanırım baba tarafından gelmiş olmamalı :50: hastalığı tanıma aşamasında bana yardımcı olurmusunuz

yumurtlama dönemimizde sorun var tek bir yumurtanın olgunlaşıp dışarı çıkması gerekirken bizde birden fazla yumurta büyümeye çalışıyor ve hiçbiri yeterli büyüyemediğinden kistler olarak kalıyor fazla yumurtalık sayısı ile doğan kız bebeklerde olan bir hastalık bu aslında kilo ile ilgili değil ama kilo almaya müsait hale geliyorsunuz çünkü hormonların dengesi bozuluyor...
her şişman kadın pko olacak diye bir durum yok yani ben çok zayıfken de bende pko vardı bu sizin yumurta sayınızla ilgili... bu sebeple genetik yanı var denir...

Son düzenleme:
canım saol cevap verdiğin için peki bişi daha sorsam eğer bilgin varsa cevaplarsan çok sevinirim.rahim filmi çektirmem şartmı yani pikolu olduğumu öğrendim filmde isterlermi

çektirirsen çok iyi olur kendini sağlama alırsın. boşuboşuna vakit kaybetmemiş olursun. çoğu doktor nedense rahim filmi çekmeyi sevmiyor ama sen çektir mutlaka

biricik ben de metformin tarzı haplar kullansam doğum kontrol hapları kullanmak istemiyorum artık en son kasım ve aralıkta kullandığımda çok çarpıntılar yaşadım yan etkileri çok fazla,glifor olur mu ki bana da buna doktor mu karar verecek adetimi düzene soksun yeter.. Nasıl olsa kist oluşumu ilaçları bıraktığın anda başlıyor, onu önlemek mümkün değil..
bu arada ben 15 yaşımdayken pko bende başladığında ben 42 kiloydum ve 7 ay adet görmedim...
yani 1.60 boyum çok zayıftım o dönemlerde kilo ile çok ilgili değil sonra da kilom hep normal gitti.. Şimdi sadece karın bölgemde yağlanma var 56 kiloya çıktım :(

canım bu hastalık yıllar içinde ilerliyor. şimdi önlem al ki, ilerde daha fazla sorun olmasın. metformini mutlaka sor doktoruna....kullanmanı şiddetle tavsiye ederim...

Biz bu metformini kullanıyoruz da ne kadar süre kullanmak gerekir ömür boyu mu kullanmak zorundayız bu ilaçları (glucophage. glifor vs.) Bilgisi olan paylaşsın lütfen.

tam onu doktoruma sordum...daha doğrusu doktorlarıma. jinekolog+endokrin uzamanı...hamileliğin 3. ayına kadar. doğum olsa da doğumdan sonra ömür boyu kullanmakta bir sakınca yokmuş. ben zaten çok memnunum, ve ömür boyu vazgeçmem!

Back
X