• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pko olupta MEetformi (Glifor,Glucophage) Kullananlar

rica ederim :) uzun zaman oldu yoğunum bakamadım siteye,ama aklım sizlerde...moral çok önemli,bu ay moralimi yüksek tutacağım,hepimiz de öyle yapalım bence..bol sıhhat :))

biricik,benim en son adetim 16 ocak..dün soğan kürüne başlayayım dedim ama bir kez içebildim günde,vakit olmadı bu aralar çok yoğunum..kayınvalidem ameliyat oldu dün..rahim yumurtalıklar alındı..bugün de benim babam ameliyat oldu bel fıtığından,iş yeri de acayip yoğun bu ara..bir de formasyon alıyorum final tarihlerim yaklaştı,üşütmek üzereyim..ama yine de moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum :) glikofene 18 ocakta başladım..yalnız dün ve bugün yumurtalıklarıma bir sancı giriyor,acaba yumurtluyo muyum diye merak ediyorum..

sardunyacığım, en son 16 ocakta adet olduysan bu tarihte yumurtlaman pek mümkün değil ama tabi belli olmaz. benim tek açıklayabildiğim şey metformin yüzüden. benim ilk ay..ooyyy nasıl hissettim yumurtaları, o beyaz akıntı da geldi..vay beee dedim kendi kendime, demek böyle oluyormuş yumurtaların çalışması!! hehehhe...aslında bişey söylemek için çok da erken, 2 ay sonra daha kesin bişeyler olur...

bende yumurtluyomuyum yani diyodum demek ilacın etkisimi bu:( üzüldüm yaa çok acayip bi çalışmaa var kasıklarımda akıntıda aynen o yumurtlama zamanında oluşan yani o bilgilerdeki gibi çok esnek aman çalışsınlarda yumurtlama 3 4 ay sonra olsun yeterki düzelsin önce adetlerim bebek sonra

bende yumurtluyomuyum yani diyodum demek ilacın etkisimi bu:( üzüldüm yaa çok acayip bi çalışmaa var kasıklarımda akıntıda aynen o yumurtlama zamanında oluşan yani o bilgilerdeki gibi çok esnek aman çalışsınlarda yumurtlama 3 4 ay sonra olsun yeterki düzelsin önce adetlerim bebek sonra

evet reyyancım, bakalım doktor ne diyecek sana....önce adet düzenleme şart...

midem ağzımda dolaşıyorumm. kafayı yemek üzereyim :52: aslında yemek yedirtmiyor güzel bişe de ahh bu bulantı ne zaman geçer ya herşeyden iğrenir oldum :( doğum kontrol hapı kullanmadan glukofeni kullanıyorum inşallah işe yarar da bu ay adet olurum :( bitkisel çaylarda içiceeem :) püfff püfff neden normal kadınlar gibi deilizzz. acaba kadın mıyız :P:P:P::52:

Hanımlar yumurtladığımızı nasıl anlıyoruz bilgilendirirmisiniz beni lütfen benim hiç bir bilgim yok bununla ilgili lütfen bilen anlatsın.

mrb kızlarrr bende sizdenim :52: bende glifor kullanıorum 1000 mg günde iki kere iki aydır kullanmaya basladım gecen ay adet oldum ama bu ay olamadım gerci bu ay biraz aksatmıstım :50: ondan olabilirmi dün doktora gittim adet söktürücü verdi birde soğan kürüne basladım hepsi bir arada oluo ne yapayım sizce :26:

Arkadaşlar yumurtlamanın belirtilerini sormuştum kimse cvp vermemiş kimse bilmiyormu bunun belirtilerini yoksa cvp vermek istemediğiniz için mi bişey yazan yok:26:

mrb kızlarrr bende sizdenim :52: bende glifor kullanıorum 1000 mg günde iki kere iki aydır kullanmaya basladım gecen ay adet oldum ama bu ay olamadım gerci bu ay biraz aksatmıstım :50: ondan olabilirmi dün doktora gittim adet söktürücü verdi birde soğan kürüne basladım hepsi bir arada oluo ne yapayım sizce :26:

en doğal nasıl adet olabilioyrsan onu dene . adet söktürücülerin yanında soğun suyu kullanırsan daha çabuk adet olursun mesela bende farlutal kullanıodum onunla beraber soğan suyu içiodum beş altı tane farlutaldan aldıktan sonra açılıyodu. bazen kendi bile açılıyodu. :52:

pko varmı bilmiyorum ama kist var bunu biliyorum.doktor cok sayıda var dedi ki aylar öncede biri patladıgı için 1 hafta hastanede yattım tedavi görüfm. neyse 1 aydır diane 35 kullanıyorum doktor tavsiyesi üzerine ama metmorfin alsam diane yerine bir şey olurmu?sadecepko dami yoksa her çeşit kistte kullanılıyormı?bilgisi olan varsa sevinirim..

en doğal nasıl adet olabilioyrsan onu dene . adet söktürücülerin yanında soğun suyu kullanırsan daha çabuk adet olursun mesela bende farlutal kullanıodum onunla beraber soğan suyu içiodum beş altı tane farlutaldan aldıktan sonra açılıyodu. bazen kendi bile açılıyodu. :52:

deneyelim bakalım denemedimiz şey kalmadı yha bebişte istios iki aydır onun içinde bi sürü sey denios deneme tahtası oldum :52:

Arkadaşlar yumurtlamanın belirtilerini sormuştum kimse cvp vermemiş kimse bilmiyormu bunun belirtilerini yoksa cvp vermek istemediğiniz için mi bişey yazan yok:26:

adet durumunu yani süklusunu hiç bilmiyorum. pko ne kadar ilerde bilmiyorum ama genelde:

1. bazal ısı ölçme sistemi....

2. süklusunun ortasında bazı kadınlar yumurtalıklarında hafif sancı, çekme hissediyor.

3. ovulasyon testleri....(LH 'ın yükseldiği zaman test bunu gösteriri) ama polikistik overlilerde zaten LH hep yüksektir, o yüzden pek işe yaramaz.

4. servikal akıntı. yine süklusun ortasında...yumurtanın beyazına benzeyen bir akıntı....

5. doktora gidip ultrasonda baktırmak....

pko varmı bilmiyorum ama kist var bunu biliyorum.doktor cok sayıda var dedi ki aylar öncede biri patladıgı için 1 hafta hastanede yattım tedavi görüfm. neyse 1 aydır diane 35 kullanıyorum doktor tavsiyesi üzerine ama metmorfin alsam diane yerine bir şey olurmu?sadecepko dami yoksa her çeşit kistte kullanılıyormı?bilgisi olan varsa sevinirim..

metformin kistleri eritmez. bu bir metabolik hastalıktır. zaten doktorun sıra sıra kist (ki onlar kist değil, içi dolu kesecik ve bu follikellerin çatlamamasından kaynaklanıyor) bunun içiçn LH hormonun sorumludur. polikistik overlilerde LH genelde yüksek olur.

doktorun hiç hormon testi yapmadımı? yapması gerekirdi 100%
diane 35 hormonları düzenler, kistleri pek eritmez ama daha fazla oluşmasını engeller. onun için vermiştir doktor. hapı bırakınca tekrarlar herşey eskisi gibi olur. sana tavsiyem, doğum kontrol hapını bırakıp 2-3 ay sonra adet olduktan adetinin 3. günü kan aldırıp hormon testi yapman. neden 2-3 ay sonra dersen. diane 35 den daha hormonların normal gözükebilir de ondan...

hormon testi yaptı herşey normal dedi. adetlerim düzenliydizatn bu hapı kullanmaya başlamadan öncede 1 2 gün önce yada sonra olurdu yanidüzenliydi..neyse dinaeye devammı edeyim metforminmi alayım?
metformin kistleri eritmez. bu bir metabolik hastalıktır. zaten doktorun sıra sıra kist (ki onlar kist değil, içi dolu kesecik ve bu follikellerin çatlamamasından kaynaklanıyor) bunun içiçn LH hormonun sorumludur. polikistik overlilerde LH genelde yüksek olur.

doktorun hiç hormon testi yapmadımı? yapması gerekirdi 100%
diane 35 hormonları düzenler, kistleri pek eritmez ama daha fazla oluşmasını engeller. onun için vermiştir doktor. hapı bırakınca tekrarlar herşey eskisi gibi olur. sana tavsiyem, doğum kontrol hapını bırakıp 2-3 ay sonra adet olduktan adetinin 3. günü kan aldırıp hormon testi yapman. neden 2-3 ay sonra dersen. diane 35 den daha hormonların normal gözükebilir de ondan...

adet durumunu yani süklusunu hiç bilmiyorum. pko ne kadar ilerde bilmiyorum ama genelde:

1. bazal ısı ölçme sistemi....

2. süklusunun ortasında bazı kadınlar yumurtalıklarında hafif sancı, çekme hissediyor.

3. ovulasyon testleri....(LH 'ın yükseldiği zaman test bunu gösteriri) ama polikistik overlilerde zaten LH hep yüksektir, o yüzden pek işe yaramaz.

4. servikal akıntı. yine süklusun ortasında...yumurtanın beyazına benzeyen bir akıntı....

5. doktora gidip ultrasonda baktırmak....

Cevapladığın için teşekkür ederim. Sanırım ben hiç yumurtlamıyorum bu saydıklarının hiç biri yok bende artık evlendiğimde çareler aramaya başlarım:43:

:43:slm canım benim de derdim pkos glugofen bende kullandım ma sadece 1 ay çok bulantı yaptı.yasmin kullanıyorum ve benim en büyük sorunum kilo artışı sendede varmı..57 kiloydum doğum öncesi 5 yıl oldu şuan 85 kiloyum ne yaptıysam veremdim veriyorum tekrar alıyorum.endokrinede gittim sonuç boşş..ne yapmam gerektiğini debilmiyorum çok zor durumdayım..

slm arkadaşlar bende sizdenım:1:
bende pko ve hipotroit liyim
3 aydır levotiron kullanıyorum troit için çok şükür değerlerim düştü ama ilaca devam
endokrin im şeker ilacına gerek yok diyor insülin direnci yokmuş
kadındogum dr.um da diyetisyenimde glukophace kullan dedi hem kilo verdirir hemde yumurtlamanı sağlar diyo.ne yapacağımı bilmiyorum kullansammı kullanmasammı?????
FSH 5.67
LH 5.98
testosteron serbest 3.92

sizce neyapmalıyım???
buarada 30 yaşındayım ve bir kızım var 8 yaşında :49:2.için uğrşıyoruz

Back
X