rica ederim :) uzun zaman oldu yoğunum bakamadım siteye,ama aklım sizlerde...moral çok önemli,bu ay moralimi yüksek tutacağım,hepimiz de öyle yapalım bence..bol sıhhat :))
biricik,benim en son adetim 16 ocak..dün soğan kürüne başlayayım dedim ama bir kez içebildim günde,vakit olmadı bu aralar çok yoğunum..kayınvalidem ameliyat oldu dün..rahim yumurtalıklar alındı..bugün de benim babam ameliyat oldu bel fıtığından,iş yeri de acayip yoğun bu ara..bir de formasyon alıyorum final tarihlerim yaklaştı,üşütmek üzereyim..ama yine de moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum :) glikofene 18 ocakta başladım..yalnız dün ve bugün yumurtalıklarıma bir sancı giriyor,acaba yumurtluyo muyum diye merak ediyorum..
bende yumurtluyomuyum yani diyodum demek ilacın etkisimi buüzüldüm yaa çok acayip bi çalışmaa var kasıklarımda akıntıda aynen o yumurtlama zamanında oluşan yani o bilgilerdeki gibi çok esnek aman çalışsınlarda yumurtlama 3 4 ay sonra olsun yeterki düzelsin önce adetlerim bebek sonra
mrb kızlarrr bende sizdenimbende glifor kullanıorum 1000 mg günde iki kere iki aydır kullanmaya basladım gecen ay adet oldum ama bu ay olamadım gerci bu ay biraz aksatmıstım ondan olabilirmi dün doktora gittim adet söktürücü verdi birde soğan kürüne basladım hepsi bir arada oluo ne yapayım sizce :26:
en doğal nasıl adet olabilioyrsan onu dene . adet söktürücülerin yanında soğun suyu kullanırsan daha çabuk adet olursun mesela bende farlutal kullanıodum onunla beraber soğan suyu içiodum beş altı tane farlutaldan aldıktan sonra açılıyodu. bazen kendi bile açılıyodu.
ya arkadaşlar bu ilacı sabah akşam yutamıyorum . sadece sabahlar yutsam olmaz mı :'(
ya arkadaşlar bu ilacı sabah akşam yutamıyorum . sadece sabahlar yutsam olmaz mı :'(
Arkadaşlar yumurtlamanın belirtilerini sormuştum kimse cvp vermemiş kimse bilmiyormu bunun belirtilerini yoksa cvp vermek istemediğiniz için mi bişey yazan yok:26:
pko varmı bilmiyorum ama kist var bunu biliyorum.doktor cok sayıda var dedi ki aylar öncede biri patladıgı için 1 hafta hastanede yattım tedavi görüfm. neyse 1 aydır diane 35 kullanıyorum doktor tavsiyesi üzerine ama metmorfin alsam diane yerine bir şey olurmu?sadecepko dami yoksa her çeşit kistte kullanılıyormı?bilgisi olan varsa sevinirim..
metformin kistleri eritmez. bu bir metabolik hastalıktır. zaten doktorun sıra sıra kist (ki onlar kist değil, içi dolu kesecik ve bu follikellerin çatlamamasından kaynaklanıyor) bunun içiçn LH hormonun sorumludur. polikistik overlilerde LH genelde yüksek olur.
doktorun hiç hormon testi yapmadımı? yapması gerekirdi 100%
diane 35 hormonları düzenler, kistleri pek eritmez ama daha fazla oluşmasını engeller. onun için vermiştir doktor. hapı bırakınca tekrarlar herşey eskisi gibi olur. sana tavsiyem, doğum kontrol hapını bırakıp 2-3 ay sonra adet olduktan adetinin 3. günü kan aldırıp hormon testi yapman. neden 2-3 ay sonra dersen. diane 35 den daha hormonların normal gözükebilir de ondan...
adet durumunu yani süklusunu hiç bilmiyorum. pko ne kadar ilerde bilmiyorum ama genelde:
1. bazal ısı ölçme sistemi....
2. süklusunun ortasında bazı kadınlar yumurtalıklarında hafif sancı, çekme hissediyor.
3. ovulasyon testleri....(LH 'ın yükseldiği zaman test bunu gösteriri) ama polikistik overlilerde zaten LH hep yüksektir, o yüzden pek işe yaramaz.
4. servikal akıntı. yine süklusun ortasında...yumurtanın beyazına benzeyen bir akıntı....
5. doktora gidip ultrasonda baktırmak....
Cevapladığın için teşekkür ederim. Sanırım ben hiç yumurtlamıyorum bu saydıklarının hiç biri yok bende artık evlendiğimde çareler aramaya başlarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?