pko hastaları şeker ilacıyla ilgili

supremunvale

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2007
95
0
arkadaşlar bişey sormak istiyorum: pko olup da şeker ilacı kullanan arkadaşlara; dr.um bana glifor verdi. günde 1 tabletle başla daha sonra arttırırsın,günde iki tablet kullanman gerekiyor dedi. ama ben 10 gündür kullanıyorum. henüz günde 2 tablete geçmedim. sizce nezaman geçmeliyim. günde iki tablet kullanan arkadaşlar varmı aranızda??? sizde de yanetkisi oldu mu bu ilacın. ben başladığımda çok zorlandım. şimdi geçti ama ikinciyi almaya korkuyorum açıkçası...

bende glukofen kullanıyorum...dr.ilk 3 gün günde yarım tablet,sonraki 3 gün günde 1 tablet..daha sonra da günde 2 tablet iç,o zaman bulantı yapmaz demişti.... sanada ilaç ilk günlerdeki gibi ağır gelmiyorsa,2 tablete geçebilirsin...bir kaç gün bulantı oluyor ama sonra bünye alışıyor...

teşekkürler gamzeli. ilk günlerde bulantının yanında ishal de yapmıştı aslında tekrar olmasından korkuyorum. ama bulantılarım falan geçti. artık yanetkilerin hiçbiri kalmadı. çok sağol canım bende yarın sabah ikinci tableti alayım artık. senin sorunun ne?? paylaşmak istermisin?? sadece pko mu?? burada olduğuna göre sanırım sende hepimiz gibi bir melek sahibi olmaya çabalıyorsun. umarım herşey gönlünce olur....

evet canım bendede ishal yapmıştı..ama bünye zamanla alıştı...şimdi günde 2 tablet içiyorum ve dokunmuyor...1.kutu bitmek üzere...bende pko hastasıyım..adet günümü bekliyorum,3.günü hormon testlerim yapılacak ve yumurtlama takibi yapılacak..şimdilik pko dan başka bir sorun görünmüyor,inş. testlerimde iyi çıkarsa..çalışmalara devam :))
senin sorunun ne?

canım sorunumuz tamamiyle aynı. bendede şimdilik sadece pko görünüyo. adeti bekliyorum bende hormon testleri için. birde yumurta takibiyle beraber yumurta çatlatma iğnesi yapılacak. inşallah iy çıkar sonuçların. nezamandır çalışıyorsunuz? pko yeşhisi nezaman kondu? rahim filmi çekildi mi? ben 1 senedir progestan kullanıyorum,kendiliğinden olmasını bekledik.ama şimdi dr'um üç ay çatlatma deneyip tutmazsa rahim filmi çekicez dedi. inşallah sonuçların temiz çıkar, benimde testlerim temiz çıkar. bakarsın aynı dönemlerde tedavi oluruz. inşallah dileklerimiz gerçek olur. biranönce meleklerimizin dünyaya geleceği müjdesini veririz birbirimize. sanırrım bunun stresinden sebep bir türlü adet olamıyorum.söktürücü kullandım ama halen yanıt yok senin adetinin nezaman olması gerekiyor?

slm kızlar bende sohbetınıze katılmak isterim bende pkos hastasıyım ama benımkı rahımd ekistler şeklinde degıl hormonlarımda sorun var sizinde sorun hormonlarınızdamı yoksa kistmi var doktor banada şeker ılacı verdı ama cok bulantı yaptı 3 gun kullanabıldım bıraktım şimdi mecburen tekrar başlıycam birde bu ılaclar sizde kilo verdırdımı :uhm:

bana hiç kılo verdırmedı bende pko luyum hiç etkı etmedı dıyebılırım glukofen benım hormonlarda sorun yok dktr zayıflayınca olur dedı zayıfladım gene hamiş olamadım stresten gene kılo aldım ama en cok pkolu hastaya zayıflamak ıyı gelıyo anca zayıflayınca gıdıyomuş kısler bana oyle dedı doktor

ben 5 senedir polikistikoverim..evlenmeden önce doğum kontrol ilaçlarıyla tedavi gördüm..o şekilde düzenli oluyordu..daha sonra çok fazla yan etkisi oldu bende kilo artışı,sinir..ilaçları bıraktığım zamanda ya 3-4 ayda bir oluyordumm..ama son 1,5-2 senedir & 80 oranında düzelme oldu..ilaç kullanmadan da her ay adet oluyordum ....ama 5 ay önce babamı kaybettik ve üzüntüden tekrar adetlerim düzensizleşeme başladıı..4 aydır tekrar denemeye başladık..

canım öncelikle allah sabırlık versın bende babamı kaybettım 7 yıl oldu acısını cok iyi bilirim senağlama
canım senın pkos kistler şeklındemi yoksa hormonlarındamı sorun var ben her ay düzenli adet oluyorum ama yumurtalar olgunlaşmıyr hormonlar yüzünden

ümitsiz olamyalım kızlar....çünkü ben hiç tedavi olmadan,ilaç kullanmadan evliliğimin 6. ayında hamile kaldım ama düştü bebeğimm..(

benim ki kist şeklinde oluyor,adet olduğum da zaten kistler kayboluyor...ama bu ay adetin 3. günü testlerim yapılacak..hormonlarda bir sorun varmı bakılacak..

seherim ALLAH sanada sabır versin..çok zorrmuş babasız kalmak (...inşallal ALLAH tüm isteyenleri evlat sahibi yapar..

seherim ben eczaneden ilaçları alırken bana kilo vermek için mi alıorsun bunu dedi. bazı kadınlar sırf kilo vermek için kullamıyolarmış bu ilacı. duyunca çok sevindim. çok fazla kilolu değilim ama kilo almaya müsait bir bünyem var. eğer kilo verdiriyosa çok sevinirim yani yerimseniben valla benim pko kistler şeklinde sanırım çünkü ultrasonda doktor pko görebiliyorum dedi. ama bu zaten hormonlardan kaynaklanıyo. ben 7 senedir pko olduğumu biliyordum ama ilk defa bu dr bana şeker ilacı verdi. yan etkiler bir süre devam ediyor, sabredip dayanmak lazım. sende biraznönce başla tekrar ilaca bence seherim.

derramcım peki kilo vermenin dışında bir tedavi önermedi mi dr.un? ne biliym çatlatma iğnesi, aşılama, tüpbebek, herhangi birşey. ilaç kullanıyo musun? bide nezamandır çalışıyosunuz bebiş için??

bende bu ay söktürücü(duphaston) kullandım,bugün bitti ilaç..bakalım birkaç gün içinde olurum herhalde...seninde inşallah tüm iyi dileklerin gerçekleşir...testelerimiz temiz çıkar ve seninde dediğin gibi birbirimize müjdeyi veririz....

2.5 yıl oldu bebiş bekleyeli gonophene ve pregly tedvısı gordum 5 ay olmadı sonrada ümitsizlik doktoru bıraktım ama cok yıpranmıştım şimdi biraz toparladım kendımı ben dırek asılama düşünüyorum

seherim ALLAH sanada sabır versin..çok zorrmuş babasız kalmak (...inşallal ALLAH tüm isteyenleri evlat sahibi yapar..

acınızı paylaşıyorum arkadaşlar. henüz babam hayatta çok şükür ama yakınlarını kaybetmek nekadar zor hepimiz biliriz. ama şöyle düşünün üzüntümüzün sebebi çok bencilce; onları özlediğimiz için, göremediğimiz için. hepimiz onların çok mutlu olduğuna inanıyoruz öyle değil mi? onlar için mutlu olmalıyız bence. açıkçası ben böyle düşünmeyi tercih ediyorum.

allah herkese sabır versin... herkesin dileklerini kabul etsin...

ben glifor kulandım önceden bas agrısı yaptı...simdi glugofen kullanıyorum gayet iyi geliyor... aam aben bekarım bebek olayını bilmiyorum...:))) inşş hepinizin bebişleri olur .)))

çok sağol canım bizimle bunu paylaştığın için. umarım ilerde ruh eşine de bebeğine (yada bebeklerine) de kavuşursun çok beklemeden....

inşallah ilk denemende tutar meleğin derramcım. üzme sakın kendini. ben bir seneden fazladır uğraşıyorum olsun diye. ama herşeyden önemlisi iyi doktor seçimi. inşallah iyi bir doktor bulursun kendine canım. bir yıldır uğraşıyorum ama dr yüzünden bir adım ilerleme kaydedemedim. daha çatlatma iğnesi bile yapmadı durmadan progestan verdi durdu. bende bu ay inşallah çatlatma iğnesi yaptırıcam. benim için de dua edin...

dualarım sızınle aynı dettenız sonucta birbirimizi daha ıyı anlarız valla ben doktoruma hiç guvenemedım bu yuzdende hiç bebek olcekmiş gibi gelmedı cok haklısın doktor secimi coooook onemli canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…