• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pişmanlık vs.

Cerez87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2021
923
2.025
63
Uşak
2 yıl önce büyük şehirde tek yaşıyordum işim iyiydi arkadaşlarım vardı çevrem vardı. Ama evde tek kalmak ve sevgilim vs. olmadığı için melankoliye bağlayıp üzülüyordum depresyona meyilliydim. Tayin aldım daha küçük şehire ailemin yanına geldim. Ama bir türlü işe de alışamadım çevrede edinemedim. Evde tek yaşadığım zamanları özlüyorum ordaki arkadaşlarımı özlüyorum. İnstada story attıklarında ben de orada olabilirdim gezebilirdim vs diyorum. Ve gözden uzak olan gönülden de uzak olur arada konuşuyoruz ama onlar daha yakın. Bu şehirde arkadaşım yok 2 yıl olmasına rağmen. Evlenemedim de burada da kimseyi bulamadım Yaşım da 28 geç kalmışlık hissi de var çok yalnız hissediyorum. Bu sefer niyr geldim diye kendimi yiyorum. Gelmemek daha mantıklıydı işim rahattı çevrem vardı ama birden duygusal olarak düşmelerden korktum. Bi an çok mutluyken bir anda içimi karanlıklar kaplıyordu.

Son düzenleme:
2 yıl önce büyük şehirde tek yaşıyordum işim iyiydi arkadaşlarım vardı çevrem vardı. Ama evde tek kalmak ve sevgilim vs. olmadığı için melankoliye bağlayıp üzülüyordum depresyona meyilliydim. Tayin aldım daha küçük şehire ailemin yanına geldim. Ama bir türlü işe de alışamadım çevrede edinemedim. Evde tek yaşadığım zamanları özlüyorum ordaki arkadaşlarımı özlüyorum. İnstada story attıklarında ben de orada olabilirdim gezebilirdim vs diyorum. Ve gözden uzak olan gönülden de uzak olur arada konuşuyoruz ama onlar daha yakın. Bu şehirde arkadaşım yok 2 yıl olmasına rağmen. Evlenemedim de burada da kimseyi bulamadım Yaşım da 28 geç kalmışlık hissi de var çok yalnız hissediyorum. Bu sefer niyr geldim diye kendimi yiyorum. Gelmemek daha mantıklıydı işim rahattı çevrem vardı ama birden duygusal olarak düşmelerden korktum. Bi an çok mutluyken bir anda içimi karanlıklar kaplıyordu.
Geç kalmadın evlilik için ilk önce bu psikolojiden çık.
Çok depresifsin bence. Yardım alabilirsin çok iyi geliyor.
Mesleğin elinde. Ye iç gez keyfine bak. Sürekli ne yapacağım ben diye düşünme.

Ailenizle yaşadığınız yerde hiç arkadaşınız yok muydu kuzen falan . Evlilik ıcın geç kalmış değilsiniz

Geç kalmadın evlilik için ilk önce bu psikolojiden çık.
Çok depresifsin bence. Yardım alabilirsin çok iyi geliyor.
Mesleğin elinde. Ye iç gez keyfine bak. Sürekli ne yapacağım ben diye düşünme.
Geziyim diyorum tek gezmekten de sıkıldım. Uzaktaki arkadaşlarıma söylüyorum mesafe sorun oluyor ya da erteliyorlar.
Birden içimi karanlıkların kaplaması eskiye nazaran geçti şu an yalnızlığımdan dolayı içimde sızı var

insan kendi icinde mutlu olmayinca nereye giderse gitsin mutlu olamiyor.
sen yine tanıdığın yere gitmissin de mutsuz olmussun. benim mutsuz bir arkadasim ailesini birakti, calistigi yeri bıraktı ne emeklerle ne masraflarla yurtdisina tasindi. simdi de orada mutsuz
ic huzurunu cozemedigin sürece evlensen de evli mutsuz olacaksin, cocuk sahibi olsan da mutsuz anne olacaksin
bak memurmussun, gelirin iyi. kira vermiyorsun bir sey yapmıyorsun.
terapiye baslasana

insan kendi icinde mutlu olmayinca nereye giderse gitsin mutlu olamiyor.
sen yine tanıdığın yere gitmissin de mutsuz olmussun. benim mutsuz bir arkadasim ailesini birakti, calistigi yeri bıraktı ne emeklerle ne masraflarla yurtdisina tasindi. simdi de orada mutsuz
ic huzurunu cozemedigin sürece evlensen de evli mutsuz olacaksin, cocuk sahibi olsan da mutsuz anne olacaksin
bak memurmussun, gelirin iyi. kira vermiyorsun bir sey yapmıyorsun.
terapiye baslasana
Çok haklısın. Eski yerimde niye mutsuzmuşum diyorum orayı özlüyorum.
Şİmdi de evlensem kendi evim olsa sevsem sevilsem çok mutlu olurum gibi hissediyorum.
Önceden terapiliktim ama dediğim gibi bu aralar biraz daha iyiyim üzülüyorum ama depresyona girmemeye çalışıyorum. arkadaşlarımın storylerini falan görünce yine bir şeyler dürttü niye geldin vs vs diye. Burada arkadaşsız olmak, hala duygusal ilişkim olmaması vs tetikliyor

Çok haklısın. Eski yerimde niye mutsuzmuşum diyorum orayı özlüyorum.
Şİmdi de evlensem kendi evim olsa sevsem sevilsem çok mutlu olurum gibi hissediyorum.
Önceden terapiliktim ama dediğim gibi bu aralar biraz daha iyiyim üzülüyorum ama depresyona girmemeye çalışıyorum. arkadaşlarımın storylerini falan görünce yine bir şeyler dürttü niye geldin vs vs diye. Burada arkadaşsız olmak, hala duygusal ilişkim olmaması vs tetikliyor
iste su da sorun bence. yasarken mutlu degilsiniz, ayrilinca o gunleri özlüyorsunuz. cocukluk gibi. yasarken kıymet bilmemek de kötü bir sey. belki yarin evleneceksiniz o zaman da "ailemin evinde ne kadar güzeldi her sey, hic sorumluluğum yoktu, canim ailemle her an keyifle yasardik" falan diyeceksiniz. bence terapiden kacmayin. anin tadini cikaramamak da bir sorun. yarin cocugunuz olsa bebeklik doneminde de o uykusuzluk vs stresli ve mutsuz olup biraz büyüyünce "ne güzeldi bebekligi" diye bebekligini ozlersiniz.
hayatiniz anın tadini çıkaramayjp sonra pişman olmakla mi gecsin?
gideriniz yok, geliriniz gayet guzel..neden kaciyorsunuz ki bir terapiden?
belki kendinizle ilgili bazi konulari cozdukten sonra iliskileriniz de daha saglikli olacaktir, mutlu bir iliskiye baslayacaksinizdir. belli mi olur?

Geziyim diyorum tek gezmekten de sıkıldım. Uzaktaki arkadaşlarıma söylüyorum mesafe sorun oluyor ya da erteliyorlar.
Birden içimi karanlıkların kaplaması eskiye nazaran geçti şu an yalnızlığımdan dolayı içimde sızı var
Geri gidemez misin

iste su da sorun bence. yasarken mutlu degilsiniz, ayrilinca o gunleri özlüyorsunuz. cocukluk gibi. yasarken kıymet bilmemek de kötü bir sey. belki yarin evleneceksiniz o zaman da "ailemin evinde ne kadar güzeldi her sey, hic sorumluluğum yoktu, canim ailemle her an keyifle yasardik" falan diyeceksiniz. bence terapiden kacmayin. anin tadini cikaramamak da bir sorun. yarin cocugunuz olsa bebeklik doneminde de o uykusuzluk vs stresli ve mutsuz olup biraz büyüyünce "ne güzeldi bebekligi" diye bebekligini ozlersiniz.
hayatiniz anın tadini çıkaramayjp sonra pişman olmakla mi gecsin?
gideriniz yok, geliriniz gayet guzel..neden kaciyorsunuz ki bir terapiden?
belki kendinizle ilgili bazi konulari cozdukten sonra iliskileriniz de daha saglikli olacaktir, mutlu bir iliskiye baslayacaksinizdir. belli mi olur?
DAha kötü olduğum zaman gitmiştim çok işe yaramadı
Şimdi de gidip ne dicem diye düşünüyorum. O da hobi bul çevre edin diyecek

DAha kötü olduğum zaman gitmiştim çok işe yaramadı
Şimdi de gidip ne dicem diye düşünüyorum. O da hobi bul çevre edin diyecek
daha düzgün bir psikologa gidebilirsin. bir de psikologlar ekol ekol.
ben mesela kendi psikologumu seviyordum ama benim inandigim kader motifi- şema terapi falan adamin hic ilgi alani degildi. o yuzden tekrar gitsem hep degismeden ayni durumu yasadigim sorunum icin sema terapiyi uygulayan birine gitmek isterim. senin icin chatgptye sordum sunlari söyledi;

Psikolojide birçok ekol (kuramsal yaklaşım) vardır ve her biri insanın düşünce, duygu ve davranışlarını farklı açılardan ele alır. İşte bazı temel psikolojik ekoller:
▪︎Başlıca Psikolojik Ekol ve Yaklaşımlar
Psikanalitik Terapi (Freud, Jung, Adler)
▪︎Bilinçdışı süreçler, çocukluk deneyimleri ve içsel çatışmalar üzerinde durur.
Derinlemesine kendini keşfetmek isteyenler için uygundur.
▪︎Bilişsel-Davranışçı Terapi (BDT) (Beck, Ellis)
Düşünce kalıplarını değiştirerek duygusal sorunları çözmeye odaklanır.
Depresyon, kaygı ve olumsuz düşüncelerle baş etmek için etkili olabilir.
▪︎Varoluşçu Terapi (Frankl, Yalom, May)
Anlam arayışı, özgürlük, sorumluluk ve ölüm gibi konular üzerine yoğunlaşır.
Hayattan tat alamama, anlam kaybı yaşayanlar için faydalı olabilir.
▪︎Pozitif Psikoloji (Seligman, Csikszentmihalyi)
Mutluluk, güçlü yönler, anlam ve iyi oluş üzerine odaklanır.
Hayattan keyif almayı artırmaya yönelik teknikler içerir.
▪︎Gestalt Terapisi (Perls)
"Şimdi ve burada" farkındalığını artırmaya odaklanır.
Anı yaşamakta zorlananlar için yararlı olabilir.
▪︎Mindfulness Temelli Terapiler (Kabat-Zinn, Segal)
Bilinçli farkındalık ve anda kalma üzerine çalışır.
Stres, kaygı ve depresyonla baş etmek için etkilidir.
Hayattan Tat Alamayan Biri İçin Hangi Ekol Uygun?
Eğer olumsuz düşünceler çok baskınsa ve hayata bakış açınızı değiştirmek istiyorsanız Bilişsel-Davranışçı Terapi (BDT)
Eğer hayatın anlamını sorguluyorsanız, motivasyon kaybı ve içsel boşluk hissediyorsanız Varoluşçu Terapi
Eğer anı yaşamakta zorlanıyor, sürekli geçmişe ya da geleceğe takılıyorsanız Gestalt Terapisi veya Mindfulness Temelli Terapiler
Eğer daha fazla mutluluk ve pozitif deneyimlere odaklanmak istiyorsanız Pozitif Psikoloji
Bir terapist seçerken ekolden ziyade terapistin size uygun olup olmadığı da önemlidir. Bazen ekoller iç içe de kullanılabilir. Bu yüzden önce bir uzmana gidip değerlendirme aldıktan sonra hangi yöntemin size daha iyi geleceğini netleştirebilirsiniz.

bu sefer biraz arastirip gidip en basindan böyle tavsiyeler istemediğinizi soyleyebilirsiniz. acikcasi ben de sevmiyorum esimin dostumun soylegecegi seyi terapistin soylemesini. terapistten bekledigim hayata bakis acima yeni bir pencere acsin, olayları daha sağlıklı olan o pencereden degerlendireyim. ne bileyim mantiklj sorular sorsun, kendimi sorgulayayim falan.
bir arkadasimin terapisti "asiri tepki verdigimiz her seyin altinda o kişinin tepki verdigimiz davranisi degil o hissin bizim hassas noktamiz olmasi vardir" gibi bir sey soylemis. bu mesela beni aydinlatti :) gercekten de neye cok sinirlendiysem düşünmeye basladim ve muhtemelen karşımdaki yuzunden degil de benim o konudaki hassas- kirilgan yanim yüzünden sinirlendigimi anladim. arkadasimin terapistinin bu cümlesini bana soyledigi yildan beri 6 sene gecti - boş sinirlenmelerim yuzde 90 azaldi:)

İyi yerden kötü yere gelmek çok büyük sorun.Standartlariniz düşmüş.Olabiliyorsa tayin isteyin dönün.Ben donemiyorum.4. senem hala alisamadim.Ayni duygular içindeyim.O duygu geçmiyor

Uzman birinden destek al bence. İyi gelecek. Kendini mükemmel hissedeceksin.

Ev bulup taşınmak bir ay sizi yorar.İnanin ki birini bulsanız aile olsanız bile bu duygular iz bırakıyor
Orayı seviyordum ama artık çalıştığım yere atamayabilirler diğer bi sorun orada yaşarken de olumsuzlukta ya da kötü bir olayda aidiyetsizlik hissinden depresyona giriyordum. Atıyorum herkes sevgilisinden bahsediyorsa benim niye yok diye düşün Allah düşün. Ya da bir arkadaşım soğuk davransa orada aileden çok uzaktaydım niye sevilmiyoruma bağlıyordum yani bunlar olur diye korkumdan geldim çok kararsızlık yaşayarak gelince de pişman oldum

daha düzgün bir psikologa gidebilirsin. bir de psikologlar ekol ekol.
ben mesela kendi psikologumu seviyordum ama benim inandigim kader motifi- şema terapi falan adamin hic ilgi alani degildi. o yuzden tekrar gitsem hep degismeden ayni durumu yasadigim sorunum icin sema terapiyi uygulayan birine gitmek isterim. senin icin chatgptye sordum sunlari söyledi;

Psikolojide birçok ekol (kuramsal yaklaşım) vardır ve her biri insanın düşünce, duygu ve davranışlarını farklı açılardan ele alır. İşte bazı temel psikolojik ekoller:
▪︎Başlıca Psikolojik Ekol ve Yaklaşımlar
Psikanalitik Terapi (Freud, Jung, Adler)
▪︎Bilinçdışı süreçler, çocukluk deneyimleri ve içsel çatışmalar üzerinde durur.
Derinlemesine kendini keşfetmek isteyenler için uygundur.
▪︎Bilişsel-Davranışçı Terapi (BDT) (Beck, Ellis)
Düşünce kalıplarını değiştirerek duygusal sorunları çözmeye odaklanır.
Depresyon, kaygı ve olumsuz düşüncelerle baş etmek için etkili olabilir.
▪︎Varoluşçu Terapi (Frankl, Yalom, May)
Anlam arayışı, özgürlük, sorumluluk ve ölüm gibi konular üzerine yoğunlaşır.
Hayattan tat alamama, anlam kaybı yaşayanlar için faydalı olabilir.
▪︎Pozitif Psikoloji (Seligman, Csikszentmihalyi)
Mutluluk, güçlü yönler, anlam ve iyi oluş üzerine odaklanır.
Hayattan keyif almayı artırmaya yönelik teknikler içerir.
▪︎Gestalt Terapisi (Perls)
"Şimdi ve burada" farkındalığını artırmaya odaklanır.
Anı yaşamakta zorlananlar için yararlı olabilir.
▪︎Mindfulness Temelli Terapiler (Kabat-Zinn, Segal)
Bilinçli farkındalık ve anda kalma üzerine çalışır.
Stres, kaygı ve depresyonla baş etmek için etkilidir.
Hayattan Tat Alamayan Biri İçin Hangi Ekol Uygun?
Eğer olumsuz düşünceler çok baskınsa ve hayata bakış açınızı değiştirmek istiyorsanız Bilişsel-Davranışçı Terapi (BDT)
Eğer hayatın anlamını sorguluyorsanız, motivasyon kaybı ve içsel boşluk hissediyorsanız Varoluşçu Terapi
Eğer anı yaşamakta zorlanıyor, sürekli geçmişe ya da geleceğe takılıyorsanız Gestalt Terapisi veya Mindfulness Temelli Terapiler
Eğer daha fazla mutluluk ve pozitif deneyimlere odaklanmak istiyorsanız Pozitif Psikoloji
Bir terapist seçerken ekolden ziyade terapistin size uygun olup olmadığı da önemlidir. Bazen ekoller iç içe de kullanılabilir. Bu yüzden önce bir uzmana gidip değerlendirme aldıktan sonra hangi yöntemin size daha iyi geleceğini netleştirebilirsiniz.

bu sefer biraz arastirip gidip en basindan böyle tavsiyeler istemediğinizi soyleyebilirsiniz. acikcasi ben de sevmiyorum esimin dostumun soylegecegi seyi terapistin soylemesini. terapistten bekledigim hayata bakis acima yeni bir pencere acsin, olayları daha sağlıklı olan o pencereden degerlendireyim. ne bileyim mantiklj sorular sorsun, kendimi sorgulayayim falan.
bir arkadasimin terapisti "asiri tepki verdigimiz her seyin altinda o kişinin tepki verdigimiz davranisi degil o hissin bizim hassas noktamiz olmasi vardir" gibi bir sey soylemis. bu mesela beni aydinlatti :) gercekten de neye cok sinirlendiysem düşünmeye basladim ve muhtemelen karşımdaki yuzunden degil de benim o konudaki hassas- kirilgan yanim yüzünden sinirlendigimi anladim. arkadasimin terapistinin bu cümlesini bana soyledigi yildan beri 6 sene gecti - boş sinirlenmelerim yuzde 90 azaldi:)
Mantıklı araştırıyım. Şema ile ilgili kiyaba başlamıştım yarıda kalmıştı ona da devam ediyim

Orayı seviyordum ama artık çalıştığım yere atamayabilirler diğer bi sorun orada yaşarken de olumsuzlukta ya da kötü bir olayda aidiyetsizlik hissinden depresyona giriyordum. Atıyorum herkes sevgilisinden bahsediyorsa benim niye yok diye düşün Allah düşün. Ya da bir arkadaşım soğuk davransa orada aileden çok uzaktaydım niye sevilmiyoruma bağlıyordum yani bunlar olur diye korkumdan geldim çok kararsızlık yaşayarak gelince de pişman oldum

Mantıklı araştırıyım. Şema ile ilgili kiyaba başlamıştım yarıda kalmıştı ona da devam ediyim
Siz bensiniz.Terapi almaya başladım.2 seans oldu daha

Yaa
kendimi anlatabildiğime sevindim.
Terapi nasıl gidiyor
2 seans gittim.Devlette başladım ben.Su anda iyi gidiyor.Yani 1 i iyiydi 1 i bence beni kapsamiyordu.40 dk seans yapıyor.Belki bu olmazsa özelden de alacağım terapi.Kendimi dinlemek garip bir deneyim başlı başına

Evlenince de mutlu olacağınızın garantisi yok ki. (umarım olursunuz tabi ki de) Daha parmakla gösterilen çift olup nişanlısından evlilik arifesinde şiddet gören kadının konusu vardı. Mutluluğunuzu arkadaşa, sevgiliye, eşe, çocuğa, ailenize bağlarsanız mutlu olamazsınız. Önce siz kendi iç huzurunuzu bulup, kendi mutluluğunuza engel konuları çözeceksiniz ki bu diğer faktörlerle daha da mutlu olun.

Back