Pireyi deve yapıyorum artık.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu adamın sana hususi bir kini var, hani sanki ona öyle bir kötülük etmişsin ki verdiğin zararın izini bir ömür taşıyacakmış gibi. Kolunu bacağını kessen, anasını babasını kardeşini vursan, evini yaksan anca bu kadar düşman olurdu sana. Bu adam senle evlendiğine bin pişman Börte. Neden bilmiyorum. Ama çok pişman bu adam. Çok da umutsuz.

Eltimle ağzımı kirletemem ama bir merdivenlerden aşağıya itsem fena olmaz sanki. Merdivendeyken ayağının altındaki kilimi çeksem veya bastığı yere birşey döksem ayağı kaysa filan.
Aboo sen bizden de fena çıktın. Jsjsjd
Eltin de suç yok tüm suç kocanda. O sana sahip çıksa önünde,arkanda,yanında sağında solunda dursa kimse sana ağzını açıp da tek kelime kötü söz edemez ama herkesten önce eşin seni aşagılıyor,eziyor. Birisi sana kötü bir laf ettiğinde ya da canını sıktığında yanında duracağına karşında duruyor eltin falan da sahipsiz oluşunu fırsat bilip sana saldırıyor.

Ailem arkamda durmadığı için. Ve eşim yengesine çok düşkün olup benim arkamda o kadar durmadığı için benim fikirlerimi ve hayallerimş önemsemeyip hep başkalarına özendiğimi düşündüğü için güven duymuyorum. Benim en ufak hareketimsen birşey çıkarabiliyorsa ben de rahatsız olurum o zaman gözüme batar.

Evet, pişman olduğunu söylemişti. Yapacak birşey yok kaderimize razı geleceğiz demişti. Hatta arada sinirlenince yine söylüyor. Yani ev temizliği vs herşey bi bahane onun için. Yani evim çöp ev değil, dağılıyor yani insanız haliyle. Çocuk bakımı desen elimden geldiğince ilgileniyor bu psikoloji ile en iyi şekilde davranmaya çalışıyorum ama yansıyor elbette. Ve ben de pişmanım evlendiğim için. Keşke biraz daha bekleseymişim. Keşke kimse yokmuç gibi davranmasaymışım.

Evet. Adam olan karısının arkasında durur ama adam gibi adam değil. El iyisi ev kötüsü. Ahh ahh Allaha havale ediyorum. Rabbim bana yaşattıklarını fitil fitil getirsin burnundan. Bir memur olayım da o zaman görücem ben onları. Elime düşer inşallah.

Bortecineee yanlış hatırlamıyorsam nereden baksanız 4 yıllık evlisiniz belki daha fazla ve eşiniz son zamanlarda değişen biri değil adam hep böyleydi, evliliğinizin ilk senesinde bile sorunlar yaşıyordunuz, kızınıza Allah sağlıklı ömürler verdin bahtı güzel olsun inşaallah lakin neden daha kızınız doğmadan, aileniz arkanızda olmasa bile tek başına hayat kurma şansınız varken boşanmadınız?
Seneye KPSS’ye gireceksiniz belki olacak belki olmayacak ve açıkta kalacaksınız, sorunlarınız da düzelmeyecek devam edecek, peki o zaman ne olacak? Boğazını sıkıp nefessiz kalmasını istediğiniz eşiniz, altından halıyı çekip merdivenden düşsün dediğiniz eltinizle sonunuz ne olacak?

Yanlış anlamayın ama bazı şeyler baştan kesilip atılmalı, buna çirkin yakıştırmalar imalar yapılan evlilikler de dahil.

Kızım bırak daha hala elime düşsün falan filan. Boşandıktan sonra yolda görsen yolunu değiştirmen gereken insanların eline düşmesi için dua ediyorsun. Madem muhafazakarsın sana yaşattıklarini yaşamadan ölmeyeceklerini de bilmen gerekiyor. Bi memur ol da gör bu Habeş maymunu peşinde dolanmaya başlar nasıl olsa kaz gelecek yersin sen.

Zaten git gide bu huysuz herife benzemeye başlamış, iyi huy diye bir şey kalmayacak kadında zamanla.

Sizin eşinizden bı cacık olmaz çok üzgünüm. Diğer konularınızı da biliyorum korkunç bir insan eşiniz ve siz de ona benziyorsunuz günden güne. Birbirinize hitap şekliniz bile korkunç. Bu evlilik sürerse ikiniz ve çocuğunuz için parlak bir gelecek göremiyorum maalesef ne eşiniz düzelir ne siz. Bazen ayrılmak herkes için daha hayırlı olandır.

Zaten git gide bu huysuz herife benzemeye başlamış, iyi huy diye bir şey kalmayacak kadında zamanla.
Kesinlikle. Eşi aşırı sorunlu bir insan zaten ama kendi de onun kadın versiyonu olmuş durumda. Baş başa balon şişirmek? Grup halinde yapılan bir eylemken oda da gizli gizli sevismisler iması yapılıyor insanlara. Çok garip ve çok iç karartıcı bir aile.

Dini hassasiyetleri olan biri olarak konunuzu ve bazı yorumlarınızı şaşkınlıkla okudum konu sahibi arkadaşım.
Sizin de eşinizin de hayatın dinamiklerine ve insan ilişkilerine bakışınız sağlıklı değil.
Sizin tabirinizle muhafazakarlık’ da böyle bir şey değil.
Eşinizle İletişiminiz de çok sorunlu.
Aynı ortamda eşle mesajlaşmak nedir?
Birbirinize o sözleri sarfedip sonra nasıl yüz yüze bakıyorsunuz?
Siz eltiyi, kvyi bırakın bir tarafa.
Bu hayırsız ve kişiliksiz adamı nasıl boşarım?’ı düşünün.
Kendinizi de onun etkisinden kurtarın.

Son düzenleme:
Sadece bu değil ailesi de öyle. Para deyince gözleri dört dönüyor. Hemen ev alalım, şurdan şunu alalım yaptıralım diye ararlar...

Seneye olacağına inanıyorum. Ve olacak inşallah ben tek başıma nereye gidecektim, ailem arkamda durmazken? En azından elimde işim olursa yine ailemin yanına giderim ama bu sefer aileme de yük olmamış maddi olarak yardımcı olurum ama zamanında benim babamda anneme şiddet uyguladığı için böyle şeyleri normal görüyor ve bu düşüncesinden nefret ediyorum, sen alttan al üstüne gitme sus boşver, başka şeylerle ilgilen, aldatsa alırız ama boşyere kavga edip ayrılmanız olmaz büyütmeyin her şeyi vs vs. Ama büyüten eşim yani ben değilim ki.

Gerçekten öyle körle yatan şaşı kalkarmış. Bazen ablam filan git gide o köydekilere benzemeye başladın diyor. Ben de istemiyorum onlara benzemeyi. Ben canım, aşkım bazen kocişim diye seslenirdim, şimdi hiçbirini söylemiyorum o uzun zamandır sadece adımla veya canım diye sesleniyor.

Yüz yüze konuşamıyoruz ki ya tartışıyoruz ya da dinlemek istemiyor beni ben artık sana birşey demiyorum dinlemek istemiyorum, ne yaparsan yap, ben ne dediysem hep tersiniyaptın ben artık böyleyim benden birşey bekleme diyor. İşte düşünüyorum. Ve o gün geldiğinde de donuna kadar alıcam elinden çeksin bana yaptklarını.

Ben bazı kadınların kendilerine layık gördüğü hayatı şoklar içerisinde izliyorum. Aynı böyle bir arkadaşım vardı. Psikolojik, fizyolojik, ekonomik şiddetin alasını görüyordu. Tüm "boşan, bundan adam olmaz" söylemlerimize de "ama çocuğum çok küçük biraz büyüsün de" diyordu. Sonra inanamayacaksınız ama yine kazayla beklenmedik şekilde hamile kaldı. Hoop her şey en başa döndü. Onun için uykusuz kaldığım, üzüldüğüm gecelere acıdım tüm iletişimimi kopardım.
Çocuğunuz büyüsün derken gençliğiniz gidiyor farkında mısınız? Ve o çocuğa da mükemmel bir aile hayatı yaşatmıyorsunuz. Çocuğun bayramda babasıyla fotoğrafı yokken babası kuzenleriyle boy boy fotoğraf çektirmiş... Kınamaktan Allaha sığınırım ama bu kadar mı değersizsiniz ya. Bundan 50 yıl önce aynı muhabbetten ananeme edilmiş. "Ne münasebet ben dururken neden eltim kocamla" demiş. Ki sizin ima ettiğinizi ima etmemiş ama orda onu çalıştırıp eltiyi rahat ettirme planlanıyormuş. O dönemde o kadın susmamış siz nasıl kabul ediyorsunuz ya. Yapmayın. Kendinize bunu layık görmeyin. Siz çok değerlisiniz. O ailede hiç bir değeriniz yok, çünkü eşiniz size değer vermiyor. Boşanmadığınız sürece asla önünüze bakmayacaksınız...

Mevzuyu namus davasına nasıl çevirdiniz ya? Eltiniz o sizin farkında mısınız? Peçete istedin diye ahlaksız denmeler, balon şişirdi yengesiyle iğrenç yakıştırmalar yapıp laf sokmalar? İyi misiniz siz ya? Nasıl bir kafa yapısıdır, nasıl bir zihniyettir bu ? Kaldı ki siz aynı yatağa giriyorsunuz bir de bu yakıştırmalarınızın üzerine karı koca olarak altınız çok pis hatta iğrenç!

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…