Canım aslında tam saatinde kapattım hatta kapanmıştı.Demek taşınırken bir sorun oldu geri açılmış.yoksa tam saatinde kapanmıştı:)Bu haftaki oylama bir gün geç kapandı galiba
Youtube a atıp sonra buraya ekleyeceksin canım:)Tamam balimm atılsa iyi olurdu keşke bu ozelligide getirse kazen abii
Her türlü ses kaydı ve videonun rahatça atılması sizce uygun olur mu?Birazda ondan yoktur:)Yohhh mune aplama ssordururum ben biara canooom sus
Bazı şeyler genetik canım bazı çocuk geç konuşur,bazısı geç yürür.Ama yine de dikkat etmek lazım.Hiç konuşmuyor olması sıkıntılı ama bazı kelimeleri farklı söylemesi çokta sıkıntı olmayabilir.Kitap okuyun birlikte,resimlerine bakın.Biraz zaman geçirecek etkinlikler yapın...İnstagram'da bir sayfa takip ediyorum.Çocuk down sendromlu annesi sürekli etkinlikler yapıyor,konuşmasını geliştirici bir şeyler uyguluyor sen de yapsan işe yarayabilir.Nisan'da 4 yaşında olcak balim. R ve K harfini hiç cikartamiyor ,konuşurken de doğru çıkmıyor kelimeler mesela seviyorum değilde bevibem diyo, istemiyorum değilde istedidiidi diyor vb şeyler .götürdük çocuk psikiyatrisine kreş önerdi TV çok izlemiş dedi falan .
Daha bir sürü tarif var :)günaydın
helal olsun valla bu kadar tarifi nerden buldunuz ben patates grateni güç bela bulmuştum
Ablacım merhaba annen nasıl olduGünaydınlar hanımlar ..
Görümcemin kızı öyleydi .Şimdi 9 yaşında hiç susmuyor.)Çok geveze aslında susmak bilmezde bı anlasilsasonra dan açılınca fena oluyorlar demek maşallah kuzuya
Cumartesi başlar Salı biter:)Off yarın kv gile gidiyoz ya ordada net zor çekiyor pazartesi donecezpazartesi aksamimi son oylama
Bir o eksik sitede, millet beğenmedim butonu yüzünden birbirini yiyiyorHer türlü ses kaydı ve video'nun rahatça atılması sizce uygun olur mu?Birazda ondan yoktur:)
Birine kızıp küfür edip ses kaydı atsalar
Ben ilk 2 yasina kadar cocuklari kucağıma alıp anne babadan başlayarak bazı kelimeleri düzgün soylettirmeye calsiirim hepNisan'da 4 yaşında olcak balim. R ve K harfini hiç cikartamiyor ,konuşurken de doğru çıkmıyor kelimeler mesela seviyorum değilde bevibem diyo, istemiyorum değilde istedidiidi diyor vb şeyler .götürdük çocuk psikiyatrisine kreş önerdi TV çok izlemiş dedi falan .
Ay abla oda dogruyaa öyle düşünmedim hiç derdim farklı oluncaHer türlü ses kaydı ve video'nun rahatça atılması sizce uygun olur mu?Birazda ondan yoktur:)
Birine kızıp küfür edip ses kaydı atsalar
Kitap okumaya bayılıyor zaten hergun okuyorum abla oda okumaya calisiyo kendi kendine uyduruyo. Tek sıkıntı doğru söylemiyor kelimeleri konuşurken. Araştırayım etkinlikler.Bazı şeyler genetik canım bazı çocuk geç konuşur,bazısı geç yürür.Ama yine de dikkat etmek lazım.Hiç konuşmuyor olması sıkıntılı ama bazı kelimeleri farklı söylemesi çokta sıkıntı olmayabilir.Kitap okuyun birlikte,resimlerine bakın.Biraz zaman geçirecek etkinlikler yapın...İnstagram'da bir sayfa takip ediyorum.Çocuk down sendromlu annesi sürekli etkinlikler yapıyor,konuşmasını geliştirici bir şeyler uyguluyor sen de yapsan işe yarayabilir.
Maşallah onaGörümcemin kızı öyleydi .Şimdi 9 yaşında hiç susmuyor.)
Küçük oğlu şimdi konuşmuyor.3 yaşında:)Genetik deniyor ama bakalım:)
Benim de çocuklar çabuk konuştu geç yürüdüler:)
Kuzum öyle yaptim bende kucukken ama şimdi düzgün soyletmeye çalışıyorum dediğin gibi heceleyerek ayy cocugun umrunda olmuyor iki dakka oturmuyor başka şeyler söylüyor gicikligina bı savaş çıkıyorBen ilk 2 yasina kadar cocuklari kucağıma alıp anne babadan başlayarak bazı kelimeleri düzgün soylettirmeye calsiirim hep
Yani kucağında gozgoze temasla daha iyi sonuç alırsın arada bu şekilde sohbet et sen bir onun gibi şöyle birde doğrusunu şöyle heceleyerek söylet arada düzeltir bence
İnşallah düzeltir canım benim kardeşim de 7-8 yaşında kadar r leri fazla çıkartıyordu zamanla kendi düzeltiyor zaten ortamda utandikcaAy abla oda dogruyaa öyle düşünmedim hiç derdim farklı olunca
Kitap okumaya bayılıyor zaten hergun okuyorum abla oda okumaya calisiyo kendi kendine uyduruyo. Tek sıkıntı doğru söylemiyor kelimeleri konuşurken. Araştırayım etkinlikler.
Maşallah ona ☺insallah digeride konuşur abla demekki genetikmis dediğin gibi.
Bizim aslında yurumemiz geç olmadı ama oturduğu yerden kalkması tekrar kendi oturmasi geç oldu abla .biz kaldiriyorduk güzel yürüyordu.iste bide konuşma bu şekil oldu. Ama şükür yine geçen sene ile bu sene çok farklı cümle kuramiyodu şimdi kelimeler doğru olmasada cümle kuruyo cekisiyo benle .☺
Kuzum öyle yaptim bende kucukken ama şimdi düzgün soyletmeye çalışıyorum dediğin gibi heceleyerek ayy cocugun umrunda olmuyor iki dakka oturmuyor başka şeyler söylüyor gicikligina bı savaş çıkıyor
İnşallah kuzum inşallah düzelir
İnşallah kuzummİnşallah düzeltir canım benim kardeşim de 7-8 yaşında kadar r leri fazla çıkartıyordu zamanla kendi düzeltiyor zaten ortamda utandikca
İnşallah düzelir
Yok canım kim yapacak:)Ben yapsam rakipten saymayın pastadan anlamıyorum
Allah'tan kim yapacak dedin yarışma pastadan geçilmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?