• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yöresel Tarif Pınar Labneli Tarifler Yarışması (2. Hafta)

Yöresel Yemekler

En başarılı bulduğunuz ''Pınar Labneli Tarif '' hangisidir?

• Ankete Katılan
    730
  • Anket Kapalı .
Buna artikülasyon bozukluğu deniyor. 3 yaşından sonra her çocuğun günlük konuşmaya çok yakın konuşmasını bekliyoruz.
Ve bunun bir çok sebebi var mesela gerçektende televizyonda fazla kalması, böyle bebek konuşması yaptığında çocuğu onaylayarak yaptığına gülmek, tavşan dudak, dil ve çene bozukluğu, v.b...
Ben 4 yaşındaki bir çocuğun bu şekilde konuşmasının fazla abartilmaması gerektiği taraftarıyım eğer ne dediği herkes tarafından net anlaşılıyorsa...
Çözüm olarakta aynanın karşısında birbirinizin dudaklarına bakarak alfabeyi sonra da kelimeleri sayabilirsiniz ( baştan sona ), o kelimeyi doğruya çok yakın kullanmadan ona istediğini vermemek ( mesela su yerine anne fu demesiyle anlamadım ne istediğini tekrar söyler misin diye sormak ve çok zorlamadan en sonunda su mu demek istedin, öyleyse tekrar güzelce su der misin demek ), kendinden büyük yasitlarla yakın temas ( düzgün konuşan (5-6 yaş çocuklarla/kreş).....

Biraz uzun oldu ama net açıklamak istedim 😅
Teşekkür ederim canım.sukur konuşmasına engel herhangi bişey çıkmadı kontrol ettirdik. Doktorda dedi gerçektende TV çok izledi küçüklüğünde falan ondan kaynaklı büyük ihtimal .söylediklerinin hepsini yaptım araştırdım canım. Ama şu ayna karşısında konuşmayı deneyeceğim 😘. Önceden bikac kelimesi anca vardı şimdi şükür konuşuyor bazıları anlaşılıyor herkez tarafından çoğu anlaşılmıyor. Kresi sorduk aylık 900 dediler bizde oyun parkına götürüyoruz. Seneye anasinifina gidecek bakalım orda ne olcak merak ediyorum .
[/QUOTE]
Senin adına sevindim cnaim olumlu sonuçlar almaya başladığına göre hiç bir sorun yok demek :)
Bizim komşunun kızı 6yasinda hala ona gülerler ay töda dedi diye ... O yüzden çocuk hala garip konuşur. Tek sorun arkadaşları arasında dalga konusu olabilmesi :(

Ay baya yayginmis bu durum inşallah geçer balim.
Benim küçük kız okula başlayana kadar iyi cegeler diyodu 😂 dili bazı şeylere dönmüyodu.digol digol digol diyodu hızlı hızlı,hala çözemedik ne dediğini 😂😂
Şimdi lisede,dün okulu temsilen proje sunumunda konuşmacı seçilmiş😍
Açılış konuşması yaptı dün gece bana duygulandım 🙄
Ben doğurdum diye demiyorum trt spikeri gibi anasının kuzusu 😂😍
Hiç kafana takma balım onlar üstün yetenekli,yarın senin konuşmanı beğenmez sıpa ♥

Benim küçük kız okula başlayana kadar iyi cegeler diyodu 😂 dili bazı şeylere dönmüyodu.digol digol digol diyodu hızlı hızlı,hala çözemedik ne dediğini 😂😂
Hiç kafana takma balım onlar üstün yetenekli,yarın senin konuşmanı beğenmez sıpa ♥
Oyy maşallah yaaa ne güzel 🤗😍 inşallah iyi yerlerde de görmek nasip olsun kuzum kizini . İnşallah ya bende burda benimki düzeldi diye sevinçle yazarım 😊

Teşekkür ederim canım.sukur konuşmasına engel herhangi bişey çıkmadı kontrol ettirdik. Doktorda dedi gerçektende TV çok izledi küçüklüğünde falan ondan kaynaklı büyük ihtimal .söylediklerinin hepsini yaptım araştırdım canım. Ama şu ayna karşısında konuşmayı deneyeceğim 😘. Önceden bikac kelimesi anca vardı şimdi şükür konuşuyor bazıları anlaşılıyor herkez tarafından çoğu anlaşılmıyor. Kresi sorduk aylık 900 dediler bizde oyun parkına götürüyoruz. Seneye anasinifina gidecek bakalım orda ne olcak merak ediyorum .
Senin adına sevindim cnaim olumlu sonuçlar almaya başladığına göre hiç bir sorun yok demek :)
Bizim komşunun kızı 6yasinda hala ona gülerler ay töda dedi diye ... O yüzden çocuk hala garip konuşur. Tek sorun arkadaşları arasında dalga konusu olabilmesi :KK43:
[/QUOTE]
🙁İşte bide o sıkıntı yaa inşallah o çocukta düzelir canım ondanda korkuyom biraz umarım duzelir

O alıntının baş kısmı silindiği için oluyor 😅
Bende gıcık oluyorum bu duruma.. ama arada insanın eli kayıyor
Nasıl siliniyor ya silmiyomda tövbe yarabbiii😈,neyse sağol canım muhabbetin için 🥰

[/QUOTE]
benim de kız 3 yaşında. anlaşılmıyor.
ama maşaAllah bizden Akıllı :)
işten gelince oyun oynuyor
telefonda puzzle yükledim oynuyor:)
5 dk sonra sıkılıyor oyun istiyor:)

Back