Teşekkür ederim canım.sukur konuşmasına engel herhangi bişey çıkmadı kontrol ettirdik. Doktorda dedi gerçektende TV çok izledi küçüklüğünde falan ondan kaynaklı büyük ihtimal .söylediklerinin hepsini yaptım araştırdım canım. Ama şu ayna karşısında konuşmayı deneyeceğimBuna artikülasyon bozukluğu deniyor. 3 yaşından sonra her çocuğun günlük konuşmaya çok yakın konuşmasını bekliyoruz.
Ve bunun bir çok sebebi var mesela gerçektende televizyonda fazla kalması, böyle bebek konuşması yaptığında çocuğu onaylayarak yaptığına gülmek, tavşan dudak, dil ve çene bozukluğu, v.b...
Ben 4 yaşındaki bir çocuğun bu şekilde konuşmasının fazla abartilmaması gerektiği taraftarıyım eğer ne dediği herkes tarafından net anlaşılıyorsa...
Çözüm olarakta aynanın karşısında birbirinizin dudaklarına bakarak alfabeyi sonra da kelimeleri sayabilirsiniz ( baştan sona ), o kelimeyi doğruya çok yakın kullanmadan ona istediğini vermemek ( mesela su yerine anne fu demesiyle anlamadım ne istediğini tekrar söyler misin diye sormak ve çok zorlamadan en sonunda su mu demek istedin, öyleyse tekrar güzelce su der misin demek ), kendinden büyük yasitlarla yakın temas ( düzgün konuşan (5-6 yaş çocuklarla/kreş).....
Biraz uzun oldu ama net açıklamak istedim
Benim küçük kız okula başlayana kadar iyi cegeler diyoduAy baya yayginmis bu durum inşallah geçer balim.
Yalnız bu pınar bizi batırcak
Tariflerde paket paket bitterler havada uçuşuyo
Başka siteden truva atı mıdır nedir? İçten çökertecek
Oyy maşallah yaaa ne güzelBenim küçük kız okula başlayana kadar iyi cegeler diyodudili bazı şeylere dönmüyodu.digol digol digol diyodu hızlı hızlı,hala çözemedik ne dediğini
Şimdi lisede,dün okulu temsilen proje sunumunda konuşmacı seçilmiş
Açılış konuşması yaptı dün gece bana duygulandım
Ben doğurdum diye demiyorum trt spikeri gibi anasının kuzusu
Hiç kafana takma balım onlar üstün yetenekli,yarın senin konuşmanı beğenmez sıpa ♥
Senin adına sevindim cnaim olumlu sonuçlar almaya başladığına göre hiç bir sorun yok demek :)Teşekkür ederim canım.sukur konuşmasına engel herhangi bişey çıkmadı kontrol ettirdik. Doktorda dedi gerçektende TV çok izledi küçüklüğünde falan ondan kaynaklı büyük ihtimal .söylediklerinin hepsini yaptım araştırdım canım. Ama şu ayna karşısında konuşmayı deneyeceğim. Önceden bikac kelimesi anca vardı şimdi şükür konuşuyor bazıları anlaşılıyor herkez tarafından çoğu anlaşılmıyor. Kresi sorduk aylık 900 dediler bizde oyun parkına götürüyoruz. Seneye anasinifina gidecek bakalım orda ne olcak merak ediyorum .
O alıntının baş kısmı silindiği için oluyorYa bugün kk bana karşımı nee alintim yine bozuldu
Nasıl siliniyor ya silmiyomda tövbe yarabbiiiO alıntının baş kısmı silindiği için oluyor
Bende gıcık oluyorum bu duruma.. ama arada insanın eli kayıyor
Off yarın kv gile gidiyoz ya ordada net zor çekiyor pazartesi donecezYarın gece başlıyor oylama galiba
benim de kız 3 yaşında. anlaşılmıyor.Benim küçük kız okula başlayana kadar iyi cegeler diyodudili bazı şeylere dönmüyodu.digol digol digol diyodu hızlı hızlı,hala çözemedik ne dediğini
Şimdi lisede,dün okulu temsilen proje sunumunda konuşmacı seçilmiş
Açılış konuşması yaptı dün gece bana duygulandım
Ben doğurdum diye demiyorum trt spikeri gibi anasının kuzusu
Hiç kafana takma balım onlar üstün yetenekli,yarın senin konuşmanı beğenmez sıpa ♥
Sali gunuymusss☺
Amin canım yazacaksın inşallahOyy maşallah yaaa ne güzelinşallah iyi yerlerde de görmek nasip olsun kuzum kizini . İnşallah ya bende burda benimki düzeldi diye sevinçle yazarım
Bi ara hiç kapanmayacak sandımBu haftaki oylama bir gün geç kapandı galiba
Bi ara hiç kapanmayacak sandım
Tespit gibi tespitYalnız bu pınar bizi batırcak
Tariflerde paket paket bitterler havada uçuşuyo
Başka siteden truva atı mıdır nedir? İçten çökertecek
Evet canım yarın gece hem yeni kategori açılır hem de oylamaya başlarız:)Yarın gece başlıyor oylama galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?