Inanc, Allahla kul arasindadir. Sahit gerekmez. O senin kalbinin icindekini bilir. Ibadet icin bu ulkede binlerce cami, mescit vardir. Isteyen istedigi gibi ibadetini onlarda veya evinde yerine getirebilir. Okullar, devlet daireleri ibadethane degildir. Basortusu takmak da ibadet degildir, ibadet edilirken takilan bir dini giysidir. Bu yuzden bu halkin yarisindan cogu basortusunu ibadet ederken kullanir, okulda veya memuriyette degil. En azindan simdiye dek oyle idi.
Okullar ibadethane değildir peki ibadet vakti gelince bunu nerede eda edecek?
Başortuleri ibadet ederken kullanın yazmıyor kuranda açık bir örtu ayeti var sizin neye göre çevirdiniz bu ayetleri :)
Demokrasi bir insan ürünüyken bundan bile taviz vermemkten bahsediyorsunuz,peki Allahtan geldiğine inanılan emirlerde neden bizlerden taviz bekliyorsunuz?
Bir de islam hakim olursa zorla kapatılmaktan bahsetmişsiniz, siz islamı sağdan soldan değil kurandan öğrenin bir ara eğer inancın yoksa böyle bir zorunluluğun da yok.
Yani insan mevlüdünü kuranını okuyunca iş tamam mı?
Din mevlutten mi ibaret?
Cuma günü cuma namazını kılamayan kişi için ne düşünüyorsunuz çok merak ettim cidden?
örtuyu simge olarak görmeye gerek yok Almanyalı bir arkadaşım var okuluna örtu ile gidip geliyor ama kimseye bişey olduğu yok o kız bunu yaptı diye okul ibadethaneye dönmedi hala bekliyoz bakalım
Siz insan ürünü olan bir ideolojiye bile sımsımkı bağlı iken beni yaratan varlıktan gelen emirlere karşı neden sizin kısıtlamalarınza göre hareket edeyimki?
Asıl çelişkiniz ise tam şurda, din başortusunden ibaret değil,takılmayın, takmayan dinsiz değil diyorsunuz ya din mevlutlerden de ibaret değil.
Ayrıca bir taraftan rabbim örtun!! diye emrederken neden ben çalışırken,okurken bir taraftan açıll! diye emreden bir beşere uyayım?
sonum kötü olacak özgur olamıcam derken bugun bizden istediğin ne peki?
elinden gelse dünyadan islamı siler atarsın :)