- 14 Eylül 2012
- 10.762
- 12.400
- Konu Sahibi ispanakliborek
türbanlı okula da kamuya da girilebiliyor artık. daha neyi tartışıyoruz?
Son paragrafı oku. Sorun türban değil konuda. Türkiyede düşünce özgürlüğü kapsamında ne kadar rahat rahat ayrıştırıcı konuşabiliyoruz.
tabiki herkesi insan olarak görüyorum
benim inancım zaten bunu gerektiriyor
ama burada bazı farklılıkları da farketmek lazım
bu arada canan arıtmanın küçük kızlara başörtüsü bağlama konusuna değinmek istiyorum
küçücük bir kızı baleye ,jimnastiğe göndermekle başını bağlamak arasında hiçbir fark yok
çünkü ikisinde de aile yönlendiriyor ,çocuğa soran var mı yok
bir aile nasıl ki küçük yaşta din eğitimi vermemeyi ya da başka herhangi bir şey yaptırmayı çocuğuna reva görüyorsa diğeri de başını örttürebilir
bu çok normal bir şey
herkes kendi inancı yaşam tarzına göre çocuğu yönlendiriyor çünkü
dini bir aile de kızına dinini öğretmek isteyebilir ,bu çok normal bir şey
çünkü her dinin bir inanç sistemi var ,herkes de çocuğuna bunu öğretmekte serbest
insanlar ufacık çocukların beynini çok farklı inanç sistemleriyle ,hinduizmden budizmden ateizmden öğretilerle doldururken dolduruyor da islamı öğretmek mi suç.
bir çocuğa genel ahlaki değerler konusunda kötü şeyler öğretilmedikten sonra ailesinin onu istediği konuda yönlendirmesinin bir sakıncası yok ..
Zaten konu hakkında diğer yorumlarımı gördüysen eğer, açıkçası başörtülü çocuk gördüm mü hiç yorum yapmam umursamam benim alanıma girmez. Benim için tehlike oluşturmaz ailesinin kararı sonuçta. Benim ve çocuğumun özgürlük alanına girmediği müddetçe.. Çocuğumla arkadaşlık da edebilir. Benim çocuğuma sen başörtüsü takmadığın için cehenneme giriceksin demediği müddetçe. Çünkü çocuklar etkileniyor.
Ancak beni esas rahatsız eden dediğim gibi çocuğumun daha çok etkileyecek olan çocuk mağazalarında kız çocukları için kadın kıyafetleri satılması oluyor yukarıda da yazmıştım..
Her neyse konu sapıyor esas demek istediğimiz yurtdışında ırkçı sayılan bu cümleler türkiyede de çok rahat söylenebiliyor ve bu düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendiriliyor. Aynı şekilde başörtüsü değilde bu ifadeleri yahudi, alevi, ermeni, rum için söylendiğinde de sizler nasıl rahatsız oluyorsanız bizde de aynı etkiyi bırakıyor. Hatta munenin de dediği gibi burası müslüman ülke canım ülkemizde yaşıyosunuz daha ne tavrındaki görünüşte 'hoşgörülü' ama fazlasıyla itici cümleleri sık sık duyuyoruz. Ben daha bu sitede yeni karşılaştım böyle bir şeyle. Din, dil, ırkla ilgili bu tip söylemler düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirilmemeli artık..