• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pınar Kür'den şok sözler!

ah Saraylım, başörtüsü konusu görünce aklıma sen geliyorusn:) yeminlen senin yorumunu merak ettiğim için açtım konuyu. biliyordum böyle bir konuya yazmadan duramayacağını. Tam şu an içimden geçen kelimeleri dökecek bir yer ararken bu mesajı görmek çilde su bulmak gibi geldi bana.

Her daim başörtüsü mevzusu gündemi sardığında örtünme karşıtları Doğu ülklerinden dem vurular. Her daim türbanı bu ülkelerle kıyaslarlar. halbu ki Türkiye bu ülkelerden çok farklıdır. Zihniyet olarak farklıdır, yaşam düzeyi, gelişmişlik, kadın erkek eşitliği vesair. ve sanıdlığının aksine muhafazakar kesim bu konularda daha istiğmalet sahibidir. ( kadını ikinci sınıf gören ve başkaları tarafından muhafazakar kesimden addedilen düşünce fakirlerini saymıyorum)
peki neden bizi bu yanılgının içine çekmeye çalışırlar? neden kendi oryantalist bakış açılarını bize empoze etmeye çalışırlar? neden Türkiye yi bu demokrasi fakiri, hak ve özgürlükler bakımından ikinci sınıf ülkelere kıyaslarlar?
Nedeni basit: Bizi oraya ait gördükleri, hakiki Modernleşeme seviyesine ulaşmamızı istemedikleri için. onlara göre biz, kendi gözlerinden gördükleri "doğu"
gericiliğinden çıkmayı başaramamış, oraya hapsolmuş yobazlarızdır.
Oysa Türkiye ile bu ülkelerin İslamı algılayış biçimi öylesine farklıdır ki. Bahsettiğiniz ülkelerde yaşanan tecavüz olaylarının açıklık, kapalılıkla alakası yoktur.
Sözün özü kendi memleketinizi başkalarının gözü ile görüp kategorileştirmekten vazgeçin.

DatluCadu, ortunme karsitlari Dogu ulkelerinden dem vururlar, biz farkliyiz demeye getirmissin. Ancak herhalde Osmanli'nin cok degil, daha 90 sene oncesine kadar seriatla yonetildigini, kadinlarin carsafla, hatta pece ile dolastigini, erkeklerin dorde kadar evlendigini, bir bos ol deme ile bosandigini, zina edenin recm edildigini, hirsizin da elinin kesildigini unutmus gibisin. Irtica demek Araplarin uygulamalarini kabul etmek degil, geri gitmek demektir. Bizim yakin tarihimizde de bunlar var maalesef... Unuttun mu, hilafeti Ataturk kaldirdi, carsaf ile peceyi de kadinlarimiza Ataturk attirdi. Secme secilme ozgurlugunu de kadina veren odur. Yani isin ozu o bahsettigin oryantalist bakis acilari bizim hic de yabancimiz degil. Annem Cumhuriyet cocuguydu, ayni seyi annenanem icin soyleyemiyorum ne yazik ki.. 90 yil sana uzun gelebilir, ancak binlerce yillik tarihi olan bir ulke icin hic birsey degil. Yeni olan Cumhuriyet. Halkinin cogunlugunun Islam oldugu bir ulkede yeni olan Seriat degil, liyakat.. Daha bebek, ilk tokezlemede dusebilecek bir bebek. Ve iste simdi tokezliyor. Biz onu israrla ayakta turmaya calisiyoruz, sizse birsey olmaz gibisine bir vurdumduymazlik icindesiniz. Unutmayin ki bugun okula gidebiliyorsaniz, ise girip calisabiliyorsaniz, medeni nikahla evlenip esinizden hak talep edebiliyorsaniz, seciyorsuniz ve de secilebilyorsaniz, ve hatta bu forumda ozgurce fikirlerinizi beyan edebiliyorsaniz bunu Cumhuriyet rejimine borclusunuz. Kendi yarinlariniz ve cocuklarinizin gelecegi icin ona daha bir sarilmaniz gereken gunlerden geciyoruz. Bu gidisat iyi bir gidisat degil... Goreceksiniz diyecegim, goruyorsunuz aslinda da nedense dank etmiyor hala.. Bugun yarginin acizligi size en buyuk ornek olmaliyken hala erdogan erdogan deyip kendinden gecenlerin asklarini okuyorum burada ve hayret ediyorum.:53: Tehlikenin buyugu de iste bu gozleri kor eden ask aslinda.. Ne deyim... Yazik...

Orda karşıt bir görüş meramını anlatabilen bir yazı yok.......sadece ağız dolusu hakaret var neresi hoşuna gitti

isteyen istediğini düşünebilir, ama gelip de hakaret edip aşağılar şekilde, seviyesizce konuşamaz. bir sürü kişinin önünde ekranda başı örtülü insanlara ağzına geleni söyleyemez.

söyleyen de karşılığını alır.:ssz: fazlasıyla hak ettiğini düşünüyorum

çok güzel yazmış ağzına, yüreğine sağlık.

ay sizene ya insanların beğendikleri beğenmediklerine de karışır oldunuz
sizene yani sizene beğenmiş allah allah

ya niye beğendim sorusu bana birazz değişik geliyor.

beğeniler hakkında "neden beğendin?" denmesi... mesela türkan şorayı beğeniyorum diyelim, neden beğendin dedi biri diyecek laf bulamam.

beğenmişimdir işte bir sebebi vardır.

herkesin kendi beğenileri olabileceği gibi, bunu sorgulamak hak mı bilemedim....:31:

https://www.facebook.com/photo.php?v=756705154339515 üye olanlar giriş yapıp izleyebilirler.

cübbeli hocanın sayfasıyla alakam yok videoyu tesadüfen görmüştüm ve kanım dondu. bu kadının söylemleri de kanımı dondurdu.

dün bu pınar kür mevzusundan yola çıkarak, toplanıp başörtülüler hakkında konuşan, kendilerini aydın olarak tanıtan bir grup kadının söylemlerine de değinildi.

izledim ve de kanım dondu gerçekten.

VERDİĞİM LİNK SİLİNMİŞ SANIRIM TÜH YA

Son düzenleme:
Yoo gerçekten de ağladım:43: neye ağladım biliyo musun? Adına yazılan şarkılara, onun yüreğine, imanına, insanlığına... daha bi çok, çok şeye. Benim baktığım gibi bakın diyemem size, alay edip gülebilirsin belki ama inan hiiç umursamam! Şarkılar sözler zaten sızlatıyo insanın yüreğine dokunuyo.

insan yüreğinden gelen duygularla ağlar ve bunu ancak aynı duyguları paylaşanlar anlayabilir...

Arkadaşlar kadının söyledikleri bizim görüş açımıza göre yani inançlarımıza göre yüksek ayar olabilir ama en nihayetinde konuşma özgürlüğünü kullanmış. Aynen bizim kullandığımız gibi. Kaldı ki o öyle deyince kimse imanından olmadı değil mi?

konuşma özgürlüğü ayarsız konuşmak değildir bunu kabul etmiyorum kendi adıma:19:

ya niye beğendim sorusu bana birazz değişik geliyor.

beğeniler hakkında "neden beğendin?" denmesi... mesela türkan şorayı beğeniyorum diyelim, neden beğendin dedi biri diyecek laf bulamam.

beğenmişimdir işte bir sebebi vardır.

herkesin kendi beğenileri olabileceği gibi, bunu sorgulamak hak mı bilemedim....:31:

Ben buranın bir forum olduğunu bilerek sordum hanımefendi.......senin de bir argumanın yok......bu topikte bu konuyu tartışıyoruz.....yanlış birşey sorduğumu sanmıyorum.........nedir bu hemen celallenmeler patlamalar tansiyonu yükseltmeler.....tartışamayacaksan ne iş......bak herkes ne güzel yazmış

Ben buranın bir forum olduğunu bilerek sordum hanımefendi.......senin de bir argumanın yok......bu topikte bu konuyu tartışıyoruz.....yanlış birşey sorduğumu sanmıyorum.........nedir bu hemen celallenmeler patlamalar tansiyonu yükseltmeler.....tartışamayacaksan ne iş......bak herkes ne güzel yazmış

ben celallenmedim gayet sakin yazdım:31:

tartışmayacaksan ne iş, demişsiniz kimseyle tartışmak için burda değilim ki ben, zaten amacım o değil.konuyu tartışmak amacıyla burda değilim sadece görüş belirttim.:31:

iyi günler.

Hayırdır ben kapalılar cennetlik açıklar cehennemlik mi demişim asıl siz konuları bambaşka yerlere saptırmışsınız?
Tespiti tabiki dine bağlarım çünkü kapalılar bunu din için yapıyor.
Ayrıca tespit doğru diyelim bu uslup nedir böylee? Yeri,zamanı,üslubu yai hiç bir şeyi düzgün değil.
Hatta çok iğrenç bir yaklaşım.
Açmak da kapatmak da belki bir yerde aynı kapıya çıkıyor olabilir ama böyle birebir aynı şekle sokmak saçma bir yaklaşım.
Ayrıca herşeyin seks üzerine olduğu bir dünyada ben belki vucudumu bir erkek bakıp üzerimden iğrenç hayaller kurmasın diye de saklıyor olabilirm bu durumun erkekler için soyunmakla birebir görunmesi de çok da yakışık alır bir benzetme değil.
Konu d,ğer kk üyeleri olmayablir. Ben ben adece konu kendi canlarını yakmayınca aman ne güzel eleştirmiş demelerinden rahatsız oluyorum bunu belirtmek için özel bi konu mu açıcam?
Şu söylediklerinizi yazmaya çalışmîştım.......kimin neye inandığını asla bilemeyiz.......kadının yaptığı benzetme değildi zaten erkek öznesinin iki farklı nesnesi......ama birbirine tamamen zıt kadınlar arasında en ufak bir benzerlik yok..........iffetli iffetsiz gibi ya da bskire kız kadın gibi......burda kadın sadece nesne........dini içine çok katmayaydık iyiydi

Son düzenleme:
Şu söylediklerinizi yazmaya çalışmîştım.......kimin neye inandığını asla bilemeyiz.......kadının yaptığı benzetme değildi zaten erkek öznesinin iki farklı nesnesi......ama birbirine tamamen zıt kadınlar arasında en ufak bir benzerlik yok..........iffetli iffetsiz gibi ya da bskire kız kadın gibi......burda kadın sadece nesne........dini içine çok katmayaydık iyiydi

Ama peçe vs denilince işe din giriyor keşke daha farklı anlatsaymış.

ben celallenmedim gayet sakin yazdım:31:

tartışmayacaksan ne iş, demişsiniz kimseyle tartışmak için burda değilim ki ben, zaten amacım o değil.konuyu tartışmak amacıyla burda değilim sadece görüş belirttim.:31:

iyi günler.

Tartışmaktan kastım ikili tartışma değil ....herkes görüşünü gayet normal bir tonda belirtiyor.....ama siz bana öyle gelmediniz
İyi geceler

isteyen istediğini düşünebilir, ama gelip de hakaret edip aşağılar şekilde, seviyesizce konuşamaz. bir sürü kişinin önünde ekranda başı örtülü insanlara ağzına geleni söyleyemez.

söyleyen de karşılığını alır.:ssz: fazlasıyla hak ettiğini düşünüyorum

çok güzel yazmış ağzına, yüreğine sağlık.

Pinar Kur kimseye agzina geleni falan soylememis ya hu!Asil o diger kadin bozuntusu agzina geleni soyleyip seviyesizligini abuk sabuk laf oyunlarive hakaretlerle gostermis.Bu ne kustahliktir,bu ne edepsizliktir ve bu ne muslumanliktir diyorum o kadina.Kara fatma dedigimiz bocege benzese de zavalli kara fatmalara hakaret etmemek icin kara fatma kilikli diyemiyorum bile!Herkes fikrini terbiye sinirlarinda beyan etme ozgurlugune sahip,Pinar Kurun ne demek istedigini tam anlayamayip celallenen bir kalabalik var ulkede.Ne olmus bir benzetme yaptiysa,kadin misal vermis,yapilan eylem her iki tarafta da erkek icin yapiliyor demis,e dogru degil mi?Erkek icin her yerlerini aciyorlar playboy kadinlari,o dergileri kadinlar degil erkekler okuyor sonuctaKapanan da erkek gormesin diye kapaniyor,dinen de bunun icin emredildigi soylenmiyor mu?Basi kapali kadin neden sadece kadinlarin oldugu bir mekanda basini aciyor o halde?Sonuc,iki eylem de erkege yonelik.Herseyi abartmakta,carpitmakta birincidir milletimiz.Belli konular vardir ki dokunma yanarsin,bu nedir Allahaskina?Okudugum en terbiyesiz yaziya methiyeler duzecek kadar alcalmayin lutfen.Kadin hirs ve ofke kusuyor,Pinar Kurun kin kustugu falan soyleniyor.Kadinin sesinde bile dusmanlik vs yok,dusuncesini soylemis size ne!Esra kadini da Pinar kurun on cumlesine karsilik cok dusunup yuz cumle kufur siralamis,dusuncesini falan soylememis,elestirmemis de,aklinca asagilayacak en demagojik,en karmasik cumleleri kurmaya calismis.Seviyesizligin ve pisligin bu kadarini kiniyorum.Musluman gecinen mahalle hatunu!

Pinar Kur kimseye agzina geleni falan soylememis ya hu!Asil o diger kadin bozuntusu agzina geleni soyleyip seviyesizligini abuk sabuk laf oyunlarive hakaretlerle gostermis.Bu ne kustahliktir,bu ne edepsizliktir ve bu ne muslumanliktir diyorum o kadina.Kara fatma dedigimiz bocege benzese de zavalli kara fatmalara hakaret etmemek icin kara fatma kilikli diyemiyorum bile!Herkes fikrini terbiye sinirlarinda beyan etme ozgurlugune sahip,Pinar Kurun ne demek istedigini tam anlayamayip celallenen bir kalabalik var ulkede.Ne olmus bir benzetme yaptiysa,kadin misal vermis,yapilan eylem her iki tarafta da erkek icin yapiliyor demis,e dogru degil mi?Erkek icin her yerlerini aciyorlar playboy kadinlari,o dergileri kadinlar degil erkekler okuyor sonuctaKapanan da erkek gormesin diye kapaniyor,dinen de bunun icin emredildigi soylenmiyor mu?Basi kapali kadin neden sadece kadinlarin oldugu bir mekanda basini aciyor o halde?Sonuc,iki eylem de erkege yonelik.Herseyi abartmakta,carpitmakta birincidir milletimiz.Belli konular vardir ki dokunma yanarsin,bu nedir Allahaskina?Okudugum en terbiyesiz yaziya methiyeler duzecek kadar alcalmayin lutfen.Kadin hirs ve ofke kusuyor,Pinar Kurun kin kustugu falan soyleniyor.Kadinin sesinde bile dusmanlik vs yok,dusuncesini soylemis size ne!Esra kadini da Pinar kurun on cumlesine karsilik cok dusunup yuz cumle kufur siralamis,dusuncesini falan soylememis,elestirmemis de,aklinca asagilayacak en demagojik,en karmasik cumleleri kurmaya calismis.Seviyesizligin ve pisligin bu kadarini kiniyorum.Musluman gecinen mahalle hatunu!

cvp vermem karşımdakinin de bana cvp vermesi durumunu yaratacağından cvp vermek istemiyorum.

alçalmak, bu laftan hoşlanmadım.

DatluCadu, ortunme karsitlari Dogu ulkelerinden dem vururlar, biz farkliyiz demeye getirmissin. Ancak herhalde Osmanli'nin cok degil, daha 90 sene oncesine kadar seriatla yonetildigini, kadinlarin carsafla, hatta pece ile dolastigini, erkeklerin dorde kadar evlendigini, bir bos ol deme ile bosandigini, zina edenin recm edildigini, hirsizin da elinin kesildigini unutmus gibisin. Irtica demek Araplarin uygulamalarini kabul etmek degil, geri gitmek demektir. Bizim yakin tarihimizde de bunlar var maalesef... Unuttun mu, hilafeti Ataturk kaldirdi, carsaf ile peceyi de kadinlarimiza Ataturk attirdi. Secme secilme ozgurlugunu de kadina veren odur. Yani isin ozu o bahsettigin oryantalist bakis acilari bizim hic de yabancimiz degil. Annem Cumhuriyet cocuguydu, ayni seyi annenanem icin soyleyemiyorum ne yazik ki.. 90 yil sana uzun gelebilir, ancak binlerce yillik tarihi olan bir ulke icin hic birsey degil. Yeni olan Cumhuriyet. Halkinin cogunlugunun Islam oldugu bir ulkede yeni olan Seriat degil, liyakat.. Daha bebek, ilk tokezlemede dusebilecek bir bebek. Ve iste simdi tokezliyor. Biz onu israrla ayakta turmaya calisiyoruz, sizse birsey olmaz gibisine bir vurdumduymazlik icindesiniz. Unutmayin ki bugun okula gidebiliyorsaniz, ise girip calisabiliyorsaniz, medeni nikahla evlenip esinizden hak talep edebiliyorsaniz, seciyorsuniz ve de secilebilyorsaniz, ve hatta bu forumda ozgurce fikirlerinizi beyan edebiliyorsaniz bunu Cumhuriyet rejimine borclusunuz. Kendi yarinlariniz ve cocuklarinizin gelecegi icin ona daha bir sarilmaniz gereken gunlerden geciyoruz. Bu gidisat iyi bir gidisat degil... Goreceksiniz diyecegim, goruyorsunuz aslinda da nedense dank etmiyor hala.. Bugun yarginin acizligi size en buyuk ornek olmaliyken hala erdogan erdogan deyip kendinden gecenlerin asklarini okuyorum burada ve hayret ediyorum.:53: Tehlikenin buyugu de iste bu gozleri kor eden ask aslinda.. Ne deyim... Yazik...
Yaptığınız en büyük yanlış ne biliyor musunuz Saraylım? Olayları zamanının dışında değerlendirmek. Osmanlı bir imparatorluktu. Tıpkı O dönem de bulunan diğer imparatorluklar gibi. Ve Osmanlı şeriatla yönetiliyordu evet ama bunu kabul ederken o dönemde diğer impratorluklarda ki kilise faktörünü unutmayın lütfen!

Fransız ihtilali milliyetçilik akımları ile demokrasinin ve cumhuriyetin öncüsü olmamış mıdır? Tabi demokrasinin ağ babası antik yunan dır ancak , kadınların ve polisler dışında doğmuş olanların oy kullanmadığı, kölelik sisteminin olduğu bir antik yunan kuramsal ağ babalığı yapmaktan öteye gidemez sanırım.
Cumhuriyetin nasıl kurulduğunu anlatmama gerek var mı?

Anlamadığım, bir ülkenin yönetiliş biçimi değişince insanların giyimi , kuşamı da mı değişmeli? Giyimimiz kuşamımız değişince biz ototmatikman sınıf mı atlamış oluyoruz? Değişmediyse biz şeriat özlemi çeken yurttaş mı oluyoruz ? Bu bağıntılara nereden varıyorusunuz? Bahsettiğiniz; Cumhuryeti ayakta tutuma payesi, siz gibi kılık kıyafet sendromluların oluyor da bize de Atatürk düşmanlığı, ülkeyi 100 yıl öncesine götürmek "onurszuluğu", mu kalıyor?
Kadınları giyim kuşamlarından ötürü eve kapatan bir zihniyet "ileri "ci, modern oluyor, kadınları giyim kuşam ayırdına varmadan üniversitelere, kamu alanlarına taşıyan bir zihniyet gerici oluyor. Ne yaman bir çelişki bu yahu!
Modernizm sizin bahsettiğiniz gibi ne giydiğimize bakmıyor Saraylım, ne düşündüğümüze bakıyor. Batılı hiç bir toplum modernleşirken geleneksel kimliğini ve inançlarını söküp atmazken biz geleneklere, inanca savaş açarak modernleşmeye çalışıyoruz.

Mitolojide Theseus 'un gemisi meteforu vardır. "Plutark'ın aktardığı Yunan efsanesine göre, Girit'ten muzaffer dönen Theseus'un gemisi Atina'da hatıra olarak uzun süre muhafaza edilir. Zamanla geminin tahtaları çürüdükçe yenileriyle değiştirilir. Öyle ki, bir gün geminin değiştirilmedik hiçbir parçası kalmaz. Bu durumda gemi hala Theseus'un gemisi sayılır mı, yoksa başka bir gemi haline mi gelmiştir?" der bu metaforu tartışan felsefeciler.
Biz "modernleşirken" kimliğimize ait tüm tahtaları değiştirerek bunu yapmaya çalışıyoruz. Bunun adına da "Modernizm" diyoruz. Kimliğini tahtaları restitüsyona tabi tutarak yenilemek isteyenlere de gerici, yobaz, irticacı diyoruz. Yine çok garip bir çelişki!

Başortu maduruyuz den çok artık bu sıktı diyenler sıktı yahu. Ben nrede böyle bir açıklama yaptım kaldı ki hala bunla ilgili eksiklikler var.
Ben ben istemesem de dünya kadının vucudu üzreinde dönuyor kısmını başka konularda zaten kendim yazmıştım. Konu bu da değil.
Ayrıca ben kk üyelerinin bir konuda açık giyinen kadınlara olan olumsuz yorumlarını gördum ve buna tepkimi de gösterdim ki tepki yağıyordu zaten.ama şimdi bakıyorum da burada kapalı kadınlara hakaret edilmiş üstelik dini vaazlar da vermiş benim dedem imamdı seviyesi ile :) ve buna yapılan yorumlardan bir kısmı : Ne var canım eleştirmiş kadın olaya eleştirel bakmış da bilmem ne!!! Eleştirel bakılıyorsa her konuda bakılsın kk ikili oynamasın dedim bunu da herkese deil yalnızca böyle yapanlara söyledim. İsteyen alınabilir. Din artık eleştirilebilir olsun falan diyen olmuş oysa insan eseri olan ideolojilere bile eleştirel baktırmayan tipler bunlar. Laf söylettirmezler ha!

Ayrıca örtu Allahın emridir, gerisi ikinci planda kalır. Erkekleri azdırmamak için ne demektir ya hu. Ayeti bu kadar basite indirgeyemez.

Çok haklısınız, O kadının sözlerine ne var canım eleştirmiş diyolar, bizim yaptığımız yorumlarada hakaretler yağdırıyorlar, yok zihniyetiniz bu bilmem ne! önce insan kendi zihniyetini sorgulamalı, sevmeyebilirsin herkesi,düşüncen uymayabilir ama hakaret etmene asla müsade edilmez!!!

o zamanın şartlarını bu zamana neden endeksliyosunuz anlamıyorum! o zamanlar sadece bizim ülkemizde yenilikler getirilmedi, diğer ülkelerin tarihlerine de bakarsanız onlarda yeniliklerden geçti. Geçmişle yaşamak hiç bişey getirmez bize, o bunu getirdi bu bunu getirdi deyip ilerleyememenizin sebebi bu işte! tamam geçmişten elbette ders çıkarılır ve şuan olduğu gibi geleceği açık bi ülkemizin önünü göremiyorsak kusura bakmayın ama bunu defalarca yazdım tekrar yazıyorum kör yada nankör olmak lazım!

o zamanın şartlarını bu zamana neden endeksliyosunuz anlamıyorum! o zamanlar sadece bizim ülkemizde yenilikler getirilmedi, diğer ülkelerin tarihlerine de bakarsanız onlarda yeniliklerden geçti. Geçmişle yaşamak hiç bişey getirmez bize, o bunu getirdi bu bunu getirdi deyip ilerleyememenizin sebebi bu işte! tamam geçmişten elbette ders çıkarılır ve şuan olduğu gibi geleceği açık bi ülkemizin önünü göremiyorsak kusura bakmayın ama bunu defalarca yazdım tekrar yazıyorum kör yada nankör olmak lazım!

Tabii ki pek cok ulke yenlilikler yapti ama Bizim disimizda hicbiri yapilan yenilikleri,ilerlemeleri birakip eski sistemlerine donmedi.1923 yilindan itibaren Turkiye dunyanin en buyuk ve takdir edilecek degisimini yasamistir,Ataturkun zekasi ve sagduyusu sayesinde.Ancak gelinen su noktada,oncelikle Anayasanin en onemli maddesi olan laiklik cignenmektedir.Anayasamizda acikca Soyle der,"Kimse,devletin siyasi,ekonomik,sosyal ve hukuk duzenini kismen de olsa din kurallarina dayandiramaz". kamu alaninda giyim kusam kisisel ozgurluk alaninin disindadir.Nasil ki TBMMye kimse rahibe kiyafetiyle,kafasinda musevi din takkesiyle,palyaco kiyafetiyle ,doktor kiyafetiyle vs giremezse turbanla da girmemelidir.Akp kadinlari enz ayif yerinden avladi ve turbani kamuda serbest kilarak anayasayi deldi
Gecmisle yasamiyoruz,milletimizi medeniyete tasimis olan ilkelerimizle yasiyoruz.Baska bir konuda video paylasilmis,Chpli kadin turbanli kizi aglatti diye.Turbanla Ataturkun bagdasmasi mumkun mudur,zaten turban birebir Ataturk ilke ve inkilaplarina aykiridir.
Bir de ninelerimizin ortusu deniyor,ninelerimiz turban falan takmazdi.Carsaf giyilen osmanli Devri sonrasinda Anadoludaki yaslilarimiz bazen de genclerimiz basortusu takardi.Basortusu siyasal simge degil,geleneksel bir giysidir ve kimse in buna birsey dedigi yok.Ama turban 1984te Lubnandan ithal edilmis bir siyasi simgedir.Benim buyukannem de basortusu takardi ama saclari in on kismi da boynu da gorunurdu,kisa kollu da giyerdi,mantosu da diz boyundaydi..Basortusunun takilma sebebi farkli idi.
Sizin yaziniza bakarsak,gecmiste ne yapilmis olursa olsun bu ulke icin biz onumuze bakalim.Tabii de attan inilip esege binilmez,daima iyiye ileriye dogru yol alinir.Siz belli bir doneme ait gecmise bakmiyor ama o donemin oncesine mi gitmek istiyorsunuz?Cumhuriyet oncesine,laiklik oncesine,seriata?

Yaptığınız en büyük yanlış ne biliyor musunuz Saraylım? Olayları zamanının dışında değerlendirmek. Osmanlı bir imparatorluktu. Tıpkı O dönem de bulunan diğer imparatorluklar gibi. Ve Osmanlı şeriatla yönetiliyordu evet ama bunu kabul ederken o dönemde diğer impratorluklarda ki kilise faktörünü unutmayın lütfen!

Fransız ihtilali milliyetçilik akımları ile demokrasinin ve cumhuriyetin öncüsü olmamış mıdır? Tabi demokrasinin ağ babası antik yunan dır ancak , kadınların ve polisler dışında doğmuş olanların oy kullanmadığı, kölelik sisteminin olduğu bir antik yunan kuramsal ağ babalığı yapmaktan öteye gidemez sanırım.
Cumhuriyetin nasıl kurulduğunu anlatmama gerek var mı?

Anlamadığım, bir ülkenin yönetiliş biçimi değişince insanların giyimi , kuşamı da mı değişmeli? Giyimimiz kuşamımız değişince biz ototmatikman sınıf mı atlamış oluyoruz? Değişmediyse biz şeriat özlemi çeken yurttaş mı oluyoruz ? Bu bağıntılara nereden varıyorusunuz? Bahsettiğiniz; Cumhuryeti ayakta tutuma payesi, siz gibi kılık kıyafet sendromluların oluyor da bize de Atatürk düşmanlığı, ülkeyi 100 yıl öncesine götürmek "onurszuluğu", mu kalıyor?
Kadınları giyim kuşamlarından ötürü eve kapatan bir zihniyet "ileri "ci, modern oluyor, kadınları giyim kuşam ayırdına varmadan üniversitelere, kamu alanlarına taşıyan bir zihniyet gerici oluyor. Ne yaman bir çelişki bu yahu!
Modernizm sizin bahsettiğiniz gibi ne giydiğimize bakmıyor Saraylım, ne düşündüğümüze bakıyor. Batılı hiç bir toplum modernleşirken geleneksel kimliğini ve inançlarını söküp atmazken biz geleneklere, inanca savaş açarak modernleşmeye çalışıyoruz.

Mitolojide Theseus 'un gemisi meteforu vardır. "Plutark'ın aktardığı Yunan efsanesine göre, Girit'ten muzaffer dönen Theseus'un gemisi Atina'da hatıra olarak uzun süre muhafaza edilir. Zamanla geminin tahtaları çürüdükçe yenileriyle değiştirilir. Öyle ki, bir gün geminin değiştirilmedik hiçbir parçası kalmaz. Bu durumda gemi hala Theseus'un gemisi sayılır mı, yoksa başka bir gemi haline mi gelmiştir?" der bu metaforu tartışan felsefeciler.
Biz "modernleşirken" kimliğimize ait tüm tahtaları değiştirerek bunu yapmaya çalışıyoruz. Bunun adına da "Modernizm" diyoruz. Kimliğini tahtaları restitüsyona tabi tutarak yenilemek isteyenlere de gerici, yobaz, irticacı diyoruz. Yine çok garip bir çelişki!

Yazdiklarimi "olaylari zamaninin disinda degerlendirmek"ten yanlis bulmussunuz ancak siz yazdiklarinizi desteklemek icin Antik Yunan'a, mitolojiye kadar gitmissiniz, bu ne yaman celiski? Halbuki ben sadece 90 sene geri gitmistim... Zamanin disinda degil, tam da icindeyim.

Aslinda Dileksu arkadasimiz cok guzel cevap vermis yazdiklariniza. Ben sadece ilavelerde bulunabilirim. AKP'nin bugun Turkiye icin istedigi cumhuriyet sekli "Islam Cumhuriyeti"dir. Bunu da soylemlerinde acikca ifade etmektedir zaten, herkesin malumu. Islam Cumhuriyeti ile yonetilen ulkeler de bellidir; Iran, Afganistan gibi.. Orada kilik kiyafet de bellidir. Bundan 30-40 sene onceki kiyafetleri de... Simdiki kanunlari da bellidir, 30-40 sene oncekiler de..Demek ki toplumlar geri gidebiliyormus. Demek ki kiyafetler, giyim tarzlari da bununla paralel olarak degisebiliyormus. Ben de sizin yanlisinizi yazayim. Biz Fransa, Yunanistan degiliz. Onlar musluman ulkeler degil, dolayisi ile halklarinin kafasinda olusmus, kaliplasmis dini kiyafetleri yok. Onlarda dini kiyafetleri din adamlari giyer, halk idare bicimine gore kiyafet degistirmez, ancak musluman ulkeler oyle degil, onlar degisir. Su anda Turkiye'de de olan bu. Halk degisiyor, turban, carsafa giriyor. Erkekler sakal uzatmak, cubbe ve sarikla ise gitmek istiyor. Cunki birileri onlara bunu empoze ediyor. Birileri kaleyi icten fethediyor. Kim olduklarini soylememe gerek var mi? Bu insanlarin niyetleri hakkinda supheye dusmemek gerekir. Velhasil, sizin yaptiginiz tam olarak bu. Gormuyorsunuz derken tam olarak da bunu kastediyorum. Is kiyafetle kalmiyor zaten. Kizlar erkekler ayri merdivenlerden ciksin, ayri okullarda okusun, ayni evde ders calismak icin toplanmasin, kadinlara evdeki isler yetmiyor mu, vesaire vesaire... Bunlar size hakikatten gidisat hakkinda hic bir fikir vermiyor mu? Sadece turban takmakla is bitecek, oyle mi? Daha iyi dusunun... :34:

Ulkenin gelecegini acik secik gorebildigim icin yaziyorum zaten bunlari.. Datlucaduya yazdiklarimi okursaniz ne dedigimi belki biraz anlayabilirsiniz. gerci Dileksu'nun size yazdiklarina da katiliyorum.

saraylim bir zamanlar ankarada okurken basortulu diye karsimda yarim saat alenen beni cekistiren teyzeye benzettim seni. "laiklik elden gidiyorcu" zihniyetin en populer lafi "hepimizi carsafa sokacaklar"herhalde.
sizi zorla carsafa sokarlarsa inanin haklarinizi savunmak icin ilk ben sokaga cikarim. ama siz beni basortuyle okula almazlarken keyfinizden odun verdiniz mi acaba?

Back