Yazdiklarimi "olaylari zamaninin disinda degerlendirmek"ten yanlis bulmussunuz ancak siz yazdiklarinizi desteklemek icin Antik Yunan'a, mitolojiye kadar gitmissiniz, bu ne yaman celiski? Halbuki ben sadece 90 sene geri gitmistim... Zamanin disinda degil, tam da icindeyim.
Aslinda Dileksu arkadasimiz cok guzel cevap vermis yazdiklariniza. Ben sadece ilavelerde bulunabilirim. AKP'nin bugun Turkiye icin istedigi cumhuriyet sekli "Islam Cumhuriyeti"dir. Bunu da soylemlerinde acikca ifade etmektedir zaten, herkesin malumu. Islam Cumhuriyeti ile yonetilen ulkeler de bellidir; Iran, Afganistan gibi.. Orada kilik kiyafet de bellidir. Bundan 30-40 sene onceki kiyafetleri de... Simdiki kanunlari da bellidir, 30-40 sene oncekiler de..Demek ki toplumlar geri gidebiliyormus. Demek ki kiyafetler, giyim tarzlari da bununla paralel olarak degisebiliyormus. Ben de sizin yanlisinizi yazayim. Biz Fransa, Yunanistan degiliz. Onlar musluman ulkeler degil, dolayisi ile halklarinin kafasinda olusmus, kaliplasmis dini kiyafetleri yok. Onlarda dini kiyafetleri din adamlari giyer, halk idare bicimine gore kiyafet degistirmez, ancak musluman ulkeler oyle degil, onlar degisir. Su anda Turkiye'de de olan bu. Halk degisiyor, turban, carsafa giriyor. Erkekler sakal uzatmak, cubbe ve sarikla ise gitmek istiyor. Cunki birileri onlara bunu empoze ediyor. Birileri kaleyi icten fethediyor. Kim olduklarini soylememe gerek var mi? Bu insanlarin niyetleri hakkinda supheye dusmemek gerekir. Velhasil, sizin yaptiginiz tam olarak bu. Gormuyorsunuz derken tam olarak da bunu kastediyorum. Is kiyafetle kalmiyor zaten. Kizlar erkekler ayri merdivenlerden ciksin, ayri okullarda okusun, ayni evde ders calismak icin toplanmasin, kadinlara evdeki isler yetmiyor mu, vesaire vesaire... Bunlar size hakikatten gidisat hakkinda hic bir fikir vermiyor mu? Sadece turban takmakla is bitecek, oyle mi? Daha iyi dusunun...