Bu konuda benim yorumumu merak eden vardir diye yaziyorum, ne de olsa en fanatik benim ya..
Pinar Kur'un ki de, diger "korunma amacli" diyenlerinki de amacini asan bir konusma diye dusunuyorum. Playboya soyunan kadinlardan baslayayim. O kadinlar bugune kadar erkek tavlamaktan ziyade unlu olmak icin soyunmuslardir. Filmlerde oynamak, mumkunse basrol almak ve para kazanmak icin.. Kimi amacina ulasmis, kimi ulasamamistir. Basortusune gelince, takan Allahin emri oldugunu savunur, ve erkeklerden korunmak icin diye sozunu tamamlar. Bu dusunce tarzina gore de acik kadinlarin bolca yasadigi Avrupa'da ve hatta Turkiye'de her acik kadinin her kosede tacize ugramasi gerekir, bu da mumkun degil. Tam tersine kapaliligi yaygin olarak kabullenmis ve uygulamaya sokmus ulkelerde kadin istedigi kadar kapansin, daha 9 yasinda cocukken bile evlenilebilinecek bir kadin olarak goruluyor. Bir mal gibi yasinin iki, hatta 5 kati buyuk erkeklere bir nikah karsiligi satiliyor. Muta nikahlari var. TAcizler onlarda da var. Ustelik tacize ugrayan kadinlar bu ulkelerin cogunda toplum disina itilmekle kalmiyor, taslaniyor, idam ediliyorlar. Basortusu korunma amacli ise kimden, neyden, nasil koruyor? Muamma.. Kadinlar bu sorulari kendilerine sormali diye dusunuyorum. Ben bu sorulari kendime sordugumda basortusunun beni hic birseyden korumadigi hukmune variyorum. Benim korunup korunmamam, icinde yasadigim toplumun kadina bakisi ve bana verilen haklar, kanunlar ile sinirlidir. Basortusu bugun dini bir sembol olmaktan ote vasfa sahip degildir. Cunki basi bagli bir kadin ne kadar hakka sahipse, acik olan bir kadin olarak ben de ayni haklara sahibim. Onu erkekler yolda ne kadar taciz ediyorsa, ayni toplumda yasayan ben de o kadar taciz ediliyorum. Ne eksik, ne fazla.. Kimseye ne tak deme ayricaligim var, ne de takma. Herkesin kendi hur akli ve vicdani var. Toplumu kutuplara bolup, ille de seriat yonetimi isteriz deyip, bir yandan da bu ugurda yolsuzlugu, hirsizligi desteklemedikten sonra bana ne? Ama is oraya gelirse de kimse kusura bakmasin, Saraylim'in agzi da torba degil ki buzesin..