• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pınar Kür'den şok sözler!

konu nereye geldi bilmiyorum ama esra elönünün yazısını okudum.o nasıl uslüptur öylee..el insaf yahu kendimizi savunacaz diye bu kadar ağır laflar edilmez..efendimiz bile başına pislikler saçıldığında ağzından kötü bir laf çıkmıyorsa biz neyi savunuyoruz neye inanıyoruz...bize hakaret edene bizdemi hakaret edelim...bizi küçük göreni bizdemi küçük görelimm....pınar kür zaten baştan aşağıya yanlış...onun gibi olursan ondan ne farkın kalır

Demek istediğim iki tarafın da birbirine karşı saygısının olması lazım. Ama taraflaşmadan zaten taraf olacak ne var;futbol takımımı tutuyoruz? Kaldı ki Emine Şenlikoğlu’nun da uslubu bence çok orta karar değil.
Yukarıdaki arkadaş kapalı olduğu için kamu kurumlarında aşağılandığından üniversiteye gireceği zaman ona “siz dar beyinlisiniz evde oturun” denildiğinden bahsetti..

Pınar Kür'ün sözlerine yorum yapmayacağım ama bi konuya açıklık getirmek istedim. "Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer. Perdesiz ev ya satılıktır ya da kiralıktır" sözünü Erdoğan da belki onaylıyordur orasını bilemem, ama bu sözü o söylemedi.

http://www.milliyet.com.tr/akp-li-yonetici-ortusuz-kadin-satiliktir-/siyaset/sondakika/10.03.2011/1362426/default.htm

Rte tarafından kameralar önünde söylenmemiş olması onaylamadığı gerçeğini değiştirmiyor ne yazık ki. Ama açıklaman için teşekkür ederim bilmiyordum. Kafalarımıza güzel işlenmiş. Bu sözün necip fazıla ait olduğu ve rtenin de ondan alıntılayarak kullandığı söyleniyordu. Sevinerek söyleyebilirim ki senin bu yazın üzerine araştırdım necip fazılın da böyle bir söylemi yokmuş. Yakışmazdı zaten.

Ancak gözlemlediğim şöyle bir şey var ki ben bunu buraya ne yazsam biri çıkar der ki evet öyle dinimizde örtüsüz kadın günahtır bizim dinimizde böyle böyle bıdı bıdı. Hem de necip fazılın sözü bilmem ne cevaplar gelir. İşte bana onları diyenler bir zahmet bu konuya yprum yapmasınlar. Sizin dininizde örtüsüz kadın satılık demekse benim dinimde örtüye hakaret çok sevap bir şey napıcaz şimdi.

Birazcık ağzımızdan çıkan kelimelere dikkat etmek lazım. Kimse inanmadığı bir şeye saygı duymak zorunda değil. Edebimizden susup oturucaz. Şahsi görüşlerimizi de dost meclislerinde paylaşmaktan öteye gitmicez..

Bu konuda benim yorumumu merak eden vardir diye yaziyorum, ne de olsa en fanatik benim ya..:52: Pinar Kur'un ki de, diger "korunma amacli" diyenlerinki de amacini asan bir konusma diye dusunuyorum. Playboya soyunan kadinlardan baslayayim. O kadinlar bugune kadar erkek tavlamaktan ziyade unlu olmak icin soyunmuslardir. Filmlerde oynamak, mumkunse basrol almak ve para kazanmak icin.. Kimi amacina ulasmis, kimi ulasamamistir. Basortusune gelince, takan Allahin emri oldugunu savunur, ve erkeklerden korunmak icin diye sozunu tamamlar. Bu dusunce tarzina gore de acik kadinlarin bolca yasadigi Avrupa'da ve hatta Turkiye'de her acik kadinin her kosede tacize ugramasi gerekir, bu da mumkun degil. Tam tersine kapaliligi yaygin olarak kabullenmis ve uygulamaya sokmus ulkelerde kadin istedigi kadar kapansin, daha 9 yasinda cocukken bile evlenilebilinecek bir kadin olarak goruluyor. Bir mal gibi yasinin iki, hatta 5 kati buyuk erkeklere bir nikah karsiligi satiliyor. Muta nikahlari var. TAcizler onlarda da var. Ustelik tacize ugrayan kadinlar bu ulkelerin cogunda toplum disina itilmekle kalmiyor, taslaniyor, idam ediliyorlar. Basortusu korunma amacli ise kimden, neyden, nasil koruyor? Muamma.. Kadinlar bu sorulari kendilerine sormali diye dusunuyorum. Ben bu sorulari kendime sordugumda basortusunun beni hic birseyden korumadigi hukmune variyorum. Benim korunup korunmamam, icinde yasadigim toplumun kadina bakisi ve bana verilen haklar, kanunlar ile sinirlidir. Basortusu bugun dini bir sembol olmaktan ote vasfa sahip degildir. Cunki basi bagli bir kadin ne kadar hakka sahipse, acik olan bir kadin olarak ben de ayni haklara sahibim. Onu erkekler yolda ne kadar taciz ediyorsa, ayni toplumda yasayan ben de o kadar taciz ediliyorum. Ne eksik, ne fazla.. Kimseye ne tak deme ayricaligim var, ne de takma. Herkesin kendi hur akli ve vicdani var. Toplumu kutuplara bolup, ille de seriat yonetimi isteriz deyip, bir yandan da bu ugurda yolsuzlugu, hirsizligi desteklemedikten sonra bana ne? Ama is oraya gelirse de kimse kusura bakmasin, Saraylim'in agzi da torba degil ki buzesin..:27:
ah Saraylım, başörtüsü konusu görünce aklıma sen geliyorusn:) yeminlen senin yorumunu merak ettiğim için açtım konuyu. biliyordum böyle bir konuya yazmadan duramayacağını. Tam şu an içimden geçen kelimeleri dökecek bir yer ararken bu mesajı görmek çilde su bulmak gibi geldi bana.

Her daim başörtüsü mevzusu gündemi sardığında örtünme karşıtları Doğu ülklerinden dem vurular. Her daim türbanı bu ülkelerle kıyaslarlar. halbu ki Türkiye bu ülkelerden çok farklıdır. Zihniyet olarak farklıdır, yaşam düzeyi, gelişmişlik, kadın erkek eşitliği vesair. ve sanıdlığının aksine muhafazakar kesim bu konularda daha istiğmalet sahibidir. ( kadını ikinci sınıf gören ve başkaları tarafından muhafazakar kesimden addedilen düşünce fakirlerini saymıyorum)
peki neden bizi bu yanılgının içine çekmeye çalışırlar? neden kendi oryantalist bakış açılarını bize empoze etmeye çalışırlar? neden Türkiye yi bu demokrasi fakiri, hak ve özgürlükler bakımından ikinci sınıf ülkelere kıyaslarlar?
Nedeni basit: Bizi oraya ait gördükleri, hakiki Modernleşeme seviyesine ulaşmamızı istemedikleri için. onlara göre biz, kendi gözlerinden gördükleri "doğu"
gericiliğinden çıkmayı başaramamış, oraya hapsolmuş yobazlarızdır.
Oysa Türkiye ile bu ülkelerin İslamı algılayış biçimi öylesine farklıdır ki. Bahsettiğiniz ülkelerde yaşanan tecavüz olaylarının açıklık, kapalılıkla alakası yoktur.
Sözün özü kendi memleketinizi başkalarının gözü ile görüp kategorileştirmekten vazgeçin.

Su kür müdür, pür müdür, bagyanin sözlerine hic yorum yapmayacagim.
Ama " ne var kadin kendine göre cikarim yapmis" diyen arkadaslara sunu söylemek istiyorum.

Inanclara saygi neden sürekli vurgulanir?

Biri cikip basörtülüye " kendini erkekleri bastan cikaran nesne gibi görüyor" derse öbürü cikip ateiste " kendini yaratanin doga oldugunu zanneden akilsiz" der, öbürü cikip hiristiyana " Hem Allah i herseyin üzerinde ve insanlardan cok yüce görüp hemde onun insan bir oglu olduguna inanan tutarsizlar" der, öbürü kalkip deiste " Allah var deyip sonrada kendini yaratan Allah in onu bos biraktigini zanneden kisi" der yani der oglu der.

KAldiki bu söylemleri cevrenizde duymussunuzdur aynen bu sekilde.
Cevrenizde degilse internete bakin birsürü kisi vardir bu tarz konusan.
Iste bu tartisma ve saldirilarin sonu gelmeyecegi ve giderek icinden cikilmaz bir hal alacagi icin "INANCLARA SAYGI" diyoruz.

Herkesin inanclarina saygi.
Yok cikarim, yok elestiri, yok mantiga oturtma bilmem ne bilmem ne inanclar üzerinde olmamasi gereken birsey!

Son düzenleme:
Rte tarafından kameralar önünde söylenmemiş olması onaylamadığı gerçeğini değiştirmiyor ne yazık ki. Ama açıklaman için teşekkür ederim bilmiyordum. Kafalarımıza güzel işlenmiş. Bu sözün necip fazıla ait olduğu ve rtenin de ondan alıntılayarak kullandığı söyleniyordu. Sevinerek söyleyebilirim ki senin bu yazın üzerine araştırdım necip fazılın da böyle bir söylemi yokmuş. Yakışmazdı zaten.

Ancak gözlemlediğim şöyle bir şey var ki ben bunu buraya ne yazsam biri çıkar der ki evet öyle dinimizde örtüsüz kadın günahtır bizim dinimizde böyle böyle bıdı bıdı. Hem de necip fazılın sözü bilmem ne cevaplar gelir. İşte bana onları diyenler bir zahmet bu konuya yprum yapmasınlar. Sizin dininizde örtüsüz kadın satılık demekse benim dinimde örtüye hakaret çok sevap bir şey napıcaz şimdi.

Birazcık ağzımızdan çıkan kelimelere dikkat etmek lazım. Kimse inanmadığı bir şeye saygı duymak zorunda değil. Edebimizden susup oturucaz. Şahsi görüşlerimizi de dost meclislerinde paylaşmaktan öteye gitmicez..

Aslında bence herkes "hak" sözünü kendi içinde benimsemeli, yorumunu yaparak bu sözcükten yola çıkarak yapmalı. Kimse kimseye haksızlık etmesin, kimse kimsenin hakkını görmezden gelmesin, herkes birbirinin hakkına saygılı olsun. "Hak" sözü çok genel, hayatın her alanında geçerli. Ama burada iki farklı konu var asıl vurgulamak istediğim birbirinden bağımsız ama hakla alakalı.

Baş örtüsü takmak da takmamak da haktır.
Birisini söylemediği şeylerle yargılamak haksızlıktır.

Birisine "baş örtüsü takma/takmama hakkım" derken, bir yandan da başka birine, konuyu araştırmadan söylemediği sözleri referans göstererek, haksızlık etmek bana pek doğru gelmiyor.

canım ellerine ağzına saglık...
çok dogru söylüyorsun sevmeyen elbette var sonuçta başbakanımızda insan arkadaslar bunu unutmayın ve bunu ülkeye ne cok şey kattığınıda.
bu sözleri söyleyen kişiliksiz kadın ne müslümandır nede aklı başında biridir..
bu ülkede özgürlük yok öyle mi ?
peki 10 yıl öncesine kadar kadınlar başlarını kapatmaya çekinirlerdi okullarda yasaktı ?
başörtülüler okuyamaz geri beyinliler onlar otursunlar satılık koyun gibi koca beklesinler denildi hep!
başbakanımız bu ön yargıyı kırdı şimdi bir çok başarılı girimşici bayanımız kapalıdır ?
sen neyin özgürlüğünü eleştiriyosun otur bi düşün?
ve diyo ki ben başörtülü bi ev sahibesinin davetine evine gitmem diyo nasıl bi mantıktır nasıl bi gericiliktir bu ?
ben bu kadının müslüman olduguna inanmıyorum arkadaslar.
bunun gibiler çıkıp böyle sözler söylüyor cahil gençliğimizden bir kısım inanıp yok efendim eylemler yapıyorlar kendilerince.
yahu sen bi yazarsın Türkiye'nin yazarıysan gençliğimize yol göstericeksin kışkırtıp kutuplaştırmayacaksın.

başbakanımız bu ön yargıyı kırdı şimdi bir çok başarılı girimşici bayanımız kapalıdır ?
sen neyin özgürlüğünü eleştiriyosun otur bi düşün? ağzına yüreğine sağlık canım. Kutuplaştıran kendileri,gerici olan kendileri bi dönüpte çok değil 5 yıl öncesine baksalar ama başbakanı eleştirmeden ön yargı yapmadan görmemek mümkün değil kimin neyi kutuplaştırdığını. Gerçekten ya kör yada nankörler!!

sen neyin özgürlüğünü eleştiriyosun otur bi düşün? ağzına yüreğine sağlık canım. Kutuplaştıran kendileri,gerici olan kendileri bi dönüpte çok değil 5 yıl öncesine baksalar ama başbakanı eleştirmeden ön yargı yapmadan görmemek mümkün değil kimin neyi kutuplaştırdığını. Gerçekten ya kör yada nankörler!!
teşekkürler zehracım, çok haklısın canım umarım kendileride ön yargılarını görüp asıl meseleyi görürler.

Bu kadının söyemlerini bugun haklı bulan yarın haktan özgürlükten dem vurmasın tamam mı?
Kimin niye açıldığı da kapandığı da kimseyi ilgilendirmez,hak verenleri de kınıyorum ki hiç şaşırtmayan isimler.:20:
Biri çıkıp sokaktaki mini etekli kadınar söyle böyle dese tepki yağardı (ki benzer örnekler görduk burda) yobaz olurdu değil mi işte bu kadına da aynı muamele yapılmalıydı kadın kendince haklı deniliyorsa bir daha açıklar için de yapılan yorumlara karışılmasın.Ki her ikisi de çok saçma. Ayrıca olay ne ara rte ye geldi

KK her zaman ve her konuda bu kadar eleştiriye acık olmanı bekliyorum(!)

Son düzenleme:
teşekkürler zehracım, çok haklısın canım umarım kendileride ön yargılarını görüp asıl meseleyi görürler.

Ahh keşke onu yapsalar bi zaten dünyaları değişecek... Etrafta olana bitene bakıp bide ülkesine baksalar aslında ne kadar şanslıyız ki her zorluğa göğüs geren ve gerçekten 'tarih onunla gurur duyacak' bi başbakan var. Ben bu farklılığı gören insanlarında özel olduğu kanaatindeyim. O yüzdende sadece dua ediyorum.

Pınar Kür'ün sözlerine yorum yapmayacağım ama bi konuya açıklık getirmek istedim. "Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer. Perdesiz ev ya satılıktır ya da kiralıktır" sözünü Erdoğan da belki onaylıyordur orasını bilemem, ama bu sözü o söylemedi.

http://www.milliyet.com.tr/akp-li-yonetici-ortusuz-kadin-satiliktir-/siyaset/sondakika/10.03.2011/1362426/default.htm

işte bak her sözü başbakan söyledi diye yazıyolar bide Allahtan korkun ya, o kadının cnntürke konuştu hatta gözlüklü bi adama konuk oldu ben izledim bizzat, 'bunu başbakan söyledi' diye yazan arkadaş zor olmaz bi yazsa direk video çıkıyo zaten. Zahmet edipte araştırmıyolar atıp tutup konuşuyolar. Ki başbakan söylese gündem olur herkes duyardı!

Ahh keşke onu yapsalar bi zaten dünyaları değişecek... Etrafta olana bitene bakıp bide ülkesine baksalar aslında ne kadar şanslıyız ki her zorluğa göğüs geren ve gerçekten 'tarih onunla gurur duyacak' bi başbakan var. Ben bu farklılığı gören insanlarında özel olduğu kanaatindeyim. O yüzdende sadece dua ediyorum.
kesinlikle canım katılıyorum.
herkes kusurunu söylüyor peki ya verdiği onca hizmet ?
yıllarca verdiği hizmetler ?
o adam canını dişine takıp ülkesine vatanına hizmet ediyo daha neler yaparım diye düşünüyo...
Rabbim yardımcısı olsun kötülere fırsat vermesin.
almanyada nasıl kazanıyo yolsuzluk yaptıgı halde bu adam, neden hala bu adamı seciyo diyolar ya işte en güzel cevabı
Ana-baba duası, yardıma muhtacların duası, gariplerin duası...

kesinlikle canım katılıyorum.
herkes kusurunu söylüyor peki ya verdiği onca hizmet ?
yıllarca verdiği hizmetler ?
o adam canını dişine takıp ülkesine vatanına hizmet ediyo daha neler yaparım diye düşünüyo...
Rabbim yardımcısı olsun kötülere fırsat vermesin.
almanyada nasıl kazanıyo yolsuzluk yaptıgı halde bu adam, neden hala bu adamı seciyo diyolar ya işte en güzel cevabı
Ana-baba duası, yardıma muhtacların duası, gariplerin duası...

Aynen öyle bırak bizim insanımızı izlediniz mi bilmiyorum ama seçimlerde bi çok yabancı ülkeden bizim sevincimize ortak oldu tüm insanlar. Rabbim tüm kötülüklerden korusun Başbakanımızı, ona yapmak isteyen kötülükleride kendi başlarında patlatsın inşallah...
O kadar boş konuşuyolar ki başbakan 'başörtüsüz kadın perdesiz ev gibidir' demiş p.kürü eleştirenler onuda eleştirsin yazmış biri. direk böyle dediğini duydun mu başbakanın ağzından diye yazdım tık yok, başka bi duyarlı arkadaşımız onu başbakan demedi akpden milletvekilleri söyledi bunu söyleyende ihrac edilmiş yazmış,gelde sinirlenme:47: başlarına taş yağsa aaa başbakan yağdırdı diyecekler!! ki başbakanın her seveni tesettürlü değil ki! bunu söylemiş olsa gündem olurdu. Ama bak sen ki başbakan söylemiş ne hikmetse bazı kişiler duymuş, onların kulağına söyledi heralde:1:

Ona bakarsan o kadinin da canli yayinda konustugunu filan duymadim. Herkesin bildigi, duydugu neyse o. Medyaya malolmus konusmalari "yok olmadi" diye inkar etmek niye? Okuyorum heryerde iste, yetmez mi?

zahmet edipte 'pınar kürün konuşması' diye yazarsanız, çok değil geçen gün konuştu zaten cnntürkte direk karşınıza videosu çıkar!!!
bi arkadaşımız sizin dediğiniz başbakan dedi diye ısrar ettiğiniz o sözü akpden milletvekilleri söylemiş yıllar önce, onuda ihrac etmişler zaten yazmış, araştırın lütfen öyle yorum yazın!!!!
Ki söylemiş olsa gündem olurdu dimi,tıpkı o kadın gibi ne hikmetse sadece sizin kulağınıza gitmiş ilginç!!! ayrıca başbakanı her seven bayan tesettürlü değil!

Son düzenleme:
Aynen öyle bırak bizim insanımızı izlediniz mi bilmiyorum ama seçimlerde bi çok yabancı ülkeden bizim sevincimize ortak oldu tüm insanlar. Rabbim tüm kötülüklerden korusun Başbakanımızı, ona yapmak isteyen kötülükleride kendi başlarında patlatsın inşallah...
O kadar boş konuşuyolar ki başbakan 'başörtüsüz kadın perdesiz ev gibidir' demiş p.kürü eleştirenler onuda eleştirsin yazmış biri. direk böyle dediğini duydun mu başbakanın ağzından diye yazdım tık yok, başka bi duyarlı arkadaşımız onu başbakan demedi akpden milletvekilleri söyledi bunu söyleyende ihrac edilmiş yazmış,gelde sinirlenme:47: başlarına taş yağsa aaa başbakan yağdırdı diyecekler!! ki başbakanın her seveni tesettürlü değil ki! bunu söylemiş olsa gündem olurdu. Ama bak sen ki başbakan söylemiş ne hikmetse bazı kişiler duymuş, onların kulağına söyledi heralde:1:
kız dur şimdi bak gördün müü bunlara da söylemiş derlerrr:1:
ay ne güldüm yaa:1:
ağzına ellerine sağlık tatlım durumu cok iyi anlattın:16:
evet ben o gün sabah dersim oldugu halde uyumadım izledim haberleri sabahta gazeteye saldırdım:52:
hele o balkon konuşmasıı.. helal olsun başbakanım adamlığını gösterdin yine dedirtti.:72:
şaka bir yana bu gerçekleri göremeyenler nerede yaşıyor ?
yahu tamam sevme ama ama saygı göster atıp tutma hakkında, ille edep illede edep demiş büyükler.

kız dur şimdi bak gördün müü bunlara da söylemiş derlerrr:1:
ay ne güldüm yaa:1:
ağzına ellerine sağlık tatlım durumu cok iyi anlattın:16:
evet ben o gün sabah dersim oldugu halde uyumadım izledim haberleri sabahta gazeteye saldırdım:52:
hele o balkon konuşmasıı.. helal olsun başbakanım adamlığını gösterdin yine dedirtti.:72:
şaka bir yana bu gerçekleri göremeyenler nerede yaşıyor ?
yahu tamam sevme ama ama saygı göster atıp tutma hakkında, ille edep illede edep demiş büyükler.

Başbakanı çok seviyodum ama son olaylardan sonra dahada depreşti sevgim:1:
Balkon konuşmasına gittim ben mükemmeldi:21:
Dedi ya başbakan 'balkon konuşmasına laf söylediler sizde çıkın balkona konuşma yapın ama özür dileyin bu halktan' diye
çok çok karizma ve inanılmaz zeki bi başbakanımız var, mecliste çalışan aile dostumuz var diyo ki vekillerin mikrofon ayarlarından sorumlu yanlışlıkla mikrofonun sesi kısılmış hemen fark etti başbakan hemn uyardı, diğer vekiller hiiiç anlamadı bile:1:
Nerde yaşıyolarsa yaşasınlar ama hakaret edemezler!
ya kılıçdaroğluna yumruklu sadırıda başbakan arayıp özür diledi hemen, ya o? başbakanın sesi kısıldığında mitinglernde konuşacak laf bulamadı tabi alay etti!! bu insanlar mı yönetecek ülkeyi Allah aşkına!!

Son düzenleme:
Dedi ya başbakan 'balkon konuşmasına laf söylediler sizde çıkın balkona konuşma yapın ama özür dileyin bu halktan' diye
çok çok karizma ve inanılmaz zeki bi başbakanımız var, mecliste çalışan aile dostumuz var diyo ki vekillerin mikrofon ayarlarından sorumlu yanlışlıkla mikrofonun sesi kısılmış hemen fark etti başbakan hemn uyardı, diğer vekiller hiiiç anlamadı bile:1:
ya kılıçdaroğluna yumruklu sadırıda başbakan arayıp özür diledi hemen, ya o? başbakanın sesi kısıldığında mitinglernde konuşacak laf bulamadı tabi alay etti!! bu insanlar mı yönetecek ülkeyi Allah aşkına!!
eeee Allah dağına göre karını verir
canım kim ceker kim dayanabilir bu kadar acıya zorluğa?
kılıçtaroglu mu? diger parti baskanları mı kim ?
hiç kimse.
valla yine iyi dayanıyo Allah güç kuvvet versin
kılıçtaroglu'na birde basbakanımız öneride bulundu senden cok güzel kasetci olur diye ne güldüm oraya ama :D gerçi bişey olmaz ondan da..
Recep Tayyip Erdoğan neler yaşıyo kimse bilmiyo iç yüzünü sen biliyosundur belki yakınınız varmış orda diyolardır biraz
ah iç yüzünü bi görseler hatta tahmin etseler nasıl hak vericekler ama bizde bütün kalbimizle arkasındayız.
bu sene ben ilk kez oy kullandım ve adıma Recep Tayyip Erdoğan'dan mektup gelmiş geçliğe yazılmış bi mektup o kadar ince bir düşüncekii zekiliği her yerde parlıyo bir mücevher gibi

Siyaset zeka işidir. Nefret işi değildir. Başbakan akıllı bir adam işini nasıl götüreceğini biliyor. AKP ye üye biri tarafından yapıldıysa partisiyle alakası olmasa dahi direk olarak halk öyle yorumlayacağı için yapılmış bir telefon görüşmesiydi. Tamamen sembolik yani.. ikisinin de birbirini sevmediği aşikar değil mi?

arkadaşlar benmi yanlış dinliyorum kulaklarımda sorunmu var anlamadım çoğu siyasetçi meydanlarda bir sürü hakaret etti...ağır laflar söylendi..

eeee Allah dağına göre karını verir
canım kim ceker kim dayanabilir bu kadar acıya zorluğa?
kılıçtaroglu mu? diger parti baskanları mı kim ?
hiç kimse.
valla yine iyi dayanıyo Allah güç kuvvet versin
kılıçtaroglu'na birde basbakanımız öneride bulundu senden cok güzel kasetci olur diye ne güldüm oraya ama :D gerçi bişey olmaz ondan da..
Recep Tayyip Erdoğan neler yaşıyo kimse bilmiyo iç yüzünü sen biliyosundur belki yakınınız varmış orda diyolardır biraz
ah iç yüzünü bi görseler hatta tahmin etseler nasıl hak vericekler ama bizde bütün kalbimizle arkasındayız.
bu sene ben ilk kez oy kullandım ve adıma Recep Tayyip Erdoğan'dan mektup gelmiş geçliğe yazılmış bi mektup o kadar ince bir düşüncekii zekiliği her yerde parlıyo bir mücevher gibi

Aaa çok güzel okumak isterdim bende:17:
Bide bi araştırma yapılmış tv spikeri söylemişti adını hatırlayamadım ahaberde '' şu zamana kadar dünyada hiç bi başbakana bu kadar sevgi seli, bu kadar adına yazılan şarkı hiç olmadı bu bi ilk'' demişti nasıl ağlamıştım.:43:

Back