• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pimpirik hamile

86deliha

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2015
8.935
10.662
248
38
Kızlar Günaydın herkese;
Ben iki gebelik kaybımdan sora mucize gibi tekrar hamileyim şükürler olsun.buda ilk başta yanlış tahlil sonucu dış gebelik korkusu ile başladı ama şükürler olsun şimdilik sağlıklı bir gebelik.gelin görün ki korkularım zirve yapmış durumda.dün bir arkadaşım geldi bana , 10.haftada olduğumu duyunca artık seyirmeler başlamıştır dedi.bende korktum çünkü bende hiç seyirme falan bişey yok.sadece mide bulantısı ,iştahsızlık ,göğüste dolgunluk ve bel ağrısı var hafif.seyirme yok diye kafama taktım bide.aslında bukadar panik biri değilimdir ama iki kayıp yaşayınca herşey beni tedirgin ediyor.doğum yapmış ya da hamile arkadaşlar beni bi rahatlatsanız :KK43: kontrolüm haftaya perşembe.doktora zaten sürekli gereksiz sorular soruyorum ,bunu da sormaya utandım:)Allah herkesin evladını bağışlasın,hamile olanlara sağlıklı doğumlar nasip etsin,isteyen herkese de tez zamanda bebek göndersin.Amin.

Canım öncelikle bebeğini sağ-salim kucağına almanı diliyorum. 10 hafta seyirleri hissetmek için çok erken ilk çocukta 16 haftadan sonra hissedilmeye başlıyormuş.ben tam 17 haftalıkken hissettim.bunları düşünüp psikolojini sakin bozma inş bu sefer herşey yolunda gidecek ☺☺

Bebek erkekse erken basliyo cnm ama kizlar daha sakin oluyo erken kizlardan daha cabuk sekilleniyo zaten ben 13 haftalikken hareketlerini bile hissesiyodum oglumun bebekten bebege farkediyo telas yapma sakin olur insallh anne karninda ne kadar hareketli olursa disarida da ole oluyo

erkek bebekte seyirme çabuk oluor bende öle oldu.ama kızıma hamileliğimde nerdeyse pıt yoktu.4 aya kadarda en ufak bir şey hissetmedim.belkide kızın olcak koca karı tarzı oldu ama.
Kız hissediyorum zaten o ayrı ama söyleyen arkadaşımında kızı var.öyle net konuştu ki alala dedim olması gerekiyor kesin heralde...

Yok kıpırtı değil ,böyle çekilme gibi elektriklenme gibi falan dedi.bilmediğim için tam tarif edemiyorum ama kıpırtı değilmiş..
Arkadaşınız daha önce hamile kaldı mı? Kalmadıysa fena sallıyor.
10.hafta nedir ki canım, ben 18.haftamda hissetmiştim. 16. ya da 17.hafta altı biraz zor hissedersin :)
Telaş yapma.
Ben de oğlan doğurdum bu arada, bebekten bebeğe de değişir.

Herkeste aynı şekilde olmaz, bir bebeğin hareketi en erken 2. çocuk için 16. haftada hissedilebilir. Normal aralığı 18-20 haftalıktır.

10 haftalıkken seğirme vb. hiçbir şey yoktu bende. Belki 14. haftalarda oldu o his böyle balık yüzer gibi. Hatta anlamlandıramıyordum. Doktoruma sordum, onlar "Damar ve gelişen rahim hareketleri, bebek değil" dedi.

Şu an 20. haftamdayım ve anlıyorum ki gerçekten onlar bebek hareketi değilmiş :)

Sen yine bir de doktoruna sor ama sana diyeceği aynen bu.

10.haftada ne seyirmesi ne kıpırtısı Allah aşkına? Arkadaşın saçmalamış bence. Ben o zamanlarda sadece gaz sancısı ve mide bulantısı yaşıyordum.
Bebek hareketlense bile en erken 16.haftada hissedersin. Ben 16.haftada bir kere seyirme hissettim sadece. Hareketlerinin anlayacağım kadar netleşmesi 19.haftayı buldu.
Zaten kas, kemik neredeyse yok bebeğin kapladığı alan ne kadar ki hareketi sana ulaşsın?
Gereksiz evfam yapma stres zararlı. Allah sağlıklı doğum nasip etsin inşallah.

Hareketlerini geç hissetmiştim ben tam hatırlamıyorum ama 9 haftada hissedilmemesi normal
Geçer geçer, sonra da gazı uykusu için konu açarsın inşallah

Kız hissediyorum zaten o ayrı ama söyleyen arkadaşımında kızı var.öyle net konuştu ki alala dedim olması gerekiyor kesin heralde...
onu bunu bilemem de her şeye çok kafa takmamak lazım her şey için geçerli bu iş olacağından başkasına varmıyor çünkü.relaks ol boşver biraz.anın tadını çıkar.

Kızlar Günaydın herkese;
Ben iki. gebelik kaybımdan sora mucize gibi tekrar hamiley şükürler olsun.buda ilk başta yanlış tahlil sonucu dış gebelik korkusu ile başladı ama şükürler olsun şimdilik sağlıklı bir gebelik.gelin görün ki korkularım zirve yapmış durumda.dün bir arkadaşım geldi bana , 10.haftada olduğumu duyunca artık seyirmeler başlamıştır dedi.bende korktum çünkü bende hiç seyirme falan bişey yok.sadece mide bulantısı ,iştahsızlık ,göğüste dolgunluk ve bel ağrısı var hafif.seyirme yok diye kafama taktım bide.aslında bukadar panik biri değilimdir ama iki kayıp yaşayınca herşey beni tedirgin ediyor.doğum yapmış ya da hamile arkadaşlar beni bi rahatlatsanız :KK43: kontrolüm haftaya perşembe.doktora zaten sürekli gereksiz sorular soruyorum ,bunu da sormaya utandım:)Allah herkesin evladını bağışlasın,hamile olanlara sağlıklı doğumlar nasip etsin,isteyen herkese de tez zamanda bebek göndersin.Amin.
Bu pimpirik halini dokt. Soyle ve gebelik
sureci icinde bur psikolojik danisman ile
grsmende fayda var. İcin rahatlar.
Ve sunu unutma :her insan gibi her
bebeginde buyune sekli, anne karnindaki
durumu benzer olsada degisiklikler
gorulur. Bu korkulacak birsey degil. Sakin
olmaya calis. Cunku bu stress de gebelikte iyi degikdir. Ne kadar relax ojadar iyi

Canım öncelikle bebeğini sağ-salim kucağına almanı diliyorum. 10 hafta seyirleri hissetmek için çok erken ilk çocukta 16 haftadan sonra hissedilmeye başlıyormuş.ben tam 17 haftalıkken hissettim.bunları düşünüp psikolojini sakin bozma inş bu sefer herşey yolunda gidecek ☺☺
Sağolasın canım.nebiliim dedim ya kim ne dese hemen bendede olmalıymış gibi geliyor

10.haftada ne seyirmesi ne kıpırtısı Allah aşkına? Arkadaşın saçmalamış bence. Ben o zamanlarda sadece gaz sancısı ve mide bulantısı yaşıyordum.
Bebek hareketlense bile en erken 16.haftada hissedersin. Ben 16.haftada bir kere seyirme hissettim sadece. Hareketlerinin anlayacağım kadar netleşmesi 19.haftayı buldu.
Zaten kas, kemik neredeyse yok bebeğin kapladığı alan ne kadar ki hareketi sana ulaşsın?
Gereksiz evfam yapma stres zararlı. Allah sağlıklı doğum nasip etsin inşallah.
Allah razı olsun canım sanada hayırlı doğumlarr

Back