- 28 Ocak 2014
- 8.399
- 17.407
- 298
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Aynen yaa valla kendimi eve kapatıp kimse ile görüşmeyesim var 9ay..Her yerde var galiba kendi halindeki hamileye, öcülü böcülü abuk subuk şeyler söyleyip aklını bulandıran bi tip :)
10haftalik cok erken seyirmeler icin. Ben 20.haftadan sonra hissetmiştim rahat olun onun icin cok erken. Bu haftalarda doktorum kananaman olmadığı surece korkma dedi banaKızlar Günaydın herkese;
Ben iki gebelik kaybımdan sora mucize gibi tekrar hamileyim şükürler olsun.buda ilk başta yanlış tahlil sonucu dış gebelik korkusu ile başladı ama şükürler olsun şimdilik sağlıklı bir gebelik.gelin görün ki korkularım zirve yapmış durumda.dün bir arkadaşım geldi bana , 10.haftada olduğumu duyunca artık seyirmeler başlamıştır dedi.bende korktum çünkü bende hiç seyirme falan bişey yok.sadece mide bulantısı ,iştahsızlık ,göğüste dolgunluk ve bel ağrısı var hafif.seyirme yok diye kafama taktım bide.aslında bukadar panik biri değilimdir ama iki kayıp yaşayınca herşey beni tedirgin ediyor.doğum yapmış ya da hamile arkadaşlar beni bi rahatlatsanız kontrolüm haftaya perşembe.doktora zaten sürekli gereksiz sorular soruyorum ,bunu da sormaya utandım:)Allah herkesin evladını bağışlasın,hamile olanlara sağlıklı doğumlar nasip etsin,isteyen herkese de tez zamanda bebek göndersin.Amin.
Sizin oğlan nasıl oldu, kaç haftalıkken doğmuştu?Bak ben stresten erken doğum yaptım, kafanı her şeye takma ve iyi düşün.
Evet canım bi kızı var.kıpırtıdan bahsetmiyormuş bebeğin olduğu yerde gerilme kasma gibi bişey dedi.Arkadaşınız daha önce hamile kaldı mı? Kalmadıysa fena sallıyor.
10.hafta nedir ki canım, ben 18.haftamda hissetmiştim. 16. ya da 17.hafta altı biraz zor hissedersin :)
Telaş yapma.
Ben de oğlan doğurdum bu arada, bebekten bebeğe de değişir.
Yok tecrübe şuan doktordan daha tatmin edici benim için..sağolasınHerkeste aynı şekilde olmaz, bir bebeğin hareketi en erken 2. çocuk için 16. haftada hissedilebilir. Normal aralığı 18-20 haftalıktır.
10 haftalıkken seğirme vb. hiçbir şey yoktu bende. Belki 14. haftalarda oldu o his böyle balık yüzer gibi. Hatta anlamlandıramıyordum. Doktoruma sordum, onlar "Damar ve gelişen rahim hareketleri, bebek değil" dedi.
Şu an 20. haftamdayım ve anlıyorum ki gerçekten onlar bebek hareketi değilmiş :)
Sen yine bir de doktoruna sor ama sana diyeceği aynen bu.
Aaaa, ama canım olur mu böyle?Aha şimdide ya erken doğum yaparsam diye kafama girdi..yok yok acil pskologa gitmem lazım
Ben seyirmeleri 18.de hissettim, hareketlerini 20.haftalarda.Evet canım bi kızı var.kıpırtıdan bahsetmiyormuş bebeğin olduğu yerde gerilme kasma gibi bişey dedi.
Benim oğlan 37 haftalık doğdu canım, 5 kün küvezde kaldı ama şimdi beraber evdeyiz çok şükür, iyiyiz :)Sizin oğlan nasıl oldu, kaç haftalıkken doğmuştu?
Benim oğlan 37 haftalık doğdu canım, 5 kün küvezde kaldı ama şimdi beraber evdeyiz çok şükür, iyiyiz :)
Benim de vardı, ben tersledim, kayınvalidem de böyle böyle yapma bak düşük yaptırıyomuş bunlar demişti, 'Bana böyle şeyler söylemeyin lütfen moralim bozuluyor' demiştim.Her yerde var galiba kendi halindeki hamileye, öcülü böcülü abuk subuk şeyler söyleyip aklını bulandıran bi tip :)
Pskologa evet gitmem lazım kesin.ben iki kaybımıda çok ağır atlattım ikincisi dış gebelikti iç kanama ile ameliyata girdim tüpüm falan alındı oyüzden aslında normal karşılıyorum kendimi ama tabikide zarar veriyor bana bi süre sonra bebeğide etkiler diyede üzülüyorum.Aaaa, ama canım olur mu böyle?
İleride çocuğun da hayatı zehir olur böyle, iki aksırsa deliye döneceksin belli.
Bence de bir psikologla anlaş, bu kadar kötü düşünürsen kötü gelir.
Dualarımız kabul oldu şükür :) Yarısı bitmiş bile, inanın o kadar çabuk geçiyor ki şaşırıyorsunuz, bir anda kucağınızda buluyorsunuz :)Konunuzu okuyunca üzülmüş dua etmiştim şimdi sevindim :) sağlıkla büyüsün , biz de doğsa da sevsek diye gün sayıyoruZ:)
Ben bu sefer öyle olacağını düşünmüyorum,hayırlısıyla doğacak inşallah :)Pskologa evet gitmem lazım kesin.ben iki kaybımıda çok ağır atlattım ikincisi dış gebelikti iç kanama ile ameliyata girdim tüpüm falan alındı oyüzden aslında normal karşılıyorum kendimi ama tabikide zarar veriyor bana bi süre sonra bebeğide etkiler diyede üzülüyorum.
Canım Allah binlerce kez razı olsun dua edenlerden.gerçekten iki ağır kayıptan sonra bu da dış gebelik denilince yıkıldım hayat bitti bi anda sabaha kadar ağladım.Ama mucizem benimleymiş inşAllah sağlıkla tamamlarız bu süreci.sanada hayırlı doğumlar dualarını eksik etmeKonunuzu okuyunca üzülmüş dua etmiştim şimdi sevindim :) sağlıkla büyüsün , biz de doğsa da sevsek diye gün sayıyoruZ:)
Canımmm Allah razı olsun duanı eksik etme Rabbim seninde ne muradın varsa versinBen bu sefer öyle olacağını düşünmüyorum,hayırlısıyla doğacak inşallah :)
Canım kötü niyetli olduğunu seZdiğim kişilere bende hiç acımadan söylüyorum ama bu arkadaşım kötü niyetli söylemedi hani insan artık hissetmeye başlıyo çok mutlu oluyo gibisinden söyledi ben tabi nerden ne çıkardım :)Benim de vardı, ben tersledim, kayınvalidem de böyle böyle yapma bak düşük yaptırıyomuş bunlar demişti, 'Bana böyle şeyler söylemeyin lütfen moralim bozuluyor' demiştim.
Gerçi kendi ailem eşimin ailesi toplanıp tüm gebeliğimin içine tükürdüler ama hepsinin acısını çıkaracağım hele benimki biraz daha büyüsün :)
Ondan bir şüphemiz yok canım çok masum bir soru, ben bizimkileri sıkıştırdım araya :)Canım kötü niyetli olduğunu seZdiğim kişilere bende hiç acımadan söylüyorum ama bu arkadaşım kötü niyetli söylemedi hani insan artık hissetmeye başlıyo çok mutlu oluyo gibisinden söyledi ben tabi nerden ne çıkardım :)
Canım Allah binlerce kez razı olsun dua edenlerden.gerçekten iki ağır kayıptan sonra bu da dış gebelik denilince yıkıldım hayat bitti bi anda sabaha kadar ağladım.Ama mucizem benimleymiş inşAllah sağlıkla tamamlarız bu süreci.sanada hayırlı doğumlar dualarını eksik etme