Tekrar hamile kalmaya korkuyorum, tekrarlayan gebelik kayıpları!!!

Ayy çok sevindim inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız gerçekten sizin adınıza çok mutlu oldum 😊 bana da umut oldu çünkü bende çok görüyorum işte pıhtılasma çıkıp kan sulandırıcı kullanıp tekrar kalp atışı duyamayanları falan umudum kayboluyor. İnşallah sağlıkla hamile kalirim bende ve isteyen herkeste. Dediğiniz gibi stres yapmamak lazım. Peki iğne dozunuz ne acaba :)

Teşekkür ederim 😊🙏. İnşallah iyi olacak her şey. İyi düşünün iyi olsun. 400 mg kullanıyorum.
Teşekkür ederim 400 yok ama 4000 demek istediniz sanirm:)

Bende 2 kere boş gebelik olarak duşuk yaptim. 3 kere kimyasal. 1 de 42 haftalik dogurdugum bebegimi kaybettim. Hani Ben bunlari yasadiktan sonra bile bebek istedim çok istedim. Icimdeki o boslugu doldursun diye. Bu surecte tıbben tedavi vs olmadim. En son 8 haftalik bos gebelikten sonra 1 adet sonrasinda hamile kaldim. Kalmasaydimda artik testler tedavilere baslicaktm. Ama hemn kalinca. Hastaneye yatisim yapildi dusuk amacli serum ilac fln. Kendime bir tanidik doktor tuttuk. Her ay duzenli olarak ultrasona ve hastaneye yatisim yapiliyor. Yani duşmemesi icin ne gerekiyorsa yaptik. Suan 31 haftalik olucaz saglikliyiz çok şükür. Her ultrasona girdigimde kalbim bogazimda atiyor resmen. Bu bebegimede bisey olursa ben kolay kolay toparlanamam. Kolay kolay hamilelik duşunemem. Her seyin hayirlisi demeyi çok aci bir sekilde ogrendim. Umudunu kaybetme bu surecte çok yiprncksin ama zor sahip olan seylerin kiymetini insan daha iyi anliyor. Bekletiyorsa guzellestiriyordr. ❤️

Bende 2 kere boş gebelik olarak duşuk yaptim. 3 kere kimyasal. 1 de 42 haftalik dogurdugum bebegimi kaybettim. Hani Ben bunlari yasadiktan sonra bile bebek istedim çok istedim. Icimdeki o boslugu doldursun diye. Bu surecte tıbben tedavi vs olmadim. En son 8 haftalik bos gebelikten sonra 1 adet sonrasinda hamile kaldim. Kalmasaydimda artik testler tedavilere baslicaktm. Ama hemn kalinca. Hastaneye yatisim yapildi dusuk amacli serum ilac fln. Kendime bir tanidik doktor tuttuk. Her ay duzenli olarak ultrasona ve hastaneye yatisim yapiliyor. Yani duşmemesi icin ne gerekiyorsa yaptik. Suan 31 haftalik olucaz saglikliyiz çok şükür. Her ultrasona girdigimde kalbim bogazimda atiyor resmen. Bu bebegimede bisey olursa ben kolay kolay toparlanamam. Kolay kolay hamilelik duşunemem. Her seyin hayirlisi demeyi çok aci bir sekilde ogrendim. Umudunu kaybetme bu surecte çok yiprncksin ama zor sahip olan seylerin kiymetini insan daha iyi anliyor. Bekletiyorsa guzellestiriyordr. ❤️
Canım benim yaşadığın şeyler çok zor ama yinede dimdik ayakta duruşunu umudunu kaybetmeyisin cok kıymetli herkes aynı sogukkanlilikla olamıyor. Rabbim bebegini sağlıkla kucağına alıp buyutmeni nasip etsin inşallah bidaha aynı şeyleri hiçbir zaman yaşamazsın bunlar da bir imtihan. İnsan çok korkuyor. Ama geçecek biliyorum. Ben geceleri uyku uyuyamaz oldum neden biliyomusn ya yanls yola gidiyosam ya yanls tedavi uyguluyosam diye diye beynim susmuyor gece kaç kere uyanıyorum ya pişman olursam diye Instagram dan burdan kimi görsem mesaj atıyorum. Benim gibi aynı şeyi yaşayan varsa bana yardımcı olmaları için fakat bazıları mesajımı bile görmüyor. Tam dedim evet işte pıhtılasma sorunum var ondan kaynaklı olabilir kalp atışı oluşmaması falan bicok kişi iğne kullanmış ilerlemiş sağlıklı bir şekilde fakat dün bı yorum gördüm yaşadıkları pıhtılasma düzeyi tıpkı benim gibi hiç fark yok 3. Gebeliğinde iğne kullanmasına rağmen yine düşmüş bebeği. Bu sefer aklımda kurduğum seneryolar tamamen değişti. Moralm bozuldu sabah akşam Google dan onu arastir bunu araştır o doktora mesaj at su doktora mesaj at... Bende ümidimi korumaya çalışıyorm ama çok yoruldum.

Merhabalar,yaşadıklarınız için çok geçmiş olsun. Çok zor şeyler yaşamışsınız 😞 inşallah sağlıcakla alırsınız yavrunuzu kucağınıza 🤲🏻 bir şey öğrenmek istiyorum bu yaşadıklarınızdan sonra araştırma yaptırdınız mı hiç? Testler vs? Yaptırdıysanız herhangi bir şey çıktımı?

Merhabalar,yaşadıklarınız için çok geçmiş olsun. Çok zor şeyler yaşamışsınız 😞 inşallah sağlıcakla alırsınız yavrunuzu kucağınıza 🤲🏻 bir şey öğrenmek istiyorum bu yaşadıklarınızdan sonra araştırma yaptırdınız mı hiç? Testler vs? Yaptırdıysanız herhangi bir şey çıktımı?
Aldim 10 günlügüz çok şükür 🤱🏻
Evet kan uyuşmazligim var o yuzden miş. Duşukler.
Ilk bebegimde normal dogumda oksijensiz kaldigi için kaybetmiştim.
Bu bebegimde hamile oldugumu bildigim andan itibaren takip edildim. Hastaneler falan duşmemesi amaçli. Çok şükür saglikla kucagimda şuan.

Bu bebegimde hamile oldugumu bildigim andan itibaren takip edildim. Hastaneler falan duşmemesi amaçli. Çok şükür saglikla kucagimda şuan.
Güle güle büyütün inşallah 🤲🏻 Allahım bana da sağlıklı bir şekilde kucağıma almayı nasip eder inşallah 🤲🏻 peki bu hamileliğinizde hastaneye neden ytmıştınız? Kanama falan mı olmuştu?

Merhaba, benim de bir genim homozigot çıktı. Önceden ecopirin 150 mg ilaca başladım ve 1 ay sonra korunmayı bıraktım hamile kalınca oksapar iğneye başladım şu an ikisini birden kullanıyorum. Hamileliğim çok şükür devam ediyor inşallahta devam eder Allahın izniyle 🙏kalp atışını duyduk. Stres bize iyi gelmiyor. İnşallah siz de hamile kalır kalp atımını duyar ve sağlıkla kucağınıza alırsınız. Rabbim ol derse olacaktır. Biz elimizden geleni yapalım. İstediğiniz zaman yazabilirsiniz. Bu durumu yaşayan çok kadın var. Allah hepimizin yardımcısı olsun 🌸

merhabalar benimde malesef tekrarlayan iki gebelik kaybım oldu. Pıhtılaşma genetik testlerine baktığımızda mthfr (C677T) de homozigot bozukluk çıktı. Kromozom analizleri yapıldı hem benden hem eşimden bir sorun çıkmadı. Tekrardan gebelik olursa Dr belli bir oranda kan sulandırıcı kullanırız diyor. Sizin pıhtılaşma genetik sonuçlarında hangi değerde homozigot pozitiflik çıktı?

Benim pai genimde homozigot cıktı şuan hamileyim Allah nasip ederse 2 bucuk ay sonra doğumum var kan sulandırıcı iğne ve ilaç kullanıyorum muhtemelen size de bu şekilde tedavi uygulanacak

Benim de 8. Haftada kalp atısı durarak sonlanan hamileliğim oldu. Kürtaj materyalini genetiğe gönderdim ( doktor talep etmemişti) triploid cıktı. Kan pıhtılasma sorunum vardı ama aspirin kullanıyordum ztn. Eşimle ben de genetik test yaptırdık ( translokasyon vs var mı diye) kürtaj sonrası yapısıklık olmasın diye en son rahim filmi cektirdim. Kürtajdan sonra adet olmayı bekledim , daha sonra yaptırdım. Art arda düşüklerin sebebi taşıyıcı hastalık ya da kromozom bozuklukları da olabiliyor. Simla canpolat diye bir youtuber var, cok fazla tüğ bebek denedi tutmadı. Ptg’li denediğinde embriyoların cogunun kromozom olarak bozuk oldugunu gördü, en son bulunan sağlıklı embriyo ile hamile kalabildi..
Sizin genetik test sonuçlarınız ne kadar sürede çıktı acaba? Bizim de 12. Haftada kalp atışı durdu genetik testte triploid çıktı. Eşimle ben de test verdik ama 4 ay oldu hala sonuç çıkmadı

Sizin genetik test sonuçlarınız ne kadar sürede çıktı acaba? Bizim de 12. Haftada kalp atışı durdu genetik testte triploid çıktı. Eşimle ben de test verdik ama 4 ay oldu hala sonuç çıkmadı
Bizim 2 haftada cıktı, triploidi tamamen tesadüf diye biliyorum, biz translokasyon vs mı diye genetik test verdik. Triploidinin yaşla sağlıkla vs de ilgisi yok tamamen şanssızlık.

Bizim 2 haftada cıktı, triploidi tamamen tesadüf diye biliyorum, biz translokasyon vs mı diye genetik test verdik. Triploidinin yaşla sağlıkla vs de ilgisi yok tamamen şanssızlık.
Evet doktor da öyle söyledi genetikle ilgisi yokmuş tesadüfmüş sadece ama yinede eşimle benim de genetiğime bakılmasını istedi. Onların sonucunu bekliyoruz

Selamlar herkese, Öncelikle 2 kaybım oldu ilki 6+4 de gelişim ve kalp atışı oluşmadığından 8. Haftanın sonuna kadar bekledik olmadı, ikincisi ise 6+2 de gelişim ve kalp atışı oluşmadı normalde 9. Haftada olmam gerekirken. Doktorlar genetik teste yönlendirdi. Daha yeni kürtaj olduğum için doğru sonuç veremeyeceği den bir süre daha bekleyeceğim. Fakat çok korkuyorum, doktorum test yapmasan bile kan sulandırıcı başlatacaz bı sonraki gebelik olursa dedi. Pıhtılaşma olabilir dedi. Fakat çok okuyorum kan sulandırıcı kullanmasına rağmen bilmem kaçıncı haftalarda özellikle büyük haftalarda kalp atışı duran bebekleri. Ben kan sulandırıcı kullananların kalp atışı durmaz saniyordum şimdiye kadar meğer çok varmış bu da beni çok korkuttu. Onun dışında pıhtılaşma sorunum yok diyelim, kromozomda bir sıkıntı varsa ne yapacağım ki bir çözümü de olduğunu görmedim tüp bebek yonlendiriyorlar... Veya bunlar temiz çıkarsa rahim filmi isteriz dedi doktorum . Kan sulandırıcı iğne ve hap kullanmaya rağmen kalp atışı neden durur?, kromozom testinde bozukluk varsa nasıl sağlıklı hamile kalınır? Bir de kalp atışı hiç oluşmadı doktorum büyük ihtimalle pıhtılaşma diyo benim amca kizimda da varmış acaba ırsi olabilir mi?
Aynı durumdayız benimde öyle ama benimkisi boş gebelik gelişmediği için durmusyur dedi kese icinde kucuk bir sey vardi zayen acaba durduğu icinmi bos dedi hale aklimda.soru işareti neyse ikincisi 1 sene sonra tuttu oda hastalıklı mol gebelik 1 sene korun dedi çünkü beta takibi yapmanız verek tekrarlama riski var dedi bu olaylardan sonra test yaptırdım pıhtılaşmaya yatkınlık var dedi ama büyük bi sorum yok herkeste olabilir dedi şimdi diğer testleri istedi ben verdim eşim ise gündüz gece çalışıyor.gunduze geçtiği zaman alçaz sonuç.ne olacak eğer sorun çıkarsa devlet tüp bebek için yardımcı oluyormu süreç nasıl ilerliyor bende merak.ediyorim size soruyla cevap.verdim ama.kusura bakmayin

Aynı durumdayız benimde öyle ama benimkisi boş gebelik gelişmediği için durmusyur dedi kese icinde kucuk bir sey vardi zayen acaba durduğu icinmi bos dedi hale aklimda.soru işareti neyse ikincisi 1 sene sonra tuttu oda hastalıklı mol gebelik 1 sene korun dedi çünkü beta takibi yapmanız verek tekrarlama riski var dedi bu olaylardan sonra test yaptırdım pıhtılaşmaya yatkınlık var dedi ama büyük bi sorum yok herkeste olabilir dedi şimdi diğer testleri istedi ben verdim eşim ise gündüz gece çalışıyor.gunduze geçtiği zaman alçaz sonuç.ne olacak eğer sorun çıkarsa devlet tüp bebek için yardımcı oluyormu süreç nasıl ilerliyor bende merak.ediyorim size soruyla cevap.verdim ama.kusura bakmayin
Çok geçmiş olsun canım. Benimkine de bir Dr boş gebelik dedi bı Dr yok içinde var dedi bişey anlamadım. Bu arada mol gebelikte beta nasıl oluyor yani seninkinin takibi nasıldı çok mu yükseliyordu? Neden bir sene korunmani istedi bir sene çok değil mi anlamadım. Bu arada zaten bicok boş gebelik kimyasal gebelik kalp atışı oluşmama durumlarının birçoğunda pıhtılasma yatkınlık çıkıyor. Bebeği besleyen damarlardan kan akımı tam saglanamayinca vücut atmaya çalışıyor anladığım kadarıyla. Genetiklerde sıkıntı yoksa tüp bebege gerek kalmaz inşallah 🤲🤲

Esinlemi kan uyuşmazlığı car bide de bir şey sorcam bebek olma ihtimalide varmış bu doğrumu biliyormusunuz

Esinlemi kan uyuşmazlığı car bide de bir şey sorcam bebek olma ihtimalide varmış bu doğrumu biliyormusunuz
Evet esimle kanımız uyuşmuyor. Bebek olma derken tam anlamadım. Eğer ölme demek istediyseniz. Evet ihtimali var o yüzden Dr çok beklemedi 37+2 de sezeryan yaptı.

Çok geçmiş olsun canım. Benimkine de bir Dr boş gebelik dedi bı Dr yok içinde var dedi bişey anlamadım. Bu arada mol gebelikte beta nasıl oluyor yani seninkinin takibi nasıldı çok mu yükseliyordu? Neden bir sene korunmani istedi bir sene çok değil mi anlamadım. Bu arada zaten bicok boş gebelik kimyasal gebelik kalp atışı oluşmama durumlarının birçoğunda pıhtılasma yatkınlık çıkıyor. Bebeği besleyen damarlardan kan akımı tam saglanamayinca vücut atmaya çalışıyor anladığım kadarıyla. Genetiklerde sıkıntı yoksa tüp bebege gerek kalmaz inşallah 🤲🤲
Sağolun mol gebelik hastalıklı yani içinde kist dolu lezyon tümör de deniliyor ve bu akciğere metastas yapıyor yani sıçrayabiliyor bana ciger filmi ultrason gibi tetkikler yapıldı bunlara sicrayanlara kemoterapi veriyorlar bor sene takipi ise bu hastalık nüksedebilirmiş Allah göstermesin kimseye nuksettiginide beta yükselmesinden anlaşılıyor bunytuzden hamile kalmamak gerekiyor yani hamileliktenmi yoksa hastalık mi nüksetti diye bir de bir sene korunmanın nedeni ise tekrarlama riski bu hastalıkta çok değişik Allah kimsenin başına vermesin kemoterapi gören bayanlarda yazmış buraya beta düsmedigi icin kemoterapi aliniyor Allah şifa verir inşallah benimkisi 3 ayda düştü çok yavaş yavaş düştü ama sonuç olarak sıfırlandı bu çok önemliydi rabbim bir daha yaşarmasın ne bana ne de başkasına inşallah Amin🤲

Evet esimle kanımız uyuşmuyor. Bebek olma derken tam anlamadım. Eğer ölme demek istediyseniz. Evet ihtimali var o yüzden Dr çok beklemedi 37+2 de sezeryan yaptı.
Gecmis olsun çok zor şeyler yaşamışsınız özellikle 42 haftalik doğumdan sonra böyle şeyler yaşamanız evladımız kaybetmemiz bu evladıniz öncekini acısını hafifletir inşallah

X